Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ: Τιμούμε τη μνήμη και τη διπλωματική παρακαταθήκη του Γ. Κρανιδιώτη
  • [02] Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου
  • [03] Η αναπτυξιακή στρατηγική, στη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους θεσμούς
  • [04] Υποστήριξη από την ΕΚΤ, για μικρότερα πλεονάσματα
  • [05] Σήμερα η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC
  • [06] Ο Δ. Μάρδας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις επαφές με την Alibaba
  • [07] Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα της φωτιάς στη Θάσο
  • [08] Ε. Κουντουρά: Ευκαιρία στους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες προσφέρει η Alibaba
  • [09] Δυστύχημα με δύο νεκρούς σε ελαιοτριβείο σε χωριό του Αλμυρού
  • [10] Ευ. Αποστόλου: Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να αποζημιώσει και τους ανασφάλιστους αγρότες
  • [11] Ισπανία: 24 τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
  • [12] Mπ. Κόφλερ: Nα έρθουν πρόσφυγες στη Γερμανία για να ανακουφιστεί η Ελλάδα
  • [13] Z.K. Γιούνκερ: Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη
  • [14] Φθινοπωρινές εκδόσεις αισιοδοξίας!
  • [15] «Θησαυροί» από το Ερμιτάζ έρχονται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο
  • [16] Συναυλία της ΚΟΑ στον Κήπο του Μεγάρου για την ενίσχυση των προσφύγων
  • [17] Η σκόνη των κλειστών χώρων περιέχει επικίνδυνες τοξικές ουσίες
  • [18] Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας στους ηλικιωμένους
  • [19] Πόντιοι περικύκλωσαν τη ΔΕΘ και χόρεψαν ομάλ, για μία θέση στο βιβλίο Γκίνες
  • [20] Κλειστά τα φαρμακεία στην Αττική σήμερα, λόγω εορτασμού της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού
  • [21] Φορολογικοί έλεγχοι και στόχοι των εσόδων στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης
  • [22] Τζακ Λιου: Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε, πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη
  • [23] Z.K. Γιούνκερ: Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη
  • [24] «Μηχανή του χρόνου» εγκαινιάζει η UNICEF, στα Ηνωμένα Έθνη

  • [01] ΥΠΕΞ: Τιμούμε τη μνήμη και τη διπλωματική παρακαταθήκη του Γ. Κρανιδιώτη

    Δεκαεπτά χρόνια από τον αδόκητο χαμό του Γιάννου Κρανιδιώτη, σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει την καθοριστική συμβολή του στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι σε όλη τη διάρκεια της διπλωματικής και πολιτικής του διαδρομής, υπηρέτησε με αυταπάρνηση και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

    «Καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος» αναφέρει σχετική ανακοίνωση «τιμούμε για μία ακόμη φορά τη μνήμη και τη διπλωματική παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την υλοποίηση του οράματός του για επανένωση της Μεγαλονήσου και για την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων».

    «Η λύση του Κυπριακού» καταλήγει η ανακοίνωση «δεν μπορεί, πλέον, παρά να λαμβάνει υπόψη της τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία ο Γιάννος Κρανιδιώτης εργάστηκε άοκνα και αποτελεσματικά».

    [02] Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Η αναπτυξιακή στρατηγική, στη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους θεσμούς

    Σε εξέλιξη είναισυνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Πέραν των φορολογικών ζητημάτων, κατά τη σημερινή συνάντηση θα εξεταστεί και η αναπτυξιακή στρατηγική.

    Η τροποποίηση του νόμου Δένδια θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση.

    [04] Υποστήριξη από την ΕΚΤ, για μικρότερα πλεονάσματα

    Την υποστήριξη από την ΕΚΤ του ελληνικού αιτήματος για μείωση των δημοσιονομικών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 2,5% του ΑΕΠ ή το 2% του ΑΕΠ επιβεβαίωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤτΕ.Η ίδια πηγή τόνιζε ότι με βάση της προβλέψεις της ΤτΕ, η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί κατά 2,5% του ΑΕΠ το 2017 με ατμομηχανή μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και το δεδομένο ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα έχουν την πορεία που έχει προγραμματιστεί.

    Μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει από τους θεσμούς, η ίδια πηγή εκτίμησε ότι η αξιολόγηση των διοικήσεων των εμπορικών τραπεζών θα προχωρήσει γρήγορα και θα ξεκινήσει εγκαίρως η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων.

    Τόνιζε επίσης ότι η ΤτΕ έχει 6 αιτήσεις από distress funds δηλαδή επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία τοποθετούν σε αγορές κόκκινων δανείων και θα πάρουν και την άδεια για να λειτουργήσουν στην ελληνική αγορά.

    [05] Σήμερα η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC

    Παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική εταιρεία CMEC, στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Επιχείρησης.

    Το μνημόνιο αφορά την κατασκευή της 2ης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα) και θα προβλέπει τη σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία θα μετέχουν, η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων, από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός (project Μελίτη). Η επένδυση για την κατασκευή της μονάδας εκτιμάται στα 700 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις επενδύσεις των ορυχείων θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ.

    [06] Ο Δ. Μάρδας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις επαφές με την Alibaba

    Τη βεβαιότητά του ότι «η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει τον τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα», εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνοψίζοντας το κλίμα των συνομιλιών που είχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες με αντιπροσωπεία της κινέζικης εταιρείας.

    Ο κ. Μάρδας, που νωρίτερα σήμερα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήναςόπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με την εν Alibaba, σημειώνει την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες με την κινέζικη εταιρεία που εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα στην Κίνα τον Ιούλιο και της συνάντησής του με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου διαδικτυακών πωλήσεων Alibaba, κ. Τζακ Μα, συναντηθήκαμε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών με ανώτατα στελέχη του κινεζικού ομίλου Alibaba και συζητήσαμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας». Κατά τη συνάντηση, προσθέτει, «εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της Alibaba, όπως επίσης και την προβολή της Ελλάδας ως ταξιδιωτικού προορισμού για τους Κινέζους τουρίστες. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει τον τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα».

    [07] Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα της φωτιάς στη Θάσο

    Έπειτα από τέσσερα 24ωρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο νησί της Θάσου τα ξημερώματα του Σαββάτου τέθηκε χθες το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, έχοντας όμως κάψει συνολικά περισσότερα από 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων και επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στους ελαιοπαραγωγούς και τους μελισσοκόμους του νησιού.

    Δίνοντας καθημερινά όλες αυτές τις μέρες έναν τιτάνιο αγώνα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν χθες το απόγευμα να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φωτιές σε όλα τα πύρινα μέτωπα στα βορειοδυτικά, τα δυτικά και τα νότια του νησιού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο νησί για ένα ακόμα 24ωρο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

    Με απόφαση του δημάρχου Θάσου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε και σήμερα παρά τον αρχικό σχεδιασμό, που είχε ανακοινωθεί.

    [08] Ε. Κουντουρά: Ευκαιρία στους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες προσφέρει η Alibaba

    Ανοιχτή πρόσκληση στους Kινέζους να επισκεφτούν τη χώρα μας αλλά και να επιχειρήσουν στον κλάδο του τουρισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, για την διαδικτυακή πλατφόρμα διεπιχειρησιακού εμπορίου Alibaba.

    Η Ελλάδα όπως είπε η υπουργός αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες από την Κίνα και την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα και στους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

    Προς την κατεύθυνση αυτή ανάφερε η υπουργός η παρούσα διαδικτυακή πλατφόρμα θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες να συνάψουν συνεργασίες στην Κίνα.

    Εστιάζοντας στην πολιτική του υπουργείου η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι έμφαση δίνεται στο άνοιγμα των νέων αγορών. Μάλιστα, η προσέγγιση και το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας που ξεκίνησε το 2015 αποδίδει καρπούς. Το 2016 υπογράμμισε η κα Κουντουρά έχει επιτευχθεί μεγάλη αύξηση του εισερχόμενου ρεύματος από τη χώρα του Δράκου.

    Ενδεικτικό της δυναμικής του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα αποτυπώνεται στα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου από το επιμελητήριο της Αθήνας που όπως είπε, οι κινέζοι που επισκέφτηκαν την Αμερική το 2015 ήταν 2,6 εκατομμύρια και η κατά κεφαλήν τους δαπάνη ανήλθε σε 10.000 δολάρια. «Φανταστείτε, όπως είπε, η Ελλάδα να προσελκύσει 1 εκατ. τουρίστες από τους 120.000 που είναι σήμερα», σημείωσε.

    Σε κάθε περίπτωση το κλειδί για τη μεγέθυνση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα, είναι η αναβάθμιση των αεροπορικών συνδέσεων προς τα ελληνικά αεροδρόμια και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλονται προσπάθειες, όπως τόνισε η υπουργός.

    Τέλος, το αρμόδιο υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες και για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς οι πρόσφατες παραγωγές των κινέζων στη χώρα μας έφεραν αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε.

    [09] Δυστύχημα με δύο νεκρούς σε ελαιοτριβείο σε χωριό του Αλμυρού

    Τραγωδία χθες το βράδυ στον Πτελεό του Αλμυρού, όπου δύο ανθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Βόλου.

    Το δυστύχημα συνέβη όταν ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου, μαζί με τους δύο γιους του, έναν φίλο τους και έναν άνδρα από τη Βουλγαρία προσπάθησαν να καθαρίσουν μία δεξαμενή ελαιόλαδου και ο Βούλγαρος εργάτης γλίστρησε και έπεσε μέσα. Οι υπόλοιποι -πατέρας, γιοι και ο φίλος τους- στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τον Βούλγαρο εργάτη για να βγει, ένας ένας γλιστρούσαν και έπεφταν στη δεξαμενή.

    Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αλμυρού και του Βόλου,που έσπευσαν με πέντε οχήματα, αλλά και δύναμη της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμοτων πέντε ανδρών. Στις προσπάθειες των πυροσβεστών προσέτρεξαν για βοήθεια και κάτοικοι του Πτελεού, αλλά τόσο ο 65χρονος ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου, όσο και ο 50χρονος Βούλγαρος εργάτης ανασύρθηκαν νεκροί από τη δεξαμενή.

    Οι δύο γιοι του ιδιοκτήτη, ηλικίας 33 και 30 ετών, όπως και ο 25χρονος φίλος τους, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και μετά στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου και είναι καλά στην υγεία τους.

    [10] Ευ. Αποστόλου: Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να αποζημιώσει και τους ανασφάλιστους αγρότες

    Τρόπους για να αποζημιωθούν και οι αγρότες που, λόγω αδυναμίας, δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ και επλήγησαν από τις πλημμύρες ή την πυρκαγιά, αναζητά η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Θα δούμε πως θα διευκολύνουμε και εκείνους τους παραγωγούς» πρόσθεσε.

    Ο κ.Αποστόλου, σημείωσε ότι τα συνεργεία του υπουργείου συνεργάζονται με εκείνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας, ώστε να καταγραφούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές σε όλες τις περιοχές και να αρχίσουν να καταβάλλονται τα πρώτα ποσά των αποζημιώσεων. Διευκρίνισε πως θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση μόνο στα ποσά που αφορούν στην απώλεια σοδειάς, αλλά και στο εισόδημα, καθώς, όπως σημείωσε, αυτά συνυπολογίζονται στο τέλος της χρονιάς.

    Ο Βαγγέλης Αποστόλου επανέλαβε ότι θα υπάρξει άμεση μέριμνα για τους κτηνοτρόφους, για τους οποίους είπε ότι θα χρειαστούν ενίσχυση με ζωοτροφές για ορισμένους μήνες.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά το ζήτημα των τιμών των προϊόντων. «Δεν μπορεί να πωλούνται προϊόντα με ημερομηνία λήξης 7 έως 10 ημερών και να συνοδεύονται, για παράδειγμα, από 7μηνές επιταγές» επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών, με αιχμή την απαίτηση των δανειστών για αύξηση του 5% στο ασφάλιστρο των αγροτών, απάντησε πως αν και πρόκειται για ελάχιστη αύξηση, εντούτοις τόσο το υπουργείο όσο και η κυβέρνηση δεν επιθυμούν την παραμικρή πρόσθετη επιβάρυνση των αγροτών. Ωστόσο, παρέπεμψε για τις όποιες αποφάσεις στο υπουργείο Οικονομικών που έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση.

    Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τη φορολόγηση στο τσίπουρο, σημειώνοντας ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή. Όπως είπε, οι παραγωγοί τσίπουρου που κατά κύριο λόγο το χρησιμοποιούν για ιδιωτική χρήση και εμπορεύονται μικρές ποσότητες θα υποστούν μια μικρή επιβάρυνση. Πάντως, ο κ. Απόστολου υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει αυτού του τύπου η διακίνηση, καθώς μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στην υγεία.

    [11] Ισπανία: 24 τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου

    Λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες πολλών εθνικοτήτων ανετράπη τη νύκτα στην Βαρκελόνη, ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών. Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, 3 από τους οποίους σοβαρά.Το ατύχημα συνέβη στις 03.10 τοπική ώρα κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας, σε περιφερειακή οδική αρτηρία της πόλης.

    Οι τραυματίες, 23 τουρίστες και ο οδηγός του λεωφορείου, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.Μεταξύ των τουριστών υπάρχουν Ιρλανδοί, Βρετανοί, Γερμανοί, Πολωνοί, Λευκορώσοι, Λιθουανοί και Ισπανοί, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

    [12] Mπ. Κόφλερ: Nα έρθουν πρόσφυγες στη Γερμανία για να ανακουφιστεί η Ελλάδα

    "Μέλη οικογενειών των προσφύγων οι οποίοι βρίσκονται στη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και τα οποία ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έρθουν γρήγορα σε μας. Αυτό θα βοηθούσε του ενδιαφερόμενους και θα ανακούφιζε τις υπερβολικά επιβαρυμένες ελληνικές αρχές", δηλώνει η εντεταλμένη για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξή της στην Die Welt.

    "Ως πρώτο βήμα", πρέπει να ενισχυθεί η απορρόφηση προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα "για να επιταχυνθεί η επανένωση των οικογενειών τους". Αναφερόμενη δε στους 13.000 πρόσφυγες οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας λέει ότι "θα πρέπει και από αυτούς να δεχτούμε σύντομα ένα ποσοστό μαζί με άλλες χώρες της Ε.Ε ".

    Η Κόφλερ χαρακτηρίζει τον αριθμό των Σύρων προσφύγων οι οποίοι στέλνονται από την Τουρκία στην Ε.Ε. "χαμηλό". Δεδομένων των δύο εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στην Τουρκία και εκείνων οι οποίοι ζητούν άσυλο "έρχεται ένας απαράδεκτα μικρός αριθμός στην Ε.Ε. και θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στην Αγκυρα. Πρέπει εμείς οι Ευρωπαίοι να κινητοποιηθούμε, έστω και αν πολλές χώρες μέλη δεν θέλουν να δεχτούν πρόσφυγες."

    Η σοσιαλδημοκράτις πολιτικός ασκεί επίσης κριτική στον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας από την Τουρκία. "H συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας δεν εφαρμόζεται όπως συμφωνήθηκε. Για τους μη Σύρους λ.χ. δεν είναι δυνατόν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για άσυλο στην Τουρκία και αυτό είναι απαράδεκτο".

    [13] Z.K. Γιούνκερ: Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη, η οποία πρέπει να προσφέρεται εθελοντικά, δεν είναι κάτι που μπορεί να επιβληθεί, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Προτείνουμε τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού σώματος αλληλεγγύης», τόνισε, στηνομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας

    «Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη σεβόμαστε...Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν απειλείται από το Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΖαν-Κλοντ Γιούνκερ.Το Brexit πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ να λάβουν μορφή.«Δεν μπορεί να υπάρχει α-λα καρτπρόσβαση στην ενιαία αγορά», προειδοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί

    Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την έναρξη της ομιλίας του.«Οφείλουμε να επιδείξουμε ευρηματική ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να μην πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

    Η ΕΕ δεν είναι αρκετά κοινωνική

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αρκετά κοινωνική. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.Δεν είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πιο περίπλοκη, πρόσθεσε.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025

    «Προτείνουμε ένα νομικό πλαίσιο για επενδύσεις στις συνδέσεις Ιντερνετ υψηλής ταχύτητας», είπεο Γιούνκερ.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025, πρόσθεσε.

    Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει τώρα

    Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει τώρα. Στηρίζω τους δύο ηγέτες

    Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

    Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Ο Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να απαντήσουμε δραστικά στο ντάμπινγκ όπως κάνουν οι ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της βιομηχανία χάλυβα.

    Πρόταση για διπλασιασμό του «σχεδίου Γιούνκερ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022

    «Προτείνω μία θετική ατζέντα για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Για να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να δράσουμε από κοινού.Προτείνουμε τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του προγράμματος επενδύσεων της ΕΕ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020 είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

    Εκκληση στην Ελλάδα για προστασία ασυνόδευτων παιδιών

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε από την Ελλάδα να προστατεύσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στο έδαφός της.

    Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή φεύγει από το έδαφός της θα καταγράφεται

    Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταγράφεται. Η ασφάλεια των συνόρων σημαίνει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και μεγαλύτερο ρόλο της Europol, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Χρειαζόμαστε έναν ευρωπαίο υπουργό Εξωτερικών», τόνισε.

    Οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους

    «Δεν μπορώ και δεν θέλω να δεχθώ η Ευρώπη να είναι μία ήπειρος σημαδεμένη από την ανεργία των νέων» είπε ο Γιούνκερ.«Πρέπει να επενδύσουμε στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων στην Ευρώπη. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους» συμπλήρωσε.Δεν μπορώ να δεχθώ η γενιά Υ να είναι η πρώτη γενιά που θα είναι φτωχότερη από τους γονείς της ανέφερε.

    Η ανεργία και το χρέος στην Ευρώπη συνεχίζουν να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα

    Η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,προσθέτοντας ότι και το χρέος συνεχίζει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

    [14] Φθινοπωρινές εκδόσεις αισιοδοξίας!

    Τη μάχη του βιβλίου εξακολουθούν να δίνουν οι εκδοτικοί οίκοι για έκτη μνημονιακή χρονιά. Παρά την σαφή πτώση των πωλήσεων, αντιμετωπίζοντας το βιβλίο ως πνευματικό«προϊόν»,επιμένουν αναμετρώμενοι με τα κόστη παραγωγής και τη φορολογία, παρουσιάζονταςνέες εκδόσεις εν μέσω κρίσης.

    Πρόκειται για ένα φαινόμενο αισιοδοξίας, που αποδεικνύει ότι οι ιδιόμορφες αυτές βιομηχανίες ή οι βιοτεχνίες της απόλαυσηςκειμένων, συνιστούν την αναγκαία μας άμυνα απέναντι στη μελαγχολία όχι μόνο της εποχής του χρόνου αλλά και έναντι των καταστάσεων της ζωής.

    Ας θυμόμαστε πάντα, ότι, σύμφωνα με μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη, το διάβασμα συμβάλλει στην μακροζωία! Ακολουθεί μια επιλογή από τις φθινοπωρινές εκδόσεις όλων των ειδών, βάσει του προγραμματισμού για το Β΄εξάμηνο του 2016, όπως τις συστήνουν οι υπεύθυνοι των εκδόσεων.

    [15] «Θησαυροί» από το Ερμιτάζ έρχονται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο

    «Πρόκειται για ένα μείζον πολιτιστικό γεγονός. Τα εκθέματα ανήκουν σε ένα ευρύ χρονικό φάσμα, από την αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους, και αφορούν θησαυρούς από ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ».

    Με αυτά τα λόγια έγινεομόφωνα δεκτό,την Τρίτη,από τα μέλη του ΚΑΣ, το αίτημα για τον προσωρινό δανεισμό 160 έργων από το μουσείο Ερμιτάζ. Προορισμός τους το Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο, όπου θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ 2 Νοεμβρίου 2016 και 26 Φεβρουαρίου 2017, η έκθεση «The State Hermitage Museum: Gateway to History» («Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία»), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».

    Τα έργα από το ρωσικό μουσείο, όλα μοναδικά, αφορούν 34 ελαιογραφίες, 3 ακουαρέλες, 9 γλυπτά και 114 έργα διακοσμητικών και εφαρμοσμένων τεχνών από τις αντίστοιχες συλλογές του, που καλύπτουν ένα διάστημα 25 αιώνων, δηλαδή από τον 5ο αι. π. Χ. έως τον 20ό αιώνα, η παρουσίαση των οποίων θα δώσει στους επισκέπτες του Βυζαντινού και Χριστιανικού μουσείου την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια διαχρονική επισκόπηση πολιτισμών Ανατολής και Δύσης.

    Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται περίφημα γλυπτά, αλλά και πίνακες διάσημων ζωγράφων, όπως οι «Πέτρος και Παύλος» (1587-1592) του Ελ Γκρέκο, «Αφροδίτη και Άδωνις» (1610-1611) του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, «Ανάπαυση κατά τη φυγή στην Αίγυπτο, με την αγία Ιουστίνη» (1529-1530) του Λορέντσο Λόττο, «Η άμωμος σύλληψις» (1645-1655) του Μπαρτολομέν Εστέμπαν Μουρίγιο, «Εσθήρ ενώπιον Ασουήρου» του Νικολά Πουσέν, «Βάκχος» (πρώτο μισό του 17ου αιώνα) από τον κύκλο του Καραβάτζιο.

    Η έκθεση διοργανώνεται σε ανταπόδοση μια άλλης, που με τον τίτλο «Το Βυζάντιο στο πέρασμα των αιώνων» ξεκίνησε στο Ερμιτάζ στις 24 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 2 Οκτωβρίου 2016. Η έκθεση αυτή περιλάμβανε 120 βυζαντινές αρχαιότητες από ελληνικά μουσεία, καθώς και την εικόνα «Κοίμηση Θεοτόκου» του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο) από τον ομώνυμο ιερό ναό της Σύρου.

    Παράλληλα, το ΚΑΣ έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» και για τον προσωρινό δανεισμό 21 έργων από ελληνικά μουσεία και μία ιδιωτική συλλογή, για να παρουσιασθούν στην Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov στη Μόσχα, στο πλαίσιο έκθεσης με τον τίτλο «Βυζαντινή Τέχνη από την Ελλάδα». Και αυτή η έκθεση, διάρκειας από 25 Οκτωβρίου 2016 έως 9 Ιανουαρίου 2017, εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016.

    Θα περιλαμβάνει 10 εικόνες από το Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο, 1 από το μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, 7 έργα από το μουσείο Μπενάκη (τέσσερα έργα μικροτεχνίας, ένα ύφασμα και δύο χειρόγραφους κώδικες), όλα της βυζαντινής εποχής. Θα εκτεθούν επίσης τρεις εικόνες από την ιδιωτική συλλογή του Αιμιλίου Μαργαρίτη (πρώην Συλλογή Βελιμέζη), του 15ου και 16ου αιώνα.

    Όπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση, στην έκθεση «Βυζαντινή Τέχνη από την Ελλάδα» το υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει μόνο με τον δανεισμό έργων από κρατικά μουσεία. Η διοργάνωση είναι της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του μουσείου Μπενάκη και της Πινακοθήκης Τρετιακόφ, στο πλαίσιο workshop για τη συντήρηση βυζαντινών εικόνων, αλλά και συμποσίου για τον Ησυχασμό που θα πραγματοποιηθούν στη ρωσική πινακοθήκη.

    [16] Συναυλία της ΚΟΑ στον Κήπο του Μεγάρου για την ενίσχυση των προσφύγων

    Ο επίλογος των φετινών συναυλιών κλασικής μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου ανήκει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898 - 1956), ετοίμασε για την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, (ώρα έναρξης 20:30) το αφιέρωμα: «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του».

    Το αφιέρωμα επικεντρώνεται στον Κουρτ Βάιλ (1900 - 1950) και στον Χανς Άισλερ (1898 -1962), τους δύο μεγάλους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά ο σπουδαίος Γερμανός δραματουργός και σκηνοθέτης. Θα ακουστούν ορχηστρικά έργα αλλά και τραγούδια που θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος, Μάιρα Μηλολιδάκη και ο βαρύτονος, Θοδωρής Βουτσικάκης. Μαζί τους, ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης. Την ΚΟΑ διευθύνει ο Στάθης Σούλης.

    Μέρος των εσόδων της συναυλίας, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 και της δράσης «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες» που συντονίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (23 - 25 Σεπτεμβρίου), θα διατεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.

    Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει τη Σουίτα από την όπερα «Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ», τη Σουίτα από την «Όπερα της πεντάρας» καθώς και τραγούδια από το ίδιο έργο, αποσπάσματα από τα έργα «Ηappy End» και «Βερολινέζικο ρέκβιεμ» και συνθέσεις για φωνή και πιάνο του Κουρτ Βάιλ.

    Η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει επίσης τη «Μικρή συμφωνία» του Χανς Άισλερ και αποσπάσματα από τις χολυγουντιανές ελεγείες του ίδιου συνθέτη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Κουρτ Βάιλ που έχουν πει κατά καιρούς σημαντικές καλλιτέχνιδες όπως η Λόττε Λένυα, η Τερέζα Στράτας ή η Ούτε Λέμπερ: το «September Song» (στίχοι Μάξουελ Άντερσον), το «Youkali» (στίχοι Ροζέ Φερναί) και το «Surabaya Johnny» (στίχοι Μπέρτολτ Μπρεχτ).

    [17] Η σκόνη των κλειστών χώρων περιέχει επικίνδυνες τοξικές ουσίες

    Η σκόνη δεν είναι μόνο ενοχλητική, αλλά αθώα σκόνη. Μάλλον είναι κάτι σαν...πάρκινγκ καθόλου αθώων οικιακών χημικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στους ανυποψίαστους ανθρώπους.

    Η σκόνη που μαζεύεται στα σπίτια και σε άλλους κλειστούς χώρους(γραφεία, σχολεία, γυμναστήρια, αυτοκίνητα κ.α.), εκθέτει τους ανθρώπους σε μια ευρεία γκάμα τοξικών χημικών ουσιών από διάφορα καθημερινά προϊόντα, όπως καθαρισμού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Με δεδομένο ότι οι άνθρωποι περνούν τουλάχιστον το 90% του χρόνου τους σε κλειστούς χώρους, η νέα μελέτη αναδεικνύει ένα καθόλου αμελητέο πρόβλημα δημόσιας υγείας.

    Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Μίλκεν του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια περιβαλλοντικής και επαγγελματικής υγείας 'Αμι Ζότα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικής επιστήμης και τεχνολογίας "Environmental Science & Technology".

    Οι επιστήμονες αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 27 σχετικές μελέτες και εντόπισαν τα δέκα συχνότερα τοξικά χημικά που υπάρχουν στην οικιακή σκόνη και τα οποία συναντώνται στο 90% των δειγμάτων σκόνης. Η Νο 1 στον κατάλογο σε συχνότητα είναι η ουσία DEHP, που ανήκει στην κατηγορία των φθαλικών ενώσεων.

    [18] Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας στους ηλικιωμένους

    Οι ηλικιωμένοι καπνιστές, χωρίς ορατά σημάδια καρδιοπάθειας, είναι πιθανότερο, σε σχέση με τους καπνιστές και τους πρώην καπνιστές, να έχουν καρδιά με πιο παχιά τοιχώματα και με μειωμένη ικανότητα άντλησης αίματος, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον Γουίλσον Ναντρούζ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Brigham & Women της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Circulation: Cardiovascular Imaging".

    Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία για 4.580 άτομα με μέση ηλικία 76 ετών, χωρίς διάγνωση καρδιολογικού προβλήματος, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε υπερηχογράφημα καρδιάς. Όσα περισσότερα τσιγάρα κάπνιζε κανείς και για όσα περισσότερα χρόνια, τόσο πιο επιβαρυμένη ήταν δομικά και λειτουργικά η καρδιά του. Tα καλά νέα για τους πρώην καπνιστές είναι ότι η καρδιά τους δεν εμφάνιζε διαφορές με εκείνη των μη καπνιστών, πράγμα που δείχνει ότι οι βλάβες από το τσιγάρο είναι αναστρέψιμες, αρκεί να το κόψει κανείς έγκαιρα.

    [19] Πόντιοι περικύκλωσαν τη ΔΕΘ και χόρεψαν ομάλ, για μία θέση στο βιβλίο Γκίνες

    «Πλημμύρισε» κόσμο και ήχους από λύρα ποντιακή, χθες το βράδυ, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες Πόντιοι -και όχι μόνο- από διάφορες περιοχές της χώρας κατέφθασαν στο εκθεσιακό κέντρο, με έναν και μοναδικό σκοπόΒ· να ενώσουν τα χέρια και να χορέψουν τον μεγαλύτερο (σε μήκος και αριθμό συμμετοχών) ποντιακό χορό ομάλ του κόσμου!

    Το κάλεσμα είχε έρθει αρκετές εβδομάδες νωρίτερα, από τους αδελφούς Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη -οι οποίοι έχουν βάλει την ποντιακή λύρα μέχρι και στο ... Μπάκιγχαμ- και σ' αυτό ανταποκρίθηκαν χιλιάδες άτομα, που περικύκλωσαν όλο το εκθεσιακό κέντρο, χορεύοντας ομάλ επί σχεδόν είκοσι λεπτά και διεκδικώντας κατ' αυτόν τον τρόπο μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

    Τα αδέλφια Τσαχουρίδη έδωσαν το «σύνθημα», στο τέλος της συναυλίας τους «Μαζί με ...ψυχή», στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ και όλοι όσοι ήταν παρόντες έπιασαν τον χορό σχηματίζοντας όχι έναν αλλά πολλούς κύκλους γύρω από τη Διεθνή Έκθεση. Το γεγονός αυτό σκόρπισε χαμόγελα στους διοργανωτές που ετοιμάζονται να στείλουν το πλήρες υλικό -βίντεο από κάμερες, επίγειες και εναέριες (drone), εισιτήρια που κόπηκαν καθώς και τα αριθμημένα χαρτάκια που δόθηκαν στους συμμετέχοντες- προκειμένου οι υπεύθυνοι του Γκίνες να πιστοποιήσουν το ρεκόρ.

    Μια αγκαλιά επί σκηνής των αδελφών Τσαχουρίδη στο τέλος της προσπάθειας ήρθε να επιβεβαιώσει το μέγεθος του εγχειρήματος αλλά και της χαράς και του ενθουσιασμού των δύο καλλιτεχνών. Συναισθήματα που αποτυπώθηκαν και στις δηλώσεις που έκαναν λίγη ώρα αργότερα στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Περιμένουμε να δούμε το υλικό. Μας έχουν πει ότι έχει κυκλώσει η Έκθεση επτά φορές! Μιλάμε για μία περίμετρο τριών χιλιομέτρων» εξήγησε ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ο οποίος απέδωσε το βροντερό "παρών" του κόσμου στη δύναμη της πίστης, της αγάπης και του πάθους γι' αυτό που κάνουν.

    Από την πλευρά του, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε έναν προσωπικά, όλους τους συλλόγους και τα οργανωμένα σωματεία που συμμετείχαν, γιατί παρατηρήσαμε ότι ήταν προσωπικός στόχος του καθενός ξεχωριστά. Κι αυτό ήταν συγκινητικό» τόνισε.

  • ΤοΟμάλείναι ποντιακός χορός που χορεύεται σε ρυθμό 4/8 (τέσσερα όγδοα). O χορός είναι από τους δημοφιλέστερους και έχει 6 βήματα.

    [20] Κλειστά τα φαρμακεία στην Αττική σήμερα, λόγω εορτασμού της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού

    Ταφαρμακείαθα παραμείνουνκλειστάσήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα του εορτασμού της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, η οποία είναι επίσημη αργία για ταφαρμακεία της Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

    Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύονταφαρμακεία.

    [21] Φορολογικοί έλεγχοι και στόχοι των εσόδων στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

    Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς και άλλα φορολογικά θέματα θα συζητηθούν στην συνάντηση που έχουν σήμερα (11-12.30μμ) με τους επικεφαλής των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν αναμένεται να είναι οι φορολογικοί έλεγχοι και οι στόχοι των εσόδων ενώ στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το θέμα των δύο νομοσχεδίων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων. Για τα δύο νομοσχέδια η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τα καταθέσει το συντομότερο στη Βουλή.

    Ωστόσο πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και αντιρρήσεις από την πλευρά των θεσμών. Αυτά αφορούν τον ακατάσχετο λογαριασμό για τους επαγγελματίες τον οποίο προτείνει η ελληνική πλευρά προκειμένου μέσω αυτού να πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με τα POS. Επίσης και στο θέμα των αδήλωτων εισοδημάτων οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν υψηλότερο φορολογικό συντελεστή. Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πάντως εφικτή την συμφωνία και την κατάθεση των δύο νομοσχεδίων το συντομότερο τη Βουλή.

    [22] Τζακ Λιου: Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε, πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη

    «Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε. Αυτή την στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη», δήλωσε σε δημόσια συζήτηση ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, όπως γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

    «Θα αφήσω τους Γερμανούς να μιλήσουν οι ίδιοι για τις θέσεις τους. Είχαμε, βέβαια, μαζί τους, ένα σαφές ποσοστό ασυμφωνιών σε σχέση με τις μακροοικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών, αλλά αν κοιτάξετε τις πολιτικές των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών στην Ευρώπη, θα προσέξετε ότι μια σειρά πραγμάτων έχει αλλάξει», πρόσθεσε ο Λιου.

    Παράλληλα, όπως γράφει η Λα Στάμπα, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στην Γερμανία, αλλά πιστεύω ότι διαπιστώσαμε ήδη μια αλλαγή σε επίπεδο δράσης».

    Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό οικονομικών, τέλος, «προέκυψε ήδη μια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα αλλά επλήγησαν σκληρά και από το κόστος της κρίσης των προσφύγων, και η Γερμανία το αποδέχθηκε. Το ίδιο το Βερολίνο προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες δαπάνες, πέρα από το ύψος των δημοσιονομικών στόχων του, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό».

    Σύμφωνα με τη Λα Στάμπα, πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές δηλώσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε με τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Αυτή η κρίση θα είναι το επίκεντρο της έκτακτης συνόδου που συγκάλεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οποία θα διεξαχθεί κατά την επόμενη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    [23] Z.K. Γιούνκερ: Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη, η οποία πρέπει να προσφέρεται εθελοντικά, δεν είναι κάτι που μπορεί να επιβληθεί, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Προτείνουμε τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού σώματος αλληλεγγύης», τόνισε, στηνομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας

    «Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη σεβόμαστε...Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν απειλείται από το Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΖαν-Κλοντ Γιούνκερ.Το Brexit πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ να λάβουν μορφή.«Δεν μπορεί να υπάρχει α-λα καρτπρόσβαση στην ενιαία αγορά», προειδοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί

    Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την έναρξη της ομιλίας του.«Οφείλουμε να επιδείξουμε ευρηματική ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να μην πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

    Η ΕΕ δεν είναι αρκετά κοινωνική

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αρκετά κοινωνική. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.Δεν είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πιο περίπλοκη, πρόσθεσε.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025

    «Προτείνουμε ένα νομικό πλαίσιο για επενδύσεις στις συνδέσεις Ιντερνετ υψηλής ταχύτητας», είπεο Γιούνκερ.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025, πρόσθεσε.

    Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει τώρα

    Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει τώρα. Στηρίζω τους δύο ηγέτες

    Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

    Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Ο Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να απαντήσουμε δραστικά στο ντάμπινγκ όπως κάνουν οι ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της βιομηχανία χάλυβα.

    Πρόταση για διπλασιασμό του «σχεδίου Γιούνκερ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022

    «Προτείνω μία θετική ατζέντα για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Για να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να δράσουμε από κοινού.Προτείνουμε τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του προγράμματος επενδύσεων της ΕΕ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020 είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

    Εκκληση στην Ελλάδα για προστασία ασυνόδευτων παιδιών

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε από την Ελλάδα να προστατεύσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στο έδαφός της.

    Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή φεύγει από το έδαφός της θα καταγράφεται

    Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταγράφεται. Η ασφάλεια των συνόρων σημαίνει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και μεγαλύτερο ρόλο της Europol, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Χρειαζόμαστε έναν ευρωπαίο υπουργό Εξωτερικών», τόνισε.

    Οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους

    «Δεν μπορώ και δεν θέλω να δεχθώ η Ευρώπη να είναι μία ήπειρος σημαδεμένη από την ανεργία των νέων» είπε ο Γιούνκερ.«Πρέπει να επενδύσουμε στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων στην Ευρώπη. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους» συμπλήρωσε.Δεν μπορώ να δεχθώ η γενιά Υ να είναι η πρώτη γενιά που θα είναι φτωχότερη από τους γονείς της ανέφερε.

    [24] «Μηχανή του χρόνου» εγκαινιάζει η UNICEF, στα Ηνωμένα Έθνη

    Τα δεδομένα που αφορούν τα παιδιά παγκοσμίως, είτε είναι πολύ περιορισμένα, είτε κακής ποιότητας, διαπιστώνει η UNICEF και καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να επενδύσουν σε καλύτερα στοιχεία σχετικά με τα παιδιά.

    Επαρκή στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για το ήμισυ των δεικτών που σχετίζονται με τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα παιδιά. Όπως υπογραμμίζει η UNICEF σε σχετική ανακοίνωση, τα περιορισμένα δεδομένα αφήνουν τα κράτη χωρίς τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν με ακρίβεια τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια παιδιά ή για την παρακολούθηση της προόδου ως προς την επίτευξη των στόχων.

    Περίπου μία στις τρεις χώρες δεν διαθέτει συγκρίσιμα μέτρα για την παιδική φτώχεια, επίσης υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων και συγκρίσιμων στοιχείων για τον αριθμό των παιδιών με αναπηρίες σε όλες σχεδόν τις χώρες, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για το πόσο ασφαλές είναι το πόσιμο νερό σε κάποιες χώρες και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου διαθέσιμα στοιχεία για τα αγόρια που έχουν υποστεί αναγκαστική σεξουαλική επαφή ή άλλες αναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις. Επίσης, μόνο 105 από τις 197 χώρες έχουν πρόσφατα στοιχεία για την καχεξία, που αποστερεί τα παιδιά από μια δίκαιη ευκαιρία στην επιβίωση, την ενηλικίωση και την ανάπτυξη, ενώ αντίστοιχα μόνο μία στις δύο χώρες σε όλο τον κόσμο διαθέτει πρόσφατα στοιχεία για τα υπέρβαρα παιδιά.

    Για να φέρουν στο προσκήνιο την έλλειψη στοιχείων, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι- Μουν, και η UNICEF παρουσίασαν τη «Μηχανή του χρόνου», μια εγκατάσταση στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μια δομή σε σχήμα κάψουλας που επιδεικνύει δεδομένα μέσα από την Τέχνη και προσφέρει στους επισκέπτες και τους αντιπροσώπους που θα παρίστανται στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μια ευκαιρία να κατανοήσουν τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα και τους τομείς στους οποίους είναι ελλιπή.

    Η UNICEF καλεί τα κράτη να επενδύσουν σε αναλυτικά, συγκρίσιμα και ποιοτικά δεδομένα για τα παιδιά, ώστε να αντιμετωπίσουν επαρκώς ζητήματα, όπως η φτώχεια, οι θάνατοι που μπορούν να προληφθούν και η βία κατά των παιδιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 September 2016 - 8:32:33 UTC