Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 99-03-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert.ntua.gr/>

Παρασκευή 12 Μαρτίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • [01] Το εισαγγελικό πόρισμα Οτσαλάν στη Βουλή
  • [02] Δήλωση Παπανδρέου για το ΡΚΚ
  • [03] Συνάντηση Κρανιδιώτη-Μίλερ
  • [04] Συνάντηση Καραμανλής-Αλ Γκορ
  • [05] Ο Γ.Παπανδρέου στο Βελιγράδι
  • [06] Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου-ΟΗΕ
  • [07] Σημίτης για ευρωεκλογές
  • [08] Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε
  • [Β] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • [09] Δήλωση Παπαντωνίου για την οικονομία
  • [10] Επισκόπηση οικονομικού τύπου
  • [Γ] ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

  • [11] Εκκλησία - Καύση νεκρών- Επίδομα για το τρίτο παιδί
  • [12] ΑΔΕΔΥ - Βάσω Παπανδρέου
  • [13] Φυσικό αέριο
  • [Δ] "Η Φωνή της Ελλάδας" - Ειδήσεις από την ομογένεια

  • [14] Πρέπει να γίνει η αρχή διαλόγου με την Τουρκία , λεει o Πρόεδρος του ΣΑΕ Άντριου Άθενς.
  • [Ε] Είμαι φίλος του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού

  • [15] Συνέδριο νεολαίας του ΣΑΕ Αμερικής στο Σικάγο.
  • [16] Νέα από την Ομογένεια της Αυστραλίας.
  • [17] "Οι Ελληνες και η Λαύρα του Κιέβου".
  • [18] Ανακάλυψη βυζαντινών αρχαιοτήτων στο Ισραήλ.
  • [19] Συναυλία του Μαρκόπουλου στην Οξφόρδη.
  • [20] Ο «πρώτος Ελληνικός Πολιτιστικός Μήνας» στην Ν.Αφρική.
  • [21] Δραστηριότητες του Μακεδονικού Συλλόγου Φλόριδας "Ο Μέγας Αλέξανδρος".
  • [ΣΤ] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την ΕΡΑ Σπορ

    [Ζ] Ο καιρός της ημέρας


    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    [01] Το εισαγγελικό πόρισμα Οτσαλάν στη Βουλή

    Στη Βουλή διαβιβάστηκε εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση τού Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων που χειρίστηκαν το θέμα.

    Σήμερα συζητείται η πρόταση των 116 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

    Σύμφωνα με το πόρισμα, δεκαοκτώ μη πολιτικά πρόσωπα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για το ρόλο και τη στάση τους στην υπόθεση Οτσαλάν. Πέντε διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και οι υπόλοιποι σε βαθμό πλημμελήματος.

    Μεταξύ των 18 προσώπων βρίσκονται ο αρχιπλοίαρχος Ναξάκης, η συγγραφέας Βούλα Δαμιανάκου και η κόρη της Ελένη Βασιλοπούλου, ο πρώην υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων τού αεροδρομίου Στέφανος Ευαγγελάτος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κώστας Μπαντουβάς, αλλά και ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα.

    Το ομόφωνα πόρισμα των τριών εισαγγελέων χωρίζεται σε δύο δικογραφίες:

    Στην πρώτη ζητείται η ποινική δίωξη δεκαοκτώ μη πολιτικών προσώπων, που κατηγορούνται ότι τέλεσαν "αξιόποινες πράξεις για προσβολή της διεθνούς ειρήνης της χώρας".

    Η δεύτερη δικογραφία, αφορά πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση από τη στιγμή που ενημερώθηκαν για την άφιξη του Κούρδου ηγέτη στη χώρα μας.

    Η Βουλή θα αποφασίσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση τού νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    Ο υπουργός τύπου Δ.Ρέππας, αναφερόμενος στο περιεχόμενο του πορίσματος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν προκύπτουν ευθύνες πολιτικών προσώπων ή υπηρεσιακών παραγόντων. Σοβαρότατο πρόβλημα, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η ευθύνη εκείνων που κινούμενοι με δική τους πρωτοβουλία και για δικούς τους λόγους, οργάνωσαν την είσοδο του Οτσαλάν στην Ελλάδα και έφεραν τη χώρα προ τετελεσμένων γεγονότων.

    Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της τονίζει πως θεωρεί βέβαιο πως ο πρωθυπουργός εγνώριζε τα πάντα και υποστηρίζει ότι η πολιτική ευθύνη βαραίνει τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη.

    Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για νέο ατόπημα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αφού σπεύδει να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό δεν ενδιαφέρεται να έρθει στο φως η αλήθεια.

    [02] Δήλωση Παπανδρέου για το ΡΚΚ

    "Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έγινε αποδέκτης, επίσημα ή ανεπίσημα, αιτήματος των αμερικανικών αρχών για την αναγνώριση του ΡΚΚ ως τρομοκρατικής οργάνωσης ", δήλωσε αργά χθες βράδυ από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο υπουργός Εξωτερικών διέψευσε επίσης την ύπαρξη "λίστας" ονομάτων Ελλήνων που ενέχονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

    [03] Συνάντηση Κρανιδιώτη-Μίλερ

    Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο βρέθηκαν στο επίκεντρο των χθεσινών συζητήσεων του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη και του Αμερικανού συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

    Μετά τη συνάντηση ο κύριος Κρανιδιώτης τόνισε την ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και επεσήμανε ότι η Ελλάδα καταγγέλλει την τρομοκρατία. Ο Τόμας Μίλερ, τόνισε την ανάγκη εκτόνωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας.

    Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο βρέθηκαν στο επίκεντρο των χθεσινών συζητήσεων του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη και του Αμερικανού συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Μίλλερ, που επισκέφθηκε την Αθήνα, μετά τη Λευκωσία και την Αγκυρα.

    Σε δηλώσεις του, ο κύριος Κρανιδιώτης τόνισε την ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και επεσήμανε ότι η Ελλάδα καταγγέλλει την τρομοκρατία. Ο Τόμας Μίλλερ τόνισε την ανάγκη εκτόνωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.

    [04] Συνάντηση Καραμανλής-Αλ Γκορ

    Την τακτική των απειλών για χρήση βίας από την Τουρκία κατήγγειλε από την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντηση πού είχε με τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης Ελ Γκορ, με αντικείμενο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό αλλά και θέματα τρομοκρατίας. Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κύριος Καραμανλής, έχει πληγεί ιδιαίτερα από την τρομοκρατία.

    Τέλος, σε συνέντευξή του αργά χθες βράδυ, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν αποκόμισε την εντύπωση πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

    [05] Ο Γ.Παπανδρέου στο Βελιγράδι

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στό Βελιγράδι στό πλαίσιο τής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για το Κοσσυφοπέδιο, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Χθες ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Αμερικανό απεσταλμένο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές ο κύριος Χόλμπρουκ ζήτησε τη μεσολάβηση τού Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, προκειμένου να πεισθεί ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς να δεχθεί την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο.

    Πάντως, αργά χθες βράδυ, με ανακοίνωσή του το Σταίητ Ντιπάρτμεντ εκφράζει φόβους ότι οι πιθανότητες να επιτευχθεί ειρήνη στό Κοσσυφοπέδιο απομακρύνονται.

    [06] Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου-ΟΗΕ

    Το Εθνικό Συμβούλιο τής Κύπρου, με εξαίρεση την ΕΔΕΚ, αποφάσισε ότι δεν ενδείκνυται, στην παρούσα φάση, προσφυγή και συζήτηση του Κυπριακού στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, γιατί έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα με τα οποία είχε ληφθεί η απόφαση για προσφυγή.

    Τα κόμματα υποστήριξαν ότι οι διεθνείς συγκυρίες δεν ευνοούν συζήτηση τώρα του Κυπριακού στη Γενική Συνέλευση και ότι ίσως δεν θα ήταν τώρα η καλύτερη εποχή για συζήτηση, εν αναμονή κάποιων πρωτοβουλιών μετά τις εκλογές του Απριλίου στην Τουρκία. Με την απόφαση διαφώνησε η ΕΔΕΚ, η οποία υποστήριξε ότι θα έπρεπε να γίνει η προσφυγή γιατί τώρα το κλίμα για την Κύπρο είναι ευνοϊκό και θα αποτελούσε και μέτρο πίεσης προς την τουρκική πλευρά να προσέλθει στο διάλογο στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

    [07] Σημίτης για ευρωεκλογές

    Οι ευρωεκλογές δεν είναι μία εθνική δημοσκόπηση όπως κάποιοι θέλουν, αλλά μια πολιτική αναμέτρηση.

    Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και επανέλαβε την απόφαση τής κυβέρνησης του να μην παρεκκλίνει από το πρόγραμμα που έχει χαράξει.

    [08] Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε

    Ικανοποιημένος ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης από τη συμβιβαστική συμφωνία για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)της Ε.Ε, που πέτυχε χθες στις 3:30 μετά τα μεσάνυκτα το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.

    Η Ελλάδα, δήλωσε, όχι μόνο δεν έχασε αυτά, που φοβόμαστε, αλλά κέρδισε και κάτι παραπάνω. Αποκλείστηκε η συγχρηματοδότηση της ΚΑΠ, που θα στοίχιζε στην Ελλάδα 150-200 δις. δρχ. το χρόνο. Αυξήθηκαν, τελικά, οι ετήσιες αγροτικές δαπάνες από 40,5 σε 41,6 δις. ευρώ, που εξασφαλίζουν στην Ελλάδα μία δημοσιονομική βελτίωση με 150 εκατ. ευρώ το χρόνο (περίπου 35 δις. δρχ.). Η Ελλάδα κέρδισε την αύξηση της ποσόστωσης γάλακτος.

    [Β] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    [09] Δήλωση Παπαντωνίου για την οικονομία

    Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται λογιστικούς "καλλωπισμούς" του προϋπολογισμού της προκειμένου να συμμετάσχει στην ΟΝΕ, υπογραμμίζει ο υπουργός Eθνικής Oικονομίας και Oικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του σε γερμανική εβδομαδιαία επιθεώρηση.

    "Μέχρι το καλοκαίρι -αναφέρει- ο κύριος Παπαντωνίου, ο πληθωρισμός θα μειωθεί στο 2%, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν ετήσιο μέσο όρο της τάξης του 2,5%, πράγμα που θα έχει και θετικές συνέπειες για τη μείωση των επιτοκίων."

    [10] Επισκόπηση οικονομικού τύπου

    Ο αγώνας δρόμου για την εξαγορά της Ιονικής τράπεζας, η παραίτηση του Όσκαρ Λαφοντέν είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου Τύπου σήμερα.

    Ειδικότερα, στο κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα "Εξπρές" έχει ρεπορτάζ για τα 800 δις δραχμές που θα αντλήσουν μέσω αυξήσεων κεφαλαίων εννέα τράπεζες από τους επενδυτές, έως το καλοκαίρι. ’λλα θέματα στην ίδια σελίδα είναι τα συνεχή άλματα του δείκτη Ντόου Τζόουνς, η παραίτηση Λαφοντέν και η "ατζέντα 2000".

    Στις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών οικονομιών από την παραίτηση Λαφοντέν επικεντρώνει το κύριο θέμα της η εφημερίδα "Ημερησία", που στην πρώτη της σελίδα φιλοξενεί επίσης μεγάλη διεθνή έρευνα του πρακτορείου Ρώυτερ για την πορεία των σημαντικότερων χρηματιστηρίων του κόσμου.

    Στα απίθανα σενάρια και τις φήμες γύρω από την υπόθεση της πώλησης της Ιονικής τράπεζας αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Κέρδος". ’λλα θέματα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας είναι η εξαγορά του διυλιστηρίου των Σκοπίων από τα Ελληνικά Πετρέλαια και οι δηλώσεις σε βάρος του ευρώ, από το μεγαλοχρηματιστή Τζώρτζ Σόρος.

    Στην προσφορά του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Ιονικής τράπεζας αναφέρεται και το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας "Ναυτεμπορική".

    Η παραίτηση Λαφοντέν και τα 7,8 δις ευρω που κέρδισαν οι αγρότες της Ενωμένης Ευρώπης από την "ατζέντα 2000" είναι τα άλλα θέματα της πρώτης σελίδας της εφημερίδας.

    [Γ] ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

    [11] Εκκλησία - Καύση νεκρών- Επίδομα για το τρίτο παιδί

    Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους κόλπους της Εκκλησίας η καύση των νεκρών. Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και το Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο, που διαφωνεί με τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου στο θέμα αυτό.

    Την ίδια ώρα σκληρή απάντηση έδωσε Εκκλησία στον βουλευτή Ροδόπης Μ.Μουσταφά πού επετέθη στην πρόσφατη απόφασή της να χορηγήσει επίδομα για το τρίτο παιδί, μόνο στις χριστιανικές οικογένειες της Θράκης.

    Για το ίδιο αυτό θέμα το γραφείο Τύπου τού Συνασπισμού εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει "πολλαπλώς άστοχη και επιζήμια" την πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου να ξεκινήσει τη μελλοντική χορήγηση επιδόματος πολυτέκνων από τη Θράκη προχωρώντας σε διακρίσεις μεταξύ Ελλήνων πολιτών και σε αποκλεισμούς με κριτήριο το θρήσκευμα.

    [12] ΑΔΕΔΥ - Βάσω Παπανδρέου

    Η εξυπηρέτηση του πολίτη και η συμβολή της δημόσιας διοίκησης στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας, είναι ο κύριος στόχος του Υπουργείου εσωτερικών και δημόσιας Διοίκησης δήλωσε η Υπουργός Βάσω Παπανδρέου μετά την πρώτη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

    Η κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι για τις απαιτούμενες ενέργειες και πρωτοβουλίες θα υπάρξει συνεχής διάλογος με την ΑΔΕΔΥ.

    Ο Πρόεδρος του Οργάνου Γιάννης Κουτσούκος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη άμεσης προώθησης σχεδίου νόμου για την καθιέρωση ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο δημόσιο.

    [13] Φυσικό αέριο

    Σχεδόν δύο χιλιάδες επιχειρήσεις και 6.000 οικιακοί καταναλωτές τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.

    Σχετικά, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Σάββας Παπαφιλίπου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί για τα δίκτυα πόλης του φυσικού αερίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες και θα τροφοδοτήσουν πλήρως με φυσικό αέριο τις βιομηχανίες και του τομείς μικρομεσαίας κατανάλωσης.

    [Δ] "Η Φωνή της Ελλάδας" - Ειδήσεις από την ομογένεια

    Αθήνα, 12/03/1999

    [14] Πρέπει να γίνει η αρχή διαλόγου με την Τουρκία , λεει o Πρόεδρος του ΣΑΕ Άντριου Άθενς.

    ( της Διαμαντένιας Ριμπά )

    Στη σημασία της επικείμενης συνάντησης του ελληνικού και τουρκικού λόμπι στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος τον ΣΑΕ Άντριου Άθενς μιλώντας στις 11.03.1999 στην ΕΡΑ-5 και στη ζωντανή ομογενειακή εκπομπή « Οι 'Έλληνες παντού » . Η απόφαση για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είχε ληφθεί το Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον στη συνεδρίαση για την πρωτοβουλία Ειρήνης .

    « Η ειρήνη , η λύση του Κυπριακού , oi ελληνοτουρκικές σχέσεις όλα αυτά μας απασχολούν . Πριν από έξη μήνες με τον Άντι. Μανάτος είχαμε έρθει σε επαφή με το τουρκικό λόμπι στην Αμερική . Ο κ. Μανάτος μάλιστα συναντήθηκε με την επικεφαλή τον τουρκικού λόμπι στην Ονάσιγκτον » .

    'Όπως ανέφερε ο κ. Άθενς η πρώτη επαφή δεν είχε θεαματικά αποτελέσματα , αφού στην συνάντηση η κάθε πλευρά παρουσίασε τις δικές της θέσεις χωρίς να προχωρήσει η συζήτηση . Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Άθενς πιστεύει ότι με τις συχνές επαφές κυρίως μεταξύ των επιχειρηματικών κύκλων των δύο χωρών έχουμε ελπίδες να δημιουργηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και να βρούμε τη σωστή λύση στα προβλήματα που χρονίζουν . « 'Ίσως η Ελλάδα να πάρει πρωτοβουλίες να συζητήσει τα θέματα αυτά με την Τουρκία » , λεει ο κ. Άθενς .

    'Όσο για την πρωτοβουλία συνάντησης με το τουρκικό λόμπι θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έγινε δεκτή θετικά από τις ΗΙΙΑ και την Ελλάδα . Στην επισήμανση ότι η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη για να ευοδωθεί μία τέτοια πρωτοβουλία , ο Πρόεδρος του ΣΑΕ ανέφερε ότι δεν περιμένει άμεσα αποτελέσματα . « Πρέπει να γίνει η αρχή . Ίσως μετά από έξη μήνες , μετά από ένα χρόνο , μπορεί να αλλάξουμε ιδέες . Μπορούμε να καλέσουμε μεγαλοεπιχειρηματίες από την Τουρκία και να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας ο άλλος . Διαφορετικά θα μείνουμε στα ίδια .Να μην ξεχνάμε ότι όλα είναι θέματα οικονομικά .Η Τουρκία μπορεί να δει ποιο είναι το όφελός της από μία δύναμη όπως εiναι η Ελλάδα , δηλαδή να πουλάει και να αγοράζει , να γίνουν επενδύσεις ... Οι επιχειρηματικοί "κύκλοι" είναι αυτοί που μπορούν να ωθήσουν τα πράγματα »

    [Ε] Είμαι φίλος του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού

    Στις 20 Μαρτίου ο κ. Άθενς θα επισκεφθεί την Αυστραλία όπου στo τέλος του μηνός θα γίνει το πρώτο συνέδριο νεολαίας ΣΑΕ Ωκεανίας . Για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο ΣΑΕ Ωκεανίας ο Πρόεδρος του ΣΑΕ θεωρεί ότι η επίσκεψή του στην Αυστραλία μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Σταύρο Λαμπρινίδη θα συμβάλει στην εξομάλυνσή τους . « 'Όταν για πρώτη φορά είχα πάει στην Αυστραλία τους είπα : ακούστε ήρθαμε να μιλήσουμε για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία . Να δούμε πως μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε τη Μητέρα Ελλάδα . Αν εσεiς έχετε προβλήματα μεταξύ σας , δεν είσαστε ενωμένοι , δεν Θα μπορείτε και να βοηθήσετε . Εγώ δεν μπορώ να πάρω τη θέση κανενός . Έχω έρθει για όλους τους 'Έλληνες και πιστέψτε ότι έχουνε μεγάλη δύναμη οι 'Έλληνες στην Αυστραλία με τους βουλευτές , στην κυβέρνηση . Τώρα πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για τα εθνικά μας θέματα » .

    Σε ερώτηση αν θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας τον κ. Στυλιανό ο κ. Άθενς θύμισε οτt την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Αυστραλία ο κ. Στυλtανος είχε πει ότι Θα τον δεχτεί μόνο ως φίλο , και όχι ως Πρόεδρο του ΣΑΕ . « Εγώ είμαι φίλος του και θέλω να τον δω , να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε πάλι να φέρουμε την εκκλησiα κοντά με το ΣΑΕ . 'Ίσως να νόμιζε ο Αρχιεπίσκοπος ότι το ΣΑΕ θέλει να βλάψει την Εκκλησία . Πως θα μπορούσα να είμαι πρόεδρος αυτού του θεσμού αν υπήρχε κάτι τέτοιο », είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άθενς .

    [15] Συνέδριο νεολαίας του ΣΑΕ Αμερικής στο Σικάγο.

    Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού Βορείου Αμερικής καλεί τις Ομοσπονδίες, συλλόγους και οργανισμούς της ομογένειας να συμμετάσχουν στο Πρώτο Συνέδριο Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Απριλίου στο Σικάγο, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

    "Είναι η πρώτη προσπάθεια για την αποτελεσματική προσέγγιση της Ελληνοαμερικανικής νεολαίας, η οποία κινδυνεύει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της ομογένειας από την αφομοίωση, που καλλιεργείται στη κοινωνία μας", επισήμανε ο πρόεδρος Βορείου και Νοτίου Αμερικής του ΣΑΕ, Χρήστος Τομαράς.

    Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει διάφορες ενότητες, που θα καλύπτουν θέματα, όπως η ελληνική ταυτότητα της νεολαίας της διασποράς, ο αντίκτυπος στην νεολαία της ομογένειας των πολιτικά δρώμενων στην Αμερική, το τρίπτυχο εκπαίδευση-καριέρα- επαγγελματικές διασυνδέσεις

    και τα εθνικά θέματα με κέντρο αναφοράς το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Ειδική παρουσίαση θα γίνει για τους Ολυμπιακούς του 2004, καθώς και την "Ελληνιάδα", τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Αποδήμων".

    [16] Νέα από την Ομογένεια της Αυστραλίας.

    ΕΡΑ 5 - Σίδνεϊ

    Η γραμμή της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς την Αυστραλία όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά αντιθέτως θα αναβαθμισθεί, δήλωσε ο Διευθυντής του εθνικού μας αερομεταφορέα στην Αυστραλία Γιώργος Αγγελόπουλος, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα (αθηναϊκά και ομογενειακά) που έκαναν λόγο περί κατάργησης του δρομολογίου προς τους Αντίποδες.

    Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, οι πτήσεις προς και από την Αυστραλία είναι οικονομικά ασύμφορες.

    Ο κ. Αγγελόπουλος όμως απέρριψε αυτές τις αιτιάσεις, λέγοντας ότι φέτος παρατηρείται εντυπωσιακή κίνηση προς την Ελλάδα, με τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής.

    Ο κ. Αγγελόπουλος, πρόσθεσε ότι από τον Ιούνιο στην γραμμή Αυστραλίας η Ολυμπιακή δρομολογεί νέα αεροπλάνα, τύπου Αίρμπας, τελευταίας τεχνολογίας και χωρητικότητας τριακοσίων θέσεων, ενώ από τις 16 Ιουνίου οι πτήσεις από δύο θα αυξηθούν στις τρεις.

    Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που έρχονται από το τμήμα Νεοελληνικών του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, καθώς σημειώθηκε αύξηση κατά 50% περίπου στον αριθμό εγγραφών στο πρώτο έτος, για την φετινή φοιτητική χρονιά.

    Πέρυσι οι πρωτοετείς ανέρχονταν στους 60, ενώ οι εγγραφές για το 1999 ανήλθαν στις ενενήντα.

    Οι υπεύθυνοι του Τμήματος Νεοελληνικών, αποδίδουν την αύξηση στην κινητοποίηση που έγινε στην παροικία για την γλώσσα μας, καθώς και στην δημοσιότητα που δόθηκε για στενή συνεργασία του Τμήματος με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Οι φοιτητές του τμήματος μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα μετεκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διάρκειας έξι εβδομάδων, βάσει μιας συμφωνίας που λειτούργησε για πρώτη φορά πέρυσι, με μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους των Ελληνοαυστραλών σπουδαστών.

    Άρχισε από χθες να επαναλειτουργεί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, αφού έμεινε κλειστό για πάνω από δύο εβδομάδες, λόγω των εκτενών ζημιών που προξένησαν οι βιαιότητες των Κούρδων εισβολέων.

    Η επαναλειτουργία ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός.

    Στη λίστα των Ελληνοαυστραλών πολιτικών θα πρέπει να προστεθεί κι ένας πολιτειακός βουλευτής, σχετικά άγνωστος μέχρι τώρα, ο οποίος εκλέγεται στην νοτιότερη και μικρότερη πολιτεία της Αυστραλίας, την Τασμανία.

    Πρόκειται για τον Στηβ Κονς, Σταύρο Κωνσταντακόπουλο, επί το ελληνικώτερο, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Μελβούρνη, και είναι το μόνο παιδί οικογένειας μεταναστών από την Μεσσηνία.

    Τους δεσμούς του με την νησιωτική πολιτεία της Αυστραλίας, ανέπτυξε όταν πήγε να σπουδάσει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Τασμανίας.

    Μετά τις σπουδές του εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Τασμανία, διαπρέποντας, όμως, όχι ως δικηγόρος, αλλά ως επιχειρηματίας, αγοράζοντας κυρίως ακίνητα.

    Αρχικά εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και στην συνέχεια δήμαρχος της μικρής πόλης Burnie.

    Ο 36χρονος ομογενής πολιτικός, υπηρετεί τώρα στην πολιτειακή Βουλή με το κυβερνόν Εργατικό Κόμμα, εκπροσωπώντας την έδρα Breddon. Εκλέχθηκε στις πολιτειακές εκλογές του περασμένου Αυγούστου, και μιλώντας στην ΕΡΑ 5, είπε ότι η έδρα του είναι ασφαλής για το Εργατικό Κόμμα, κι ως εκ τούτου, ο ίδιος προβλέπει μακρά βουλευτική θητεία για τον εαυτό του.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι συνάδελφοί του τον χαρακτηρίζουν σαν τον Τόνι Μπλερ της πολιτικής σκηνής της Τασμανίας, ενώ ο ίδιος δεν κρύβει την φιλοδοξία του να εκλεγεί μια μέρα πρωθυπουργός της Πολιτείας αυτής.

    [17] "Οι Ελληνες και η Λαύρα του Κιέβου".

    Εκκλησιαστικούς θησαυρούς και κειμήλια παρουσιάζει η έκθεση "Οι Έλληνες και η Λαύρα του Κιέβου - Μαρτυρίες δια μέσου των αιώνων", που εγκαινιάζεται στις 24 Μαρτίου στο ΕΙΠ στην Οδησσό στο πλαίσιο της Εβδομάδος Ελληνικού Πολιτισμού η οποία οργανώνεται με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Παλιγεννεσίας.

    Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις μακραίωνες σχέσεις του ελληνορθόδοξου κόσμου και της Μονής της Λαύρας των Κρυπτών. Περιλαμβάνει θησαυρούς από τις συλλογές του Εθνικού και Ιστορικού σήμερα Μουσείου της Λαύρας του Κιέβου, όπως τοιχογραφίες, εικόνες, άμφια, εκκλησιαστικά κειμήλια και εκδόσεις από τον 17-ο έως και τις αρχές του 20-ού αιώνα. Περίοπτη θέση στη συλλογή αυτή κατέχουν οι 10 τοιχογραφίες του 17-ου αιώνα κατά τις εργασίες συντήρησης του Ναού αποτοιχίστηκαν. Είναι έργα ομάδας Ελλήνων καλλιτεχνών που το

    1643 προσκλήθηκαν από τον Πέτρο Μογίλα για να αγιογραφήσουν το εσωτερικό του ναού. Θέματα της εικονογράφησης είναι το ευαγγελικό, διδακτικό (χριστολογικός κύκλος και κύκλος των παθών), το ασκητικό, δοξαστικό (μαρτυρολόγιο αγίων, δικαίων και πατέρων της εκκλησίας) το υμνητικό, προφητικό (υμνολόγια αγγελικών ταγμάτων, εκκλησιαστικές προφητείες).

    Οι 10 τοιχογραφίες της έκθεσης στο ΕΙΠ της Οδησσού αποτελούν θαυμάσια δείγματα βυζαντινής ζωγραφικής. Διατηρούν αναλλοίωτο τον αρχαίο τους χρωματικό πλούτο και αντανακλούν το ιδιαίτερο ύφος των Ελλήνων δημιουργών τους.

    Στις πλέον ενδιαφέρουσες και ασυνήθιστες τοιχογραφικές συνθέσεις ανήκουν η μορφή της "Ένθρονης Θεομήτορος Παντάνασσας με το Θείο βρέφος" και η μορφή του "Χριστού ένθρονου", "η Θαυμαστή Αλιεία"- ανυπέρβλητο δείγμα ρωσικής ζωγραφικής του 12-ου αιώνα, η Δέηση "Παρθένος Μαρία - Χριστός - Ιωάννης ο Πρόδρομος" αινούμενοι από τάγματα αγγέλων στον ουράνιο θόλο, η "Ικεσία", η "Πλατυτέρα των Ουρανών"- αντίγραφο της περίφημης εικόνας της Παναγίας των Βλαχερνών, ιερού κειμηλίου της Μονής των Κρυπτών.

    Από τα σημαντικότερα ελληνικά καλλιτεχνικά εκθέματα είναι οι δερμάτινες ζώνες μοναχών με παραστάσεις των 12 δεσποτικών εορτών με ελληνικές επιγραφές, επεξηγηματικές των εικόνων (12-ος - 17ος αιώνας) ο χάλκινος σταυρός-εγκόλπιο με εγχάρακτες παραστάσεις και νιέλλο από τα τέλη του 11ου αιώνα και τα τυπωμένα βιβλία της Λαύρας του 17ου αιώνα που αποτελούν καύχημα για τις βιβλιοθήκες των μονών του Άθω καθώς και της ηπειρωτικής Ελλάδος.

    [18] Ανακάλυψη βυζαντινών αρχαιοτήτων στο Ισραήλ.

    Βυζαντινός ναός του 6ου αιώνα, ανακαλύφθηκε στο Τελ Α-Σακέφ, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία του Ισραήλ. Οι διαστάσεις του ναού είναι 13 Χ 25 μέτρα και το δάπεδο είναι καλυμμένο με πλάκες μαρμάρου και πολύχρωμο μωσαϊκό με γεωμετρικά σχήματα καθώς και τρεις ελληνικές επιγραφές.

    Σύμφωνα με τον έλληνα καθηγητή και διευθυντή ανασκαφών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Ισραήλ, κ. Β. Τζαφέρη, ο ναός είναι αφιερωμένος στον Ιωάννη τον Βαπτιστή, θεμελιώθηκε το έτος 544 και τελείωσε το 550.

    Τα αποτελέσματα των ανασκαφών οδηγούν τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι ο ναός θα εξυπηρετούσε μια ευήμερη χριστιανική κοινότητα, την εποχή του Ιουστινιανού.

    [19] Συναυλία του Μαρκόπουλου στην Οξφόρδη.

    Μια μεγάλη συναυλία στον χώρο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης θα πραγματοποιήσει ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος τον ερχόμενο Οκτώμβριο. Η συναυλία αυτή διοργανώνεται με αφορμή την έκδοση στα αγγλικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με πρωτοβουλία του καθηγητή κ.Π.Μάκριντζ, μιας σειράς από τα πιο σημαντικά ποιήματα του Διονύσιου Σολωμού.

    Τα ποιήματα αυτά μεταφράστηκαν από τον συγγραφέα και ποιητή Πίτερ Τόμσον, ο οποίος αφιέρωσε δεκαπέντε χρόνια συνεχούς εργασίας για να βρει τις ποιητικές αντιστοιχίες των νοημάτων στην αγγλική γλώσσα και ιδιάιτερα για το ποίημα των «Ελεύθερων Πολιορκημένων».

    Κεντρικός άξονας του βιβλίου θα είναι η λαϊκή λειτουργία που συνέθεσε ο Γιαννης Μαρκόπουλος πάνω στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ζήτησε άδεια από τον συνθέτη γι'αυτήν την έκδοση.

    «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την μεταφορά της νεοελληνικής τέχνης στο διάσημο αυτό πνευματικό ίδρυμα¨δήλωσε ο κ.Μαρκόπουλος και συμπλήρωσε : «Το γεγονός πως η ποίηση και η μουσική της Ελλάδας βγαίνουν προς τα έξω, σημαίνει ότι επιτέλουσ μπορούμε να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε».

    [20] Ο «πρώτος Ελληνικός Πολιτιστικός Μήνας» στην Ν.Αφρική.

    Η ΓΓΑΕ διοργανώνει από τις 10 Μαρτίου έως και τις 30 Μαρτίου, τον πρώτο «Ελληνικό Πολιτιστικό Μήνα» στη Νότιο Αφρική. Ο «Πολιτιστικός Μήνας» στην Ν.Αφρική διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Νότιας Αφρική, καθώς και με την στήριξη του ΥΠΠΟ.

    Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ.Σταύρος Λαμπρινίδης, θα βρεθεί στην Ν.Αφρική από τις 18 –22 Μαρτίου για να εγκαινιάσει το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και για σειρά επαφών με την ομογένεια και με πολιτικούς και ακαδημαϊκούς παράγοντες της χώρας.

    Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Μήνα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων :

    Ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί στο πλαίσιο της μακρόπνοης πολιτικής για την επαφή και στήριξη των 100.000 Ελλήνων της Νότιας Αφρικής και για την προώθηση του φιλελληνισμού στα μεγάλα παγκόσμια κέντρα του Απόδημου Ελληνισμού.

    Θεατρικές παραστάσεις της «Φόνισσας» του Α.Παπαδιαμάντη από το Θέατρο «Πολιτεία», σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με την Λυδία Κονιόρδου.

    Ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες του σολίστ Δημήτρη Σγούρου με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ν.Αφρικής.

    Μουσικό αφιέρωμα σε τζαζ και εθνικ από το Τρίο Τζαζ Μουσικής, σε συνεργασία με το Νοτιοαφρικανό μουσικό Αμπντουλάχ Ιμπραήμ.

    Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου με ταινίες του Θ.Αγγελόπουλου.

    Έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Μάρως Κουρή με θέμα: «Πρόσωπα του Κόσμου».

    Μουσικό αφιέρωμα στη βυζαντινή μουσική και το δημοτικό τραγούδι από τη Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου.

    Συμπόσιο με θέμα : «Ελληνικός Πολιτισμός κα Αφρική» στο Πανεπιστήμιο Rand Afrikaans, Johannesburg.

    Επίσης, η Κίνηση Φίλων Πολιτιστικής συνεργασίας της Ν.Αφρικής, με πρόεδρο την κ.Α.Παπαθεοφίλου, διοργανώνει ένα τριήμερο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στο Σοβέτο για τα παιδιά.

    Τέλος, σημαντική θα είναι και η πολιτιστική παρουσία των ίδιων των Ελλήνων της Ν.Αφρικής με σχήμετα όπως η Πολιτιστική Ομάδα Θεάτρου της Ελληνικής Κοινότητας στο Άλμπερτον, η Ελληνική Πνευματική Κίνηση Ν.Αφρικής και συγκροτήματα παραδοσιακών χορών ελληνοπαίδων της Ν.Αφρικής, υπό την κ.Μαίτη Βασιλείου, η οποία επί 40 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της για την διατήρηση της ελληνικής παράδοσης ανάμεσα στους νέους ομογενείς μας και πρόσφατα παρασημοφορήθηκε για το έργο της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κΚ.Στεφανόπουλο.

    [21] Δραστηριότητες του Μακεδονικού Συλλόγου Φλόριδας "Ο Μέγας Αλέξανδρος".

    Η Γενική Συνέλευση του Μακεδονικού Συλλόγου Φλόριδας "Ο Μέγας Αλέξανδρος" πραγματοποιήθηκε στο Κλίαργουότερ την Κυριακή 7 Μαρτίου.

    Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι εξής :

    - Η επέκταση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του κτιρίου για μια πιο αποτελεσματική λειτουργία και χρήση από τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους των Μακεδόνων.

    - Η προσπάθεια εντός ελαχίστου χρονικού διαστήματος εξόφλησης του υπολοίπου χρέους του κτήματος.

    - Η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων :

    α) Φιλοξενία και γεύμα της Προεδρικής Φρουράς το Σάββατο 20 Μαρτίου στο Μακεδονικό Σπίτι.

    β) Δενδροφύτευση του χώρου στις 27 Μαρτίου με τίτλο "Φύτευσε ένα δένδρο με το όνομά σου".

    γ) Το Ετήσιο Πικ-Νικ του Συλλόγου στις 18 Απριλίου.

    δ) Την 1η και 2 Μαίου "Το αντάμωμα των Μακεδόνων" στο οποίο θα γίνει προσπάθεια να εορταστεί η Πρωτομαγιά με την συμμετοχή Μακεδόνων από όλη την Φλόριδα και εάν είναι δυνατόν και από άλλες Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Υπεύθυνη Ύλης : Δ. Ριμπά

    Επιμέλεια Δελτίου : Α. Ηλιάδης - Κ. Θανασούλα

    [ΣΤ] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την ΕΡΑ Σπορ

    Αντίο στην Εθνική Ομάδα είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης του οποίου η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

    Επικεφαλής ομίλου η Εθνική στη σημερινή κλήρωση του Ευρωμπάσκετ στο Παρίσι. Αποφεύγει στη πρώτη φάση των αγώνων Γιουγκοσλαβία, Ρωσία και Ιταλία.

    Η Βιλερμπάν το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού στο δρόμο για το φάιναλ - φορ του Μονάχου. Οι Γάλλοι επικράτησαν της Τσιμπόνα με 74-70. Στους 8 και η Ορτέζ που κέρδισε χθες στη Λουμπλιάνα την Ολυμπία με 64-57, αντιμετωπίζει στην επόμενη φάση την Κίντερ. Τιμσίστεμ - Ρεάλ και Ζαλγκίρις - Εφές τα άλλα δύο ζευγάρια.

    Αντίο με συντριβή είπε ο Πανιώνιος στο Κύπελλο Κόρατς χάνοντας στη Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα με 91-61.

    Μπαρτσελόνα - Εστουντιάντες το ζευγάρι των διπλών τελικών.

    Δέκα μέρες εκτός γηπέδων θα μείνει ο Αντονι Γκολντγουάιρ που χειρουργήθηκε χθες στο γόνατο.

    Συνέχεια στο σήριαλ Σούκερ Παναθηναϊκού δίνουν οι Κροατικές εφημερίδες με τα χθεσινά τους πρωτοσέλιδα. Θεωρούν πολύ πιθανή την συνεργασία.

    Δύο δις θα δοθούν για την προετοιμασία των αθλητών του στίβου εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας.

    Πανελλήνιος - Ιωνικος ΝΦ και Κιλκίς - Σχολές Δούκα σήμερα για τα πλέι - οφ του Χάντμπολ.

    [Ζ] Ο καιρός της ημέρας

    Αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους, προβλέπεται σήμερα και αύριο στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα στην Αθήνα από 5 έως 20 βαθμούς, στα νησιά από 6 έως 18 και στην υπόλοιπη Ελλάδα από μηδέν έως 21 βαθμούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 March 1999 - 11:17:31 UTC