Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους αυριανούς (12/10) πλειστηριασμούς
  • [02] Μπ. Ομπάμα: Η Αμερική θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον Άρη
  • [03] Λογοτεχνικά βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων και γιορτή για τα 35α της γενέθλια

  • [01] Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους αυριανούς (12/10) πλειστηριασμούς

    Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, απαιτώντας «από την ελληνική Πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας».

    Σε σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αναφέρεται ότι «είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού είναι η μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της εκτελεστικής διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών».

    [02] Μπ. Ομπάμα: Η Αμερική θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον Άρη

    Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέσα στα επόμενα 15 χρόνια οραματίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου "να δημιουργήσουν νέα οικοσυστήματα" τα οποία θα μπορούν να συντηρούν τους αστροναύτες και ταυτόχρονα να τους μεταφέρουν σε μακρινές αποστολές στο διάστημα.

    "Έχουμε θέσει έναν σαφή στόχο, ουσιαστικής σημασίας για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της Αμερικής στο διάστημα: να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2030 και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη", ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

    Όπως ανέφερε, βασική φιλοδοξία είναι κάποια μέρα οι αστροναύτες να μπορούν να ζήσουν στον κόκκινο πλανήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κατασκευαστούν νέα διαστημόπλοια τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τους αστροναύτες σε μακρινές αποστολές. «Οι αποστολές αυτές θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε πώς μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι μακριά από τη Γη, κάτι που είναι αναγκαίο για ένα μακρινό ταξίδι στον Άρη», πρόσθεσε.

    Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι έξι εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Boeing και Lockheed Martin, έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν πρωτότυπα σκάφη.

    Το άρθρο του Ομπάμα τιτλοφορείται «Η Αμερική θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον Άρη», παραπέμποντας στην περίφημη φράση που είχε πει ο Νιλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε στη Σελήνη, στις 21 Ιουλίου 1969: «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα».

    [03] Λογοτεχνικά βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων και γιορτή για τα 35α της γενέθλια

    Στον μεταφραστή και επιμελητή εκδόσεων, Ζήση Σαρίκα και στον αρχιτέκτονα και ιστορικό του βιβλίου, Κωσταντίνο Σπ. Στάικο, απονέμει ομόφωνα η Εταιρεία συγγραφέων φέτος, τα λογοτεχνικά της βραβεία. Πρόκειται για τα βραβεία πολιτισμού «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος». Παράλληλα, η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες για τα άλλα δυο βραβεία, «Γιάννη Βαρβέρη» και «Μένη Κουμανταρέα» αντίστοιχα, που έχει θεσπίσει με στόχο την ανάδειξη πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών και μυθιστοριογράφων.

    Τα ονόματα των βραβευθέντων θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της μεγάλης εορταστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της, την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου και ώρα 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα». Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η απονομή όλων των βραβείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 October 2016 - 16:31:55 UTC