Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη
  • [02] Η Τεχεράνη καλωσόρισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας, για την ειρήνευση στη Συρία
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα μπουν στα δημόσια ταμεία σε 3 δόσεις
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ θα δώσουν ανάσα στην οικονομία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη

    Η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος πήγε πολύ καλά, δήλωσε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας και τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλέ και εκτίμησε ότι θα επαναληφθεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη.

    Η Ευρώπη θα βρεθεί σε δύσκολη θέση εάν κυριαρχήσουν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι στην περίπτωση που η ευρωπαϊκή δεξιά, υπό την πίεση των ακροδεξιών τάσεων παραχωρήσει έδαφος, μπορούμε να καταλάβουμε τι θα συμβεί. Επισήμανε πως η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να δουλέψουν να εφαρμοστεί το plan Α, δηλαδή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

    Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε, επίσης, και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα με το δυσανάλογο βάρος που σηκώνει με το προσφυγικό.

    [02] Η Τεχεράνη καλωσόρισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας, για την ειρήνευση στη Συρία

    Το Ιράν, που είναι ένας στενός στρατιωτικός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ καλωσόρισε τη συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για την ειρήνευση στη Συρία, δηλώνοντας σήμερα, ότι η πολεμική διαμάχη θα πρέπει να τερματιστεί με πολιτικά μέσα.

    Η νέα συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων, την ουσιαστική πρόσβαση των αμάχων στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και την ανάληψη κοινής στρατιωτικής δράσης κατά των σκληροπυρηνικών ισλαμικών ομάδων.

    ?Το Ιράν υποστηρίζει κάθε ειρηνευτικό σχέδιο ή κάθε σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσε να περιορίσει ή να τερματίσει την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και να περιλαμβάνει μία πολιτική λύση που θα στηρίζεται στους ψήφους των πολιτών της Συρίας,? δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χουσεϊν Τζάμπερ Ανσαρί.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα μπουν στα δημόσια ταμεία σε 3 δόσεις

    Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα μπουν στα δημόσια ταμεία σε 3 δόσεις, είπε ο πρωθυπουργός που μάλιστα τα χαρακτήρισε και απρόσμενα έσοδα. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί η πρώτη δόση και θα έχουμε τη δυνατότητα να διανεμηθούν σε έκτακτες δράσεις.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως ιδρύθηκε ίδρυμα καινοτομίας που θα έχει κουμπαρά 240 εκατομμυρίων για να ενισχυθεί η έρευνα και η τεχνολογία για να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα.

    Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε με τον πιο αδιάβλητο τρόπο

    «Οι θέσεις εργασίας είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Αλλά δεν αφορά μόνο μια μερίδα εργαζομένων, αφορά το 1,5 εκατ. σχεδόν ανέργους που έχουμε παραλάβει. Το λέω με ειλικρίνεια. Δεν κλείνει τους σταθμούς σας- αν κλείσουν- ο αριθμός των αδειών, είναι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες σας δεν μπήκαν στον διαγωνισμό. Όσοι θελήσανε μπήκανε στο διαγωνισμό και έκαναν προσφορές» τόνισε για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

    «Έγινε με τον πιο αδιάβλητο τρόπο. Είχε τα καλά του, είχε και τα προβλήματά του, αλλά ήταν αδιάβλητος, δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν δώσαμε άδεια στους φίλους μας. Κινηθήκαμε προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Και είμαστε μπροστά στο σημαντικό πρόβλημα των εργαζομένων, αλλά δεν είναι σημαντικότερο από εκείνο χιλιάδων άλλων εργαζόμενων. Ο νόμος για τα ΜΜΕ που ψηφίστηκε καθορίζει οι θέσεις εργασίας στα μέσα από εδώ και πέρα να είναι αξιοπρεπείς».

    Ξεκαθάρισε πως μόνος γνώμονας ήταν η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και του συμφέροντος των εργαζομένων, που δεν ταυτίζονται, όπως είπε, με εκείνα των εργοδοτών. Θα δώσουμε χρήματα για να μη χαθούν θέσεις εργασίας, κατέστησε σαφές και υπογράμμισε πως «δεν γίνεται όμως να μην προχωρήσουμε στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, κάτι που ήταν και δέσμευση μας χρόνια τώρα».

    [04] Αλ. Τσίπρας: Το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ θα δώσουν ανάσα στην οικονομία

    Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για οικονομία, είπε ο πρωθυπουργός και προέταξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η ρύθμιση του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αποτελούν παράγοντες που μπορούν να δώσουν μια ανάσα στην οικονομία. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, ξεκαθάρισε.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να αλλάξουμε όλοι τρόπο σκέψης και να βρούμε το παραγωγικό μοντέλο που ταιριάζει στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το ανθρώπινο δυναμικό. Ο πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε πρωτοβουλίες άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 September 2016 - 12:32:39 UTC