Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Κυριακή στη Ν.Υόρκη ο πρωθυπουργός για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
  • [02] Ν. Παππάς: Το ύψος των πλεονασμάτων πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο από αυτά των προηγούμενων προγραμμάτων
  • [03] Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στις αγορές το 2017
  • [04] Μισέλ Ομπάμα :"Η Χίλαρι με εμπνέει!"
  • [05] Die Welt: Το τέλος της εποχής Μέρκελ τρομάζει τους επενδυτές
  • [06] Αφήνουν πίσω τα όποια προβλήματα και προχωρούν στην επόμενη μέρα, δήλωσαν Κ. Μητσοτάκης και Απ.Τζιτζικώστας

  • [01] Την Κυριακή στη Ν.Υόρκη ο πρωθυπουργός για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου για την Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση προσφυγικών μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας έχει οριστεί για τις 08.30, ενώ θα διαρκέσει έως τις 19.30. Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται μεταξύ 12.00-13.00.

    Ακολουθεί ομιλία του κ. Τσίπρα μεταξύ 15.00-16.30 κατά την διάρκεια της 4ης Στρογγυλής Τράπεζας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας: Global compact for responsibility-sharing for refugees; respect for international law.

    Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ 08.00 και 08.30 θα δοθεί Δεξίωση Υποδοχής από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

    08:30-09:00: Εκδήλωση Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την 1η επέτειο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

    09:00-11:00: Έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    13:15-15:00: Παράθεση επίσημου γεύματος από Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.

    15:30-18:30: Σύνοδος των Ηγετών για το Προσφυγικό υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

    Ομιλία του πρωθυπουργού.

    Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί μεταξύ 16.30-17.15 με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί μεταξύ 11.00-12.00 με τον Αρχιεπίσκοπο Aμερικής Δημήτριο, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν κι-μουν μεταξύ 18.30-18.40, ενώ στις 19.00 ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην ΓΣ του ΟΗΕ.

    Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Ν. Υόρκη προς Βιέννη, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι όλες οι ώρες αναγράφονται σε τοπική ώρα Νέας Υόρκης (-7 ώρες από την ώρα Ελλάδας).

    [02] Ν. Παππάς: Το ύψος των πλεονασμάτων πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο από αυτά των προηγούμενων προγραμμάτων

    «Η Ελληνική κυβέρνηση έχει διατυπώσει εδώ και καιρό τη θέση ότι η εξυπηρέτηση του χρέους δεν πρέπει να γίνεται με όρους που υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι το ύψος των απαιτούμενων πλεονασμάτων πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο από αυτά των προηγούμενων προγραμμάτων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς μετά τις συναντήσεις του, στην Ουάσιγκτον, με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σιτς και τον σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας, Άντγουελ Αντεγιέμο .

    «Στις συναντήσεις μου στην Ουάσιγκτον είχα την ευκαιρία να ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και να επαναβεβαιώσω τη συναντίληψή μας για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που στηρίζουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο κ. Παππάς.

    -- Οι συναντήσεις

    O υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε στους συνομιλητές του, την ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι συμφωνηθείσες συνομιλίες για την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, χωρίς καθυστερήσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις της κάθε χώρας.

    Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας για την υποχρέωση της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, τόνισε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν σε σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά, έτσι ώστε η δέσμευση για την εξυπηρέτηση του χρέους, που προφανώς είναι καίριας σημασίας, να μην διακυβεύει την προοπτική της Ελλάδας και του ελληνικού λαού για ανάπτυξη.

    Ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε την αμερικανική πλευρά για την πρόοδο των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης και ανέλυσε τα τελευταία στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχει εισέλθει σε τροχιά προς την ανάπτυξη.

    Ο κ. Παππάς υπογράμμισε μεταξύ άλλων, την υποχώρηση της ανεργίας στο 23,1% κατά το β' τρίμηνο του 2016 (από το επίπεδο του 26,1% στο οποίο την παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), το θετικό ρυθμό ανάπτυξης +0,2% το β' τρίμηνο του 2016 (έναντι πρόβλεψης της Κομισιόν για ύφεση -0,3% στο ίδιο διάστημα), καθώς και τα επίπεδα-ρεκόρ του τουρισμού (αφού οι εισροές αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τα 25 εκατομμύρια τουρίστες).

    Αντικείμενο των συζητήσεων, αποτέλεσαν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης, 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. που διοργανώθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και συμμετοχή των ηγετών της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

    Ο υπουργός Επικρατείας, ανέλυσε τα συμπεράσματα της Συνόδου για μια Ευρώπη που θα αφουγκράζεται περισσότερο τις ανάγκες των λαών της και σημείωσε, ότι αυτά συνιστούν ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην άτυπη Σύνοδο της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα.

    Ερωτηθείς τέλος από τους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον για την τοποθέτηση της αμερικανικής πλευράς σχετικά με την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις που τόνιζαν την ανάγκη το θέμα του χρέους να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν.

    [03] Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στις αγορές το 2017

    Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επανέλθει στις αγορές, πιθανόν από το επόμενο έτος, εάν συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματός της, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε σε σλοβακική εφημερίδα και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ESM.

    Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βγει από τα σημερινά προβλήματα και αναφερόμενος στο θέμα του χρέους έκανε έναν παραλληλισμό με το γερμανικό χρέος που ρυθμίσθηκε το 1953. Όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε «ότι θα μπορούσε να λεχθεί πως κάθε χρέος μπορεί να πληρωθεί, εάν επιμηκύνεται αρκετά η λήξη του», ο επικεφαλής του ESM απάντησε: «Ναι, αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε. Πάρτε σαν παράδειγμα τη Γερμανία, η οποία είχε αντίστοιχη εμπειρία με τη συμφωνία του 1953 για το χρέος της, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το χρέος αποπληρώθηκε σε μία 50ετή περίοδο. Και αυτό ήταν αποτελεσματικό».

    Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους της για το ορατό μέλλον. Στην ερώτηση, ότι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι το υψηλό χρέος της Ελλάδας θα εμποδίσει την πρόσβασή της στις αγορές, σημείωσε: «Κάποιοι ακαδημαϊκοί, που αναφέρουν τα επιχειρήματα αυτά, δεν έχουν κοιτάξει πραγματικά τα στοιχεία. Πόσο μικρό είναι το ποσό που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα στους πιστωτές της. Σήμερα, είναι μικρότερο από ό,τι πολλών άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι πραγματικά βάρος και δεν θα είναι για πολύ καιρό, επειδή τα δάνειά μας στην Ελλάδα έχουν ήδη μία μέση περίοδο αποπληρωμής περίπου 30 ετών. Δεν υπάρχει, επίσης, κανένας κίνδυνος να αποσύρουμε τα κεφάλαιά μας, όπως οι ιδιώτες επενδυτές, εάν υπήρχε νέο πρόβλημα. Επομένως, είναι μία ασφαλής επένδυση. Άλλοι επενδυτές το γνωρίζουν. Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της για τουλάχιστον 10 έως 15 χρόνια, και αυτός είναι ο λόγος που είμαι πολύ βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αρχίσει την έκδοση ομολόγων -ίσως το επόμενο έτος. Αυτό που είναι αναγκαίο, φυσικά, είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Εάν μείνουν στην πορεία, θα βγουν από τα σημερινά προβλήματα».

    [04] Μισέλ Ομπάμα :"Η Χίλαρι με εμπνέει!"

    Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα προέτρεψε σήμερα τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν και να στηρίξουν την Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια διάδοχο του συζύγου της στον προεδρικό θώκο, υπογραμμίζοντας ότι δεν κατανοεί την έλλειψη ενθουσιασμού που ορισμένοι επιδεικνύουν προς το πρόσωπό της.

    «Όταν ακούω πολίτες να λένε ότι δεν τους ενθουσιάζει, δεν συμφωνώ. Η Χίλαρι με εμπνέει!» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα, αναφέροντας ως παραδείγματα «την συνέπειά της, την καρδιά της, το θάρρος της».

    «Έχουμε την ευκαιρία να εκλέξουμε μία από τις πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες στον Λευκό Οίκο» συνέχισε, σε μια ομιλία που εκφώνησε στο πανεπιστήμιο George Mason, στο Φέρφαξ (Βιρτζίνια, ανατολικές ΗΠΑ).

    Με την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου να πλησιάζει, οι Δημοκρατικοί φοβούνται ότι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι τους δεν θα σπεύδουν μαζικά στις κάλπες, ιδίως οι μειονότητες που είχαν συμβάλει σημαντικά στις εκλογικές νίκες του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και το 2012.

    «Δεν επαρκεί το να συμμετέχετε σε συγκεντρώσεις και να τραβάτε μερικές σέλφι» επισήμανε η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου.

    [05] Die Welt: Το τέλος της εποχής Μέρκελ τρομάζει τους επενδυτές

    Το ενδεχόμενο ενός τέλους στην εποχή Μέρκελ φοβίζει τις χρηματοπιστωτικές αγορές ,εκτιμά σε κύριο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt σημειώνοντας ότι πιθανή αποχώρηση της Γερμανίδας καγκελαρίου από την πολιτική σκηνή στην Ευρώπη θα προκαλέσει πολιτική αβεβαιότητα.

    Πολλοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες δεν βλέπουν θετική εναλλακτική λύση στην καγκελαρία μετά την ενδεχόμενη αποχώρηση της Άγγελα Μέρκελ, γράφει η Die Welt.

    "H παγκόσμια ελίτ τωνεπενδυτών θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομία δεν απειλείται ούτε καν από την προοπτική ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να ονομάζεται Ντόναλντ Τραμπ, αλλά από την αποχώρηση της Μέρκελ από την καγκελαρία .Η έντονη ανησυχία για την Γηραιά ήπειρο δεν οφείλεται μόνο στο Brexit και την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη,αλλά στην πιθανή ρήξη μεταξύ του βαυαρού εταίρου της Μέρκελ, Χορστ Σιχόφερ και της καγκελαρίου...Στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ο φόβος που αναπτύσσεται αφορά το πιθανό τέλος στην εποχή Μέρκελ.

    [06] Αφήνουν πίσω τα όποια προβλήματα και προχωρούν στην επόμενη μέρα, δήλωσαν Κ. Μητσοτάκης και Απ.Τζιτζικώστας

    Αφήνουν πίσω όσα τυχόν προβλήματα υπήρξαν, επειδή ήταν υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. και προχωρούν ενωμένοι στην επόμενη μέρα, δήλωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

    "Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όταν και οι δύο κατεβήκαμε υποψήφιοι ότι την επόμενη μέρα αυτής της εκλογικής μάχης δεν μας χωρίζει τίποτε. Η Ν.Δ., πορεύεται ενωμένη και χρέος της δικής γενιάς - γιατί είμαστε και οι δύο νέοι άνθρωποι - είναι αυτά τα πράγματα να τα αφήσουμε πίσω μας και να μπορούμε να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό. Έτσι προσεγγίζουμε το ζήτημα αυτό. Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον Απόστολο, για τη δουλειά την οποία κάνει και όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

    "Είναι γεγονός ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά. Είμαστε νέοι άνθρωποι και για το καλό της παράταξης, αλλά και της χώρας, είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό στόχο που έχουμε να φέρουμε στη χώρα μια καλύτερη κυβέρνηση", τόνισε από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Την ώρα που τον υποδέχτηκε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες και του είπε: "Θα το εγκαινιάσετε ως πρωθυπουργός μέχρι τον Μάιο, πρώτα ο θεός".

    Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κεντρική Μακεδονία. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το προσφυγικό και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπισή του. Για την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη είπε ότι επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της Ν.Δ. για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες. Παρατήρησε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, ο αρμόδιος υπουργός και η δικαιοσύνη "κωφεύουν" απέναντι στις αιχμές που άφησε ο κ. Βουδούρης με την παραίτησή του.

    Ο κ. Τζιτζικώστας χάρισε στον κ. Μητσοτάκη ένα αντίγραφο από το Λιοντάρι της Αμφίπολης. Όπως εξήγησε το έκανε για λόγους συμβολικούς γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν σταματήσει οι εργασίες στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέσει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά αυτό δεν αρκεί. "Πρώτα ο Θεός, με το καλό, όταν γίνετε κυβέρνηση, θα δεσμευτείτε από τώρα ότι αυτό το έργο θα προχωρήσει για να αναδειχθεί και να μπορεί πλέον να το επισκέπτεται και ο κόσμος, Έλληνες και ξένοι", είπε ο κ. Τζιτζικώστας στον κ. Μητσοτάκη.

    "Με την ευκαιρία αυτή να πω ότι οι μεγάλες αρχαιολογικές ανασκαφές και οι πολιτιστικοί θησαυροί της χώρας όπως το μοναδικό μνημείο της Αμφίπολης ανήκουν σε όλον τον ελληνικό λαό, είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι απαράδεκτο να γίνονται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Υπάρχει μια κατ΄ εμέ προβληματική καθυστέρηση στην περαιτέρω δουλειά η οποία πρέπει να γίνει στην Αμφίπολη. Δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση μια τόσο σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη πρέπει να προβληθεί και φυσικά, με τη σειρά της, να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και τελικά πόλο πλούτου όχι μόνο για την περιοχή της Αμφίπολης, αλλά και για όλη την Κεντρική Μακεδονία", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας..

    --Με την διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO

    Για ένα πολύ ενδιαφέρον επίτευγμα, το οποίο προκύπτει παράλληλα με το γεγονός ότι η πόλη αγκάλιασε ξανά την έκθεση, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πορεία της ΔΕΘ-Helexpo και στην 81η ΔΕΘ.

    Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, συνεχάρη τη διοίκηση της έκθεσης για την πορεία της εταιρείας, καθώς και για το εκθεσιακό αποτέλεσμα της φετινής ΔΕΘ. Μάλιστα, επισήμανε πως πολλοί είχαν προεξοφλήσει τον αργό θάνατο της ΔΕΘ-Helexpο, αλλά η συγχώνευση των δύο εταιρειών στάθηκε καταλυτική για να προχωρήσει αναπτυξιακά το νέο ενιαίο σχήμα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο χώρος της έκθεσης πρέπει να παράγει δράσεις, αλλά και ποιότητα ζωής καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, αφού καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη, επισήμανε το μεγάλο στοίχημα της διεθνοποίησης, στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί η εταιρεία.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης υπογράμμισε τη στήριξη που παρέχει η έκθεση στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, ενώ παρέθεσε και τα ρεκόρ της 81ης διοργάνωσης, όπως το ότι είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

    Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Λάζαρος Λαζαρίδης στάθηκε στην αγαστή συνεργασία μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων της έκθεσης, ενώ ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής αναφέρθηκε στις 15 κλαδικές εκθέσεις, που διοργανώνει η εταιρεία, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 September 2016 - 22:32:16 UTC