Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νευρικότητα στις αγορές για τις εκλογές στη Γαλλία
  • [02] Με 59 πυραύλους Τόμαχοκ ο Τραμπ «κέρδισε» και τους πιο αυστηρούς επικριτές του!
  • [03] Εισόδημα κοινωνικής ένταξης εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση
  • [04] Δωδεκάωρη περιφορά των Επιταφίων στην Κέρκυρα
  • [05] Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου
  • [06] Στα Ιεροσόλυμα αύριο το πρωί για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία
  • [07] Για «αδίστακτη συντριβή» σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον επιτεθεί προειδοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας
  • [08] Απόφαση τακτικής, η χρήση της συμβατικής υπερβόμβας λέει ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν
  • [09] Από 22% συγκεντρώνουν Λε Πεν και Μακρόν για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση

  • [01] Νευρικότητα στις αγορές για τις εκλογές στη Γαλλία

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι προεδρικές εκλογές γίνονται όλο και πιο αμφίρροπες ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχούν σχετικά με την αυξανόμενη δημοτικότητα ακροαριστερού υποψήφιου ο οποίος θέλει να θέσει την συμμετοχή της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δημοψήφισμα,εκτιμά η ευρωπαική ιστοσελίδα Euractiv.

    Οι επενδυτές έχουν εδώ και καιρό ανησυχούν για ενδεχόμενη εκλογή της Μαρίν Λεπέν η οποία έχει υποσχεθεί ένα δημοψήφισμα για το αν η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΕ και το ευρώ.

    Στην ίδια λίστα εντάχθηκε επίσης ο αριστερός Μελανσόν, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο στις δημοσκοπήσεις μετά τις καλές εμφανίσεις του στα δύο ντιμπέιτ.

    Ο Μελανσόν, ο οποίος στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, επιθυμεί επίσης ένα δημοψήφισμα για την συμμετοχή στην ΕΕ μετά από μια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των συνθηκών της ΕΕ.

    Η τελευταία δημοσκόπηση του IFOP την Τετάρτη έδειξε ότι η Λεπέν θα κερδίσει το Μακρόν με 23,5% στον πρώτο γύρο στις 23 Απριλίου. Τόσο η Λεπέν όσο και Μακρόν χάνουν από μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (11 Απριλίου), ενώ ο Φιγιόν παραμένει σταθερός στο 19% και ο Μελανσόν αμετάβλητος στο 18,5%.

    Λεπέν και Μακρόν περνούν το δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου, όπου οι δημοσκοπήσεις λένε ότι Μακρόν θα νικήσει εύκολα την Λεπέν.

    Οι χρηματιστές ανέφεραν τις γαλλικές εκλογές, καθώς και τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα, ως λόγους για τους οποίους οι επενδυτές πρέπει να στραφούν σε ασφαλείς τοποθετήσεις όπως ο χρυσός ή τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.Γερμανική επέμβαση

    Η ανησυχία για νίκη της Λεπέν, η οποία θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην ΕΕ μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψουν την Ένωση, οδήγησε σε μια ασυνήθιστη επέμβαση στη γαλλική πολιτική από τη Γερμανία, παραδοσιακό εταίρο της Γαλλίας στην ΕΕ.

    «Χρειαζόμαστε μια φιλοευρωπαϊκή Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

    «Ελπίζω ότι η Λεπέν δεν θα γίνει πρόεδρος της Γαλλίας», πρόσθεσε.

    Ο απερχόμενος Σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για την αυξανόμενη δημοτικότητα του Μελανσόν, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, και αυτό έχει τροφοδοτήσει τις εικασίες ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Μακρόν και όχι τον επίσημο υποψήφιο των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν, ο οποίος καταγράφει μικρά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

    Σε μια συνέντευξη στη Le Point η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ο Ολάντ τήρησε σιγή ιχθύος σχετικά με την επιλογή του, λέγοντας ότι θα υποστηρίξει έναν υποψήφιο πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών.

    Αλλά στάθηκε υπέρ της απόφασης του Μακρόν, πρώην υπουργού Οικονομίας στην κυβέρνηση του, να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, λέγοντας ότι «πιστεύω ότι η πολιτική χρειάζεται ανανέωση» και καταφέρθηκε ενάντια στη δημαγωγία.

    Η συντηρητική εφημερίδα Le Figaro κατονόμασε το Μελανσόν ως το «Γάλλο Τσάβες», στο πρωτοσέλιδο της αναφέροντας ότι τα σχέδιά του είναι εμπνευσμένα από τον Ούγκο Τσάβες.

    Ο Μελανσόν χλεύασε το χαρακτηρισμό αυτό στο μπλογκ που διατηρεί γράφοντας: «Ανακοίνωναν ότι η νίκη μου στις εκλογές θα φέρει πυρηνικό χειμώνα, μια πληγή των βατράχων, τον Κόκκινο Στρατό και την απόβαση των Βενεζουεαλών».

    Πηγή EurActiv

    [02] Με 59 πυραύλους Τόμαχοκ ο Τραμπ «κέρδισε» και τους πιο αυστηρούς επικριτές του!

    Με 59 πυραύλους Τόμαχοκ ο Τραμπ «κέρδισε» και τους πιο αυστηρούς επικριτές του!

    Για τον Ντόναλντ Τραμπ το 50% της ανθρωπότητας εξακολουθεί να έχει συγκεχυμένη γνώμη για τα πεπραγμένα του στον Λευκό Οίκο. Τώρα όμως απολαμβάνει ξαφνικά την αναγνώριση. Γιατί; Επειδή έριξε μερικές βόμβες. Αν ο Τραμπ είναι έξυπνος, μαθαίνει από αυτό- και ρίχνει βόμβες. Τότε όμως ούτε οι σχολιαστές μας και οι πολιτικοί μας πρέπει να αναρωτιούνται για το μέλλον, όταν ο κόσμος βυθίζεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο.

    Χρειάστηκαν μόνο 59 «Tomahawk» από το γιγαντιαίο αμερικανικό οπλοστάσιο και οι εντονότεροι επικριτές τού Τραμπ ξαφνικά να μην μπορούν πλέον να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους.

    Το περιοδικό Der Spiegel τον εγκωμιάζει: «Ο Τραμπ έπραξε σωστά». Η «Sueddeutsche Zeitung» ξαφνικά δήλωσε: «Πολλοί παραδέχονται, τουλάχιστον, ότι το ένστικτο του Τραμπ είναι σωστό». Ακόμη και οι «New York Times» γιορτάζουν για την επίθεσή του στη Συρία κάνοντας λόγο για «ένα σημείο καμπής στην προεδρία του».

    Ένας μικρός πόλεμος και όλα φαίνονται διαφορετικά.

    Οι βόμβες στη Συρία ήταν στρατιωτικά άχρηστες. Και νομικά ήταν απλά ένα έγκλημα. Αυτές οι βόμβες ήταν καθαρά πολιτικές.

    Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα. Αυτός είναι ένας παλιός ορισμός του πολέμου που πίστευα ότι είχε ξεπεραστεί. Λάθος.

    Ο επιθετικός πόλεμος βάσει του διεθνούς δικαίου είναι παράνομος και η αεροπορική αυτή επίθεση δεν ήταν τίποτα άλλο. Αλλά το διεθνές δίκαιο είναι νεκρό. Ο κόσμος είναι μια ζούγκλα και αντί για την ισχύ του νόμου, ισχύει μόνον ο νόμος της ζούγκλας. Το Πεκίνο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας δεν δίνει δεκάρα για το διεθνές δίκαιο, η Ρωσία στην Κριμαία και το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. Τώρα το Ηνωμένες Πολιτείες στη Συρία. Δυτική, Ανατολική, δεν έχει σημασία. Κανόνες που πάντα οι άλλοι θα πρέπει να σέβονται, δεν υπάρχουν.

    Ο τολμηρός ιστορικός Michael Wolffsohn είπε ότι η επίθεση στη Συρία «είχε πολιτικό σκοπό». Ήταν ένα μήνυμα προς τους Ρώσους και Κινέζους. Είμαστε εδώ, υπάρχουμε ακόμα! Μια φάση στην πάλη για την εξουσία που μαίνεται στο Λευκό Οίκο μεταξύ των διαφόρων στρατοπέδων για τη μελλοντική πορεία της προεδρίας.

    Ο Τραμπ είναι πολιτικός. Αυτό είναι το ένστικτό του. Πίστεψε ότι μας έδωσε αυτό που θέλουμε. Ο άνθρωπος είναι ένας ναρκισσιστής. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για την αναγνώριση. Αν σκεφτεί κανείς πόσο αναγνώριση πήρε ο Τραμπ από τις βόμβες στη Συρία, μπορεί να αναμένει κανείς ότι θα ρίξει περισσότερες βόμβες στο μέλλον.

    [03] Εισόδημα κοινωνικής ένταξης εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση

    Η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι ενέκρινε σήμερα το λεγόμενο «εισόδημα κοινωνικής ένταξης» το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα μηνιαίο βοήθημα για περίπου δυο εκατομμύρια Ιταλούς. Οι λεπτομέρειες αυτής της πρωτοβουλίας θα πρέπει να καθοριστούν τις ερχόμενες εβδομάδες, αλλά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο «εισόδημα ένταξης» οι πολίτες με ετήσιες απολαβές οι οποίες δεν ξεπερνούν τις έξι χιλιάδες ευρώ.

    Το μηνιαίο ύψος του εισοδήματος κοινωνικής ένταξης (reddito di inclusione sociale) ορίσθηκε στα 485 ευρώ και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό και οικογένειες που είναι ιδιοκτήτριες ακινήτου, οι οποίες, όμως, δεν διαθέτουν άλλες πηγές οικονομικής στήριξης. «Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια δέσμευσή μας υπέρ της αξιοπρέπειας των πολιτών, ώστε να ελευθερωθούν από την πίεση της ανάγκης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

    «Η οικονομική κρίση που ζήσαμε ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ενάμιση εκατομμύριο οικογένειες ζουν σε κατάσταση φτώχειας», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

    Ένα από τα κύρια στοιχεία του νέου εισοδήματος ένταξης είναι ότι θα συνεχίσει να καταβάλλεται και για μερικούς μήνες αφότου ο δικαιούχος καταφέρει να βρει μια θέση εργασίας. Μια κίνηση που στοχεύει στο να προσφερθεί ένα έμμεσο κίνητρο για την αύξηση της απασχόλησης. Συνολικά, όμως, οι πολίτες οι οποίοι στην Ιταλία βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια.

    [04] Δωδεκάωρη περιφορά των Επιταφίων στην Κέρκυρα

    Τη Μεγάλη Παρασκευή το κερκυραϊκό Πάσχα πλησιάζει στο ζενίθ του. Οι εκκλησίες, Ορθόδοξες και Καθολικές, γεμίζουν από πιστούς που σπεύδουν να παρακολουθήσουν την τελετή της Αποκαθήλωσης του Κυρίου και την περιφορά του νεκρού Ιησού σε κατάλευκο σεντόνι. Ακολουθεί ο στολισμός των Επιταφίων. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην Κέρκυρα είναι ότι από τις 12.30 το μεσημέρι ξεκινά η περιφορά των Επιταφίων στα γραφικά δρομάκια και τις πλατείες της πόλης, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 10.00 το βράδυ με την περιφορά του Επιταφίου της Μητροπόλεως.

    Η περιφορά όλων των Επιταφίων της Κέρκυρας θα γίνει με συγκεκριμένη σειρά και τάξη. Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από το «κόρο», τη χορωδία, μια Φιλαρμονική, τις «τόρτσες», μεγάλα κεριά, τα «μανουάλια» ,βενετσιάνικα φανάρια, τις πανύψηλες «σκόλες» δηλαδή τα λάβαρα και τα φλάμπουρα. Οι χορωδίες των Ιερών Ναών και ιδιαίτερα της Μητροπόλεως, καθώς και η Δημοτική Χορωδία, ψάλλουν κατανυκτικά τα «Εγκώμια», ενώ τα αρμόζοντα ακροάματα από τις μπάντες των φιλαρμονικών περιλαμβάνουν διασκευές από τα κλασικά έργα: «Adagio» του Albinoni, από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, τη «Marcia Funebre» του Verdi, από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος , καθώς και την πένθιμη ελεγεία, «Sventura» του Mariani και το «Πένθιμο Εμβατήριο» του Chopin από τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Καποδίστριας». Τους εκάστοτε Επιταφίους συνοδεύουν σχολεία, τμήματα προσκόπων, τμήματα οδηγών και τα ασπροντυμένα κοριτσάκια κρατώντας καλαθάκια, γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια που ραίνουν τους πιστούς.

    Όπως είθισται κάθε χρόνο η πρώτη περιφορά του Επιταφίου γίνεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και ολοκληρώνεται με την περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης. Μόνο η περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Σπυρίδωνα δεν θα γίνει εξωτερικά σήμερα. Θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9.00 το πρωί. Είναι ο μόνος επιτάφιος που η περιφορά του γίνεται το Μεγάλο Σάββατο. Το έθιμο διατηρείται από το 1574 όταν οι Βενετοί, για λόγους ασφαλείας, απαγόρευσαν στους Ορθοδόξους την περιφορά των Επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή και επέτρεψαν μόνο τη λιτανεία του Αγίου το Μεγάλο Σάββατο. Έτσι οι Κερκυραίοι από τότε βγάζουν τον Επιτάφιο της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος μαζί με το Σεπτό Σκήνωμα του Αγίου, που στη συγκεκριμένη λιτανεία ο 'Αγιος έχει θέση χοροστατούντος Επισκόπου και πίσω ακολουθεί ο Επιτάφιος. Είναι η αρχαιότερη λιτανεία και η πιο επιβλητική από τις λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνος, που καθιερώθηκε σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου, που έσωσε τον κερκυραϊκό λαό από τη σιτοδεία. Η πομπή κινείται ρυθμικά με τους πένθιμους ήχους των τριών Φιλαρμονικών της πόλης. Μετά το τέλος της λιτανείας ο 'Αγιος Σπυρίδωνας θα παραμείνει στη θύρα του μέχρι την Τρίτη του Πάσχα για προσκύνημα.

    Κατά την κορύφωση της περιφοράς των Επιταφίων, με τον Επιτάφιο της Μητροπόλεως, η Κέρκυρα βυθίζεται σε απόλυτη κατάνυξη. Παντού τοποθετούνται κεριά στερεωμένα σε μικρές βάσεις και ανάβονται κατά την περιφορά του Επιταφίου, όλα μια μακριά ίσια φωτεινή γραμμή. Τον Επιτάφιο της Μητροπόλεως, συνοδεύει ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές του τόπου, όλες οι Φιλαρμονικές Εταιρείες της Κέρκυρας, που παίζουν πένθιμα εμβατήρια, χορωδίες, οι Κερκυραίοι και χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται ήδη στο νησί.

    [05] Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου

    Ομαλοποιήθηκε πλέον, σύμφωνα με την Τροχαία, η κατάσταση σε όλο το οδικό δίκτυο της εθνικής Αθηνών-Κορίνθου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλα τα σημεία των εθνικών οδών.

    Σημειώνεται, ότι σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έως τις 16:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις, για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου:

    ?Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

    ?Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).

    ?Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

    ?Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).

    ?Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).

    Κορυφώνεται η έξοδος για Κεντρική Ελλάδα

    Σε κανονικούς ρυθμούς και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η έξοδος του Πάσχα προς την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

    Ήδη, από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι αυτή την ώρα, έχουν περάσει από τις σήραγγες του Αγίου Κωνσταντίνου 13,200 αυτοκίνητα και αναμένεται μέχρι τα μεσάνυχτα ο αριθμός να διπλασιαστεί. Χθες, Μεγάλη Πέμπτη από το ίδιο σημείο πέρασαν 19,300 αυτοκίνητα.

    Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην κεντρική Ελλάδα έχουν διευκολύνει τους οδηγούς στο ταξίδι τους ενώ σε πλήρη ανάπτυξη είναι και τα μέτρα της τροχαίας στο εθνικό δίκτυο.

    [06] Στα Ιεροσόλυμα αύριο το πρωί για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία

    Αναχωρεί το πρωί του Μ.Σαββάτου για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.

    Η αποστολή θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.15 θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ΄. Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

    Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50.

    Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

    [07] Για «αδίστακτη συντριβή» σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον επιτεθεί προειδοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, δήλωσαν σήμερα ότι θα συντρίψουν αδίστακτα τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί, καθώς αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

    ?Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν, ? μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

    [08] Απόφαση τακτικής, η χρήση της συμβατικής υπερβόμβας λέει ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν

    Ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση να εξαπολύσει μία από τις μεγαλύτερες συμβατικές βόμβες που διαθέτει το οπλοστάσιο των ΗΠΑ, ελήφθημετά από επικοινωνία με αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, ενώ επρόκειτο ξεκάθαρα για μία απόφαση τακτικής.

    Ήταν το κατάλληλο όπλο, για τον κατάλληλο στόχο,δήλωσε ο στρατηγός στους δημοσιογράφους.

    Η βόμβα GBU-43 των 9.797 κιλών αφέθηκε από αεροσκάφος MC-130 στην περιοχή Αχίν, στην επαρχία Νανγκαρχάρ στα ανατολικά του Αφγανιστάν, η οποία συνορεύει με το Πακιστάν. Η βόμβα έπληξε δίκτυο υπογείων τούνελ που χρησιμοποιούσαν μαχητές που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αφγανών κι Αμερικανών αξιωματούχων.

    Από την έκρηξη της βόμβας, σκοτώθηκαν 36 τζιχαντιστές που ήταν πιστοί στο Ισλαμικό Κράτος.

    Διαβάστε επίσης:Την ικανοποίησή του για το πλήγμα στο Αφγανιστάν εξέφρασε ο Τραμπ

    [09] Από 22% συγκεντρώνουν Λε Πεν και Μακρόν για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Η Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει το 22% των προτιμήσεων ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον Εμμανουέλ Μακρόν, επίσης να έχει 22%, ενώ ακολουθεί ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με 20% κι ο Φρανσουά Φιγιόν με 19%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Le Monde / Ipsos).

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Μακρόν θα νικήσει τη Λε Πεν κατά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 63%, ενώ ο Μακρόν θα νικούσε και τον Φιγιόν στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό 64%. Ο Φιγιόν θα νικούσε τη Λε Πεν με ποσοστό 56% στο δεύτερο γύρο. Επίσης, ο Μελανσόν θα νικούσε τη Λε Πεν εξασφαλίζοντας το 60% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Ο Μελανσόν θα νικούσε τον Φιγιόν στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό 60%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 April 2017 - 14:31:35 UTC