Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βορίδης για Ν. Παππά: Είναι το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή της κυβέρνησης
  • [02] Μ. Παπαδοπούλου στον ΣΚΑΙ: Οι ΑΝΕΛ δεν είναι ουρά κανενός. Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση εμπιστευόμενοι τον πρωθυπουργό
  • [03] «Οι Δήμοι θα διαχειριστούν έργα μεγαλύτερου προϋπολογισμού,από κάθε άλλη φορά»
  • [04] Β. Σόιμπλε: Ο κίνδυνος νέας κρίσης δεν έχει εξαλειφθεί
  • [05] Ανακοίνωση του ΔΣΑ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των δικαστηρίων
  • [06] Στους 572 οι νεκροί από τον κυκλώνα Μάθιου
  • [07] Γερμανία: Νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρία προσφυγόπουλα ηλικίας 5, 8 και 11 ετών
  • [08] Ν. Παππάς: Διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών η ΝΔ
  • [09] Για την προετοιμασία της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας συζήτησε ο Δ. Μάρδας στη Μόσχα
  • [10] Ανοίγουν ένας-ένας όλοι οι φάκελοι παρανομιών τόνισε ο Τέρενς Κουίκ
  • [11] Δ. Αθηναίων: «Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν έχει γίνει στην Αθήνα»

  • [01] Μ. Βορίδης για Ν. Παππά: Είναι το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή της κυβέρνησης

    Επίθεση στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, εξαπέλυσε αμέσως μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης

    Όπως ανέφερε, σε δήλωσή του στο περιθώριο της συνεδρίασης, από τη σημερινή ακρόαση της Επιτροπής αποδείχθηκε ότι ο κ. Παππάς είναι το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, «μιας παραπαίουσας κυβέρνησης που επιτείνει και θεσμοθετεί τη διαπλοκή σε όλα της τα επίπεδα λίγο πριν το τέλος της».

    «Αποδείχθηκε ότι φοβούνται τη διαφάνεια και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο» προσέθεσε με αιχμή την απόρριψη του αιτήματος της ΝΔ, το οποίο στήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι έτσι δεν επετράπη ο διεξοδικός έλεγχος του πόθεν έσχες των νέων καναλαρχών. «Αυτό αποδεικνύει το πραγματικό, αυταρχικό και σκοτεινό πρόσωπο μιας υπό κατάρρευση κυβέρνησης. Ο ενορχηστρωτής του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου, κ. Παππάς δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά ούτε σε ένα ερώτημα. Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη διαβλητή επιτροπή. Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που έστελνε απεσταλμένους σε καναλάρχες για να ελέγξει τα ΜΜΕ. Με ψέματα και υπεκφυγές προσπάθησε να κρύψει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

    Ν. Παππάς: Διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών η ΝΔ

    «Διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών», χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή και τη σημερινή δήλωση του Μάκη Βορίδη.

    Ειδικότερα, ο κ. Παππάς τονίζει σε δήλωσή του ότι «η σημερινή δήλωση του κ. Βορίδη, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στης Βουλής, αποδεικνύει ότι η ΝΔ κινείται ως ένα διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών, με έντονη οσμή ακροδεξιάς».

    Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση είναι περήφανη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και το τίμημα των 250 εκατομμυρίων».

    Επισημαίνει επίσης, ότι «ζούμε ήδη την επόμενη μέρα του διαγωνισμού» και σχολιάζει πως «τα στελέχη της ΝΔ συμπεριφέρονται λες και θα πληρώσουν το τίμημα από την τσέπη τους».

    «Αλλά πλέον αυτό δεν έχει σημασία» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

    [02] Μ. Παπαδοπούλου στον ΣΚΑΙ: Οι ΑΝΕΛ δεν είναι ουρά κανενός. Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση εμπιστευόμενοι τον πρωθυπουργό

    Ο Βασίλης Λεβέντης είναι ευπρόσδεκτος στην κυβέρνηση «άμα συμφωνήσει με την κυβερνητική γραμμή που έχουν χαράξει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

    «Το είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Δεν έχουμε κανένα λόγο να πούμε «όχι»» συμπλήρωσε.

    Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό της κυβέρνησης ως «ιστορικού ατυχήματος» από τον Κ. Μητσοτάκη, η κ. Παπαδοπούλου παρατήρησε πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «ιστορικό ατύχημα» τη σημερινή κυβέρνηση που έχει εκλεγεί δημοκρατικά και μάλιστα δύο φορές, φαίνεται πως έχει πρόβλημα αντίληψης δημοκρατίας. Ίσως κατά τον ίδιο, θα έπρεπε η κυβέρνηση να εκλεγεί από τον Χριστοφοράκο ή τη Siemens».

    Ερωτηθείσα για τον υπουργό Παιδείας τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας και το μάθημα των Θρησκευτικών, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ απάντησε αναφέροντας πως «ο κ. Φίλης έχει πετύχει πολλά στο υπουργείο του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα σχολεία σε σύγκριση με άλλες χρονιές άνοιξαν εφέτος στην ώρα τους με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους».

    «Όπου οι ΑΝΕΛ έχουμε διαφωνία, την έχουμε εκφράσει με έντονο τρόπο όπως στο ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών. Οι ΑΝΕΛ έχουν ταχθεί στο πλευρό της Εκκλησίας από την πρώτη στιγμή, από τη στιγμή της ίδρυσης του Κινήματος. Είναι από τις βασικές αρχές μας η άρρηκτη σχέση Κράτους και Εκκλησίας. Σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας ουσιαστικός διάλογος, χωρίς φανατισμούς από καμία πλευρά, γιατί ο φανατισμός δεν εξυπηρετεί ούτε τους σκοπούς όσων τον χρησιμοποιούν» πρόσθεσε.

    «Σε καμία περίπτωση η Ιεραρχία της Εκκλησίας δεν εκφράστηκε με φανατισμό» επισήμανε στην συνέχεια η κ. Παπαδοπούλου, τονίζοντας «οι ΑΝΕΛ είμαστε ένας κυβερνητικός εταίρος που αποδεικνύουμε ότι δεν αποτελούμε «ουρά» κανενός. Έχουμε τις δικές μας απόψεις, συμμετέχουμε στην κυβέρνηση αυτή εμπιστευόμενοι τον πρωθυπουργό της χώρας. Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος διατηρούν μια εξαιρετική σχέση συνεννόησης».

    Κληθείσα να σχολιάσει τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, η κ. Παπαδοπούλου είπε «δεν υπήρξε καμία συναλλαγή. Πρόκειται για προπαγάνδα της αντιπολίτευσης προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η κατηγορία αυτή προσβάλλει την ίδια τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές. Ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι ανεξάρτητος. Και προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί η ανεξαρτησία στο χώρο της Δικαιοσύνης».

    Για το ζήτημα της φορολογίας, ανέφερε πως «υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα με βάση τη συμφωνία του 2015. Απαιτείται να εξοικονομηθούν κάποιοι πόροι από το κράτος και επελέγη από τη σημερινή κυβέρνηση να μη γίνει μέσω οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων, όπως έγινε έντεκα φορές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε να ληφθούν από αυξήσεις στο ρεύμα και το νερό».

    [03] «Οι Δήμοι θα διαχειριστούν έργα μεγαλύτερου προϋπολογισμού,από κάθε άλλη φορά»

    Κατά τη νέα προγραμματική περίοδο οι Δήμοι θα διαχειριστούν έργα συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου από κάθε προηγούμενη φορά, είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος παρέστη σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

    Στην εισήγησή του, ο υφυπουργός υπογράμμισε την έμπρακτη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τους Δήμους της χώρας, τόσο χρηματοδοτικά όσο και ως προς την τεχνική και διαχειριστική τους επάρκεια, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιήσουν σημαντικά τοπικά έργα κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

    «Βασική πολιτική μας επιλογή αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων τοπικού χαρακτήρα, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Γι? αυτό και επιλέγουμε να θωρακίσουμε τους Δήμους -ειδικά εκείνους των ορεινών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών- με όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέσα και χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς διαθέσιμους πόρους και να υλοποιήσουν έργα με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.

    Σε σχέση με τη χρηματοδότηση, ο υφυπουργός τόνισε ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο οι Δήμοι θα κληθούν ως τελικοί δικαιούχοι, να διαχειριστούν έργα συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου από κάθε προηγούμενη φορά. Για έργα στον τομέα του περιβάλλοντος και των υποδομών, έχουν ήδη προκηρυχθεί προσκλήσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ, με τελικούς δικαιούχους τους Δήμους, ενώ το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν επιπλέον προσκλήσεις, ύψους 720 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά τα περιφερειακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία ανάμεσα στα δυο επίπεδα της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιος εντέλει θα διαχειριστεί τα κονδύλια, αλλά να υλοποιηθούν έργα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και στις προτεραιότητες ενός συνεκτικού περιφερειακού σχεδιασμού».

    [04] Β. Σόιμπλε: Ο κίνδυνος νέας κρίσης δεν έχει εξαλειφθεί

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκδήλωση μιας νέας οικονομικής κρίσης, ενώ σημείωσε ότι τον βρίσκει σύμφωνο η αποτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα εξαιτίας των πολιτικών «μεγάλης χαλάρωσης» τις οποίες εφαρμόζουν μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

    Ο Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου για την ανάληψη της προεδρίας της Ομάδας των Είκοσι (G20) από τη Γερμανία το 2017, απέφυγε να απαντήσει ερωτηθείς άμεσα σχετικά με την κατάσταση της Deutsche Bank, του μεγαλύτερου γερμανικού πιστωτικού ιδρύματος, που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια κρίση εμπιστοσύνης μετά την απαίτηση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να καταβάλει πρόστιμο ύψους έως και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων διότι πωλούσε με παραπλανητικό τρόπο τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια.

    Ωστόσο ο Σόιμπλε επέκρινε εκ νέου με οξύτητα την «υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική», η οποία συμπεριλαμβάνει τη χρήση αρνητικών επιτοκίων και άλλων μη συμβατικών μέσων από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο να βγει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη φάση της ιδιαίτερα ασθενικής ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται.

    «Ο κίνδυνος νέας κρίσης δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς», τόνισε ο Σόιμπλε.

    [05] Ανακοίνωση του ΔΣΑ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των δικαστηρίων

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων «δεν έλαβε χώρα σε μια στιγμή πολιτικά και νομικά ανύποπτη».

    Ειδικότερα, ο ΔΣΑ στην ανακοίνωση του αναφέρει:

    «Είναι αυτονόητο ότι οι εκπρόσωποι των κρατικών λειτουργιών πρέπει να συνευρίσκονται και να συνομιλούν. Όμως, η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων δεν έλαβε χώρα σε μια στιγμή πολιτικά και νομικά ανύποπτη.

    Προγραμματίστηκε πέντε μόλις ημέρες μετά την ματαίωση της διασκέψεως του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση όπου κρίνεται η νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Έγινε μια μόλις ημέρα μετά τις ηχηρές καταγγελίες Αντιπροέδρων του ιδίου Δικαστηρίου για εκτροπή της Δικαιοσύνης από το συνταγματικό της ρόλο και ανεπίτρεπτη αρνησιδικία, που συνοδεύτηκε από την παραίτησή τους από το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ.

    Έγινε υπό τη βαριά σκιά των δηλώσεων του πρωθυπουργού, που προεξοφλούσαν το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

    Πραγματοποιήθηκε, τέλος, με σπουδή, που τελεί σε κραυγαλέα αντίθεση με την επί πεντάμηνο αδράνεια του πρωθυπουργού στο αίτημα για συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία εκφράζει θεσμικά και συλλογικά το δικαστικό σώμα.

    Υπό το κράτος των συμπτώσεων αυτών, η συνάντηση που έγινε έχει απωλέσει τα αμιγή θεσμικά της χαρακτηριστικά και εγείρει εύλογες υπόνοιες ότι απέβλεπε στην «λύση» εκκρεμών νομικών ζητημάτων.

    Σε κάθε περίπτωση η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι προεχόντως καθήκον των λειτουργών της».

    [06] Στους 572 οι νεκροί από τον κυκλώνα Μάθιου

    O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι κάτοικοι της νότιας Φλόριντας απέφυγαν τα χειρότερα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, προειδοποίησε όμως τους πολίτες για το ενδεχόμενο ανόδου των υδάτων.

    «Πρόκειται πάντα για έναν τυφώνα πραγματικά επικίνδυνο» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το Οβάλ Γραφείο, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους αξιωματούχους που διαχειρίζονται το θέμα, μεταξύ αυτών τον Κρεγκ Φουγκέιτ, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA).

    «Διαπιστώσαμε ότι έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές σε ορισμένες περιοχές στη νότια Φλόριντα. Πιστεύω ότι η κύρια ανησυχία μας στην παρούσα φάση δεν είναι μονάχα η ισχύς των ανέμων αλλά και η άνοδος των υδάτων» πρόσθεσε ο ίδιος.

    Σε 572ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Αϊτή, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν αξιωματούχοι στην χώρα.

    Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 600.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στην Φλόριντα σήμερα εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου και οι αρχές προειδοποιούν για περαιτέρω διακοπές στην ηλεκτροδότηση, δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται πλησίον των ακτών του Ατλαντικού της αμερικανικής Πολιτείας προς τα βόρεια, αφού στοίχισαν την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στην Αϊτή.

    «Θα έχουμε περισσότερες διακοπές ρεύματος» επισήμανε ο Σκοτ, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές πλημμύρες από τον τυφώνα στην περιοχή του Τζάκσονβιλ.

    «Τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα έρθει.Υπάρχει ενδεχόμενο (ο τυφώνας) να μας πλήξει άμεσα και να καταγραφθούν άνεμοι ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα».

    [07] Γερμανία: Νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρία προσφυγόπουλα ηλικίας 5, 8 και 11 ετών

    Μια ομάδα νεαρών στην ανατολική Γερμανία απείλησε με μαχαίρι τρία προσφυγόπουλα από τηΣυρία και τα χτύπησε, προτού αρχίσει να φωνάζει ακροδεξιά συνθήματα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Τα προσφυγόπουλα, τρία αγόρια ηλικίας 5, 8 και 11 ετών, αποβιβάζονταν από ένα λεωφορείο στην πόλη Ζέμπνιτς, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Δρέσδης, όταν δέχτηκαν την επίθεση των νεαρών.

    Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τα στοιχεία των δραστών, σχολιάζοντας μόνο ότι η ταυτότητά του παραμένει ακόμη άγνωστη.

    Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή είδαν πολλούς νεαρούς, ηλικίας από 15 μέχρι 20 ετών, κοντά στο σημείο της επίθεσης αλλά δεν είναι σαφές αν κάποιοι από αυτούς μετείχαν στο επεισόδιο.

    Η Γερμανία έχει υποδεχτεί 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από πέρσι. Η υποστήριξη προς το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει αυξηθεί κατακόρυφα από πέρσι, ιδίως στα ανατολικά κρατίδια όπου η ανεργία είναι σχετικά υψηλότερη σε σύγκριση με τα δυτικά.

    [08] Ν. Παππάς: Διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών η ΝΔ

    «Διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών», χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή και τη σημερινή δήλωση του Μάκη Βορίδη.

    Ειδικότερα, ο κ. Παππάς τονίζει σε δήλωσή του ότι «η σημερινή δήλωση του κ. Βορίδη, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στης Βουλής, αποδεικνύει ότι η ΝΔ κινείται ως ένα διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών, με έντονη οσμή ακροδεξιάς».

    Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι «η κυβέρνηση είναι περήφανη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και το τίμημα των 250 εκατομμυρίων».

    Επισημαίνει επίσης, ότι «ζούμε ήδη την επόμενη μέρα του διαγωνισμού» και σχολιάζει πως «τα στελέχη της ΝΔ συμπεριφέρονται λες και θα πληρώσουν το τίμημα από την τσέπη τους».

    «Αλλά πλέον αυτό δεν έχει σημασία» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

    [09] Για την προετοιμασία της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας συζήτησε ο Δ. Μάρδας στη Μόσχα

    Θέματα σχετικά με την προετοιμασία της επόμενης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία έχει προγραμματιστεί να συνέλθει στην Αθήνα στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2016, συζήτησε χθες στη Μόσχα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

    Ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, Μαξίμ Σοκόλοβ, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Ανδρέα Φρυγανά, του συμβούλου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Βελάνη και του προϊσταμένου του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, Ηλία Θανασά.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση του κ. Μάρδα με τον κ. Σοκόλοβ συζητήθηκε η ήδη δρομολογημένη δημιουργία τριών μικτών ελληνο-ρωσικών επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων. Ακόμη, αντηλλάγησαν απόψεις για το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεση του Σότσι με τη Θεσσαλονίκη, μέσω Κωνσταντινούπολης, με στόχο την ανάπτυξη της θεματικής κρουαζιέρας, που θα περιλαμβάνει επισκέψεις, τόσο σε βυζαντινά μνημεία στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, όσο και σε μονές του Αγίου Όρους, με παράλληλη τουριστική ανάδειξη της Χαλκιδικής.

    Τέλος, σήμερα, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Βιομηχανίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Άντρεϊ Μπογκίνσκι, με αντικείμενο την αύξηση των ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα στον κλάδο της βιομηχανίας.

    [10] Ανοίγουν ένας-ένας όλοι οι φάκελοι παρανομιών τόνισε ο Τέρενς Κουίκ

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση στον ραδιοφωνικό σταθμό North Fm Θεσσαλονίκης, για θέματα διαφθοράς, απάντησε «ο κόσμος θέλει τα λεφτά του πίσω. Αυτοί που τα φάγανε, να τα επιστρέψουν πίσω. Και θα διαπιστώσει αυτός ο κόσμος, ότι όσοι - π.χ. - παράνομα έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ανάλογα με το αν τα φέρουν ή αν δεν τα φέρουν πίσω, θα έχουν και το ανάλογο ύψος προστίμου».

    «Επίσης αναφορικά με την απόδοση δικαίου, και επειδή είμαι μέσα σε μια Επιτροπή πάρα πολύ δύσκολη, την Επιτροπή για τη Πάταξη της Διαφθοράς, μπορώ να πω ότι φάκελοι παρανομιών, που θα έπρεπε είτε να έχουν γίνει αντικείμενο εξέτασης από την Δικαιοσύνη, είτε από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, είτε από το ΣΔΟΕ, είτε από οπουδήποτε άλλη Αρχή, δηλαδή έλεγχοι σε ελεγχόμενους με «καραμπινάτες» παραβάσεις, αυτοί οι φάκελοι ή μπαίνανε στο αρχείο ή μονίμως τους «θάβανε» βάζανε κάτω-κάτω. Ποτέ δεν τους άνοιγαν» πρόσθεσε.

    «Όλοι αυτοί οι φάκελοι έχουν το ύψος μιας πολυκατοικίας. Αλλά ανοίγουν πλέον, δηλαδή παίρνουν σειρά, ένας - ένας. Και αφορούν Τοπική Αυτοδιοίκηση - εκεί κι αν δεν έχουμε θέματα - την Κεντρική Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και γνωστά πρόσωπα» κατέληξε ο Τέρενς Κουίκ.

    [11] Δ. Αθηναίων: «Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν έχει γίνει στην Αθήνα»

    «Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν έχει γίνει στην Αθήνα», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων, απαντώντας με ανακοίνωσή του σε αναφορά, από κυβερνητικές πηγές, της εκτέλεσης πλειστηριασμού από τον Δήμο, για τον οποίο «οφείλει να τοποθετηθεί ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Καμίνης».

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος, από χθες «έχει διαψεύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσα μεταδίδονται από ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης, περί εκτέλεσης πλειστηριασμού κατοικίας, σημειώνοντας ότι είναι εντελώς ανυπόστατα».

    Και συνεχίζει: «Αν το Μέγαρο Μαξίμου διαφωνεί μετις διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ας τον αλλάξει. Κυβέρνηση είναι. Υποδείξεις κοινωνικής ευαισθησίας από την κυβέρνηση, στην τρέχουσα συγκυρία,ιδίωςπροςτον Δήμο Αθηναίων, περισσεύουν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 October 2016 - 16:32:30 UTC