Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Σε τρεις άξονες η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για την διατλαντική συμφωνία
  • [02] Οι ΗΠΑ κατηγορούν επίσημα τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις σε κόμματα, θεσμούς και πρόσωπα
  • [03] Γερμανία: Τρεις Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης
  • [04] Ο Μ. Ακιντζί διαψεύδει τα περί ενδιάμεσης συμφωνίας στο Κυπριακό
  • [05] Η Ουάσινγκτον θα επιλέξει «το πού και το πότε» θα ανταποδώσει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις
  • [06] Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις: Παράλογη η κατηγορία των ΗΠΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Σε τρεις άξονες η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης για την διατλαντική συμφωνία

    Την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για το Περιεχόμενο και τις Διαδικασίες Σύναψης των Διατλαντικών Εμπορικών Συμφωνιών, για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την διατλαντική συμφωνία CETA, ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο Γιώργος Σταθάκης εξήγησε στα μέλη της επιτροπής, τι πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ:

    1. Να υπάρξει νομικά δεσμευτική ερμηνευτική δήλωση ΕΕ - Καναδά με την οποία διασφαλίζονται:

    - η προστασία των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και το δικαίωμα επανεθνικοποίησης ιδιωτικοποιημένων σχετικών επιχειρήσεων (π.χ. υπηρεσίες ύδρευσης),

    - η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος,

    - η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σύμφωνα και με τα πρότυπα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας,

    - η αντικατάσταση του μηχανισμού επίλυσης διαφορών επενδυτή - κράτους (ISDS) με ένα Διεθνές Δικαστικό Σύστημα (ICS), που θα αποτελείται από μόνιμους, σταθερά αμειβόμενους δικαστές (κάτι που διασφαλίζει την ανεξαρτησία τους) και θα περιλαμβάνει Εφετικό Δικαστήριο.

    2. Να θεωρηθεί η συμφωνία ως «συμφωνία μεικτής αρμοδιότητας», κάτι που προϋποθέτει την έγκριση όχι μόνο από τα κοινοτικά όργανα αλλά και από τα εθνικά κοινοβούλια.

    3. Η διαδικασία προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας, που θα ξεκινήσει εφ? όσον αυτή εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, να περιλαμβάνει μόνο το κομμάτι του εμπορίου και των δημοσίων προμηθειών και όχι τις μεταφορές και το επίμαχο θέμα της επίλυσης των διαφορών ανάμεσα σε ιδιώτες και κράτος.

    [02] Οι ΗΠΑ κατηγορούν επίσημα τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις σε κόμματα, θεσμούς και πρόσωπα

    Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «πεπεισμένη» ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον προσώπων και πολιτικών θεσμών στις ΗΠΑ, οι οποίες σχετίζονται με τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, γνωστοποίησαν σε μια κοινή τους ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) και ο Διευθυντής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI).

    «Η κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ είναι πεπεισμένη ότι η ρωσική κυβέρνηση κατηύθυνε τις πρόσφατες υποκλοπές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσώπων και θεσμών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών οργανώσεων των ΗΠΑ», σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση. «Αυτές

    οι κλοπές και οι διαρροές αποσκοπούν σε μια παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ», κατά την ίδια ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα στη φάση της κορύφωσης της εκστρατείας ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

    Η καταγγελία ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανώσεων των Δημοκρατικών καταγράφεται εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα για μια σειρά από διεθνή ζητήματα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατήγγειλε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πλήττουν νοσοκομεία και πολιτικούς στόχους στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Χαλεπιού, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες.

    Διαβάστε επίσης:Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις: Παράλογη η κατηγορία των ΗΠΑ

    Διαβάστε επίσης:Η Ουάσινγκτον θα επιλέξει «το πού και το πότε» θα ανταποδώσει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

    [03] Γερμανία: Τρεις Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης

    Τουλάχιστον τρεις Τούρκοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων και ένας στρατιωτικός επιτετραμμένος, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία, υποστηρίζουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει ακυρώσει άγνωστο αριθμό διπλωματικών διαβατηρίων μετά το πραξικόπημα.

    Εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας είπαν σε μέλη της Μπούντεσταγκ ότιτρεις Τούρκοι διπλωμάτες έχουν ζητήσει άσυλο, σύμφωνα με την εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung και τα τηλεοπτικά δίκτυα NDR και WDR.

    Το γεγονός αυτό αναμένεται ότι θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο, μετά την οργή της Τουρκίας επειδή το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

    Σύμφωνα με τη Ζιντόιτσε, ο αριθμός των διπλωματών που ζήτησαν άσυλο ενδέχεται να έχει αυξηθεί. Κυβερνητικές πηγές είπαν στην εφημερίδα ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταναστών και Προσφύγων (BAMF) δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι το αίτημά τους.

    Για τους διπλωμάτες αυτούς υπάρχουν υποψίες ότι είναι υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην συμμάχου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τελευταίος τον χαρακτηρίζει ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος, όμως ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.

    Η τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

    [04] Ο Μ. Ακιντζί διαψεύδει τα περί ενδιάμεσης συμφωνίας στο Κυπριακό

    Δεν τίθεται ζήτημα ενδιάμεσης συμφωνίας, ούτε υπήρξε τέτοια πρόταση, δήλωσε απόψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Θα ήθελα, είπε, η ελληνοκυπριακή κοινή γνώμη να το ακούσει και από εμένα ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει στόχο σε αυτή την διαδικασία συνολική λύση».

    Είμαστε πιστοί, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, στην έννοια της συνολικής λύσης. Σημείωσε ότι, χωρίς να συμπληρωθεί όλη η εργασία στο σύνολό της, δεν τίθεται ζήτημα να υπάρξει συμφωνία πάνω σε ορισμένα σημεία και δεν υπάρχει επιθυμία ή πρόθεση ή πρόταση για την υπογραφή ενδιάμεσης συμφωνίας, που να περιέχει μόνο ορισμένα σημεία.

    Επίσης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι, εάν οι δύο ηγέτες καταλήξουν σε συμφωνία στο εδαφικό και μετά στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, τότε θα έχει προκύψει το πολιτικό πλαίσιο της λύσης.

    Ο Μουσταφά Ακιντζί προέβλεψε ότι «αν όλα πάνε καλά, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει στα μέσα του 2017».

    [05] Η Ουάσινγκτον θα επιλέξει «το πού και το πότε» θα ανταποδώσει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στον κυβερνοχώρο και θα επιλέξει εκείνη «τον τόπο και τον χρόνο» που θα ανταποδώσει στη Ρωσία, την οποία κατηγορεί ότι εξαπέλυσε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών πολιτικών οργανώσεων σε μια προσπάθεια να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος.

    «Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να προστατεύσει τα συμφέροντά μας, ειδικότερα στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, και διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με μυστικότητα. «Το κοινό δεν πρέπει να θεωρεί ότι θα ενημερωθεί απαραιτήτως για τις ενέργειες που αναλάβαμε ή θα αναλάβουμε», υπογράμμισε.

    [06] Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις: Παράλογη η κατηγορία των ΗΠΑ

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα η κατηγορία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού

    Κόμματος είναι «παράλογη», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.«Αυτό πάλι είναι παράλογο. Ο ιστότοπός μας δέχεται δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις από χάκερ κάθε μέρα», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 October 2016 - 22:32:24 UTC