Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-01-28 15:01 UTC

Σε μία λαμπρή τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός εγκαινίασαν το Μετρό που υπόσχεται ποιότητα ζωής και καλύτερη εξυπηρέτηση στους Αθηναίους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε αίσθημα εθνικής ικανοποίησης και υπερηφάνειας και πρότεινε να λέγεται το Μετρό "Μητροπολιτικός Σιδηρόδρομος".

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισήμανε ότι το Μετρό σηματοδοτεί το ξεκίνημα του 21ου αιώνα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πολιτών. Επίσης αναφέρθηκε στα άλλα μεγάλα έργα τα οποία μέχρι το 2006 θα απορροφήσουν 15 τρισεκατομμύρια δραχμές, ενώ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης τόνισε ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην Αθήνα θα μετακινούνται με ένα σύγχρονο, άρτιο, ασφαλές, αξιόπιστο, ταχύτατο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσον.

Το Σαββατοκύριο το Μετρό θα λειτουργήσει ελεύθερα χωρίς εισιτήριο, ενώ από τη Δευτέρα θα λειτουργεί κανονικά από τις πεντέμισι το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ με εισιτήριο 250 δραχμές.

Πρόβλημα αποτελεί το θέμα της στάθμευσης κοντά στους σταθμούς και ήδη εκπονούνται σχέδια για τη δημιουργία 15.000 θέσεων στάθμευσης.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΑ-1 "Η Τέχνη του εφικτού", ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Χρήστος Βερελής είπε ότι τον Οκτώβριο θα παραδοθεί και η γραμμή Σύνταγμα - Δάφνη, καθώς και η γραμμή Σεπόλια - Περιστέρι, ενώ αναμένεται ο διαγωνισμός για τη γραμμή Μοναστηράκι - Αιγάλεω.

Στην ίδια εκπομπή ο Στέφανος Μάνος δήλωσε ότι η ζωή στο κέντρο της πόλης θα αλλάξει "προς το πολύ καλύτερο", με τη λειτουργία του Μετρό και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για τους χώρους στάθμευσης και την επέκταση των γραμμών.

Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλείας της Ασφάλειας Αττικής. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση κλοπής των αρχαίων του Μουσείου της Κορίνθου που έγινε στις 11 Απριλίου του 1990. Συνελήφθησαν οι Αναστάσιος Καραχάλιος του Τρύφωνα, 43 ετών και ο Ιωάννης Λιώρης του Στυλιανού, 36 των, καθώς και η Αναστασία Φραγκομανωλάκη, φίλη του Λιώρη. Καταζητούνται οι συνεργοί τους Τρύφωνας Καραχάλιος του Λάμπρου, 75 ετών, και ο γιος του Τρύφωνας Καραχάλιος του Τρύφωνα, 35 ετών, πού έχουν διαφύγει στη Βενεζουέλα.

Ανοδο κατά 1,59% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών των μετοχών και διαμορφώθηκε στις 5.020,22 μονάδες.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Ο Κώστας Σημίτης δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα των εκλογών, ενώ προέτρεψε τους υπουργούς να κάνουν προγραμματισμό και ορίσουν τις προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο. Στην συνεδρίαση εξετάστηκε το θέμα των αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και η καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με τον ομόλογό του της Κύπρου κ. Χάσικο συναντήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στη Λευκωσία. Νωρίτερα ο Ελληνας υπουργός Αμυνας είχε επαφές με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον υπουργό Εξωτερικών. Σε δηλώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος τάχθηκε κατά της λύσης της Συνομοσπονδίας στο κυπριακό.

Το Κυπριακό για το Συνασπισμό θα έχει πάντοτε προτεραιότητα στην Εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, δήλωσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για τριήμερη επίσκεψη στην Μεγαλόνησο.

Την Κυριακή στις εντεκάμιση το πρωί θα ηχήσουν δοκιμαστικά οι σειρήνες συναγερμού σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της άσκησης "Αλέξανδρος 2000".

Οι υπάλληλοι της Βουλής στη συνέντευξη τους αποφάσισαν κινητοποιήσεις και εξουσιοδότησαν το Διοικητικό τους Συμβούλιο να αποφασίσει τη μορφή τους.

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν για δεκαήμερες συνομιλίες στο Εϊλάτ για την εξεύρεση ειρηνικής συμφωνίας.

Το υπουργείο Γεωργίας στο Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα ότι μια άγνωστη νόσος που έχει προκαλέσει ήδη το θάνατο δέκα αγελάδων σε δύο αγροκτήματα, εμφανίστηκε και σε ένα τρίτο αγρόκτημα.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Saturday, 29 January 2000 - 8:03:07 UTC