Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Σήμερα ξεκινήσαμε μία σπουδαία τριμερή συνεργασία με την Παλαιστίνη
  • [02] Απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο non paper tης κυβέρνησης για δανεισμό του από τη Τράπεζα Αττικής
  • [03] Έμαθαν σε 2 χρόνια όλα τα παλιά κόλπα τονίζει ο Δημήτρης Τσιόδρας
  • [04] Ν. Κοτζιάς: Διεύρυνση διμερούς συνεργασίας με το Κατάρ
  • [05] Υπέρβαση εσόδων από ΦΠΑ κατά 62,3% στα νησιά, τον Αύγουστο
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η παραπομπή σε δίκη του Γκίκα Χαρδούβελη εκθέτει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • [07] Γ. Αμανατίδης: Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην πατρίδα
  • [08] Το Σάββατο η απονομή βραβείων στους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού αφίσας στα Χανιά
  • [09] Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης
  • [10] Απάντηση του επιχειρηματία Σ. Καραμπάτσου σε δημοσιεύματα
  • [11] I. Κασουλίδης: Η τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδος-Παλαιστίνης φέρνει μαζί τρεις χώρες που ασπάζονται τις ίδιες αρχές
  • [12] ΣΥΡΙΖΑ: «Αναπόσπαστο συστατικό του αγώνα για την ειρήνη είναι η καταπολέμηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του πολυπρόσωπου φασισμού»
  • [13] NΔ: "Οι συμψηφισμοί ανήκουν στο παρελθόν, όπως και ο κ. Τσίπρας"
  • [14] Σε δίκη ο πρώην υπουργός Γκ. Χαρδούβελης για πλημμεληματική παράλειψη δήλωσης «πόθεν έσχες»

  • [01] Ν. Κοτζιάς: Σήμερα ξεκινήσαμε μία σπουδαία τριμερή συνεργασία με την Παλαιστίνη

    Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου- Παλαιστίνης πήρε σάρκα και οστά. Τα θεμέλια μπήκαν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 71ης ΓΣ του ΟΗΕ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα ο Έλληνας υπουργούς Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τους ομολόγους του, Ιωάννη Κασουλίδη και Ριάντ Μαλκί, αντίστοιχα. Μία πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά που έρχεται να επιβεβαιώσει την επιτυχία των ήδη υφιστάμενων σχημάτων συνεργασίας της Ελλάδας και Κύπρου με Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία και Λίβανο που δημιουργούν νέες δυνατότητες συνεργασίας, αλλά και ευκαιρίες, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ενώ ειδικότερα για την Αθήνα υπογραμμίζει το ρόλο της Ελλάδας ως «γεφυροποιού» και «έντιμου διαμεσολαβητή» στην ευρύτερη γειτονιά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

    «Σήμερα ξεκινήσαμε μία σπουδαία τριμερή συνεργασία» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κοτζιάς εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν, την συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος για τις τρεις χώρες.

    «Αποφασίσαμε να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών μας διευθυντών που θα προετοιμάσουν την επόμενη συνάντηση υπουργών για τον Ιανουάριο του 2017», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, εξηγώντας ότι «τα θέματα είναι η στρατηγική κατάσταση στην περιοχή και η διαμόρφωση δομών ασφάλειας και σταθερότητας», καθώς και «η συνεργασία σε μία σειρά από τομείς, από την εκπαίδευση και τον τουρισμό μέχρι τη δημιουργία οικονομικών συνεργασιών προς όφελος των λαών μας».

    Διαβάστε επίσης:

    I. Κασουλίδης: Η τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδος-Παλαιστίνης φέρνει μαζί τρεις χώρες που ασπάζονται τις ίδιες αρχές

    Ν. Κοτζιάς: Διεύρυνση διμερούς συνεργασίας με το Κατάρ

    [02] Απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο non paper tης κυβέρνησης για δανεισμό του από τη Τράπεζα Αττικής

    Το ΠΑΣΟΚ απάντησε σε υψηλούς τόνους στα όσα αναφέρονται σε non paper της κυβέρνησης για δανεισμό του από τη Τράπεζα Αττικής.

    «Κυρία Γεροβασίλη πείτε στον κ. Σπίρτζη να σας ενημερώνει καλύτερα πριν τα non paper.

    Γιατί φαίνεται, ότι δεν σας είπε τίποτα για τα δάνεια 78 εκατομμυρίων ευρώ της τράπεζας Αττικής, στους 20 μήνες του ΣYPIZA στον κ. Kαλογρίτσα.

    Αλλά εσείς γνωρίζετε ότι η ΣYPIZA bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο, για να φτιάξει το ΣYPIZA channel.

    Y. Γ.: Με την ευκαιρία, δεν ρωτάτε τον κ. Σπίρτζη, ποιοι σημερινοί υπουργοί είχαν επαγγελματικές σχέσεις με την τράπεζα Αττικής;» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Έμαθαν σε 2 χρόνια όλα τα παλιά κόλπα τονίζει ο Δημήτρης Τσιόδρας

    «Έμαθαν τα παλιά κόλπα 40 χρόνων σε λιγότερο από δύο χρόνια και αποδεικνύονται πραγματικά οι καλύτεροι μαθητές του παλιού συστήματος».

    Αυτό αναφέρει σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, με αφορμή τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται σε non parer ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πήραν δάνεια από τη Τράπεζα Αττικής.

    Πιο αναλυτικά το σχόλιο της Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως ακολούθως: «"Μα και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πήραν δάνεια από την Τράπεζα Αττικής" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. 'Αρα λοιπόν αφού πήραν αυτοί 13 εκατομμύρια γιατί να μη δώσουμε κι εμείς 70 στον Καλογρίτσα. Αφού τα έκαναν οι προηγούμενοι ας κάνουμε κι εμείς τα ίδια και χειρότερα. Αποδεικνύονται πραγματικά οι καλύτεροι μαθητές του παλιού συστήματος. Έμαθαν τα παλιά κόλπα 40 χρόνων ούτε σε 2. Άρχισαν ήδη να συναγωνίζονται τους δάσκαλους».

    [04] Ν. Κοτζιάς: Διεύρυνση διμερούς συνεργασίας με το Κατάρ

    Απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα, αλλά κυρίως για τις δυνατότητες διερεύνησης των δυνατοτήτων περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Κατάρ, καθώς και θέματα ανταλλαγής υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Καταρινό ομόλογό του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλραχμάν μπιν Αλ-Θάνι στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον ομόλογό του για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα και γνωστοποίησε την κοινή βούληση των συμμετεχόντων κρατών για τη συμπερίληψη των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στην επόμενη Διάσκεψη, που αναμένεται να διοργανωθεί στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του 2017.

    Τέλος, ο κ. Κοτζιάς προσκάλεσε τον κ. Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλραχμάν μπιν Αλ-Θάνι να επισκεφθεί την Αθήνα και επισήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης του πολιτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών.

    [05] Υπέρβαση εσόδων από ΦΠΑ κατά 62,3% στα νησιά, τον Αύγουστο

    Σημαντική υπέρβαση κατά 62,3% από τον στόχο σημείωσαν οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ στα μεγάλα νησιά της χώρας τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, πιστοποιώντας έτσι την καλή πορεία των εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα.

    Ειδικότερα, ο στόχος του Αυγούστου προέβλεπε εισπράξεις εσόδων από τον ΦΠΑ ύψους 83,351 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου του προϋπολογισμού, ύψους 51,360 εκατ. ευρώ.

    Αναλυτικά οι υπερβάσεις των εισπράξεων από ΦΠΑ ανά νησί (ή μεγάλη νησιωτική πόλη) τον Αύγουστο είναι οι ακόλουθες:

    Στη Μύκονο 170,1%, στη Ρόδο 165,6%, στη Θήρα 114,4%, στην Ζάκυνθο 91,2%, στη Κέρκυρα 78,6%, στα Χανιά 53,7%, στο Ηράκλειο 51,7%, στον Άγιο Νικόλαο 43,8%, στο Ρέθυμνο 42,9%, στην Κω 43,7% στη Σύρο 33,7%, στην Πάρο 11,9% , στην Κύμη 15,8%, στη Σάμο 25%, στη Χίο 2,5%, στην Λευκάδα 18,5%, στο Αργοστόλι 5,8% .

    Υστέρηση σημείωσαν οι εισπράξεις εσόδων από ΦΠΑ στη Σύμη κατά 9,1% και στη Νάξο 2,2%.

    Το Οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2016 σημειώθηκε υστέρηση των εσόδων από τον ΦΠΑ έναντι του στόχου κατά 5,5% . Είχαν προγραμματισθεί εισπράξεις 415,407 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 392,674 εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη υστέρηση στο διάστημα αυτό, παρουσιάζουν τα έσοδα ΦΠΑ στην Κω κατά 25% και ακολουθούν η Πάρος, με υστέρηση 23,7%, το Αργοστόλι με 23,4%, η Λευκάδα με 22,4%, η Νάξος με 21,7%, ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου με 20,3%.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Η παραπομπή σε δίκη του Γκίκα Χαρδούβελη εκθέτει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    «Η παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, για το αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο, αλλά και την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που τον τοποθέτησαν στη συγκεκριμένη θέση, για να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης σχεδίαζε και υλοποιούσε αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές στο εισόδημα των πιο αδύναμων, ?αμελούσε? να ασχοληθεί με τέτοια ?δευτερεύοντα? ζητήματα» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει.

    «Κατά τα άλλα, η ΝΔ,το κόμμα του κ. Παπασταύρου και του κ. Σκλαβούνη, κόπτεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής».

    Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη, ότι η συγκεκριμένη είδηση, δεν πρόκειται να προβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς, αφού δεν αφορά κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζουμε να διαψευστούμε».

    [07] Γ. Αμανατίδης: Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην πατρίδα

    "Ως άξιους συνεχιστές μιας ιστορικής και ένδοξης ομογενειακής κληρονομιάς" ευχαρίστησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, «για όλα όσα ο ευεργέτης Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην Πατρίδα» σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην Ελληνική Κοινότητα Καϊρου η οποία του επιφύλαξε θερμή εκδήλωση κατά την πρώτη μέρα, σήμερα, της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αίγυπτο. Μια διήμερη επίσκεψη που αποσκοπεί στις στενότερες επαφές με την ελληνική Ομογένεια, το Πατριαρχείο, αλλά και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου.

    Ο κ. Αμανατίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση, το πολυσχιδές έργο και την πολύπλευρη δραστηριότητα της Κοινότητας αλλά και όλων των παροικιακών Σωματείων, προέδρους και μέλη των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, επισκεπτόμενος νωρίτερα το Πολιτιστικό Κέντρο και την Αχιλλοπούλειο και Αμπέτειο Σχολή, όπου συνομίλησε με μαθήτριες και μαθητές και συνεχάρη τη διοίκηση, το προσωπικό, τους φορείς και τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Ειδικότερα στο Πολιτιστικό Κέντρο ο κ. Αμανατίδης έλαβε μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του προέδρου, Χρήστου Καβαλή, και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, ενώ ενημερώθηκε εκτενώς για τις δραστηριότητες του Κέντρου από το διευθυντή του, Χρήστο Παπαδόπουλο.

    Ο κ. Αμανατίδης, ως υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά και ως εκπαιδευτικός ο ίδιος, συνεχάρη γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς της Ομογένειας για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής παιδείας -έργο εθνικής σημασίας- για το οποίο σας συγχαίρω. «Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής» τόνισε «η ελληνική Πολιτεία μερίμνησε ώστε, κατά την σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου να είναι πλήρως στελεχωμένα, προς όφελος των μαθητών της ομογένειας».

    [08] Το Σάββατο η απονομή βραβείων στους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού αφίσας στα Χανιά

    Μια ξεχωριστή εκδήλωση, με αφορμή την απονομή των βραβείων και επαίνων του 3ου διεθνούς διαγωνισμού αφίσας, με θέμα «Τυπογραφία: Παρελθόν, παρόν και μέλλον» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του μουσείου Τυπογραφίας, στα Χανιά.

    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν οι νικητές του διαγωνισμού, που θα λάβουν χρηματικά έπαθλα (1000 ευρώ ο πρώτος, 700 ευρώ ο δεύτερος και 500 ευρώ ο τρίτος, χορηγία της τοπικής εφημερίδας «Χανιώτικα νέα»), θα παρουσιαστούν οι 30 καλύτερες αφίσες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή και οι δημιουργοί τους θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις.

    Την εκδήλωση θα ανοίξει με καλωσόρισμα, ο ιδρυτής και πρόεδρος του μουσείου, Γιάννης Γαρεδάκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, δύο ομιλίες με θέματα «Οι απαρχές της ελληνικής τυπογραφίας», με ομιλητή τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Στάικο, και «Τυπογραφία και αφίσα», από τον Αντώνη Παπαντωνόπουλο, τυπογράφο - λιθογράφο και συνεργάτη του μουσείου Τυπογραφίας.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής Γιώργος Ματθιόπουλος, καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών, Αλέξανδρος Κοκκόλας, γραφίστας, καθηγητής Γραφιστικής στο Κολέγιο Βακαλό και Ελένη Σταυρίδη, γραφίστρια.

    Ο φετινός διαγωνισμός έχει ιδιαίτερη αξία για το μουσείο Τυπογραφίας, καθώς τα διακεκριμένα έργα θα εκτίθενται στην αίθουσα, όπου τον Μάιο του 2017 θα φιλοξενηθεί το Διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας.

    Ο 3ος διεθνής διαγωνισμός αφίσας που οργάνωσε φέτος το μουσείο Τυπογραφίας, συνοδεύτηκε με ρεκόρ συμμετοχών. Διακόσια πενήντα δυο έργα από κάθε γωνιά του πλανήτη, έφτασαν στα χέρια των κριτών, που είχαν το δύσκολο έργο να επιλέξουν τους 3 πρώτους και τους 30 επικρατέστερους.

    Ο διαγωνισμός αφίσας «ένωσε» γραφίστες, καλλιτέχνες, εικαστικούς, αλλά και ερασιτέχνες, από περισσότερες από 50 χώρες, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή Ελλήνων.

    Μετά την εκδήλωση τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα του μουσείουtypography-museum.gr, τη σελίδα του μουσείου στο facebook, την εφημερίδα «Χανιώτικα νέα» και τις ιστοσελίδες των χορηγών επικοινωνίας του διαγωνισμού.

    [09] Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης

    Πενθεί η δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καστρινάκης, αθλητικός συντάκτης, πολιτικός, αλλά και με μεγάλη προσφορά στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.

    Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).

    Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.

    Η προσφορά του Γιώργου Καστρινάκη στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985, που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των Νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία. Μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.

    Μακρά ήταν και η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση (πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, εκλεγμένος σε όλη τη διαδρομή της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

    Το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην κόρη του Αθηνά Καστρινάκη, που εργάζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη γυναίκα του Μαρία Μαυρεδάκη και στους συγγενείς του.

    [10] Απάντηση του επιχειρηματία Σ. Καραμπάτσου σε δημοσιεύματα

    Απόσπασμα από την καρτέλα της εταιρείας του με ημερομηνία 21/09/2016, όπου αναγράφεται:

    Ύψος Οφειλής: 1.114.979,62

    Ποσόν Καθυστέρησης: 0

    Τόκους Υπερημερίας: 0

    παραθέτει ο επιχειρηματίας Σπυρίδων Καραμπάτσος, απαντώντας σε συκοφαντίες Νο 2, όπως επισημαίνει, διαψεύδοντας χθεσινό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ Νο 2

    Αφού πια δεν υπήρχαν άλλες "καταπατήσεις", "διεκδικήσεις", "αρπαγές" και "περιουσίες πεθαμένων να λεηλατηθούν", Χθές 20/09/2016 παρακολουθήσατε την:

    «Αποκάλυψη βόμβα από το protothema.gr

    Κόκκινο δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ έχει η ΑΓΥΙΑ με το "βοσκοτόπι"!

    Σήμερα, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του www.protothema.gr, το δάνειο αυτό δεν εξυπηρετείται και έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως "κόκκινο" ενώ η αξία του με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφθασε στα 1,8 εκατ.ευρώ!

    Με δεδομένο ότι το δάνειο του 2007 είναι μη εξυπηρετούμενο, προκύπτει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία "ΑΓΥΙΑ ΑΕ" ανήκουν επί της ουσίας στην τράπεζα.»

    "Είδηση" που εμπλούτησαν και αναπαρήγαγαν, υπερθεματίζοντας, οι γνωστοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

    Παραθέτω λοιπόν το απόσπασμα από την καρτέλα της εταιρείας μου με ημερομηνία 21/09/2016

    Ύψος Οφειλής: 1.114.979,62

    Ποσόν Καθυστέρησης: 0

    Τόκους Υπερημερίας: 0

    Εύχομαι και ελπίζω πως η κοινή γνώμη δεν παραμένει μόνον θεατής, αλλά και μάρτυρας, της πρωτοφανούς σε έκταση και ένταση επίθεσης ψεύδους, στρέβλωσης, χλεύης και απαξίας κατά της οικογενείας μου και της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας και αντιλαμβάνεται ότι μόνο κίνητρο έχει τον πόλεμο οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

    [11] I. Κασουλίδης: Η τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδος-Παλαιστίνης φέρνει μαζί τρεις χώρες που ασπάζονται τις ίδιες αρχές

    Το πρώτο βήμα της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδος-Παλαιστίνης, έγινε σήμερα στην Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, Ιωάννης Κασουλίδης, Νίκος Κοτζιάς και Ριάντ Μάλκι.

    Στη συνάντηση, ο Κύπριος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στους στενούς ιστορικούς δεσμούς, στις κοινές αξίες και τις κοινές ανησυχίες ανάμεσα στις τρεις πλευρές.

    Μετά τη συνάντηση, ο Κύπριος ΥΠΕΞ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι«Σήμερα έγινε η έναρξη της τριμερούς συνεργασίας Παλαιστίνης, Ελλάδας, Κύπρου», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κασουλίδης. Όπως εξήγησε, είναι «ένα είδος οργάνωσης (μιας) συνεργασίας που περιλαμβάνει πολιτικά θέματα, που φέρνει μαζί τρεις χώρες που ασπάζονται τις ίδιες αρχές, όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών και που ταυτόχρονα θέτει μια θετική ατζέντα όσον αφορά συνεργασίες στον τουρισμό, την οικονομία, το περιβάλλον- θέματα για τα οποία πρέπει να αρχίσουμε να κτίζουμε».

    Ο Κύπριος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη και τριμερής συνάντηση με την Αίγυπτο, ενώ στις 11 Οκτωβρίου θα γίνει τριμερής συνάντηση κορυφής στο Κάιρο. Επίσης, τον Δεκέμβριο θα γίνει τριμερής συνάντηση κορυφής με το Ισραήλ και αναμένεται κοινή επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, και πιθανόν και άλλων, στο Λίβανο.

    [12] ΣΥΡΙΖΑ: «Αναπόσπαστο συστατικό του αγώνα για την ειρήνη είναι η καταπολέμηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του πολυπρόσωπου φασισμού»

    «Αναπόσπαστο συστατικό του αγώνα για την ειρήνη, είναι η καταπολέμηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του πολυπρόσωπου φασισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης, ενώ υπογραμμίζει, ότι η «αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών δυνάμεων που καλλιεργούν τις αποκρουστικές αυτές ιδέες, περνάει μέσα από τη ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα, η οποία γεννά αποκλεισμούς, φτώχεια και επισφάλεια».

    Στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι σύγχρονες απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και η ανάγκη για συστράτευση όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων στην Ευρώπη και τον κόσμο και πως «στις συνθήκες αυτές, οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την μετατροπή της Ελλάδας σε πόλο σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Μεσόγειο και στην Ευρώπη, μέσα από μια πολυδιάστατη και ενεργητικά φιλειρηνική πολιτική, βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση».

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως εξής: «Ο εορτασμός της Ημέρας Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου που καθιέρωσε ο ΟΗΕ, πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για μια παγκόσμια και ουσιαστική κινητοποίηση εγρήγορσης και συντονισμένης φιλειρηνικής κινητοποίησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις στην Ευρώπη και στον κόσμο να στρατευθούν στον αγώνα αυτό, σε μια περίοδο που οι πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και αλλού αφήνουν χιλιάδες νεκρούς και συντρίμμια.

    [13] NΔ: "Οι συμψηφισμοί ανήκουν στο παρελθόν, όπως και ο κ. Τσίπρας"

    Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ απαντώντας στις κατηγορίες του Μεγάρου Μαξίμου για δάνεια που είχε πάρει το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «η κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του πρωθυπουργού που μίλησε για "προσωρινούς υπερθεματιστές" και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών."

    Σύμφωνα με τη ΝΔ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαγόρευσε πλέον με καταστατική ρύθμιση τη λήψη δανείου από το κόμμα ενώ οκτώ μήνες τώρα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μείωσης των εξόδων.

    Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου υπενθυμίζει πως η ΝΔ «ψήφισε την Εξεταστική για τα δάνεια στα κόμματα και απαιτεί τη διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα» εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους πως επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία ? μέτοχο στην κομματική εφημερίδα τους, την ?Αυγή?.

    «Γι' αυτό τέλος στους συμψηφισμούς. Ανήκουν στο χθες, όπως και ο κ. Τσίπρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    «Η ΝΔ παραδέχεται τα θαλασσοδάνεια», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

    Για θαλασσοδάνεια τα οποία έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία από την Τράπεζα Αττικής, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

    «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που παραδέχεται πως από κοινού με το ΠΑΣΟΚ έχει φεσώσει την Τράπεζα Αττικής με 13 εκατομμύρια ευρώ» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν .

    «Δεν απαντά φυσικά αν αυτά τα δάνεια εκπλήρωναν τα τραπεζικά κριτήρια, ούτε με ποιόν τρόπο εξασφαλίστηκαν.

    Το μόνο που είχαν να απαντήσουν είναι ότι «με εντολή Μητσοτάκη το κόμμα δεν θα πάρει άλλα θαλασσοδάνεια».

    Επαρκείς και περιεκτικές εξηγήσεις για το θέμα, ομολογουμένως...»

    [14] Σε δίκη ο πρώην υπουργός Γκ. Χαρδούβελης για πλημμεληματική παράλειψη δήλωσης «πόθεν έσχες»

    Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για το αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Με το βούλευμά του (αριθμός 1604/2016) το δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Η κατηγορία σε βάρος του κ. Χαρδούβελη αφορά την περίοδο 2011-2012 οπότε, αν και ήταν υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, δεν είχε καταθέσει «πόθεν έσχες».

    Η υπόθεση είχε διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη από την από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής.

    Διαβάστε επίσης:ΣΥΡΙΖΑ: Η παραπομπή σε δίκη του Γκίκα Χαρδούβελη εκθέτει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 September 2016 - 18:32:31 UTC