Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας
  • [02] Κ. Χατζηδάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η κυβέρνηση εγκαινιάζει το 4ο μνημόνιο
  • [03] Π.Κουρουμπλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στοιχεία που θα συγκλονίσουν την κοινωνία στην Εξεταστική για την υγεία
  • [04] Πασχαλινά μηνύματα των κομμάτων
  • [05] Αλκοολόμετρα μιας χρήσης μοίρασε η τροχαία στα Χανιά

  • [01] Ν. Παππάς: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

    Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, με συνέντευξη του στην Real News, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ έλεγε «κλείστε τη συμφωνία γιατί καταστρέφεται η χώρακαι μόλις την κλείσαμε φωνάζουν ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή κλείσαμε συμφωνία πολύ καλύτερη από αυτή που μας καλούσαν να υπογράψουμε». Σημειώνει, δε, ότι «ο κ. Μητσοτάκης πήγε από την παρένθεση στην παραζάλη».

    Ο κ. Παππάς σημειώνει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων επέλεξε να ταυτιστεί με συγκεκριμένους κύκλους των δανειστών. Ερωτηθείς για τη διεύρυνση του κόμματος και το άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, τονίζει, «ο στόχος της διεύρυνσης του άξονα στήριξης ενός προοδευτικού προγράμματος ανάταξης της οικονομίας και αναστήλωσης του κοινωνικού κράτους είναι θεμιτός και διαρκής».

    Ερωτηθείς για όσους λένε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές για να αποφύγει νέα μέτρα λιτότητας, απαντά«αυτό που δεν βγαίνει είναι η στρατηγική κάποιων για αριστερή παρένθεση (..) εκλογές θα γίνουν το 2019 και η ΝΔ θα τις χάσει» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν λειτουργεί πλέον με το μοντέλο εσωτερική κυβέρνηση-εσωτερική αντιπολίτευση και υπογραμμίζει το ζωντανό διάλογο που διεξάγεται στο κόμμα.

    Υπενθυμίζει επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 93,5%. Για τον Κώστα Σημίτη, τα σκάνδαλα και τις εξεταστικές δηλώνει «από τον Κ. Σημίτη αναμέναμε μια εξήγηση προς τον ελληνικό λαό, για το πως φτάσαμε στη χρεοκοπία. Για ποιο λόγο το χρέος επί των ημερών του εκτοξεύθηκε από τα 100 στα 180 δισ. και πως εξετράφη το σύστημα που «σάρωσε» τα πάντα (...) η αριστερά δεν μπορεί παρά να έχει ατζέντα διαφάνειας και απόδοσης ευθυνών εάν αυτό προκύπτει από τα γεγονότα».

    Για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, είπε:«νομίζω ότι χρειάζεται λίγη προσπάθεια από την πλευρά του κ. Στουρνάρα για να παραμένει στο δικό του πεδίο αρμοδιοτήτων».

    Όσον αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης , υπογραμμίζει«η ελληνική οικονομία έχει περάσει ήδη στη φάση της σταθεροποίησης με τις επενδύσεις να αυξάνονται κατά 12% και τις εξαγωγές κατά 10%, ενώ η Ελλάδα αυξάνει το γεωπολιτικό της εκτόπισμα (...) η ανάκαμψη μέσω νέων τεχνολογιών, η οικοδόμηση θεσμών κοινωνικού κράτους και μηχανισμών αναδιανομής είναι οι μεγάλοι στόχοι. Είναι ο πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης» υπογραμμίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

    [02] Κ. Χατζηδάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η κυβέρνηση εγκαινιάζει το 4ο μνημόνιο

    Όχι μόνο δεν κλείνει η β' αξιολόγηση, αντιθέτως εγκαινιάζεται το 4ο μνημόνιο: αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Ένα βαρύ, όπως το χαρακτηρίζει, μνημόνιο που θα εκτείνεται χρονικά τουλάχιστον ως το 2020. Ένα μνημόνιο που αποτελεί, όπως υποστηρίζει, αποτέλεσμα των κυβερνητικών ερασιτεχνισμών.

    Όμως, ο Κ. Χατζηδάκης απαντά και στην κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι η ΝΔ καταψηφίζει ακόμη και τα θετικά μέτρα: «Δίνουμε 3,6 δισ. και δεν παίρνουμε τίποτε, μιας και τα όποια αντίμετρα θα ληφθούν μόνο αν υπάρξει υπεραπόδοση της υπερφορολόγησης... Εάν και εφόσον δηλαδή», αναφέρει. Παραλλήλως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι η τρόικα δεν ζήτησε το σύνολο των μέτρων, αλλά είναι ο λογαριασμός Τσίπρα -Καμμένου. Διαβεβαιώνει, από την άλλη, μέσω του ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι η ΝΔ δεν θα διαγράψει τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας.

    Επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει γνωστό το σύνολο της συμφωνίας, προβλέπει, στη συνέντευξή του προς το ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης θα απαξιωθούν ακόμη περισσότερο στα μάτια ττης κοινής γνώμης. Αλλά, «όσο η οικονομία σέρνεται, οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές», δηλώνει και εξηγεί το βασικό λόγο που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά πολιτική αλλαγή: όσο ο κ. Τσίπρας παραμένει στην εξουσία, ο λογαριασμός της επόμενης μέρας γίνεται βαρύτερος.

    Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερασπίζεται το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο, μείωση φόρων -μείωση δαπανών -προσέλκυση επενδύσεων, ενώ, τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διοργάνωσε «κομματικές φιέστες» στα εγκαίνια των εθνικών οδών, στην προσπάθειά της να οικειοποιηθεί τα έργα.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη στον Γιώργο Ψύλλια για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

    Ερ: Θεωρείτε ότι μετά την κατ' αρχήν συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας ανοίγει ο δρόμος για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης;

    Απ: Δεν κλείνει η β' αξιολόγηση, εγκαινιάζεται το 4ο μνημόνιο! Περί αυτού πρόκειται. Ένα βαρύ μνημόνιο, που θα εκτείνεται τουλάχιστον ως το 2020. Με μέτρα 3.6 δις ευρώ, που θα πληρωθούν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τους οποίους υποτίθεται ότι θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 4ο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα των ερασιτεχνισμών και της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν ήταν αυτονόητα αυτά τα μέτρα και δεν συμπεριλαμβανόντουσαν στο 3ο μνημόνιο! Ήρθαν στη συνέχεια, διότι τα πράγματα ξέφυγαν και όταν έχεις μεγαλύτερα προβλήματα χρειάζεσαι, δυστυχώς, και βαρύτερη θεραπεία. Τούτη εδώ η κυβέρνηση, λοιπόν, είναι εκ των πραγμάτων - τραγική ειρωνεία - η πιο μνημονιακή κυβέρνηση. Σημειώνω, βεβαίως, από την αρχή, ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε το σύνολο της συμφωνίας. Η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική της σαλαμοποίησης και μας εμφανίζει ένα-ένα τα φασούλια. Για παράδειγμα μόλις προχθές μάθαμε ότι οι θα περικοπούν και οι χαμηλές συντάξεις, οι περικοπές θα γίνουν από το πρώτο ευρώ στις συντάξεις. Ακόμα δεν γνωρίζουμε επίσης, τι πραγματικά έχει συμφωνηθεί για τα εργασιακά, τη ΔΕΗ και άλλα σημαντικά θέματα. Αυτή την ώρα η κυβέρνηση θα έπρεπε να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό, διότι όλα αυτά τα βαριά μέτρα στην ούγια γράφουν Τσίπρας-Καμμένος. Ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένων επιλογών της κυβέρνησης που βλάπτουν τελικά τους φτωχότερους.

    Ερ: Τα μέτρα θα ψηφισθούν, κατά τη γνώμη σας, από τη Βουλή ή θα έχουμε εκπλήξεις;

    Απ: Η κυβέρνηση κάνει μια πολύ «φιλότιμη» προσπάθεια για να καμουφλάρει τα μέτρα και να δώσει άλλοθι στους βουλευτές της για να τα ψηφίσουν. Προσπαθεί, λοιπόν, να πείσει ο κ. Τσίπρας ότι «το πάλεψε» και είχε «κόκκινες γραμμές». Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα; Βατερλό παντού! Μας είχε πει ότι δεν θα προ-νομοθετηθούν τα μέτρα για το '19 και το '20. Ήταν και αντισυνταγματικό? Τώρα προ-νομοθετούνται!

    Μας είχε πει ότι δεν θα ληφθεί ούτε 1 ευρώ νέα μέτρα. Και τώρα λαμβάνονται μέτρα 3,6 δις! Μας είχε πει ότι τα αντίμετρα θα εξισορροπούσαν τα μέτρα - ένα δίνουμε, ένα παίρνουμε. Τελικά φαίνεται ότι δίνουμε 3,6 δις και δεν παίρνουμε τίποτα! Διότι τα αντίμετρα θα λειτουργήσουν εάν και εφόσον υπάρχει υπερ-απόδοση. Επίσης, με την καθυστέρηση που είχαμε στη διαπραγμάτευση, τελικά η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να πάρει τα μέτρα τα οποία ήδη είχαν συζητηθεί από τον Ιανουάριο και, εν τω μεταξύ, η οικονομία οπισθοδρόμησε σημαντικά. Έχουμε εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες, αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια, επιστρέψαμε στην ύφεση.

    Δηλαδή έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει και όσον αφορά στην ουσία και όσον αφορά στην διαπραγμάτευση. Απόλυτη αποτυχία! Πάντως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της όποιας ψηφοφορίας στη Βουλή, νομίζω ότι το πακέτο μέτρων που έρχεται θα ωθήσει και άλλο προς τα κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ και θα απαξιώσει τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ακόμα περισσότερο στα μάτια της κοινής γνώμης.

    Ερ: Πώς σχολιάζετε τα αντίμετρα και πόσο βέβαιο είναι ότι θα εφαρμοστούν ;

    Απ: Το πρώτο «αντίμετρο» της κυβέρνησης είναι μια συντονισμένη προσπάθεια για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τη συμφωνία. Πάρτε για παράδειγμα όλη αυτή τη βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών που έχει στήσει. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα. Αλλά ματαιότης ματαιοτήτων! Τα υπόλοιπα «κανονικά» αντίμετρα είναι οι κόκκινες κορδέλες στο περιτύλιγμα του 4ου μνημονίου. Σε περίπτωση που χρειαζόταν να παρθεί κάποιο μέτρο, ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα αντισταθμιζόταν με βάση την αρχή «ένα δίνουμε- ένα παίρνουμε». Τελικά δίνουμε 3,6 δισ. με τη μείωση του αφορολόγητου και το κόψιμο συντάξεων και δεν παίρνουμε τίποτα, μιας και τα όποια αντίμετρα θα ληφθούν μόνο αν υπάρξει υπεραπόδοση της υπερφορολόγησης στην οποία θα υποβληθούν οι φορολογούμενοι! Εάν και εφόσον, δηλαδή. Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι!

    Ερ: Υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση κι, αν ναι, κάτω από ποιές προϋποθέσεις;

    Απ: Τρία πράγματα θα ήθελα να σημειώσω: Πρώτον, όλα αυτά τα μέτρα δεν τα ζήτησε η Τρόικα, ούτε από τον κ. Σαμαρά, αλλά ούτε και από τον Τσίπρα το καλοκαίρι του '15. Είναι λογαριασμός Τσίπρα- Καμμένου. Ο λογαριασμός της τσάμπα μαγκιάς και της αποτυχίας στην οικονομία. Για να μην ξεχνιόμαστε! Δεύτερον, δεν έχουμε μια γομολάστιχα με την οποία θα διαγράψουμε αυτόματα τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 για να πιστεύουμε ότι θα διαγράψουμε τα προβλήματα με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τρίτο, αυτές οι συμφωνίες και η οικονομική πολιτική μιας χώρας δεν είναι γραμμένη πάνω σε πέτρες. Μπορεί οι κυβερνήσεις να πάρουν συμφωνίες και να τις κάνουν με τη δουλειά τους και την αξιοπιστία τους καλύτερες, μπορεί να τις κάνουν και χειρότερες. Έχουμε παραδείγματα και για το ένα και για το άλλο. Η Κύπρος πήρε ένα μνημόνιο και μέσα σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο κατόρθωσε και βγήκε από το μνημόνιο, διότι είχε μια καλή κυβέρνηση με μια καλή πολιτική. Από την άλλη πλευρά το '15 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υπέγραψε ένα μνημόνιο - με δική μας στήριξη για να μην καταστραφεί η χώρα - με θεωρητική έξοδο το '18 και τώρα, λόγω των σφαλμάτων και των ερασιτεχνισμών της κυβέρνησης, το μνημόνιο αυτό παρατείνεται για τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια.

    Ερ: Έχετε πει ότι και να κλείσει αξιολόγηση δεν θα γίνει τίποτα στην οικονομία γιατί η κυβέρνηση δεν πιστεύει σ' αυτή την πολιτική. Πιστεύετε τελικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις αρχές του 18;

    Απ: Πιστεύω ότι όσο η οικονομία σέρνεται οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανοιχτές. Η κυβέρνηση αυτή με την αλλεργία και την απέχθεια στην επιχειρηματικότητα και την χώρα να έχει φτάσει σε χαμηλό 20ετίας στις επενδύσεις, δεν προσφέρει καμιά ελπίδα και προοπτική. Μας υποβάλλει σε θυσίες χωρίς ελπίδα. Καθώς όμως η κατάσταση εξελίσσεται έτσι στην οικονομία κάποια στιγμή, νωρίτερα ή αργότερα η κυβέρνηση θα είναι καταδικασμένη να προχωρήσει σε εκλογές για να μην εξαερωθεί τελείως. Σε κάθε περίπτωση, καθώς ο κ. Τσίπρας παραμένει στην εξουσία ο λογαριασμός της επόμενης μέρας γίνεται πιο βαρύς για την επόμενη κυβέρνηση, αλλά και για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ζητάμε πολιτική αλλαγή.

    Ερ: Κύριε Χατζηδάκη, η κυβέρνηση προσπαθεί να καπηλευτεί τα έργα των αυτοκινητόδρομων που εγκαινιάζει αυτές τις μέρες; Τι απαντάτε στον ισχυρισμό της ότι εκείνη κατάφερε να τα ξεκολλήσει και να τα ολοκληρώσει με κέρδος για το Ελληνικό δημόσιο;

    Απ: Δυστυχώς η κυβέρνηση υπέπεσε και σ' αυτό το ατόπημα. Διοργάνωσε κομματικές φιέστες και πανηγύρια για να οικειοποιηθεί τα έργα. Δεν κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κάλεσε τους πρώην υπουργούς που είχαν συμβάλει στην υλοποίησή τους και εμφανίστηκαν ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Σπίρτζη ως? οι σωτήρες των έργων. Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, στα Τέμπη έδωσε ρεσιταλ μικροψυχίας και αμαύρωσε την τελετή των εγκαινίων. Και βεβαίως μετά την κατακραυγή που υπήρξε, αναδιπλώθηκε μερικώς, στα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, και αναγκάστηκε να παραδεχτεί την συμβολή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επέμεινε όμως στο βασικό μεγάλο ψέμα του. Ότι δήθεν αυτοί ξεμπλόκαραν τα έργα που ήταν κολλημένα για 4 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι τα έργα ξεκίνησαν το 2008 από την κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό το Γ. Σουφλιά, σταμάτησαν το 2011, λόγω της κρίσης, και ξεμπλόκαραν και επανεκκίνησαν το 2013 επί κυβερνήσεως Σαμαρά, μετά από πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και 43 τράπεζες. Είχα την τιμή να είμαι ο αρμόδιος Υπουργός, ενώ το θέμα χειρίστηκαν επίσης ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι ως Αντιπολίτευση, ήταν αντίθετος με αυτά τα έργα, καταψήφισε τις συμβάσεις και τα πολέμησε λυσσαλέα με το κίνημα "Δεν Πληρώνω". Όταν, δε, ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έργα αυτά ουσιαστικά σταμάτησαν ξανά, 9 μήνες με την περιβόητη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, τη στάση πληρωμών του Δημοσίου και τα capital controls. Λόγω αυτών των εξελίξεων, οι εργολάβοι ζήτησαν πρόσθετες αποζημιώσεις και τελικά ο κ. Σπίρτζης τους έδωσε 500 εκατ. πανωπροίκι για να τελειώσουν τα έργα. Αυτή είναι η αλήθεια! Λοιπόν, για να τελειώνουμε: τα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα, αλλά στον Ελληνικό λαό. Έγιναν από αλλεπάλληλες Κυβερνήσεις, ολοκληρώνονται σήμερα και ανήκουν στους Έλληνες πολίτες. Όλα τα υπόλοιπα είναι μικροψυχία και δημαγωγία.

    Ερ:Το μείγμα μέτρων στο πρόγραμμά της ΝΔ «προσεγγίζει τις θέσεις του ΔΝΤ», όπως σας κατηγορεί ο πρωθυπουργός;

    Απ: Ο κ. Τσίπρας όσο περισσότερο βρίσκεται σε δύσκολη θέση τόσο περισσότερο διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ, υβρίζει και συκοφαντεί. Αποδεικνύεται όμως ότι αυτός είναι ο πιο μνημονιακός πρωθυπουργός. Με την περίφημη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη μας οδήγησε στο 3ο μνημόνιο, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών του '15 παραχώρησε τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών στην εποπτεία του SSM για 35 χρόνια, με το υπερ-ταμείο παραχώρησε τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια στους δανειστές και τώρα μας φέρνει ένα 4ο μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, είναι αυτός που βάζει την Ελλάδα βαθύτερα στα μνημόνια, καθιστώντας την, για πολλά χρόνια, μια χώρα μειωμένης κυριαρχίας. Αντίθετα, η ΝΔ σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων. Ακολουθώντας το δρόμος της σοβαρότητας και της κοινής λογικής που ακολούθησαν η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος και βγήκαν σε 3 χρόνια από το μνημόνιο. Δεν υποσχόμαστε στον κόσμο μαγικές συνταγές. Η στόχευση η δική μας είναι να πούμε λίγα και να τα κάνουμε όλα. Ξέρετε, προσπαθούμε να προχωρήσουμε μπροστά διδαγμένοι από τα δικά μας λάθη και τα λάθη των άλλων. Και υποσχόμαστε στον κόσμο ότι θα είμαστε πολύ πιο αποφασισμένοι για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών. Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι ο πόλεμος της γενιάς μας και είμαστε αποφασισμένοι να τον κερδίσουμε.

    Ερ: Ποια ειναι τα τρια βασικά χαρακτηριστικα του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ;

    Απ: Το οικονομικό πρόγραμμα μας στηρίζεται στο τρίπτυχο μείωση φόρων -μείωση δαπανών -προσέλκυση επενδύσεων. Σ΄ αυτό το πλαίσιο σχεδιάζουμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, ένα δικό μας πρόγραμμα που θα υπερβαίνει το μνημόνιο. Μεταρρυθμίσεις για να βελτιώσουμε το περιβάλλον της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την παιδεία κ.ο.κ. Με τις αλλαγές αυτές θα αλλάξουμε το κλίμα στη χώρα και θα στείλουμε το μήνυμα ότι στρεφόμαστε στο δρόμο της κανονικότητας και της Ευρώπης. Έτσι θα αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και θα βελτιώσουμε τη διαπραγματευτική θέση μας απέναντι στους δανειστές και τις αγορές για να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Παράλληλα, με όλες αυτές τις αλλαγές θα προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις. Οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι η προστιθέμενη αξία της ΝΔ. Νέα Δημοκρατία - Νέες δουλειές είναι η βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σας θυμίζω ότι όλες οι μεγάλες επενδύσεις που συζητούνται σήμερα στη χώρα - ανεξαρτήτως αν προχωρούν ή τις υπονομεύει η σημερινή κυβέρνηση - έχουν δρομολογηθεί επί των ημερών μας. Λοιπόν, η ΝΔ έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες δουλειές και να μπει μεροκάματο στο σπίτι.

    [03] Π.Κουρουμπλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στοιχεία που θα συγκλονίσουν την κοινωνία στην Εξεταστική για την υγεία

    Σε συνέχεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για τη Δημόσια Υγεία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τέως υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής προειδοποιεί, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πεπραγμένα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία», όπως λέει. Στον αντίποδα, τα δύο αυτά χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας».

    Σε ένα γενικότερο πολιτικό σχόλιο, ο Π. Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης». Ενώ προβλέπει ότι μόλις κλείσει η αξιολόγηση, «το επιχείρημα των εκλογών που κρατούσε σε ισορροπία την τριχοτομημένη Νέα Δημοκρατία, φεύγει πλέον από τη μέση». Και άρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αναζητήσει ένα νέο μύθο, «αλλιώς τον βλέπω να ζήσει το δικό του Βατερλό», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

    Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της συνέντευξης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Γιώργο Ψύλλια για το Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

    Ερ: Κύριε υπουργέ, σας κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι τελικά δεν δεχθήκατε να συμπεριλάβει η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία και τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί θέλατε να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες;

    Απ: Είναι ένας εντελώς επιδερμικός αντιπερισπασμός για να μπορέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και η Δημοκρατική Συμπαράταξη να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση για ζητήματα για τα οποία φέρουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δύο χρόνια στην Υγεία δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, σε αντίθεση με την πορεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, επί ημερών των οποίων πολύκροτες υποθέσεις θα διερευνηθούν στην εξεταστική επιτροπή. Θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πράγματα τα οποία, σας λέω και σας προειδοποιώ θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία. Ας κατατεθεί π.χ. η έκθεση Λιαρόπουλου που απέκρυπταν συστηματικά για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» και εκεί θα καταλάβετε για τι πράγματα μιλάμε.

    Ερ: Άκουσα όμως τον κ. Λοβέρδο να λέει και στη Βουλή, κύριε υπουργέ, αλλά και σε κάποιο κανάλι, ότι δεν εκδώσατε το δελτίο τιμών για τα φάρμακα το 2015 ή ότι το υπογράψατε με καθυστέρηση, τον Αύγουστο αλλά δεν το εκδώσατε αφήνοντάς το στους επόμενους. Έκανε λόγο για κακούργημα σε σχέση με αυτό το θέμα.

    Απ: Οι φαιδρότητες του κ. Λοβέρδου είναι γνωστές. Είναι μεγάλης ολκής Συνταγματολόγος που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Όπως και ο κ. Βενιζέλος που όλοι οι νόμοι που κάνανε κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Λοιπόν ο κ. Λοβέρδος θα απολογηθεί για τις δικές του θητείες και τις δικές του ευθύνες. Και τότε θα δούμε. Του θυμίζω μόνο τη δέσμευσή του ενώπιον της Βουλής για την κατάργηση του θεσμού της προώθησης, που ξέρουμε όλοι τι κρύβεται πίσω από τις προωθήσεις των εταιρειών, τι «καλλιεργείται» με τα χρήματα αυτά για τα οποία απαλλάσσονταν από τη φορολογία οι πολυεθνικές εταιρίες. Η διαχείριση των χρημάτων που ήταν περίπου 250 εκατομμύρια το χρόνο, υπέκρυπτε την παθητική δωροδοκία γιατρών και όχι μόνο. Ας απαντήσει σε αυτά, και στα υπόλοιπα ο κ. Λοβέρδος μπορεί να περιμένει.

    Ερ: Κύριε υπουργέ, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τώρα θυμήθηκε θέματα σχετικά με το παρελθόν?

    Απ: Ποιο είναι το παρελθόν; Παρελθόν είναι αυτά; Το 2006 ψηφίστηκε ο νόμος με τον οποίο υποχρεώνονταν οι φαρμακευτικές που πουλούσαν φάρμακα στα ταμεία -και μιλάμε για ποσά 2 -3 δισεκατομμυρίων το χρόνο- να επιστρέφουν το 4% στα ταμεία. Ο κ. Λοβέρδος που παινεύεται για τον ΕΟΠΥΥ να μας πει πόσα βάρη ο ΕΟΠΥΥ πήρε. Γιατί ο κ. Λοβέρδος στη θητεία του δεν κατήργησε το νόμο που κατήργησα εγώ. Υπολογίστε ότι αυτά είναι περίπου 25 εκατ. το χρόνο επί 15 χρόνια. Λοιπόν γιατί δεν το είχε καταργήσει στη θητεία του, ποιόν εξυπηρετούσε; Η δική μου κυβέρνηση και η δική μου θητεία κατήργησαν αυτόν τον νόμο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για όλη αυτή την πολιτεία τους; Για τα συνέδρια; Δεν ήξεραν ότι η Ελλάδα οργανώνει περισσότερα συνέδρια απ' ότι οργάνωναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και αυτό κατεύθυνε όλη την ιστορία της παθητικής δωροδοκίας, της ελληνικής ελίτ των γιατρών; Δεν τα ήξεραν οι κύριοι αυτοί;

    Ερ: Κύριε υπουργέ κανείς δεν λέει ότι όλα στην υγεία ήταν ρόδινα, όμως τώρα θα τα μάθει;

    Απ: Όχι, η υγεία ήταν ένα μέγα, συνολικό σκάνδαλο. Θα μάθει ο ελληνικός λαός, την αλήθεια. Μίλησε κανείς για το Ωνάσειο, κύριε Ψύλλια; Τι σκάνδαλα γινόνταν στο Ωνάσειο με τα στέντ;. Ποιος κύριος απ' αυτούς τα έθιξε;

    Ερ: Κύριε υπουργέ, λένε όμως πολλοί ότι θυμηθήκατε τώρα το θέμα της κάθαρσης για να σκεπάσετε τα μέτρα που αναγκαστήκατε να φέρετε?

    Απ: Ο καθένας μπορεί να εφευρίσκει ό,τι θέλει και για τα μέτρα αυτά εμείς είμαστε πολύ σαφείς στον ελληνικό λαό. Όλοι ξέρουν όμως κ. Ψύλλια ότι την ώρα της διαπραγμάτευσης με σκληρούς δανειστές κάποιοι απαιτούσαν περικοπή συντάξεων εδώ στην Ελλάδα. Ο κ. Λοβέρδος και όλοι αυτοί, η παρέα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία. Το πάθος τους για εξουσία. Δεν μπορούν να δεχθούν ότι πλέον ο ελληνικός λαός τους έστειλε στην ουσία σε συνταξιοδότηση. Τελείωσαν πολιτικά από το δημόσιο βίο.

    Ερ: Ο κ. Λοβέρδος είπε την Πέμπτη το πρωί σε κάποιο κανάλι ότι εκεί που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους τώρα ο κόσμος τους παίρνει αγκαλιά και το μόνο που τους ρωτάει είναι πότε θα φύγετε εσείς?

    Απ: Πότε θα φύγουμε εμείς για να έρθει ο κ. Λοβέρδος;

    Ερ: Έτσι είπε.

    Απ: Υπομονή.

    Ερ: Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι ένα Βατερλό, ότι δεν πετύχατε τίποτα και μάλιστα δεχτήκατε μέτρα χωρίς να πάρετε τίποτα για το χρέος.

    Απ: Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μεγάλη δίνη διότι ξέρει ότι μόλις κλείσει η αξιολόγηση το επιχείρημα των εκλογών που κρατούσε σε μία ισορροπία την τριχοτομημένη Νέα Δημοκρατία πλέον φεύγει από τη μέση και πρέπει να αναζητήσει ένα νέο μύθο. Αλλιώς τον βλέπω να ζήσει το δικό του Βατερλό.

    Ερ: Δηλαδή κ. υπουργέ οι περικοπές που έρχονται στις συντάξεις και το αφορολόγητο δεν θα έχουν κανένα πολιτικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση;

    Απ: Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος έχει τις βαρύτατες ευθύνες. Ένα μέρος της κρίσης στην υγεία οφείλεται στις προκλητικές και σκανδαλώδεις σπατάλες. Θυμάστε κύριε Ψύλλια τα έξι δισεκατομμύρια που νομιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ, τις υπερτιμολογήσεις της Νέας Δημοκρατίας, την αγαστή συνεργασία; Λοιπόν ο ελληνικός λαός ξέρει, δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης και να το λέει ο καθένας είναι αστείο. Ξέρει ο ελληνικός λαός κάτω από ποιες συνθήκες η κυβέρνηση οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε. Και ξέρει ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έκανε η κυβέρνηση ό,τι μπορούσε. Θα κριθεί από τον ελληνικό λαό .Θα κριθούμε και εμείς εκεί. Άλλη μία φορά.

    Ερ: Πότε θα κριθεί η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό;

    Απ: Στο τέλος της τετραετίας. Αυτό δεν λέει το Σύνταγμα;

    Ερ: Είπατε προ ημερών ότι το ΔΝΤ μετατρέπεται ουσιαστικά σε σύμμαχό μας;

    Απ: Στο θέμα του χρέους, οι συγκυρίες στην διεθνή σκακιέρα αλλάζουν. Δεν είναι πάντα οι ίδιες. Αυτή τη στιγμή λοιπόν από τη στιγμή που η κυβέρνηση κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία, έρχεται λοιπόν το ΔΝΤ και λέει ότι πρέπει, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία, να υπάρξει ρύθμιση του χρέους. Αυτό είπα. Δεν είπα ότι ξαφνικά μας αγάπησε το ΔΝΤ.

    Ερ: Κύριε υπουργέ σας κατηγόρησαν ότι δίνοντας το όνομα του «Ανδρέα Παπανδρέου» στη σήραγγα της Παναγοπούλας ότι προσπαθείτε να καπηλευτείτε να κλέψετε κάτι από τη αίγλη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

    Απ: Ακούστε κύριε Ψύλλια για να αφήσουμε τα καλαμπούρια του καθενός, ένας από τους ανθρώπους που δικαιούται να αναφέρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο ομιλών. Αν ανατρέξετε στη Βουλή δεν υπήρχε ομιλία μου που δεν έβρισκα την ευκαιρία να αναφερθώ στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το ίδιο έγινε και όταν έφυγα εγώ από το ΠΑΣΟΚ και βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λοιπόν συνέταιροι ήταν στην εξουσία ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι, συν την ΝΔ, όταν καθύβριζαν το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήμουν ο μόνος που τον υπερασπιζόμουν στη Βουλή. Και αναγκάστηκα μία φορά να πάρω τον κ. Καρύδη και να του κάνω παράπονα ότι δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να μην μιλάει όταν βρίζουν από τη Νέα Δημοκρατία τον Ανδρέα. Και του είπα ότι, 'αν βρίζατε εσείς τον Καραμανλή θα σήκωνε η ΝΔ και τις πέτρες'. Εκείνη την εποχή λοιπόν ο μόνος πολιτικός στη Βουλή -αυτά είναι γραμμένα στα πρακτικά- που μιλούσαν για τα πάρτι του 2008 και του 2009 ήμουν εγώ. Το ΠΑΣΟΚ δεν μιλούσε τότε. Δεν μιλούσε γιατί ακριβώς δεν ήθελε να στενοχωρεί τη Νέα Δημοκρατία. Και έρχονται τώρα και θυμήθηκαν ότι ξαφνικά αναφέρονται στην εποχή αυτή ή ενοχλήθηκαν γιατί δώσαμε το όνομα του Ανδρέα. Ίσα ίσα ήταν τιμητικό που το δώσαμε. Ας πάνε να δούνε τι είχαν κάνει επί ΝΔ στο Αττικό Νοσοκομείο που πήραν την προτομή του Ανδρέα και πού την πήγαν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.

    Ερ: Ποια είναι τα μεγάλα θέματα που προωθείτε στο Υπουργείο Ναυτιλίας;

    Απ: Στο Υπουργείο αυτή τη στιγμή προωθούνται πολλά παράλληλα ζητήματα αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ μεγάλο νομοσχέδιο που δημιουργεί νέο θεσμικό πλαίσιο. Είναι ένα νομοσχέδιο με περίπου 140 άρθρα, δημιουργεί το νέο θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί η νέα πολιτική για τη ναυτιλία που ξεκινάει από την αναβάθμιση της εκπαίδευσης με πανελλήνιες εξετάσεις. Αφορά επίσης την ποντοπόρο ναυτιλία, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα τουριστικά πλοία αναψυχής, την ακτοπλοϊα: είναι δηλαδή μία ολόκληρη συστάδα δραστηριοτήτων.

    [04] Πασχαλινά μηνύματα των κομμάτων

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    «Πάνω απ' όλα, το Πάσχα είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου και το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε», σημειώνει στο μήνυμα του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ευχόμενος «ελπίδα και αισιοδοξία» σε όλους και «Ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται πιο σκληρά και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την αλληλεγγύη μας» Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναφορά στις δυσκολίες που περνά η χώρα, με την εκτίμηση ότι «η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες και τον ελληνισμό έχει κρατήσει πολλά χρόνια», και τονίζει ότι «η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει» και ότι η Ανάσταση της, περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας».

    Φώφη Γεννηματά

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με το Πασχαλινό μήνυμα της εύχεται «Το φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία».

    ΚΚΕ

    Μέσα από το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» τονίζεται ότι «Για να αναστηθεί ο λαός μας χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση κάθε τι που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του».

    Πάνος Καμμένος

    Τις θερμότερες ευχές του, στα στελέχη, τους στρατευμένους και τις οικογένειες όλων αποστείλει με την ευκαιρία των Αναστάσιμων ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Έχοντας την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ως ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, ας αφήσουμε το Αναστάσιμο φως που ευαγγελίζεται η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, να φωτίζει τη ζωή όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το αύριο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός.

    Β. Λεβέντης

    Στο μήνυμα του για το Άγιο Πάσχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης τονίζει: «Βρισκόμαστε στην 7η χρονιά μνημονίων και λιτότητας και ο Ελληνικός λαός υποφέρει και βασανίζεται. Ιδιαίτερα οι νέοι αναχωρούν στο εξωτερικό αρκετοί, ενώ όσοι μένουν είναι άνεργοι ή αμείβονται με εξευτελιστικές αμοιβές. Αλλά και η τρίτη ηλικία υποφέρει και αυτή, αφού οι συντάξεις έχουν κοπεί κατά το ήμισυ και πλέον με ένα κόστος ζωής που διαρκώς αυξάνει. Τα κόμματα αντί να τρώγονται και να κάνουν θεατρικές παραστάσεις στη Βουλή, οφείλουν με αίσθημα ευθύνης να συνεννοηθούν. Πάνω η πατρίδα κάτω τα κόμματα, Αυτό πρέπει να γίνει σύνθημα όλων μας. Η Ένωση Κεντρώων εύχεται χρόνια πολλά σε όλους και ο αναστάς Χριστός να φωτίσει όλους, μας γιατί περιθώρια για άλλα λάθη δεν υπάρχουν».

    Σταύρος Θεοδωράκης

    «Να νικήσουμε τα προβλήματα. Να φύγουμε μπροστά. Με γνώση και σχέδιο. Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται», τονίζει στο πασχαλινό μήνυμα του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης ευχόμενος ιδιαίτερα στους νέους ξενιτεμένους, «να κάνουμε του χρόνου Πάσχα εδώ, όλοι μαζί». Ο κ. Θεοδωράκης επίσης συσχετίζει την εορτή του Πάσχα με αυτήν της Άνοιξης και την αναγέννηση, την ελπίδα και τη δύναμη της ζωής, επισημαίνοντας ότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με ένα σπάνιο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που παρά την κρίση στέκεται όρθια και δείχνει την ανθρωπιά της σε όσους έχουν ανάγκη».

    [05] Αλκοολόμετρα μιας χρήσης μοίρασε η τροχαία στα Χανιά

    Στέλνοντας το μήνυμα «όταν πιώ δεν οδηγώ» το προσωπικό της τροχαίας στα Χανιά μοίρασε σε οδηγούς 400 αλκοολόμετρα μιας χρήσης και φυλλάδια με οδηγίες για τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

    Τα αλκοολόμετρα, είναι προσφορά του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων, και μοιράστηκαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων και στον κόμβο Κλαδισου με την προτροπή προς τους οδηγούς να τα χρησιμοποιήσουν μετά τη βραδινή τους έξοδο ώστε να ελέγξουν από μόνοι τους αν είναι σε θέση να οδηγήσουν με ασφάλεια.

    Σύμφωνα με τον διοικητή τροχαίας Χανιών Γιάννη Βλαχάκη, «είναι μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε οδηγό να διαπιστώσει αν βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ και είναι σε θέση να οδηγήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα οι έλεγχοι της τροχαίας θα είναι εντατικοί με το βάρος να δίνεται σε παραβάσεις όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και οι αντικανονικές προσπεράσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 April 2017 - 6:31:18 UTC