Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ διεκδικεί μετ' επιτάσεως την διεξαγωγή εκλογών
  • [02] «Η αναθεώρηση του Συντάγματος αφορά όλους τους πολίτες»
  • [03] Τζακ Λιου: Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατόν
  • [04] Απέκλεισε ο Π. Σκουρλέτης το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη» για το 2017
  • [05] Π. Μοσκοβισί: «Άνοιγμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ιταλία σε ό,τι αφορά την ευελιξία
  • [06] Σύνοδος ΔΝΤ-ΠΤ: Το χρέος στο επίκεντρο των επαφών Τσακαλώτου-Χουλιαράκη
  • [07] Σύσκεψη στο Μαξίμου, για το προσφυγικό στη Λέσβο
  • [08] Ι. Αμανατίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και μπορεί να παίξει τον ρόλο της γέφυρας στην περιοχή
  • [09] Ο Ιωάννης Αγγελής τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας
  • [10] Σύλληψη υπόπτου για τη χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη
  • [11] Βρέθηκε στον Μαυρίκιο, νέο τμήμα από τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines
  • [12] Υπουργός Άμυνας Φιλιππίνων: Οι ένοπλες δυνάμεις μας μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ
  • [13] Φονικό το πέρασμα του «Μάθιου» στην Αϊτή - Στους 339 οι νεκροί
  • [14] Στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
  • [15] Οι Rolling Stones κυκλοφορούν νέο άλμπουμ11 χρόνια μετά την τελευταία τους ηχογράφηση
  • [16] Έκθεση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
  • [17] Η εργασία σε νυχτερινές βάρδιες δεν αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
  • [18] Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Νίκος Παππάς
  • [19] Σύσκεψη στο Μαξίμου, για το προσφυγικό στη Λέσβο

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ διεκδικεί μετ' επιτάσεως την διεξαγωγή εκλογών

    Σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, λέγοντας πως είναι μεγαλύτερο το κόστος παραμονής της κυβέρνησης από το κόστος διεξαγωγής των εκλογών .

    «Η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά. Πλησιάζει η ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας απόψε σε συγκέντρωση στο «Παπαστράτειο» μέγαρο του Αγρινίου. Ταυτόχρονα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «έχει συντελεστεί μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, που θα γίνει πραγματικότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές και θα δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική, μία μεγάλη νίκη».

    Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορικό ατύχημα» και λέγοντας πως είναι «η πιο «ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη στην ιστορία της μεταπολίτευσης».

    Επίσης, πρόσθεσε ότι «κέρδισε τις εκλογές στηριγμένη στο ψέμα και έτσι σήμερα καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε».

    Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή και έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής».

    Σε αυτό το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο απαράδεκτος νόμος Παππά θα καταργηθεί αμέσως από την κυβέρνηση της ΝΔ», προσθέτοντας πως «θα επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην λειτουργία της Δικαιοσύνης» και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις διερωτήθηκε και πρόσθεσε: Εκφράζω τον προβληματισμό μου, για τη δήλωσή ότι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Οι δικαστές πρέπει να ερμηνεύουν το Σύνταγμα και τους νόμους, και να είναι ανεξάρτητοι».

    Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται την Δικαιοσύνη, ως προέκταση της δίκης της εξουσίας». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα και δεν δέχεται οποιαδήποτε εκτροπή».

    Σχετικά με την οικονομική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όλα όσα έγιναν με το τρίτο μνημόνιο, έγιναν διότι η χώρα απώλεσε κάθε ίχνος και εμπιστοσύνη στο εξωτερικό». Και πώς να μην το απολέσει διερωτήθηκε «όταν είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και η αξιολόγηση δεν έκλεισε». Και όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «τόσο στερούμε χρήματα που πρέπει να πάνε στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει την υπερφορολόγηση».

    Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσποιείται ότι κάνει μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, διότι όπως συμπλήρωσε, «όλα είναι ένα σόου για να ικανοποιήσει τις εσωτερικές της συνιστώσες».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ότι «εμείς ως ΝΔ δεν κοιτάμε το παρελθόν, κοιτάμε στο μέλλον, διότι θέλουμε να φέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα ξανά στον Έλληνα, να αισθάνεται ότι πατά στα ποδιά του και να είναι υπερήφανος για τη χώρα του».

    Νωρίτερα, με τον δήμαρχο Αγρινίου και πρόεδρο της περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παπαναστασίου, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας στην Αιτωλοακαρνανία.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γιώργος Παπαναστασίου έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ το ζήτημα της δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου στο Αγρίνιο, καθώς και της κάθετης σύνδεσης της πόλης, με τον Ιόνια Οδό.

    Ο Γιώργος Παπαναστασίου, χαρακτήρισε την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και το επιχειρηματικό πάρκο, ως «έργα ανάσα» για την περιοχή.

    Επίσης, ο δήμαρχος Αγρινίου υπογράμμισε ότι η λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων συνδέεται ευθέως με την άμβλυνση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή.

    Όσον αφορά στην κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε μεταξύ άλλων ότι «η Αιτωλοακαρνανία περιμένει με αγωνία την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής και της Ιόνιας Οδού» και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και να συνδεθεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρου αυτού του οδικού άξονα, καθώς και η ενδοχώρα, με τον αυτοκινητόδρομο».

    Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως αυτονόητο το έργο της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση της οποίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα αλλάξει το τοπίο όχι μόνον στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα του δήμου Αγρινίου, ώστε όπως είπε η Αιτωλοακαρνανία, μέσα από τέτοια έργα υποδομής, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την οριοθέτηση των χρήσεων γης, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Ακόμα, πρόσθεσε, ότι με την ανάδειξη και την πλήρη αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και του παραγωγικού της δυναμικού, η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει ένας πραγματικός επενδυτικός προορισμός.

    Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Αιτωλοακαρνανία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με δημάρχους και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, όπου ενημερώθηκε για τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    [02] «Η αναθεώρηση του Συντάγματος αφορά όλους τους πολίτες»

    «Στην προσπάθεια να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη συγκρότηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής επιτροπής διαλόγου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων όλων των πολιτικών τάσεων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με το συνήθη σπασμωδικό και μηδενιστικό τρόπο» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

    «Το έργο της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν κατά γράμμα, όπως επιτάσσει το άρθρο 110 του Συντάγματος. Η αναθεώρηση όμως δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες. Τα κρίσιμα ζητήματα, οι συγκλίσεις αλλά και τα διλήμματα θα πρέπει να αναδειχθούν από τη συζήτηση που θα οργανώσει η Επιτροπή. Τα πορίσματα της θα δοθούν στα κόμματα και, ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» προσθέτουν.

    Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι «ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Θεοχάρη, που, στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας» καταλήγοντας «αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;».

    [03] Τζακ Λιου: Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατόν

    Ισχυρή παρέμβαση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έκανε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, ο οποίος ζήτησε να επιλυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

    «Η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του», ανέφερε ο κ. Λιου,

    «Εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Αμερικανός υπουργός, «έχουμε εμπλακεί σε βάθος με την Ελλάδα και στα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και στο θέμα του χρέους. Ευτυχώς, δεν είμαστε σε φάση άμεσης κρίσης», τόνισε και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε να βρεθούμε και πάλι σε φάση κρίσης. Ήταν σημαντικό ότι στην τελευταία συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τους εταίρους της αποφασίσθηκε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και ότι η Ελλάδα έπρεπε να σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου. Και πως στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει μια συναίνεση που θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους. Πάντα πίστευα ότι το συντομότερο που θα φθάσουμε σε αυτό, το καλύτερο, διότι η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Όσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για την οικονομία που στηρίζει το χρέος».

    Ο κ. Λιου τόνισε ότι «όταν όλοι μιλούν για τη σχέση χρέους με το ΑΕΠ, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι το ποσοστό μειώνεται όταν η οικονομία αναπτύσσεται. Έτσι, ακόμη και αν το χρέος παραμένει σταθερό, χρειάζεσαι μια αναπτυσσόμενη οικονομία. Το χρέος αυξάνεται όταν η οικονομία συρρικνώνεται. Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να εργάζεται με όλους τους θεσμούς, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους παραμένει στο τραπέζι», επέμενε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών και κατέληξε: «Πιστεύω ότι μπήκε ξεκάθαρα στο πακέτο την τελευταία φορά που συζητήθηκε, προφανώς με ανοικτό το ερώτημα για το πως θα πρέπει να υλοποιηθεί αυτό. Και το συντομότερο που μπορεί αυτό να αποφασισθεί, τόσο το καλύτερο?, σημείωσε ο κ. Λιου.

    [04] Απέκλεισε ο Π. Σκουρλέτης το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη» για το 2017

    Σε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενόψει ενός πιθανολογούμενου ανασχηματισμού απέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης τις εκτιμήσεις που συνέδεσαν το όνομά του με τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τον οποίο ορισμένοι υπουργοί δεν στηρίζουν το πρόγραμμα προσαρμογής.

    Σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η ρύθμιση για το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που κατατέθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή προστατεύει τους καταναλωτές από αυξήσεις και τους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας από νέο "κούρεμα", ενώ θα οδηγήσει σε απόσβεση του ελλείμματος στο λογαριασμό χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ, τον οποίο αντικαθιστά το ΕΤΜΕΑΡ) ως το τέλος του 2017.

    Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε ότι έχει σημαντική πολιτική διάσταση καθώς ζητήματα όπως τα εργασιακά προσφέρονται για συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του "κόφτη" για το 2017, ενώ σημείωσε ότι για το 2018 ο στόχος είναι ανέφικτος και πρέπει να συζητηθεί.

    [05] Π. Μοσκοβισί: «Άνοιγμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ιταλία σε ό,τι αφορά την ευελιξία

    Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Π.Μοσκοβισί, με αναλυτικές δηλώσεις του, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, έστειλε το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει «άνοιγμα» προς την Ρώμη, σε ότι αφορά τα αιτήματά της για μεγαλύτερη ευελιξία.

    «Στην Ιταλία υπάρχει η απειλή του λαϊκισμού. Για τον λόγο αυτό, στηρίζουμε τις προσπάθειες του Ματέο Ρέντσι, ώστε να είναι ισχυρός εταίρος στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Αναφερόμενος στην ευελιξία πρόσθεσε ότι «αφορά τις δαπάνες για το προσφυγικό, για τον σεισμό, ή για μια χώρα που έχει υποστεί τρομοκρατική επίθεση όπως το Βέλγιο» και ότι «πρόκειται για συγκεκριμένη ευελιξία, με σαφείς όρους και διατύπωση».

    Ο Π.Μοσκοβισί τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν χώρες οι οποίες κάνουν επενδύσεις και οι οποίες προάγουν τις δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η Ιταλία. Κατέστησε σαφές ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις, διότι οι κυρώσεις ισοδυναμούν πάντα με αποτυχία, από την στιγμή που αποδεικνύουν ότι οι κανόνες είναι αναποτελεσματικοί».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζήτησε πρόσφατα από τις Βρυξέλλες να μην υπολογισθούν στην σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ της χώρας του, οι δημόσιες δαπάνες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και για την ανοικοδόμηση των περιοχών της κεντρικής Ιταλίας οι οποίες επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου.

    Οι δηλώσεις του Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον Μάρκο Νταμιλάνο, υποδιευθυντή του ιταλικού εβδομαδιαίου περιοδικού πολιτικής ανάλυσης Λ' Εσπρεσσο, αποτελούν και έμμεση στήριξη του Ρέντσι ενόψει του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία στις 4 Δεκεμβρίου, με θέμα τις συνταγματικές αλλαγές.

    [06] Σύνοδος ΔΝΤ-ΠΤ: Το χρέος στο επίκεντρο των επαφών Τσακαλώτου-Χουλιαράκη

    Σειρά σημαντικών επαφών- μεταξύ των οποίων η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ομόλογοί τους, όπως ο Τζακ Λιού και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- θα έχουν στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

    Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα του χρέους και η υλοποίηση των δεσμεύσεων των εταίρων για τη διευθέτησή του.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το πρόγραμμα (σε τοπική ώρα) του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

  • Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου

    09:00 Συνάντηση με τον Τζακ Λιου, υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ.

    09:45 Συνάντηση με τον Πιέρ Μοσκοβισί, επίτροπο Οικονομικών υποθέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    10:45 Συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

    13:00 Γεύμα με τον Γουόλι Αντεγιέμο, υποδιευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για Οικονομικά Θέματα.

    14:20 Ομιλία στο σεμινάριο επενδυτών το οποίο διοργανώνει η JPM.

    16:05 Συνάντηση με τον Πιέρ Κάρλο Παντοάν, υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας.

  • Σάββατο, 8 Οκτωβρίου

    12:45 Συναντήσεις με στελέχη της Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών & Επενδύσεων (ΑΙΙΒ).

    13:45 Συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρο του Eurogroup.

    14:30 Συναντήσεις με στελέχη στο Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ.

    15:30 Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.

    17:00 Συνάντηση με τον Μισέλ Σαπέν, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.

    [07] Σύσκεψη στο Μαξίμου, για το προσφυγικό στη Λέσβο

    Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσφυγικόστη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί στις11 το πρωί.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος εκτός του δημάρχου Λέσβου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης.

    Επίσης, έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Θα πάρουν μέρος και στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.

    [08] Ι. Αμανατίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και μπορεί να παίξει τον ρόλο της γέφυρας στην περιοχή

    Η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και μπορεί να παίξει το ρόλο της γέφυρας σε μία κατά τα άλλα ταραγμένη περιοχή, και αυτό λόγω της μοναδικής γεωγραφικής θέσης της χώρας μας ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος συμμετείχε την Πέμπτη στην Μεσογειακή Διάσκεψη του Οργανισμού για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην αυστριακή πρωτεύουσα, κάνοντας το μεσημέρι μακρά παρέμβαση.

    "Εχουμε και την ικανότητα και τις δυνατότητες, αλλά και την πολιτική βούληση να φέρουμε κοντά τους γείτονες, τον ένα με τον άλλο, μέσα από τον Διαπολιτισμικό και Διαθρησκειακό Διάλογο μπορούμε να φέρουμε κοντά τους νέους από όλες αυτές τις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο, και η χώρα μας, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να παίξει έναν κεντρικό ρόλο, σπάζοντας τα στερεότυπα τα οποία επικρατούν", προσθέτει.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση, η οποία, όπως ο ίδιος παρατηρεί, μπορεί να αμβλύνει και τις αντιθέσεις και να είναι ο παράγοντας εκείνος ο οποίος θα σταματήσει την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση, ενώ από την άλλη μεριά θα πρέπει να ενισχυθεί η ανεκτικότητα αλλά και θα πρέπει να ενισχυθούν εκείνες οι δράσεις οι οποίες θα εντάξουν όσους νέους έχουν έλθει ή που έρχονταν από παλιά στην Ευρώπη, στο κοινωνικό σύνολο.

    Πρόκειται, όπως προσθέτει, για την ανεργία, για τη δυνατότητα των νέων να συμμετέχουν ισότιμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, και βέβαια να βρουν τη θέση που τους αξίζει σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας για να μπορεί να συνεχίσει.

    Στις δηλώσεις του, ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει την εμπειρία γιατί διοργάνωσε τη Μεσογειακή Διάσκεψη για πρώτη φορά στην Αθήνα, με τους πρωθυπουργούς επτά χωρών, και το κείμενο που εκδόθηκε μιλάει και για τη συνεργασία με τις χώρες όλης της Μεσογείου και από το Βορρά και από το Νότο, όπως επίσης και για τις πολιτικές, οι οποίες πρέπει να ασκηθούν, και αυτό σε ανώτερο επίπεδο.

    Ο ίδιος επισημαίνει επίσης τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, πρώτα απ΄ όλα με το Διαθρησκειακό Διάλογο που έγινε ανάμεσα σε Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους, με τη φροντίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ακόμη, όπως τονίζει ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο η Διάσκεψη στην Αθήνα για τον Διάλογο και την Ειρηνική Συνύπαρξη που πρέπει να υπάρχει στη Μέση Ανατολή, αλλά και τελευταία η μεγάλη Διάσκεψη που έγινε στη Ρόδο και στην οποία υιοθετήθηκαν δράσεις-συνεργασίες των χωρών αυτών.

    [09] Ο Ιωάννης Αγγελής τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας

    Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (Άρειος Πάγος) ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής αντικατέστησε το συνάδελφό του Κωνσταντίνο Τζαβέλλα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Ο κ. Τζαβέλλας επί μια τετραετία ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ από σήμερα ανέλαβε ο κ. Αγγελής.

    [10] Σύλληψη υπόπτου για τη χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

    Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε ένα μέλος του PKK, ως ύποπτο για τη χθεσινή έκρηξη που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Η έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Γενιμποσνά, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, ενώ από αυτήν, τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι.

    [11] Βρέθηκε στον Μαυρίκιο, νέο τμήμα από τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines

    Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τμήμα από συντρίμμια αεροσκάφους που είχε εντοπιστεί στο Μαυρίκιο, ανήκει στο μοιραίο αεροσκάφος της πτήσης MH370, η οποία εξαφανίστηκε το Μάρτιο του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα.

    Το Boeing 777 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στη διάρκεια της πτήσης του από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του, συνεχίζονται για δύο και πλέον χρόνια.

    Η τεχνική ανάλυση του αναφερόμενου τμήματος, που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία ασφαλείας πτήσεων στην Αυστραλία, έδειξε ότι αυτό είναι συμβατό με τμήμα της πτέρυγας του μοιραίου Boeing 777.

    Η έρευνα που διεξάγεται έχει εντοπίσει δύο ακόμη τμήματα συντριμμιών που έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος. Το πρώτο εντοπίστηκε στο γαλλικό νησί Ρεϋνιόν, τον Ιούλιο του 2015, ενώ το δεύτερο εντοπίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Τανζανίας.

    [12] Υπουργός Άμυνας Φιλιππίνων: Οι ένοπλες δυνάμεις μας μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ

    Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων διέρχονται μία δύσκολη περίοδο, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μπορούν να τα καταφέρουν, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από τη συμφωνία διμερούς αμυντικής συνεργασίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Ντελφίν Λορενζάνα.

    Οι Φιλιππίνες έχουν την πρόθεση αγοράς όπλων από την Κίνα και τη Ρωσία, ενώ οι εξαγγελίες του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε για το ενδεχόμενο υποβάθμισης ή διακοπής των αμυντικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, δεν έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εντός των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τον ΥΠΑΜ των Φιλιππίνων.

    [13] Φονικό το πέρασμα του «Μάθιου» στην Αϊτή - Στους 339 οι νεκροί

    Ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που απειλεί να πλήξει άμεσα τις ΗΠΑ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια πλησιάζει στη Φλόριντα, αφού κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 339 ανθρώπων στην Αϊτή στην καταστροφική βόρεια πορεία του, μέσω της Καραϊβικής.

    Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησιάζει προς τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό φτάνει στα 215 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό κέντρο παρακολούθησης της πορείας του, ενώ παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων του, η έντασή του παραμένει στην κατηγορία 4.

    Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.

    [14] Στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

    Μια καλαίσθητη, πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα τον Μηχανικό Κόσμο, που ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, και την ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Φυσικής, παρουσιάζεται στις 7/10 στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας στη Μόσχα, που περιλαμβάνει πολλά διαδραστικά εκθέματα, πίνακες, φιλμ κ.α.

    Ο καθηγητής Ξενοφών Διον. Μουσάς του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, 7 με 9 Οκτωβρίου 2016, στο φημισμένο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωβ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την Περιφέρεια Αττικής με μια διαδραστική έκθεση με πίνακες, προσομοιώσεις, τρισδιάστατες φωτογραφίες, σχετικά φιλμ και μπρούτζινο μοντέλο του Διονύση Κριάρη.

    Ο κ. Μουσάς θα χαιρετίσει κατά την έναρξη του φεστιβάλ εκ μέρους της Ελλάδας και του ΕΚΠΑ, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00, στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ, που θα γίνει στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Κύριας Βιβλιοθήκης στην οδό Λομονόσωβ 27, στη Μόσχα. Επίσης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου το μεσημέρι 12:15-13:15 θα δώσει ομιλία με θέμα «Πώς οι άνθρωποι κατασκεύασαν ένα μηχανικό Κόσμο» στην αίθουσα B4 του κτιρίου Σουβαλόβσκη του Κρατικού Πανεπιστημίου, η οποία θα μεταδοθεί σε 176 αμφιθέατρα σε όλη τη Ρωσία. Την έκθεση αναμένονται να επισκεφτούν 200.000 με 500.000 άνθρωποι.

    Σημειώνεται ότι μια μεγαλύτερη έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων συνεχίζεται με επιτυχία στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016. Η παραπάνω έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Νοεμβρίου 2016.

    [15] Οι Rolling Stones κυκλοφορούν νέο άλμπουμ11 χρόνια μετά την τελευταία τους ηχογράφηση

    Το συγκρότημα Rolling Stones ανακοίνωσε ότι το νέο άλμπουμ του, το πρώτο που ηχογραφεί σε στούντιο μετά από 11 χρόνια, θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει διασκευές μπλουζ τραγουδιών, σε συνεργασία με τον Έρικ Κλάπτον.

    Με το άλμπουμ αυτό, που θα τιτλοφορείται Blues & Lonesome, οι Rolling Stones "επιστρέφουν στις ρίζες τους και στο πάθος τους για την μπλουζ που ήταν πάντα στην καρδιά τους", γράφει το συγκρότημα στον επίσημο ιστότοπό του, κάτω από την εικόνα του εξωφύλλου του νέου δίσκου: το πασίγνωστο "έμβλημά" τους, δυο χείλια με τη γλώσσα βγαλμένη έξω.

    Ο δίσκος είναι παραγωγής της Polydor Records και θα περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών των Τζίμι Ριντ, Γουίλι Ντίξον, Έντι Τέιλορ και άλλων.

    Ο Κλάπτον, που είναι "παλιόφιλος" των Stones, συμμετείχε στην ηχογράφηση δύο τραγουδιών ενώ βρισκόταν σε ένα γειτονικό στούντιο για να ηχογραφήσει το δικό του άλμπουμ. Η ηχογράφηση αυτή έγινε "μέσα σε τρεις ημέρες, τον περασμένο Δεκέμβριο, στα στούντιο British Grove" του Λονδίνου, στην περιοχή δηλαδή απ' όπου ξεκίνησε το συγκρότημα, παίζοντας σε παμπ και μικρές ντισκοτέκ.

    [16] Έκθεση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

    Πώς ήταν η ζωή στις Κυκλάδες πριν από 5.000 χιλιάδες χρόνια; Ποιο το φυσικό περιβάλλον, ποιες οι ασχολίες, η ιεραρχία και οι δοξασίες των κατοίκων των νησιών την Πρωτοκυκλαδική Περίοδο;

    Μια μοναδική έκθεση, από αυτές που μας συνηθίζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, ξεκινά τέλος Νοεμβρίου.

    Τίτλος της, «Κυκλαδική Κοινωνία: 5.000 χρόνια πριν» και θα έχει διάρκεια ως τον Μάρτιο 2017. Στόχος της έκθεσης είναι να πληροφορήσει για το μακρινό παρελθόν των Κυκλάδων, για το οποίο, λόγω απουσίας γραπτών τεκμηρίων, δεν γνωρίζουμε πολλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν.

    «Πρότεινα για τα 30 χρόνια του μουσείου, μια διδακτική έκθεση που θα δείχνει πώς ήταν η πρωτοκυκλαδική κοινωνία, η οποία είναι παρεξηγημένη, καθώς η τέχνη της έχει συνδεθεί κυρίως με καλλιτέχνες του 20ού και του 21ου αιώνα. Αυτό συμβαίνει γιατί ως τώρα δεν έχουμε γραπτές αναφορές, ούτε επιγραφικές, ούτε σε κείμενα. Μόνο τα κυκλαδικά έργα στέκουν ως σιωπηλοί μάρτυρες, βοηθώντας στην ανάγνωση μιας γραφής που δεν υπάρχει για την κοινωνία τους», δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκος Σταμπολίδης.

    Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα από τη συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και 138 κυκλαδικές αρχαιότητες από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Κανελλοπούλου, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Νάξου, Απειράνθου, Πάρου και Σύρου, για τον προσωρινό δανεισμό των οποίων το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε πρόσφατα το «πράσινο φως».

    Τι θα δούμε λοιπόν; Υπέροχα κυκλαδικά ειδώλια που αντικατοπτρίζουν την προϊστορική κοινωνία των νησιών σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της, όπως ο περίφημος αυλητής της Κέρου (δάνειο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου), «ο εγείρων πρόποσιν», το μαρμάρινο ειδώλιο από τη συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που αποτελεί έναν σπάνιο τύπο καθιστής μορφής και το μόνο, μέχρι στιγμής, ακέραιο δείγμα του, ειδώλια που κάθονται είτε σταυροπόδι, είτε σε θρόνο ή σε έδρανο, άλλα που κρατούν βρέφος, φέρουν στέμμα στο κεφάλι και πολλά ακόμα.

    Επίσης, από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Απειράνθου θα «ταξιδέψουν» δύο βραχογραφίες με παράσταση τελετουργικού χορού η μία και κυνηγιού η άλλη, ενώ την έκθεση θα πλαισιώσουν, μεταξύ άλλων, πήλινα και τελετουργικά αγγεία, ειδώλια ζώων, πυξίδες, κοσμήματα, χάλκινα αγκίστρια, πήλινα σφονδύλια, οστέινες περόνες, θαλάσσια όστρεα.

    [17] Η εργασία σε νυχτερινές βάρδιες δεν αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

    Οι γυναίκες που εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες, δεν αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Αυτό είναι το καθησυχαστικό συμπέρασμα μιας νέας βρετανικής επιστημονικής έρευνας.Η νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει παλαιότερες εκτιμήσεις μελέτης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), η οποία το 2007 είχε ισχυρισθεί ότι η νυχτερινή εργασία, καθώς διαταράσσει το βιολογικό «ρολόι», μπορεί να αποτελεί πιθανή αιτία καρκίνου του μαστού.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ρουθ Τρέηβις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου της Βρετανίας, αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από δέκα μελέτες σε διάφορες χώρες, που αφορούσαν συνολικά 1,4 εκατ.γυναίκες, συγκρίνοντας όσες δεν δούλευαν ποτέ τα βράδια, με όσες έκαναν τέτοιες βάρδιες.Διαπιστώθηκε ότι η νυχτερινή εργασία -ακόμη και αν γίνεται για χρόνια- δεν σχετίζεται καθόλου με τον καρκίνο του μαστού. Ο κίνδυνος είναι ίδιος είτε μια γυναίκα εργάζεται τα βράδια, είτε όχι.

    [18] Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Νίκος Παππάς

    Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει κληθεί σε ακρόαση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σήμερα το πρωί. Ο Νίκος Παππάς καλείται μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, με την ενεργοποίηση σχετικού άρθρου του Κανονισμού, για τον έλεγχο που ασκήθηκε στη διαδικασία αδειοδότησης για τις τηλεοπτικές άδειες και τις συνθήκες διεξαγωγής του.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών της Επιτροπής Θεσμών, θα υπάρξει και συζήτηση και ψήφιση της, από 8/9/2016, αιτήσεως Βουλευτών της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας - μελών της Επιτροπής για σύγκληση της Επιτροπής, με αντικείμενο την πρόσκληση προσώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

    [19] Σύσκεψη στο Μαξίμου, για το προσφυγικό στη Λέσβο

    Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσφυγικόστη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί στις11 το πρωί.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος εκτός του δημάρχου Λέσβου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης.

    Επίσης, έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Θα πάρουν μέρος και στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 October 2016 - 6:32:34 UTC