Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-01-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-01-11 07:40 UTC

Καθησυχάζουν τους πολίτες οι υγειονομικές αρχές για τα κρούσματα των ιώσεων που ταλαιπωρούν χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εμπύρετες καταστάσεις οφείλονται σε επιδημία γρίπης, τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ενώ επισημαίνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ιώσεων είναι ο συνήθης για την εποχή. Ανησυχητικές διαστάσεις εν τω μεταξύ, προσλαμβάνει η επιδημία γρίπης στην Ιταλία, καθώς έχουν προσβληθεί δύο εκατομμύρια άνθρωποι και ήδη τα νοσοκομεία, στις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, δεν διαθέτουν πλέον κρεβάτια για τη νοσηλεία των ασθενών.

Νεκρή βρέθηκε στο σπίτι της στην οδό Αλεξανδρείας 90 στην Δάφνη, η 35χρονη Μαρία Κληρονόμου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο θάνατός της έχει προέλθει από ξυλοδαρμό.

Συνομιλίες με θέμα την ελληνο - ιταλική συνεργασία για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων μεταξύ Σημίτη και Ντ' Αλέμα. Οι δύο πρωθυπουργοί περιέγραψαν την Προοδευτική Διακυβέρνηση στον 21ο αιώνα, σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης μεταξύ της ανάπτυξης και της κοινωνικής προστασίας, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος κοινωνικής προστασίας και η αναβάθμισή του, αποτελούν τα τρία κλειδιά μιας σοσιαλιστικής, προοδευτικής πολιτικής για τον 21ο αιώνα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα τόνισε ότι η Αριστερά κάνει λάθος να θεωρεί την παγκοσμιοποίηση ως δαιμόνιο και χαρακτήρισε επίσης λάθος την υπερφιλελεύθερη θεώρηση της παγκοσμιοποίησης.

Ελληνο-ιταλική συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, υπέγραψαν στη Ρώμη οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης των δύο χωρών. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι με τη συμφωνία μπαίνουν τα θεμέλια για μια κοινή συνεργασία στο πλαίσιο των αποφάσεων του συμβουλίου Κορυφής του Τάμπερε, αλλά και της πρότασης Σημίτη - Ντ' Αλέμα για τη διαμόρφωση μιας κοινής πολιτικής για θέματα ασφάλειας.

Μικρή αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο, κλείνοντας στο 2,7% από 2,6% που ήταν τον Νοέμβριο. Πάντως, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αισιοδοξεί ότι από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο ο πληθωρισμός θα έχει καθοδική πορεία.

Το θέμα των εκλογών δεν απασχολεί την κυβέρνηση και καλό είναι να αποφεύγονται οι σχετικές συζητήσεις, επανέλαβε ο Δημήτρης Ρέππας. Την προοπτική ένταξής του στο ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε, εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Χανίων ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Τσοβόλας δεν απέκλεισε, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, την μετεκλογική συνεργασία του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δεν είχε αυτοδυναμία.

Ανοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στη κοινωνία προανήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των γυναικών του κόμματος, και τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με τους πολίτες. Η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος εν τω μεταξύ, προχώρησε στη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτακτου Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν ρήγματα στην κοινή αντίληψη Ελλάδας και Κύπρου για επιδίωξη λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Μιχάλης Παπαπέτρου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις διευκρινίσεις που έδωσε ο σύμβουλος Τύπου του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργος Πανταγιάς, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα σχετικά με το Κυπριακό.

Στην Ελβετία, αεροσκάφος της ελβετικής εταιρίας Crossair συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του στο αεροδρόμιο Κλότεν της Ζυρίχης με επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου που ανήκει η αεροπορική εταιρεία Crossair, δεν υπάρχουν επιζώντες.

Σοβαρά ρήγματα στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έχουν σημειωθεί στη Γερμανία, όπου το ενεργό δυναμικό της απαγορευμένης από το 1993 κουρδικής οργάνωσης υπολογίζεται σε 10.000 περίπου, ενώ ο "χώρος" των συμπαθούντων που μπορεί κατά κανόνα να κινητοποιηθεί σε παγγερμανική κλίμακα φτάνει σε 40.000 με 50.000. Τα ρήγματα αυτά έγιναν τις τελευταίες ημέρες ορατά με τη δημοσιοποίηση "αιρετικών" ανακοινώσεων και προκηρύξεων από κουρδικές οργανώσεις και συλλόγους σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, με αντικείμενο την τακτική του "άνευ όρων συμφιλιωτισμού" που ακολουθεί η ηγεσία του ΡΚΚ "με το αιμοσταγές καθεστώς των στρατηγών" της Τουρκίας, αλλά και την έμμεση πλην σαφή αποστασιοποίηση από τις δηλώσεις του έγκλειστου στο Ιμραλί, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Μαίνονται οι μάχες μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Τσετσένων μαχητών, γύρω από το Γκρόζνι και άλλες περιοχές της Τσετσενίας.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Tuesday, 11 January 2000 - 8:03:08 UTC