Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 99-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert.ntua.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ (επιμέλεια ειδήσεων από την ΕΡΑ 1)

  • [01] Με πτώση 1,83% ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο
  • [Β] ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (επιμέλεια ειδήσεων από τη Φωνή της Ελλάδας)

  • [02] Το Α' Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Ομογενειακών ΜΜΕ τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Μόσχα
  • [04] Έργα του Μ. Θεοδωράκη σε ραδιοφωνικό σταθμό του Λουξεμβούργου
  • [05] Ο Ελληνοαμερικανός Μιχ. Γιάνναρης μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Κουίνς
  • [06] Ελληνικά κινούμενα σχέδια στην Αυστραλία
  • [07] Ελληνική συμμετοχή στον εορτασμό εθνικής επετείου της Αυστραλίας
  • [08] Εκδήλωση της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης
  • [09] Ελληνική εκπροσώπηση στην ημιτελική φάση του αυστραλιανού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος
  • [Γ] ΑΘΛΗΤΙΚΑ (επιμέλεια ειδήσεων από την ΕΡΑ-Σπορ)

  • [10] Με Κυπαρίσση αντί Ντέμη
  • [11] Yπέγραψε ο Λαγωνικάκης
  • [12] Πρώτος με διαφορά
  • [13] Μεγάλες νίκες για πρωτοπόρους
  • [14] Στις μάχες των τελικών
  • [15] Σοκ με Ομπέρτο
  • [16] Το 1-0 ο ΠΑΟ
  • [17] Αρνητικό κλίμα για Σέζαρ
  • [18] Αρης σε επαφή με Στόικο
  • [19] Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός
  • [20] Ολυμπιακός, Ηρακλής πέρασαν
  • [21] Κυπελλούχος ο Δούκας
  • [Δ] ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (Πρόγνωση της ΕΜΥ)


    [Α] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ (επιμέλεια ειδήσεων από την ΕΡΑ 1)

    [01] Με πτώση 1,83% ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο

    Πτωτικές τάσεις κυριάρχησαν στη Χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό δείκτη να κλείνει χαμηλότερα στις 3.252,09 μονάδες, δηλαδή 1,83% πιό κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής.

    Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν ο μικρός όγκος συναλλαγών που κυμάνθηκε στα 70, 558 δις δραχμές λόγω της συντηριτικής στάσης που κράτησαν οι επενδυτές. Να σημειώσουμε πως η Σοφοκλέους στην αρχή της συνεδρίασης προσέγγισε τις 3.326 μονάδες, στη συνέχεια όμως επικράτησαν οι πωλητές με αποτέλεσμα να "κατρακυλήσει" ο δείκτης πιό κάτω.

    [Β] ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (επιμέλεια ειδήσεων από τη Φωνή της Ελλάδας)

    [02] Το Α' Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Ομογενειακών ΜΜΕ τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη

    Το Α' Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Ομογενειακών ΜΜΕ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 2 έως τις 5 Μαίου.Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν οι θεματικές ενότητες :

    -Ομογένεια και Χώρα Καταγωγής - Πολιτικές Σχέσεις και Πολιτιστική Ταυτότητα

    -Ομογενειακά ΜΜΕ - Δίαυλος των Απόδημων με τη Μητρόπολη

    -Δημοσιογραφία και Ενημέρωση των Απόδημων.

    -Επικοινωνιακή Πολιτική και Εικόνα της Σύγχρονης Ελλάδας στο Εξωτερικό.

    -Οι Απόδημοι και τα Ελληνικά ΜΜΕ.

    [03] Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Μόσχα

    Την εκκλησία των Αγίων Πάντων στη Μόσχα εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ρωσική πρωτεύουσα. Ο ναός των Αγίων Πάντων προσεφέρθη στην Αποστολική Εκκλησία των Αλεξανδρέων από τον Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο με την ευκαιρία της μεταφοράς της έδρας της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από την Οδησσό στη Μόσχα.

    [04] Έργα του Μ. Θεοδωράκη σε ραδιοφωνικό σταθμό του Λουξεμβούργου

    Ένα γνωστό ή άγνωστο έργο του διάσημου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιάζεται από την Πέμπτη 6 Μαίου και κάθε Πέμπτη στις 23.00 τοπική ώρα, στον κοινωνικο-πολιτιστικό ραδιοφωνικό σταθμό του Λουξεμβούργου Radio Socioculturelle 100,7.

    [05] Ο Ελληνοαμερικανός Μιχ. Γιάνναρης μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Κουίνς

    Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Μιχάλης Γιάνναρης με απόφαση της προέδρου της κομιτείας του Κουίνς, Κλερ Σούλμαν, έγινε μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου της 1ης Περιφέρειας του Κουίνς. Τον κ. Γιάνναρη είχε προτείνει στην πρόεδρο της κομιτείας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πίτερ Βαλόν.

    Το Κοινοτικό Συμβούλιο του Κουίνς περιλαμβάνει τις περιοχές της Αστόριας, του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, και κομμάτια του Τζάκσον Χάιτς και του Σάνισαϊντ.

    [06] Ελληνικά κινούμενα σχέδια στην Αυστραλία

    Στα πλαίσια του Ελληνικού φεστιβάλ Μελβούρνης, "Αντίποδες" εγκαινιάζεται σήμερα έκθεση κινουμένων σχεδίων με ήρωες ζωάκια που έχουν ελληνικά ονόματα.

    Τα κινούμενα αυτά σχέδια προορίζονται για τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο και αποτελούν παραγωγή των εταιριών "Media World" και "Μύθος".

    [07] Ελληνική συμμετοχή στον εορτασμό εθνικής επετείου της Αυστραλίας

    Με την συμμετοχή και Ελλήνων παλαιών πολεμιστών και αποστράτων πραγματοποιήθηκαν χθες στις αυστραλιανές μεγαλουπόλεις οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της Αυστραλίας ANZAC DAY.

    [08] Εκδήλωση της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης

    Η Επιτροπή Νεολαίας της Oμοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο "Κρίκος", τον Ελληνικό Σύλλογο Επιστημόνων Αμερικής, το Hellenic Link και Intercollegiate Hellenic Societies διοργανώνει μεθαύριο στο Κρύσταλ Πάλας της Αστόριας την Β' Ετήσια Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Δυνατοτήτων Εργασίας.

    [09] Ελληνική εκπροσώπηση στην ημιτελική φάση του αυστραλιανού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος

    Μόνο μια ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει στην ημιτελική φάση του αυστραλιανού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, ύστερα από τα αποτελέσματα, της χθεσινής, τελευταίας αγωνιστικής.

    Το Σίδνεϊ Ολύμπικ, που ήλπιζε έστω και σε ισοπαλία, ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 από την Άντελάϊντ Σϊτι, κι έτσι δεν θα είναι παρόν στα ημιτελικά, αφού καταλαμβάνει την 7η θέση στον πίνακα. (Στα πλαίη οφς συμμετέχουν μόνο οι έξι πρώτες ομάδες).

    Η Ελλάς Αδελαίδας τελείωσε άσχημα την σεζόν, με ήττα 3-1 εκτός έδρας από την Σϊδνεϊ Γιουνάιτεντ.

    Η Ελλάς Μελβούρνης ήταν άνευ αγώνος στην τελευταία αγωνιστική, ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κατέλαβε την δεύτερη θέση.

    Τώρα είναι αυτή που θα φέρει το βάρος για μια "κυανόλευκη επιτυχία". Θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση την Σϊδνεϊ Γιουνάιτεντ την μεταπροσεχή Κυριακή.

    [Γ] ΑΘΛΗΤΙΚΑ (επιμέλεια ειδήσεων από την ΕΡΑ-Σπορ)

    [10] Με Κυπαρίσση αντί Ντέμη

    Στη θέση του τραυματία Ντέμη Νικολαϊδη προσκλήθηκε ο Θωμάς Κυπαρίσσης. Αυτή ήταν η πιο σημαντική είδηση κατά τη συγκέντρωση της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών για το φιλικό με την Ελβετία την Τετάρτη 28/4 στο ΟΑΚΑ.

    [11] Yπέγραψε ο Λαγωνικάκης

    Ο Ανδρέας Λαγωνικάκης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ραπίντ Βιέννης. Ο παίκτης επέστρεψε από την Αυστρία, όπου ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ο αριστερός μπακ χαφ του Παναθηναϊκού θα πάρει 300 εκ. δρχ.

    [12] Πρώτος με διαφορά

    Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Αρη και η ήττα της ΑΕΚ από τον Ιωνικό έφεραν τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος 7 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Ενωση. Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ο Ηρακλής και ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στο Καυτανζόγλειο. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' Εθνικής: Ηρακλής - Παναθηναϊκός 3-3 Πανηλειακός-ΟΦΗ 1-2 Εθνικός Αστέρας-Ελευσίνα 0-0 Ιωνικός- ΑΕΚ 2-1 Ολυμπιακός-Aρης 1-0 ΠΑΟΚ-Απόλλων 3-1 Προοδευτική-Βέροια 1-0 Σκόντα Ξάνθη-Καβάλα 4-1 Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 26/4 με το ματς Πανιώνιος-Εθνικός.

    [13] Μεγάλες νίκες για πρωτοπόρους

    Τρίκαλα, Καλλιθέα και Παναχαϊκή πέτυχαν ευρείες εντός έδρας νίκες και τα Γιάννενα εντυπωσιακή εκτός έδρας κι έτσι το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά μετά την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Παναιτωλικός-Αθηναϊκός 1-1 Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννενα 0-2 Τρίκαλα-Καρδίτσα 4-1 Εδεσσαϊκός-Νίκη Βόλου 1-0 Λύκοι-Πιερικός 2-1 Καλαμάτα-Αγιος Νικόλαος 3-0 Καλλιθέα-Καλαμαριά 5-1 Παναχαϊκή-Ιάλυσος 3- 0 Δόξα Βύρωνα-Πανσερραϊκός 2-0

    [14] Στις μάχες των τελικών

    Ολυμπιακός και Πάτρα είναι έτοιμες για το πρώτο βήμα. Την Τρίτη 27/4 οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Μλάντοστ στην Κροατία στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του πόλο. Την ίδια ημέρα η Πάτρα κοντράρεται με την Ούιπεστ στην Ουγγαρία στον πρώτο τελικό του Len Trophy.

    [15] Σοκ με Ομπέρτο

    Μετά την απώλεια του τροπαίου της Ευρωλίγκα, ένα ακόμα σοκ ήρθε να ταράξει το κλίμα στον Ολυμπιακό. Ο Φαμπρίτσιο Ομπέρτο έσπασε το χέρι του στην προπόνηση και χάνει την υπόλοιπη χρονιά.

    [16] Το 1-0 ο ΠΑΟ

    Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 έκανε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 74-64 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων θα γίνει στο Αλεξάνδρειο 28/4. Η σειρά των αγώνων Ολυμπιακός - Αρης ξεκινά τη Δευτέρα 26/4 από το ΣΕΦ.

    [17] Αρνητικό κλίμα για Σέζαρ

    Δυσαρέσκεια στον Παναθηναϊκό μετά από δηλώσεις του Χούλιο Σέζαρ σε αθλητική εφημερίδα. Ο Βραζιλιάνος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ηγέτη γι' αυτό δεν κερδίζει στα μεγάλα ματς". Μετά από αυτά θα πρέπει να θεωρείται δύσκολη η παραμονή του στην Παιανία.

    [18] Αρης σε επαφή με Στόικο

    Ακόμη δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα μπάσκετ κι όμως ο Αρης από τώρα κινείται στις μεταγραφές. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τη Θεσσαλονίκη, οι κίτρινοι έχουν έρθει σε επαφή με τον Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο κροάτης σέντερ σε δηλώσεις του σε εφημερίδα της χώρας του αναφέρει: "Ερχομαι στον Αρη μόνο αν παίξει του χρόνου στην Ευρωλίγκα"

    [19] Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

    Σε ένα συγκλονιστικό τελικό ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 5-4 της Βουλιαγμένης στο Κολυμβητήριο του "Λαιμού" και κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας πόλο των ανδρών.

    [20] Ολυμπιακός, Ηρακλής πέρασαν

    Ο Ολυμπιακός και ο Ηρακλής πέρασαν στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας βόλει των ανδρών. Αντίθετα Ορεστιάδα και Ηρακλής και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ θα χρειαστούν και τρίτο ματς. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-3 Παναθηναϊκός - _Ηρακλής_ 0-3 Φιλία - _Ολυμπιακός_ 1-3 Αρης - Ορεστιάδα 3-1

    [21] Κυπελλούχος ο Δούκας

    Οι Σχολές Δούκα πήραν το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ των ανδρών. Νίκησαν 21-18 το Κιλκίς σε έναν επεισοδιακό τελικό που έγινε στο γήπεδο των ηττημένων.

    [Δ] ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (Πρόγνωση της ΕΜΥ)

    Αστατος καιρός με σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το απόγευμα και απο τα δυτικά θα αρχίσει βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς και τοπικά στα πελάγη μέτριοι.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 18,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 9 με 22 και στο Αιγαίο 14 με 22 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθεί βροχή.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 21 και στη Θεσσαλονίκη 8 με 17 βαθμούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 April 1999 - 16:41:43 UTC