Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα Νέας Δημοκρατίας-Documento για ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [02] Αύξηση των θέσεων των δικαστικών ζητάει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Δικαιοσύνης
  • [03] Με 43,5% διατηρεί το προβάδισμα του ο Φιγιόν για το χρίσμα των Ρεμπουπλικανών
  • [04] Κυπριακό: Με δείπνο εργασίας συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία
  • [05] Η Μελάνια Τραμπ ενδέχεται να μην μετακομίσει στον Λευκό Οίκο μαζί με το σύζυγό της
  • [06] Για κατάργηση των εμπορικών φραγμών μιλούν οι ηγέτες του APEC
  • [07] Να υιοθετήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της ΝΔ για το προσφυγικό, καλεί την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

  • [01] Κόντρα Νέας Δημοκρατίας-Documento για ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ

    Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ρεπορτάζ για το ΚΕΕΛΠΝΟ που δημοσιεύεται στην νέα εφημερίδα Documento, η οποία κυκλοφόρησε σήμερα. Με τίτλο «Βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια και στο βάθος κοριοί» και υπέρτιτλο «Εμπλέκουν και τον Άδωνι» η εφημερίδα αναφέρεται σε αλληλοπαρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με πρωταγωνιστή, όπως αναφέρει, τον πρώην διευθυντή του Κέντρου Θεόδωρο Παπαδημητρίου, ο οποίος εμφανίζεται να συνομιλεί με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και συμβούλους τους.

    Οι συνομιλίες αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνουν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε κέντρο αφενός παράνομων προσλήψεων και αφετέρου εξυπηρέτησης πολιτικών προσώπων, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για βαλίτσες με χρήμα αλλά και για διαπλεκόμενους ανθρώπους στη Δικαιοσύνη που μπορούν να βοηθήσουν.

    Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «η εφημερίδα Documento φροντίζει από το πρώτο κιόλας φύλλο της, να εμφανίσει υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών. Παρακολουθήσεις, κασέτες, υποκλοπές, ψέματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε μια νέα κυριακάτικη εφημερίδα, που κατάφερε να απαξιωθεί ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της. Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την επίδειξη κιτρινισμού. Σύντομα, δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα να σας δίνει την παραμικρή σημασία».

    Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter και ο Άδωνις Γεωργιάδης:«Η εφημερίδα Καλογρίτσα με συκοφαντεί. Ο στόχος προφανής, τα μέσα παράνομα και άθλια. Η Δικαιοσύνη θα έχει τον λόγο».

    Απάντηση στην ΝΔ έδωσε η εφημερίδα:

    «Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αντιμετωπίζει το Documento από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ως πολιτικό αντίπαλο, προσφεύγοντας μάλιστα σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Το άγχος όσων έγραψαν την ανακοίνωση και οι λόγοι του πανικού τους είναι δική τους υπόθεση και επιλογή.

    Δική μας είναι η προάσπιση της αλήθειας και της ελευθερίας του Τύπου.

    Είναι απαράδεκτο ένα πολιτικό κόμμα, να αντιμετωπίζει τον Τύπο, όχι με βάση τον θεσμικό του ρόλο, αλλά με βάση το αν είναι αρεστός ή όχι. Η εφεύρεση εχθρών από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να εξυπηρετεί εσωκομματικά την ίδια, αλλά είναι επικίνδυνη υπόθεση, ειδικά όταν οι εχθροί είναι η ελευθερία του Τύπου και οι εφημερίδες.

    Σε ότι αφορά την ουσία του δημοσιεύματος, καλό θα ήταν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να απαντήσουν αν όσα γράφει το δημοσίευμα είναι αληθινά, όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση να κάνουν ως δημόσια πρόσωπα.

    Αν δηλαδή συμμετείχαν στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

    Για εμάς, όπως και για το Σύνταγμα, υπέρτατο αγαθό είναι το δημόσιο συμφέρον.

    Το δημοσίευμα θα σταλεί στην Εισαγγελία και ας απαντήσει εκεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι.

    Θα συνεχίσουμε την δημοσιογραφία, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιός μας θεωρεί εχθρούς. Μας αρκεί που φίλοι μας είναι η αλήθεια και οι αναγνώστες».

    [02] Αύξηση των θέσεων των δικαστικών ζητάει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Δικαιοσύνης

    Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ζητάειτην άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των αρεοπαγιτών κατά 4, των παρέδρων Πρωτοδικών κατά 34 και των Ειρηνοδικών κατά 36.

    Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μεταξύ των άλλων, αναφέρει στην επιστολή της: «Ατυχώς, κατά κακή συγκυρία, κατά το τρέχον δικαστικό έτος, τελούν σε μακράς διάρκειας αναρρωτική άδεια ορισμένοι εκ των μελών του Αρείου Πάγου, και συγκεκριμένα ένας αντιπρόεδρος και τρεις αρεοπαγίτες (εκ των οποίων για έναν δεν προβλέπεται βελτίωση, λόγω χρόνιας ψυχικής νόσου), ενώ ένας αντιπρόεδρος ασκεί καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, ως γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστών, με τριετή θητεία και μία αρεοπαγίτης είναι αποσπασμένη, με καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, στην επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» στη Βουλή.

    Αποτέλεσμα των κενών αυτών, προσθέτει η κυρία Θάνου, είναι να υπάρχει δυσλειτουργία και να προκύπτει κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση των αποφάσεων». Ακόμη, αναφέρει η κυρία Θάνου ότι λόγω της μεγάλης απόχης των δικηγόρων υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση στον 'Αρειο Πάγο.

    [03] Με 43,5% διατηρεί το προβάδισμα του ο Φιγιόν για το χρίσμα των Ρεμπουπλικανών

    Με καταμετρημένες τις ψήφους σχεδόν στο 75% των εκλογικών κέντρων, ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με διαφορά των δύο κυριότερων αντιπάλων του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2017.

    Ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 43,5%, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ 27,6% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μόλις 22,1%.

    Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα του 3% ο καθένας.

    Η συμμετοχή στις προκριματικές ήταν πολύ υψηλή και σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, ψήφισαν 3,9-4,3 εκατομμύρια Γάλλοι.

    Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί παραδέχτηκε την ήττα του και ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο. Ο Σαρκοζί, που ήρθε τρίτος με ποσοστό λίγο πάνω από το 22%, είπε ότι αισθάνεται πιο κοντά στον Φιγιόν απ' ότι στον Αλέν Ζιπέ, που επίσης περνάει στον δεύτερο γύρο.Είπε ακόμη ότι απομακρύνεται από το πάθος της πολιτικής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτικής ζωής. Εκλεισε ευχόμενος με σχετική συγκίνηση "καλή τύχη στη Γαλλία"

    [04] Κυπριακό: Με δείπνο εργασίας συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία

    Με δείπνο εργασίας, που είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους για το Κυπριακό οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί.

    Οι διαπραγματεύσεις εστιάζονται στα τρία πιο σημαντικά κριτήρια του εδαφικού: το ποσοστό εδάφους, που θα έχει κάθε συνιστώσα πολιτεία, τον αριθμό των προσφύγων, που θα επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, και το ποσοστό ακτογραμμής κάθε συνιστώσας πολιτείας.

    Οι διαπραγματεύσεις , που γίνονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών , άρχισαν το πρωί στο Μον Πελεράν της Ελβετίας και διακόπηκαν αργά το μεσημέρι. Στην συνάντηση των δυο ηγετών συμμετείχαν ο ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Έϊντε, η ειδική αντιπρόσωπος του οργανισμού στην Κύπρο , Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού. Το απόγευμα οι δύο ηγέτες είχαν συσκέψεις με τις διαπραγματευτικές τους ομάδες.

    Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από ελληνοκυπριακής πλευράς δεν θα γίνουν δηλώσεις μέχρι να ολοκληρωθούν αύριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, οι διαπραγματεύσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί «η συζήτηση κινήθηκε σε καλό κλίμα». Ωστόσο, έγκυρη πηγή ανέφερε, ότι είναι νωρίς για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα. Αναλόγως της εξέλιξης της συζήτησης και της πιθανότητας οριστικής κατάληξης στο εδαφικό, θα συζητηθούν και οι ημερομηνίες για την πραγματοποίηση πολυμερούς διάσκεψης. Για να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ουσιαστική σύγκλιση στα κριτήρια του εδαφικού και να ανταλλαγούν χάρτες.

    Στο μεταξύ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος αύριο στο Στρασβούργο θα παραλάβει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το επόμενο εξάμηνο, δήλωσε ότι αποτυχία εξεύρεσης κοινά αποδεκτού μοντέλου ασφάλειας στην Κύπρο «θα βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Τουρκία».

    [05] Η Μελάνια Τραμπ ενδέχεται να μην μετακομίσει στον Λευκό Οίκο μαζί με το σύζυγό της

    Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ ανησυχούν στην ιδέα ότι ο Μπάρον, ο 10χρονος γιος τους, θα πρέπει να αλλάξει σχολείο στη μέση της χρονιάς, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του εκλεγμένου προέδρου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επόμενη πρώτη κυρία των ΗΠΑ ενδέχεται να παραμείνει στη Νέα Υόρκη αντί να ακολουθήσει τον σύζυγό της στην Ουάσινγκτον.

    "Είναι προφανώς περίπλοκο να αλλάξει σχολείο ο δεκάχρονος γιος τους, στη μέση της σχολικής χρονιάς", είπε ο Τζέισον Μίλερ, διευθυντής επικοινωνίας του επιτελείου του Τραμπ, ενημερώνοντας τηλεφωνικά τους δημοσιογράφους. "Μια πιο επίσημη ανακοίνωση θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα", πρόσθεσε.

    Ο εκπρόσωπος έκανε τη δήλωση αυτή απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post σύμφωνα με το οποίο η 46χρονη Μελάνια και ο μικρός Μπάρον θα εξακολουθήσουν να ζουν στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν ώστε το παιδί να συνεχίσει τη φοίτησή του στον ιδιωτικό σχολείο όπου πηγαίνει, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

    Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα μετακομίσει στον Λευκό Οίκο η Μελάνια, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε μια λακωνική και ασαφή απάντηση: "Πολύ σύντομα. Όταν θα τελειώσει το σχολείο".

    Το ζεύγος ζει σήμερα στη Νέα Υόρκη, στο ρετιρέ του Πύργου Τραμπ, στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν. Ο Τραμπ δεν έχει διευκρινίσει πώς θα οργανώσει τη ζωή του μεταξύ Νέας Υόρκης και Ουάσινγκτον μετά τις 20 Ιανουαρίου, όταν θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντά του.

    [06] Για κατάργηση των εμπορικών φραγμών μιλούν οι ηγέτες του APEC

    Οι ηγέτες των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού αναμένεται ότι θα επαναβεβαιώσουν από τη Λίμα του Περού τη βούλησή τους να εντείνουν τις εμπορικές συναλλαγές τους, παρά τα μέτρα προστατευτισμού που έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

    Οι ηγέτες των 21 χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών το πρωί, μαζί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να εξετάσουν τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.

    Στην τελική διακήρυξη της συνόδου αναμένεται ότι θα επαναδιατυπώνεται η βούληση των χωρών να συνεχίσουν την οικονομική ολοκλήρωσή τους αίροντας τους εμπορικούς φραγμούς.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται ένα προσχέδιο αυτής της διακήρυξης, οι ηγέτες θα δεσμευτούν "να διατηρήσουν ανοιχτές τις αγορές και να αγωνιστούν ενάντια σε κάθε μορφή προστατευτισμού", να μην υποτιμήσουν τα εθνικά νομίσματά τους "για λόγους ανταγωνισμούη" και να εργαστούν για τη δημιουργία, μακροπρόθεσμα, μιας Ζώνης ελευθέρου εμπορίου της Ασίας και του Ειρηνικού.

    [07] Να υιοθετήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της ΝΔ για το προσφυγικό, καλεί την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

    Να υιοθετήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έχει καταθέσει από τις αρχές Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία για το προσφυγικό, κάλεσε την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οποίος επισκέφθηκε το νησί της Χίου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε το κέντρο υποδοχής προσφύγων και παράνομων μεταναστών (hot spot) στην περιοχή της ΒΙΑΛ και τον παράτυπο καταυλισμό στη Σούδα. Στη συνέχεια, μετέβη στο κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του, ενώ, αργά το απόγευμα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού και συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με φορείς της περιοχής.

    «Οι σημερινές εικόνες που αντίκρυσα στη Χίο δεν τιμούν τη χώρα μας. Θεμελιώδης υποχρέωση κάθε Πολιτείας είναι να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών της», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του. «Η κυβέρνηση, στη Χίο, έχει αποτύχει να ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις της, κάτι που επιβεβαιώθηκε, για ακόμη μία φορά, κατά την επίσκεψή του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος ?ήρθε, είδε και, απλά, απήλθε?. Έχει αποτύχει, όμως, και σε όλη την Ελλάδα. Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει τη δέσμευση που συμφωνήθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

    Δηλαδή τις επαναπροωθήσεις, το διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής ασύλου για τους πρόσφυγες και την κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους μετανάστες. Αδυνατεί, έτσι, να εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για τους πρόσφυγες μετανάστες.

    Η κυβέρνηση με την ανεπάρκειά της μετατρέπει την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό.Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ? μεταναστευτικό πρόβλημα, την καλούμε να υιοθετήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έχει καταθέσει από τις αρχές Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

    Διαβάστε επίσης:Μ. Βαρβιτσιώτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν βλέπω κοντά εκλογές παρότι θα το ευχόμουν


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 November 2016 - 21:31:42 UTC