Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση αγροτών με τον Γ.Δραγασάκη την Τετάρτη
  • [02] Στ. Κοντονής: Η κυβέρνηση επιταχύνει τις δικαστικές διαδικασίες
  • [03] Το μαύρο κουτί του Norman Atlantic είχε ρυθμιστεί με λάθος τρόπο σύμφωνα με την ιταλική Il Fatto Quotidiano
  • [04] Με παρέλαση δράκων και τον χορό του Λιονταριού έκλεισαν οι εκδηλώσεις για την κινεζική Πρωτοχρονιά

  • [01] Συνάντηση αγροτών με τον Γ.Δραγασάκη την Τετάρτη

    Θετικοί ως προς τη συνάντησή τους με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εμφανίζονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται μαζί τους, όπως προέκυψε απο τη σημερινή τους συνάντηση.

    «Αντιλαμβανόμενοι το βεβαρημένο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, αποδεχόμαστε την πρόταση που μας έγινε να συμμετέχει στη συνάντηση που ζητάμε με την ελληνική κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρός της» επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Μαυρουδής Μηντσιούδης, αγρότης Χαλκηδόνας.

    «Η συνάντηση κλείδωσε -μετά τις 20.00- για να γίνει την προσεχή Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 15.00 το μεσημέρι στην Αθήνα και με τη συμμετοχή των στελεχών της κυβέρνησης που η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β΄Χαλάστρας Αχιλλέας Καμπούρης.

    Μεταξύ άλλων, ο ίδιος μας είπε ότι στη σημερινή συνάντηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που έγινε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Β΄Χαλάστρας, που αφορά και «στη μεγαλύτερη μονάδα ξήρανσης και αποθήκευσης δημητριακών στα Βαλκάνια», όπως υποστήριξε, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, στις 14/2 στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα.

    «Αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν συμμετέχουμε σε κομματική συγκέντρωση» μας επισήμανε ο κ. Καμπούρης, προσθέτοντας, δε, ότι «παρά τα πυρά που δεχτήκαμε, όσοι συντασσόμαστε με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας κινούμαστε με γνώμονα την βιωσιμότητα και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, πέραν των πολιτικών πεποιθήσεων που καθένας από εμάς έχει».Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Νομού Σερρών, Στέργιου Λίτου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο του Προμαχώνα, που μέχρι πρότινος συντασσόταν στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας. «Δεν συμμετέχουμε σε κομματική φιέστα κανενός. Τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα είναι πέραν των κομμάτων και των συμφερόντων που καθένας θέλει να εξυπηρετήσει».

    [02] Στ. Κοντονής: Η κυβέρνηση επιταχύνει τις δικαστικές διαδικασίες

    Η κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών. Ηδη στο πρώτο νομοσχέδιο που ψηφίσαμε, υπήρχαν σημαντικές διατάξεις, οι οποίες τροποποιούν τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας και επιταχύνουν τις διαδικασίες ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, οι οποίες ήταν απολύτως προβληματικές» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Ηλεία.

    Επίσης έκανε ειδική αναφορά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για το θέμα των παραβόλων και τόνισε ότι «υπήρξε μια προσπάθεια για να καταστεί δυνατή η πρόσβαση των συμπολιτών μας που έχουν οικονομικό πρόβλημα στη Δικαιοσύνη. Πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όσο αφορά στα δικαστικά ένσημα και τα παράβολα». Ο κ. Κοντονής, στην συνέχεια αναφέρθηκε στη μη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων Πύργου και Αμαλιάδας, επησημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό «σηματοδότησε μία εκτεταμένη ανασφάλεια Δικαίου και συναλλάγων, αλλά ακύρωσε σε μεγάλο βαθμό οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής.

    Όσον αφορά στα θέματα των κτιριακών υποδομών, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για «μια μόνιμη πληγή» και δήλωσε ότι «τα κτίρια πάρα πολλών ειρηνοδικείων της χώρας καταρρέουν και το γεγονός ότι η ΘΕΜΗΣ Κατασκευαστική συγχωνεύθηκε με άλλες κατασκευαστικές εταιρείες, δημιουργεί πρόβλημα, καθώς η νέα εταιρεία υπάγεται σε άλλο υπουργείο και όχι σε αυτό της Δικαιοσύνης».

    Σημαντική αναφορά στη στελέχωση των Δικαστηρίων έκανε κατά την διάρκεια της ομιλίας τους, κ. Κοντονής, δηλώνοντας ότι «ήδη έχουν διοριστεί αρκετοί υπάλληλοι, στα Ειρηνοδικεία της χώρας και είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός πρόσληψης 4.000 δικαστικών υπαλλήλων». Επίσης, τόνισε ότι «βάλαμε μια τελεία στη διαδικασία αποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών και πλέον βλέπουμε τη στελέχωση τους και με δικαστικούς υπαλλήλους και με δικαστικους λειτουργούς».

    Διαβάστε επίσης :Ρεκόρ καθυστερήσεων στις δίκες κατέχει η Ελλάδα

    [03] Το μαύρο κουτί του Norman Atlantic είχε ρυθμιστεί με λάθος τρόπο σύμφωνα με την ιταλική Il Fatto Quotidiano

    «Το μαύρο κουτί του Norman Atlantic είχε ρυθμιστεί με λάθος τρόπο, αλλά περνούσε τα τεστ κάθε χρόνο» γράφει η ιταλική εφημερίδα il Fatto Quotidiano με αναφορά στην πραγματογνωμοσύνη που αφορά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο συγκεκριμένο φέρι- μποτ στις 28 Δεκεμβρίου του 2014. Η εφημερίδα προσθέτει ότι όχι μόνον το μαύρο κουτί του πλοίου είχε ρυθμιστεί με λανθασμένο τρόπο, αλλά υπήρξε και πρόβλημα για την αποκρυπτογράφηση των στοιχείων του.

    Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι η πυρκαγιά αυτή, η οποία προκάλεσε το θάνατο 28 ανθρώπων, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη οφείλεται και στο μπλακ - άουτ που βύθισε στο σκοτάδι το πλοίο, αλλά και σε τρία ανθρώπινα λάθη. Το κυριότερο, προσθέτει ο συντάκτης Αντρέα Τούντο, είναι ότι ετέθη σε λειτουργία το αντιπυρικό σύστημα σε λάθος γέφυρα του πλοίου, και με καθυστέρηση, αφού οι σχετικές κινήσεις έγιναν δέκα με δεκαπέντε λεπτά μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

    Η εφημερίδα, με αναφορά στην πραγματογνωμοσύνη, τονίζει ότι βάσει όλων των προηγούμενων πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει σε πλοία και το πώς είχαν αντιμετωπισθεί, «υπό τις συνθήκες αυτές, οι πιθανότητες περιορισμού της φωτιάς ήταν ουσιαστικά μηδενικές».

    Τονίζεται, τέλος, ότι «ουδείς ανησύχησε, όταν ένας ναύτης, μετά από τις πρώτες υποψίες, κατέβηκε στο γκαράζ και πρόσεξε ότι από ένα φορτηγό έβγαινε καπνός», κάτι που «φέρεται να δείχνει ότι για τον καπετάνιο και το πλήρωμα, το ότι από κάποια φορτηγά έβγαινε καπνός, δεν αποτελούσε ένα σημαντικό νέο».

    [04] Με παρέλαση δράκων και τον χορό του Λιονταριού έκλεισαν οι εκδηλώσεις για την κινεζική Πρωτοχρονιά

    Με τον χορό του Λιονταριού, παρέλαση κινέζικων δράκων, επίδειξη Κουνγκ-Φου και μουσική στην Πλατεία Αριστοτέλους έκλεισαν οι εκδηλώσεις για την κινέζικη Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις άρχισαν το πρωί στη νότια πύλη της ΔΕΘ όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του συμβόλου της ελληνοκινεζικής συνεργασίας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης.

    Στη συνέχεια η γιορτή μεταφέρθηκε στην οδό Αισώπου, όπου το χρώμα της κινέζικης κοινότητας της Θεσσαλονίκης είναι έντονο. Στις εκδηλώσεις ήταν παρόντες ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Τζόου Σιαολί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Μαραθώνα και πρόεδρος της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, Ηλίας Ψινάκης, εκπρόσωποι της ΔΕΘ και μέλη της κινέζικης κοινότητας της πόλης.

    Επιλογή της κυβέρνησης είναι να προσδώσει ένα «στρατηγικό χαρακτήρα» στην ελληνοκινεζική συνεργασία, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες κινέζικες επενδύσεις στην Ελλάδα στο λιμάνι του Πειραιά και στον ΑΔΜΙΕ και εκτίμησε ότι και μετά από τις «σημαντικές πολιτικές επαφές», που αναμένονται μέσα στην άνοιξη, θα υπάρξει «επιτάχυνση σημαντικών κινεζικών επενδύσεων».

    Στις δυνατότητες, από την ενεργοποίηση της πολιτιστικής συνεργασίας, αλλά και στην προοπτική εμβάθυνσης της ελληνοκινεζικής συνεργασίας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. «Το 2017 είναι έτος Ελλάδας - Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση στην εμβάθυνση της συνεργασίας, η οποία ήδη υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Από μεριάς της ελληνικής πολιτικής, εργαζόμαστε έτσι ώστε η συνεργασία αυτή και να πλαταίνει και να βαθαίνει» και εκτίμησε ότι οι πολιτικές συνεργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα «θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή».

    Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiao Li αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν κατά το προηγούμενο διάστημα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Κίνα, στις κινέζικες επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και στις ενέργειες των δήμων (Θεσσαλονίκη, Μαραθώνας, Κόρινθος, Μήλος, Σπάτα, Λευκάδα, Ελευσίνα, κ.α.) και των δημάρχων διαφόρων περιοχών και πόλεων που με τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τα δίκτυα ενισχύουν τις σχέσεις με κινέζικες πόλεις, και μέσα από αυτό και την συνεργασία (πολιτιστική, επιχειρηματική, οικονομική) των δύο λαών. Και προέτρεψε για ακόμη μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων τους, η οποία θα μπορούσε να έχει αμοιβαίο όφελος για τους δύο λαούς. Ο πρέσβης της Κίνας είπε ότι η κινέζικη επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά έχει θετική επίδραση και στη Θεσσαλονίκη και στο λιμάνι της, το οποίο έχει τις δικές του δυνατότητες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 February 2017 - 19:31:40 UTC