Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε
  • [02] «Δεν θα κάνω κυβέρνηση με κανέναν», τόνισε από τη ΔΕΘ ο Β. Λεβέντης
  • [03] Μαξίμου: Πίσω από την ανησυχία της ΝΔ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ο... πόνος για τους καναλάρχες
  • [04] Γ. Καββαθάς: Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
  • [05] Σε δημόσιο διάλογο οι προτάσεις της ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια
  • [06] Επιστρέφουν οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα
  • [07] Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας υποδέχεται την Alibaba στην Ελλάδα
  • [08] Τηλεδιάσκεψη Αλ.Τσίπρα και Ν.Φίλη με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης
  • [09] Πώς σχολιάζουν οι παραγωγικοί φορείς την ομιλία του πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ
  • [10] Τ. Ταστάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πολλαπλά τα οφέλη από το ηλεκτρονικό εισιτήριο
  • [11] Τουρκία: Τουλάχιστον 48 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Βαν
  • [12] Ντ.Τραμπ: Η Fed διατηρεί τα επιτόκια χαμηλά λόγω πιέσεων από τον Ομπάμα
  • [13] Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, στη Βιέννη
  • [14] Δεκάδες «πρόΣΩΠΑ» διακεκαυμένης ζώνης στην έκθεση του φωτογράφου Δημήτρη Μεσσίνη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στην Θεσσαλονίκη
  • [15] Η Microsoft Ελλάδας αναδείχτηκε ως η κορυφαία θυγατρική, παγκοσμίως
  • [16] Μαξίμου: Θα επιστρέψει η ΝΔ τα 246 εκατομμύρια ευρώ του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες;

  • [01] Φ. Γεννηματά: Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε

    Τη διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ ξέρει με ποιο τρόπο θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία και θα βγει η χώρα από την κρίση, επειδή «έπαθε και έμαθε», έδωσε η πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, σε εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών φορέων, από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, λίγες ώρες πριν από την αποψινή ομιλία της, από το βήμα της 81ης ΔΕΘ.

    «Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, η οποία, δίνοντας το στίγμα των σημείων που θα αναπτύξει στην ομιλία της, είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια «να βλέπει τα τρένα της ανάπτυξης και των ευκαιριών να περνούν και να χάνονται». «Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να πείσει τους εταίρους ότι και τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην κοινωνία μπορεί να κάνει, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου», πρόσθεσε.

    Μαζί με την κ. Γεννηματά ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές, τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων και εκπρόσωποι των κινήσεων πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία.

    Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, «η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, με προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και με συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων», ενώ υπογράμμισε ότι το βασικότερο είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

    Επίσης, ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή η χώρα χρειάζεται ενότητα όλων των παραγωγικών δυνάμεων και αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να ενεργοποιήσει τους στόχους και τις συμφωνίες με τους δανειστές. «Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα capital controls, με την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν υγιείς επιχειρήσεις και με το πολύ χαμηλό επενδυτικό κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στις διεθνείς αγορές», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ, λέγοντας πως «πιστεύει ότι την ανάπτυξη στη χώρα θα φέρουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις».

    Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, στις τοποθετήσεις τους, αλλά και στα υπομνήματα με τα αιτήματά τους που παρέδωσαν στην κ. Γεννηματά και στον κ. Θεοχαρόπουλο, υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, ότι για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δημιουργία ανάπτυξης και πλούτου απαιτείται να στηριχθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με την καθιέρωση σταθερού φορολογικού συστήματος, να μειωθούν η φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων και να εφαρμόζονται οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς.

    [02] «Δεν θα κάνω κυβέρνηση με κανέναν», τόνισε από τη ΔΕΘ ο Β. Λεβέντης

    «Δε προδίδω σαράντα ετών αγώνες που έκανα για τον λαό και τη νεολαία», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί να συγκυβερνήσει με κανέναν, ενώ επανέλαβε ότι οι πρότασεις του, τις οποίες απορρίπτουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, και αφορούν τη συζήτηση για σχηματισμό ευρείας οικουμενικής κυβέρνησης, που μπορεί να διευκολύνει την έλευση επενδύσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη χώρα.

    «Λένε ότι θα μπω στην κυβέρνηση. Δήλωσα. Αν μπει η Ένωση Κεντρώων μαζί με τον Τσίπρα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να μην ψηφίσει ούτε ένας Ένωση Κεντρώων. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα. Μην αμφιβάλετε καθόλου ότι στο μέλλον, όποιο κι εάν είναι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών, μπορεί να δούμε κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπει σε κυβέρνηση. Ο Λεβέντης ποτέ», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν φοβάμαι ό,τι και να πουν. Δήλωσα στη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα κάνω κυβέρνηση με κανέναν, τους εννιά βουλευτές δεν τους διαθέτω παρά μόνο στην Ελλάδα, το δήλωσα ξεκάθαρα και θα είμαι σε όλα τα ραντεβού ελεύθερος. Θα κάνω ό,τι αισθάνεται η ψυχή μου, ό,τι αισθάνομαι ό,τι είναι χρήσιμο για τη χώρα, χωρίς να φοβάμαι τα σχόλια οσωνδήποτε κακόβουλων κύκλων».

    «Ο λόγος που έχω ανοίξει έναν διάλογο με τον Τσίπρα είναι να δω μήπως ο πρωθυπουργός- επειδή έκανε μεγάλο άνοιγμα με την απλή αναλογική- μήπως μπορέσει να καταλάβει μερικά αυτά που του λέω, όχι γιατί θέλω να μπω στην κυβέρνηση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνοντας ότι «ο ίδιος, δείχνει πιο ώριμος και πιο σοβαρός» και ότι πλέον ακολουθεί «ευρωπαϊκή γραμμή», αλλά «έχει ακόμη πολλά βαρίδια μέσα στο κόμμα του», και συμπλήρωσε: «Αυτήν τη στιγμή δεν διαφέρει σε τίποτε από τον κ. Σαμαρά και καταστρέφει και τη χώρα και τον εαυτό του».

    Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «αρχομανία», ότι απορρίπτει την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση και ακολουθεί την αντίληψη που προϋποθέτει για την άνοδό του την καταστροφή των αντιπάλων του, δηλαδή «βασίζεται στο να γκρεμιστεί ο Τσίπρας». Επίσης, τον χαρακτήρισε «ανεπαρκή» και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαν τα "φο" κοσμήματα. Είναι νέος στην ηλικία, αλλά πολύ γέρος στις ιδέες».

    «Εγώ δεν έχω προτιμήσεις. Σας είπα, ο Τσίπρας μίλησε στην καρδιά μου όταν έφερε την απλή αναλογική» υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης και τόνισε: «Εγώ τον τίμησα, αλλά του ζήτησα του πρωθυπουργού να μην ψηφίσει νομοσχέδιο με 153. Να κάνει διαβουλεύσεις, να γίνουμε μία Βουλή πιο ώριμη, πιο υπεύθυνη. Επιστρέφει στο 153. Με χάνει. Διαισθάνομαι ότι θα με χάσει τελείως και θα γυρίσω στην πολύ σκληρή γραμμή». «Αν δε φτιάξουμε μία κυβέρνηση 250 βουλευτών επενδυτής δεν θα έρθει», ανέφερε.

    Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης, για να κρύψει τη «συνομωσία» με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, χρεώνει στον ίδιο ότι θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε «ο κ. Σταύρος και η παρέα του να εγκατασταθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, δεν έχω καμία αμφιβολία», ενώ ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι υπό διάλυση». Επίσης, διέβλεψε ότι σε περίπτωση εκλογών θα επικρατήσει ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε ότι θα κάνει πολύ σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα εάν καταθέσει πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος, που θα σημαίνει ότι θα δώσει την ευκαιρία, σε περίπτωση προσεχούς συγκυβέρνησης Μητσοτάκη- Γεννηματά, να επαναφέρουν την ενισχυμένη αναλογική.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε ότι η φιλοδοξία του είναι στις επόμενες εκλογές το κόμμα του να αυξήσει το ποσοστό του, από το σημερινό ποσοστό του σε 15%, ακόμη και σε 30% και να γίνει κυβέρνηση. «Είμαστε κόμμα κυβερνητικό, δεν είμαστε σαν την κυρία Φώφη, που ψάχνει τα ερείπιά της, να μαζέψει τα ερείπιά της για να πάρει ένα 3-4%», είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις προεκλογικές δηλώσεις του για αντικατάσταση βουλευτών ανά εξάμηνο, απάντησε ότι εάν είχε εφαρμόσει τα εξάμηνα τώρα θα είχε έναν βουλευτή λιγότερο, καθώς αποχώρησε από το κόμμα ο κ. Καλλιάνος.

    Όσον αφορά τη οικονομία, δήλωσε ότι διαφωνεί με τον πρωθυπουργό, που προτάσσει τη μείωση του χρέους. «Πρώτα κάνεις τις μεταρρυθμίσεις σου, πρώτα είσαι εσύ εντάξει με τις υποχρεώσεις σου και μετά ζητάς οτιδήποτε?», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι το να ζητείται πρώτα μείωση του χρέους χωρίς να εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα και να γίνονται οι μεταρρυθμίσεις «είναι προς τα έξω εικόνα απατεωνιάς».

    Για το θέμα της ονομασίας των Σκόπιων, επεσήμανε ότι «έχουν υποχρέωση οι μεγάλες δυνάμεις να πιέσουν τα Σκόπια για να αλλάξουν όνομα».

    Αναφερόμενος στους ιδιωτικούς σταθμούς, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει χρήματα που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να πάρουν από τους καναλάρχες, αλλά ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα και σε αυτούς τους ιδιοκτήτες που δεν πήραν άδεια να καταβάλλουν ποσά αντίστοιχα με εκείνα που κατατέθηκαν στη δημοπρασία, περί τα εβδομήντα εκατομμύρια και να πάρουν και εκείνοι άδεια για τα κανάλια τους. «Εγώ ζητάω, από τη Θεσσαλονίκη, να μην κλείσει κανένα κανάλι. Το τζάμπα τελείωσε, να συμφωνήσω κι εγώ», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

    [03] Μαξίμου: Πίσω από την ανησυχία της ΝΔ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ο... πόνος για τους καναλάρχες

    Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τις εκτιμήσεις του ότι το ΣτΕ θα βγάλει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, παραπέμπει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τη ΝΔ και την καλεί να καταγγείλει τον ίδιο τον αρχηγό της για απόπειρα παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης.

    «Ωρύεται από το πρωί η Νέα Δημοκρατία, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες. Αντιλαμβανόμαστε ότι το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατία, θεωρεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος».

    «Περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εναντίον του αρχηγού τους», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ότι πίσω από την ανησυχία της για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, υπάρχει ο πόνος της για τους καναλάρχες.

    [04] Γ. Καββαθάς: Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

    Την ικανοποίησή του ως προς την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων εξέφρασε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει την υλοποίηση των μέτρων και όχι απλά την εξαγγελία.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι δύο μέτρα τα οποία αφορούν την επιχειρηματικότητα της χώρας εξήγγειλε, ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

    «Το ένα είναι το θέμα του παγώματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και προς το ΕΤΕΑ. Είναι ένα μέτρο το οποίο επαναφέρει στο σύστημα τουλάχιστον 300.000 ασφαλισμένους, που σήμερα δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Είναι μία πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ από το καλοκαίρι του 2014, με μελέτη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, την οποία υιοθέτησε ο πρωθυπουργός και βεβαίως περιμένουμε την υλοποίηση και όχι απλά την εξαγγελία», δήλωσε.

    Το δεύτερο μέτρο, σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, είναι ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός, ο οποίος είναι βασικός για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, γιατί χωρίς τραπεζικό ακατάσχετο λογαριασμό τα λουκέτα θα αυξάνουν μέρα με τη μέρα.

    [05] Σε δημόσιο διάλογο οι προτάσεις της ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια

    Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις κατευθύνσεις που προτείνει για το χειρισμό των κόκκινων δανείων, κυρίως, αυτών που έχουν χορηγηθεί με εμπράγματες εξασφαλίσεις ακινήτων.

    Το έγγραφο κατευθύνσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πραγματεύεται τις βασικές πτυχές που αφορούν τη στρατηγική, τη διαχείριση και το λειτουργικό πλαίσιο, οι οποίες αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχημένη ρύθμισή τους. Παρέχει συστάσεις προς τις τράπεζες και καθορίζει ορισμένες βέλτιστες πρακτικές που έχει εντοπίσει η Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ και οι οποίες θα αποτελέσουν τις εποπτικές προσδοκίες της ΕΚΤ στο μέλλον.

    Το έγγραφο κατευθύνσεων συνιστά στις τράπεζες με υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων να θεσπίσουν μια σαφή στρατηγική που να είναι ευθυγραμμισμένη με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και το πλαίσιο διαχείρισης κινδύνων τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και εν τέλει τη μείωση του επιπέδου τους με αξιόπιστο, εφικτό και έγκαιρο τρόπο. Η στρατηγική των τραπεζών θα πρέπει να περιλαμβάνει τον καθορισμό ποσοτικών στόχων ανά χαρτοφυλάκιο και ένα αναλυτικό σχέδιο εφαρμογής. Το έγγραφο κατευθύνσεων καλεί τις τράπεζες να θεσπίσουν κατάλληλες δομές διαχείρισης και λειτουργίας, για να παρέχουν αποτελεσματικές μονάδες διευθέτησης κόικκινων δανείων. Αυτό θα πρέπει να γίνει με τη στενή συνεργασία της διοίκησης των τραπεζών, με τη συγκρότηση ειδικών μονάδων διευθέτησης ΜΕΔ και με τον καθορισμό σαφών πολιτικών που συνδέονται με τις μονάδες αυτές.

    Το έγγραφο κατευθύνσεων παρέχει βιώσιμες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιλογές ρύθμισης οφειλών, με σκοπό την επαναφορά του ανοίγματος σε κατάσταση βιώσιμης αποπληρωμής. Επίσης, καθοδηγεί τις τράπεζες ως προς τον τρόπο υπολογισμού της απομείωσης και των διαγραφών, σύμφωνα με διεθνείς συστάσεις. Το εν λόγω έγγραφο παρουσιάζει, επίσης, τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τις δημοσιοποιήσεις, που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι τράπεζες, όταν αποτιμούν ακίνητα που διακρατούνται ως εξασφαλίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    Το έγγραφο θα χρησιμοποιηθεί από τους εποπτικούς φορείς ως βάση για την αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τα κόκκινα δάνεια ως μέρος του τακτικού εποπτικού διαλόγου.

    [06] Επιστρέφουν οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα

    Την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα επιβεβαίωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ.

    Ερωτηθείσα σχετικά με τον σκοπό της επίσκεψης του κουαρτέτου στην Αθήνα, απάντησε πως πρόκειται για μία αποστολή «τεχνικού» χαρακτήρα, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, ενώ πρόσθεσε πως η εφαρμογή των προαπαιτούμενων θα τεθεί, επίσης, επί τάπητος κατά την επίσκεψη στην Αθήνα και αποτελεί «μέρος της συνεχιζόμενης, στενής συνεργασίας μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας».

    Ωστόσο, η κ. Μπράιτχαρντ δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να δώσει «λεπτομέρειες» για το περιεχόμενο των συζητήσεων, παραπέποντας στις δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, για την Ελλάδα, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup στη Μπρατισλάβα την περασμένη Παρασκευή.

    [07] Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας υποδέχεται την Alibaba στην Ελλάδα

    Ο κινέζος κολοσσός Alibaba φτάνει στην Ελλάδα. Υψηλόβαθμα στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, αναμένονται στην Αθήνα το μεσημέρι της 13ης Σεπτεμβρίου 2016 για άμεσες επαφές με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, φορείς, κοινωνικούς εταίρους και επιχειρηματίες.

    Την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου θα υποδεχθεί την κινέζικη αντιπροσωπεία στα γραφεία του Επιμελητηρίου, (Πανεπιστημίου 44, 2ος όροφος) όπου θα δοθεί η δυνατότητα και για μία πρώτη επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Τύπου.

    Θα ακολουθήσει στις 18.00 εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών όπου θα υποδεχθεί τα στελέχη της Alibaba και του επιμελητηρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ενώ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων από όλη την Ελλάδα.

    Το μεγάλο ραντεβού της Ελληνικής Επιχειρηματικής Κοινότητας με την Alibaba θα δοθεί την επόμενη ημέρα, 14 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton. Τα στελέχη της κινέζικης εταιρείας θα προχωρήσουν στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Alibaba, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία για Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών, καθώς έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 600 επιχειρηματίες από τον χώρο των εξαγωγών και του τουρισμού.

    [08] Τηλεδιάσκεψη Αλ.Τσίπρα και Ν.Φίλη με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

    Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, βρίσκεται στο υπ. Παιδείας για να πληροφορηθεί από «πρώτο χέρι» αν υπήρξαν προβλήματα κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους, αλλά και το αν βελτιώθηκε η κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίληέχουν τηλεδιάσκεψη, μέσω skype, με τους δεκατρείς Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Παντής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η κοινωνία αποδέχθηκε τις αλλαγές στο Γυμνάσιο

    [09] Πώς σχολιάζουν οι παραγωγικοί φορείς την ομιλία του πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ

    Συγκεκριμένες εξαγγελίες για γενναία ελάφρυνση των φορολογικών βαρών στις επιχειρήσεις περίμεναν να ακούσουν οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της 81ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπως προκύπτει από δηλώσεις των προέδρων των παραγωγικών φορέων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Αν και στο κομμάτι της φορολογίας οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας νιώθουν πως έφυγαν από τις συναντήσεις και την αίθουσα των εγκαινίων «"με άδεια χέρια», όπως σχολίαζαν, οι εξαγγελίες για το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ και την εφαρμογή του μοναδικού ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων κρίθηκαν από τους ίδιους ως ιδιαίτερα θετικές και χαρακτηρίστηκαν σαν «ανάσα» για τον επιχειρηματικό κόσμο.

    Οι διοικήσεις των παραγωγικών φορέων επεσήμαναν, ακόμη, ότι οι θετικές αλλαγές σε όλα τα πεδία επείγουν, γιατί τα λουκέτα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμιστικές τομές σε θέματα που αφορούν το επενδυτικό περιβάλλον, τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

    [10] Τ. Ταστάνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πολλαπλά τα οφέλη από το ηλεκτρονικό εισιτήριο

    Με την "έξυπνη κάρτα" θα αντικατασταθούν σταδιακά από το νέο έτος τα χάρτινα εισιτήρια βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών σε όλα τα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα για μια δικαιότερη τιμολόγηση των μετακινήσεων προς όφελος των επιβατών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, στις αρχές του 2017, οι «έξυπνες» κάρτες, θα αντικαταστήσουν το κλασικό χάρτινο εισιτήριο, δίνοντας τη δυνατότητα για ζωνική- αναλογική χρέωση, δηλαδή ο επιβάτης θα πληρώνει αντίτιμο ανάλογα με την απόσταση που θα διανύει και όχι για το σύνολο της διαδρομής που το μέσο εκτελεί, όπως συμβαίνει σήμερα.

    Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, «η κάρτα αυτή θα είναι προσωποποιημένη και θα φορτώνεται με ένα ποσό με πολλούς τρόπους (με πιστωτικές κάρτες, από το διαδίκτυο, στα γκισέ κ.ά.). Αυτό το ποσό θα μειώνεται κάθε φορά που θα την περνάει ο επιβάτης μπροστά από ένα ειδικό ακυρωτικό μηχάνημα μέσα στο λεωφορείο, το τρόλεϊ και το τραμ ή από τις ειδικές πύλες εισόδου- εξόδου που θα υπάρχουν στο μετρό και τον ηλεκτρικό. Εκτός από την κάρτα θα εκδοθούν και ειδικά «χάρτινα» εισιτήρια, τα οποία θα ενσωματώνουν ένα μικρό κύκλωμα και θα λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο όπως η κάρτα».

    Να σημειωθεί πως ο πρώτος πολίτης που έκανε συμβολικά χρήση της «έξυπνης κάρτας» περνώντας από τις πύλες εισόδου- εξόδου που θα εγκατασταθούν στο μετρό της Αθήνας ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το Σάββατο στη ΔΕΘ, ενώ ενημερώθηκε και για τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει ο όμιλος ΟΑΣΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Αθήνας που χρησιμοποιούν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

    [11] Τουρκία: Τουλάχιστον 48 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Βαν

    Ισχυρή έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης Βαν της Τουρκίας κοντά στα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις 10.50 το πρωί, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 48 άτομα, 2 αστυνομικοί και 46 πολίτες, εκ των οποίων οι τρεις βαριά. Κυβερνητικοί βουλευτές υπονοούν ενέργεια του ΡΚΚ.

    «Η οργάνωση δείχνει το φονικό της πρόσωπο χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ αμάχων, κτιρίων ή νεκροταφείων» είπε, υπονοώντας το ΡΚΚ, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μπουρχάν Καγιάτουρκ, ενώ ο επίσης βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Σταλάϊ είπε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση εδώ και καιρό προσπαθεί να διεισδύσει στο Βαν, αλλά δεν τα κατάφερε και δεν έχει την υποστήριξη των πολιτών στην πόλη αυτή».

    Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «ANF» μετέδωσε την πληροφορία τονίζοντας ότι «πραγματοποιήθηκε ενέργεια με παγιδευμένο όχημα εναντίον του σημείου αστυνομικού ελέγχου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της νομαρχιακής οργάνωσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

    Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο έχει επιβάλει απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με το συμβάν.

    [12] Ντ.Τραμπ: Η Fed διατηρεί τα επιτόκια χαμηλά λόγω πιέσεων από τον Ομπάμα

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας Federal Reserve Τζάνετ Γέλεν διατηρεί τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα λόγω πολιτικής πίεσης από την κυβέρνηση του Ομπάμα.

    «Λοιπόν, παραμένει στο μηδέν επειδή προφανώς (η Γέλεν) ενεργεί πολιτικά και κάνει ό,τι θέλει ο Ομπάμα», δήλωσε ο Τραμπ σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο δίκτυο CNBC. «Το ξέρω ότι υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Μόλις αυξηθούν, η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί.Πιστεύω ότι είναι μια ψεύτικη αγορά διότι τα χρήματα είναι ουσιαστικά ελεύθερα».

    [13] Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, στη Βιέννη

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να συμμετάσχει στην «μίνι» Σύνοδο Κορυφής ηγετών από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα το προσφυγικό, την οποία συγκαλεί στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν.

    Την ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης, στην οποία, εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού, προσκεκλημένοι θα είναι, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και οι πρωθυπουργοί της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος το μεσημέρι, κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα.

    Η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, ως ηγέτη μίας άμεσα ενδιαφερόμενης χώρας, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, ενώ η παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου, φαίνεται πως ενισχύει τις θέσεις του Αυστριακού ομολόγου της, Κρίστιαν Κερν, στην προσφυγική κρίση, οι οποίες συγκλίνουν με τις δικές της.

    Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Κρίστιαν Κερν, στόχος της Συνόδου είναι «η συζήτηση, μεταξύ άλλων, σχεδίων για την προστασία των συνόρων της Συνθήκης Σένγκεν, με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών και με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου».

    Όπως τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, μετά τις συνομιλίες του με τον Σλοβένο πρωθυπουργό, Μίρο Τσέραρ, στο θέμα αυτό δεν χρειάζονται μόνον λόγια, αλλά απαιτούνται και πράξεις, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «το να δημιουργεί κανείς νέους συνοριακούς φράχτες εντός του χώρου Σένγκεν, αποτελεί μόνον τη δεύτερη καλύτερη λύση».

    [14] Δεκάδες «πρόΣΩΠΑ» διακεκαυμένης ζώνης στην έκθεση του φωτογράφου Δημήτρη Μεσσίνη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στην Θεσσαλονίκη

    Δεκάδες «πρόΣΩΠΑ» κατακλύζουν τις οθόνες που έχουν στηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών κι επιβάλλουν με την ένταση των μορφών τους το... «Σώπα» στον θεατή... Πρόσωπα προσφύγων, στρατιωτών, παιδιών, ηλικιωμένων, αθλητών, εν γένει ανθρώπων που βιώνουν έντονες καταστάσεις απόγνωσης, πόνου, οργής, ενίοτε και ελπίδας.

    «Το πρόσωπο είναι η ψυχή σου», λέει ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Δημήτρης Μεσσίνης, και από την 40ετή θητεία του στην φωτο - καταγραφή πολεμικών συγκρούσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία επιλέγει, η «είδηση» να είναι αυτή τη φορά, μόνο τα ?πρόσωπα. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες με πρόσωπα σε πολύ έντονες καταστάσεις (πολέμους, βομβαρδισμούς, αθλητικά γεγονότα, πολιτικές ανακατατάξεις, εκλογές, συγκεντρώσεις, προσφυγικές ροές). Η πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας (σε ψηφιακές προβολές) του Δημήτρη Μεσσίνη, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών της γενέθλιας πόλης του φωτογράφου.

    Με την έκθεση, ο Δημήτρης Μεσσίνης επιχειρεί ένα διπλό οδοιπορικό: στο χώρο, μέσα από τις αποστολές του σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο για την κάλυψη πολεμικών συγκρούσεων, καταστάσεων κρίσης και μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και στο χρόνο, μέσα από την προσωπική διαδρομή του στη διεθνή φωτοειδησεογραφία. Στο ενεργητικό του έχει διεθνείς αποστολές, όπως τον πόλεμο της Βοσνίας, το Κοσσυφοπέδιο, τους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, την κρίση στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, υπήρξε και συντονιστής των φωτογραφικών ομάδων. Επίσης, έχει καλύψει πολλές μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου). Το διάστημα 2004 - 2006 διετέλεσε Senior Photo Editor του AP για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική με έδρα το Λονδίνο.

    Στην έκθεση στο Τελλόγλειο προβάλλονται ψηφιακά 85 φωτογραφικά έργα, σε ασπρόμαυρη εμφάνιση, με αργή εναλλαγή θεμάτων σε έντεκα οθόνες υψηλότατης ευκρίνειας. Παράλληλα, η προβολή θα συνοδεύεται από μουσική, που έγραψε ειδικά για τα έργα, ο συνθέτης Νικόλας Καρίμαλης (Razastarr) και θα ακούγεται η φωνή της Λίζυς Ξανθοπούλου. Τα «πρόΣΩΠΑ» εγκαινιάζουν τη φθινοπωρινή λειτουργία του Τελλόγλειου, που θα συνεχίσει να «συνυπάρχει» με τις ζωγραφικές εκθέσεις των Ντελακρουά και Φιλιποτό, έως τις 30 Οκτωβρίου και αργότερα θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα, για να κλείσει την πορεία της στην Αθήνα.

    [15] Η Microsoft Ελλάδας αναδείχτηκε ως η κορυφαία θυγατρική, παγκοσμίως

    Ως η κορυφαία θυγατρική παγκοσμίως, ανάμεσα σε χώρες συγκρίσιμου μεγέθους, βραβεύτηκε η ομάδα της Microsoft στην Ελλάδα για τις εξαιρετικές της επιδόσεις το προηγούμενο οικονομικό έτος.

    Το βραβείο απονεμήθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Σάτια Ναντέλα και τον πρόεδρο της Microsoft Global International Ζαν-Φιλίπ Κουρτουά. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του Microsoft Global Exchange, της μεγαλύτερης ετήσιας εκδήλωσης που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ, ενώ αποτελεί τη σημαντικότερη εσωτερική διάκριση που μπορεί να λάβει μία θυγατρική της εταιρείας.

    Υπερήφανη γι' αυτή τη διάκριση δήλωσε η Πέγκυ Αντωνάκου, διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, αφού για πρώτη φορά στα 24 χρόνια ύπαρξης της εταιρείας στη χώρα μας, η ελληνική ομάδα αναδείχτηκε ως κορυφαία, παγκοσμίως.

    [16] Μαξίμου: Θα επιστρέψει η ΝΔ τα 246 εκατομμύρια ευρώ του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες;

    Η ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει ευθέως αν θα επιστρέψει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κορυφαίων στελεχών της στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών εθνική εμβέλειας.

    «Παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά και με αμείωτο ενδιαφέρον τον κ. Δένδια να υπόσχεται στους καναλάρχες ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιστρέψει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις άδειες, και τον κ. Κουμουτσάκο να τον αδειάζει, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα», αναφέρουν, ειδικότερα, οι ίδιες πηγές και σχολιάζουν: «Ωραία "Συμφωνία Αλήθειας".. Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 September 2016 - 14:32:36 UTC