Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες
  • [02] Στη Θάσο τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός
  • [03] Αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - θεσμών
  • [04] Γ. Σταθάκης: Κονδύλι 15 εκατ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς
  • [05] Ο πρόεδρος Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

  • [01] ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες

    «"Και συνεχίζουμε τα ψέματα". Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού. Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες», σχολιάζει η ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

    «Του πρωθυπουργού του "μαύρου" στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία. Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή. Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους.Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

    «Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του. Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του. Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου - αχρείαστου - Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη. Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν.Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα. Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους».

    Παράλληλα στη ΝΔ λένε πως ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στο θέμα των συντάξεων όταν ανέφερε ότι «μόνο το 5% των συνταξιούχων είχε μειώσεις στις συντάξεις του».

    [02] Στη Θάσο τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός

    Επιτόπου ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς καθώς και για την επιχείρηση κατάσβεσης, θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται για το λόγο αυτό τη Θάσο, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Όπως ανακοινώθηκε απόψε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

    Η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλλονιά αναβάλλεται. Είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλλονιά προκειμένου να παραστεί στον Αγιασμό για την νέα Σχολική Χρονιά και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α' και Β' Λύκειο στη θέση «Φαραώ» και να λάβει μέρος σε σύσκεψη για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε αφήσει πίσω του ο σεισμός.

    [03] Αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - θεσμών

    Αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ (εκ των οποίων το 1,7 δισ. ευρώ θα δοθεί για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες).

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αυριανές διαπραγματεύσεις θα αφορούν σε:

  • Καταπολέμηση της διαφθοράς (15.30), που αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης

  • Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (14.30). Πρόκειται κυρίως για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, το οποίο θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς και δύο εκπροσώπους των θεσμών (μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος).

    [04] Γ. Σταθάκης: Κονδύλι 15 εκατ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς

    Εγκρίθηκε η εκταμίευση κονδυλίου 15 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστη η περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού από την πρόσφατη θεομηνία, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

    Ο υπουργός ήταν επίσημος ομιλητής σε δείπνο, που διοργάνωσε σήμερα το βράδυ το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

    Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Οικονομίας να δώσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που υπέστη ο Δήμος Θερμαϊκού, ο οποίος επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα.

    Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός αναφέρθηκε στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου και στις δυνατότητες του ΕΣΠΑ ενώ μετά την ομιλία του υπουργού, ακολούθησε συζήτηση των συμμετεχόντων με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη.

    [05] Ο πρόεδρος Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

    Oι Αμερικανοί απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 σε μια τελετή για την συμπλήρωση 15 ετών από την χειρότερη επίθεση σε αμερικανικό έδαφος μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ το 1941.

    Μεταξύ άλλων διάβασαν ένα προς ένα τα ονόματα των νεκρών, οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν πένθιμα ενώ ένα μνημείο από μπλε φως ξεπρόβαλε στο σημείο όπου κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι στη Νέα Υόρκη.

    Κλασική μουσική πλημμύρισε το μνημείο για τα θύματα της 11/9 στο Μανχάταν όπου συγγενείς αλλά και μέλη των συνεργείων διάσωσης που έσπευσαν για να βοηθήσουν ανέγνωσαν αργά και ένα προς ένα τα ονόματα των σχεδόν 3.000 νεκρών και μοιράστηκαν προσωπικές τους αναμνήσεις.

    Οι συγγενείς που παρίσταντο στην τελετή αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο. Κάποιοι κρατούσαν φωτογραφίες των αγαπημένων τους και πλακάτ που έγραφαν:

    «Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ», «μας λείπετε» ή «έφυγες τόσο νωρίς».

    Η τελετή διακόπηκε έξι φορές για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή: τέσσερις που σηματοδοτούσαν τις φορές που τα τέσσερα αεροσκάφη, στα οποία οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν αεροπειρατεία, συνετρίβησαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το Πεντάγωνο κοντά στην Ουάσιγκτον και την Πενσυλβάνια. Οι δύο τελευταίες φορές που τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ήταν για τις στιγμή που ο Βόρειος και Νότιος Πύργος του World Trade Center κατέρρευσαν.

    Στο Πεντάγωνο, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα.

    «Δεκαπέντε χρόνια μοιάζουν πολλά. Ωστόσο για τις οικογένειες που έχασαν ένα κομμάτι της καρδιάς τους εκείνη την ημέρα, φαντάζομαι ότι είναι σαν χθες» είπε ο Ομπάμα.

    Στη Νέα Υόρκη δεν υπήρξαν ομιλίες επισήμων, τηρώντας μια παράδοση που ξεκίνησε το 2012. Παρέστησαν πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι, όπως ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ και η αντίπαλός του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 September 2016 - 22:32:38 UTC