Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ στο τραπέζι των συζητήσεων
  • [02] Δύο νεκροί από τον σεισμό 7,8 βαθμών στη Νέα Ζηλανδία

  • [01] Οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ στο τραπέζι των συζητήσεων

    Την πόρτα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, (ΕΟΠΥΥ), θα περάσει σήμερα ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Οικονομικών της ΕΕ και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, Τζουζέπε Καρόνε, όπου και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη.

    Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν το σύνολο τωνδαπανών του Οργανισμού, το σχέδιο εκσυγχρονισμού του και εξορθολογισμού των δαπανών του, η διαδικασία για τον νέο τρόπο εκκαθάρισης των υποβολών των παρόχων υγείας, αλλά και η προσπάθεια για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, oι βασικοί άξονες των οποίων είχαν παρουσιαστεί σε συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών στις 25 Οκτωβρίου. Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές του Οργανισμού η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα και ο κ. Καρόνε είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφθεί τον Οργανισμό.

    Φαρμακευτική Δαπάνη

    Ιδιαίτερο βάρος κατά τη διάρκεια των συζητήσεων θα δοθεί στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία καταγράφει σημαντική υπέρβαση, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του, που έχουν λάβει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Υγείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων εξετάζεται η εισαγωγή νέων κανόνων για τον έλεγχο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,νέος τρόπος υπολογισμού του rebate (εκπτώσεις) για τους παρόχους του Οργανισμού,«ηλεκτρονική»διαπραγμάτευση με τις εταιρίεςγια την επίτευξη καλύτερης τιμήςαποζημίωσης για τον Οργανισμό, κλειστοί προϋπολογισμοί ανά θεραπευτική κατηγορία και περιφέρεια.

    Χρειάζεται να βρεθούν τρόποι που θα ελέγχουν την προκλητή ζήτηση η οποία εκτινάσσει τις δαπάνες, λένε στελέχη του ΕΟΠΥΥ και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ήδη με την εισαγωγή κανόνων συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων, έχουν εξοικονομηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα 7 εκατ. ευρώ . Πρόταση του κ. Μπερσίμη που συζητήθηκε, επίσης, είναι η αξιοποίηση της βάσης δεδομένων του Οργανισμού(καταναλώσεις, δαπάνες κ.λ.π.), των πέντε τελευταίωνχρόνων σε ερευνητικό επίπεδο.

    [02] Δύο νεκροί από τον σεισμό 7,8 βαθμών στη Νέα Ζηλανδία

    Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας υποβάθμισαν τον κίνδυνο ενός καταστροφικού κύματος (τσουνάμι) μετά από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που ακολουθήθηκε από εκατοντάδες μετασεισμικών δονήσεων, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στους 6,1 βαθμούς. Μετά τον καταστροφικό σεισμό, όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα και έγιναν μεγάλες ζημιές σε δρόμους και στις υποδομές και διεκόπη το ηλεκτρικό και τηλεφωνικό δίκτυο, οι αρχές είχαν εκδόσει προειδοποίηση στους κατοίκους για την πιθανότητα ενός τσουνάμι τουλάχιστον 5 μέτρων η οποία ώθησε τον πληθυσμό του νησιώτικου κράτους να καταφύγει σε υψώματα.

    Αργότερα όμως, και αφού σημειώθηκαν κύματα μέχρι και τα 2,5 μέτρα στις ακτές της της πρωτεύουσας Ουέλλινγκτον στο Βόρειο Νησί και του Κράισττσερτς στο Νότιο Νησί, οι αρχές υποβάθμισαν τον κίνδυνο τσουνάμι.

    «Βιβλική καταστροφή»

    Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι περιέγραψε σκηνές «βιβλικής καταστροφής» γύρω από την τουριστική πόλη Καϊκούρα, ενώ η αστυνομία επιβεβαιώνει δύο νεκρούς, καθώς τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Παράλληλα, οι τοπικές αρχές προσπαθούν ν' αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και νερού, αλλά και τα δίκτυα επικοινωνιών και οδικής πρόσβασης προς την Καϊκούρα, που βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή της Νότιας Νήσου, της Νέας Ζηλανδίας.

    Οι δρόμοι προς την πόλη έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις που έγιναν, μετά τη σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών, ενώ στην περιοχή πετούν ελικόπτερα και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας. Η Καϊκούρα αποτελεί δημοφιλή τουριστική περιοχή για την ακτογραμμή της, αλλά και για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των φαλαινών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 November 2016 - 7:31:14 UTC