Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάχη ψήφο με ψήφο στη Φλόριντα

  • [01] Μάχη ψήφο με ψήφο στη Φλόριντα

    Στη Φλόριντα στο 88% των καταμετρημένων αποτελεσμάτων, οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη ψήφο με ψήφο ενώ τα ποσοστά που τους αποδίδονται είναι 49%-49%.

    Μέριλαντ, Ιλινόι, Ντελαγουέρ, Κολούμπια, Νιού Τζέρσεϊ, Μασαχουσέτη, Ρόουντ Άιλαντ και η Περιφέρεια της Κολούμπια αποδίδονται στην Χίλαρυ Κλίντον.

    Ενώ σε Μισισιπί, Μισσούρι, Τενεσί, Νότια Καρολίνα και Οκλαχόμα κερδίζει ο Ντ. Τραμπ.

    Τα πρώτα αποτελέσματα και οι πρώτες προβλέψεις

    Το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες εκτιμά ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε στο Κεντάκι και στην Ιντιάνα, ενώ η Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον κέρδισε στην πολιτεία Βερμόντ.

    Ο Τραμπ παίρνει τις οκτώ εκλεκτορικές ψήφους του Κεντάκι και τις 11 της Ιντιάνας. Η νίκη της στο Βερμόντ εξασφαλίζει 3 εκλεκτορικές ψήφους για την Κλίντον.

    Τα αποτελέσματα αυτά -τα πρώτα των προεδρικών εκλογών- ήταν αναμενόμενα. Το Βερμόντ ψηφίζει τους Δημοκρατικούς υποψήφιους για την προεδρία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μετά το 1988, ενώ το Κεντάκι ψηφίζει τους Ρεπουμπλικάνους από το 2000 αδιάλειπτα.

    Η Ιντιάνα είναι προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων αλλά είχε επικρατήσει σε αυτή ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα την ανέκτησε το 2012. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο Μάικ Πενς, είναι ο κυβερνήτης της Ιντιάνας.

    Στήθος με στήθος η αναμέτρηση στην Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια

    Οι δύο αντίπαλοι στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές έρχονται στήθος με στήθος στην Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, όπως μεταδίδουν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου

    Έκλεισαν τα περισσότερα εκλογικά τμήματα στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, τη Νότια Καρολίνα, την Βιρτζίνια, το Νιου Χαμσαϊρ, το Κεντάκι (όσα είχαν απομείνει ανοιχτά) και την Ιντιάνα (ομοίως). Το CNN προέβλεψε ότι ο Ντ. Τραμπ κερδίζει το Κεντάκι και η Χ. Κλίντον το Βερμόντ.

    Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων M. Πενς ευχαρίστησε την Ιντιάνα ως την πρώτη πολιτεία που ψήφισε ώστε να γίνει η Αμερική "Σπουδαία ξανά".

    Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο ανάμεσα στη Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον και τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής δίνουν στην Κλίντον το προβάδισμα τις τελευταίες ώρες της κούρσας.

    Η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 44% έναντι 39% στην τελευταία εθνική δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos πριν από την ημέρα των εκλογών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, έχει 90% πιθανότητες να νικήσει τον Τραμπ και να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Οι Αμερικανοι ψηφίζουν επίσης για το Κογκρέσο, για κυβερνήτες, τοπικά συμβούλια, τοπικούς αιρετούς αξιωματούχους και σε διάφορα τοπικά δημοψηφίσματα.

    Το όνομα του νικητή των προεδρικών εκλογών δεν αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τετάρτης.

    Προεδρικές εκλογές: Πώς γίνεται η ψηφοφορία

    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τις προεδρικές εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 November 2016 - 1:31:12 UTC