Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-01-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-01-31 17:53 UTC

Το συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενέκρινε το αναθεωρημένο πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας. Στην απόφαση του Συμβουλίου αναφέρεται ότι η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ από το 1999 και επισημαίνει ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος σε όλους τους τομείς. Για τον πληθωρισμό τονίζεται ότι μειώθηκε ικανοποιητικά και ότι η πτώση του θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Στο πλήρες κείμενο του συμβουλίου τονίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει τον αντιπληθωριστικό προσανατολισμό των πολιτικών της. Δηλώσεις αναμένονται απόψε και από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου.

Οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια τής συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Σουηδό ομόλογό του Γκόραν Πέρσον. Ο κ. Πέρσον απηύθυνε δημόσια συγχαρητήρια προς την ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική πορεία τής Ελλάδας και προεξόφλησε την ένταξη τής χώρας στην ΟΝΕ.

Εντός των επομένων ημερών ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να δώσει το στίγμα των θέσεών του αναφορικά με το θέμα των εκλογών, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας.

Ο Κώστας Σημίτης θα αποσαφηνίσει σύντομα το θέμα του χρόνου των εκλογών, επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζαννής, μιλώντας στην ΕΡΑ -1.

Αλλαγή του εκλογικού νόμου ζήτησε στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό.

"Ντέρμπυ" θα είναι οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές, προβλέπει σε συνέντευξή του στην Απογευματινή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

Τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών μετά τον Ιούνιο, ώστε να έχει υπογραφεί η οριστική ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ζήτησε ο Μιλτιάδης Εβερτ, μιλώντας στην ΕΡΑ -1.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει νέα επέκταση του νόμου για τους ανυπότακτους δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή.

Μέτρα για τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων και την ανεργία στο Πέραμα συζήτησε κατά τη σημερινή περιοδεία του στην περιοχή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

Κυκλοφοριακό χάος επικράτησε σήμερα σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας, παρά τη λειτουργία του μετρό, καθώς οι Αθηναίοι δεν φαίνεται εύκολα να εγκαταλείπουν τη συνήθεια της χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτου. Μείζον πρόβλημα παραμένει το θέμα της στάθμευσης των Ι.Χ. κοντά στους σταθμούς "Εθνική Αμυνα", "Κατεχάκη" και "Πλατεία Αττικής", όπου μεταφέρθηκαν πολλές αφετηρίες του ΟΑΣΑ.

Οι διμερείς σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται σε αισιόδοξη εξέλιξη δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, κατά την κοπή τής πίτας στο υπουργείο.

Ο γενικός γραμματέας τού ΟΗΕ Κόφι Ανάν είχε σήμερα τις πρώτες χωριστές συναντήσεις του στη Γενεύη με τον πρόεδρο τής Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Σε δηλώσεις του είπε πώς όλα τα θέματα βρίσκονται στο τραπέζι και συζητούνται και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί λύση τού Κυπριακού μέχρι το τέλος αυτού τού χρόνου. Η ελληνική κυβέρνηση επανέλαβε και σήμερα ότι οι συνομιλίες τής Γενεύης πρέπει να είναι ουσιαστικές να προσεγγίζουν όλες τις πλευρές τού Κυπριακού και οι συζητήσεις να μην μείνουν μετέωρες.

Την Πέμπτη φθάνει στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ θα υπογράψουν τις υπόλοιπες 4 συμφωνίες συνεργασίας σε θέματα της λεγόμενης "χαμηλής πολιτικής".

Μειώνονται από αύριο τα τιμολόγια του ΟΤΕ. Οι κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο προς κινητό θα στοιχίζουν 110 δραχμές, τα υπεραστικά τηλέφωνα 54 δραχμές το λεπτό, ενώ οι διεθνείς συνδιαλέξεις φθηναίνουν κατά 11%.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη 48ωρη απεργία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και 4 τραυματίστηκαν από επίθεση ανταρτών τής Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Tuesday, 1 February 2000 - 8:03:11 UTC