Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασύλληπτοι Μπιν Λάντεν και Μουλάς Ομάρ
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού
  • [03] Παγωνιά και σήμερα
  • [04] Έκθεση προόδου ''Αθήνα 2004''
  • [05] Αποκλεισμένη η Εθνική Τρίπολης - Καλαμάτας
  • [06] Διακοπή νερού στα βόρεια προάστια
  • [07] Στη Γερμανία ο Σημίτης
  • [08] Ερωτική τραγωδία
  • [09] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [10] Υπόθεση κατασκοπείας: Σήμερα η απόφαση
  • [11] Τρεις μήνες μετά
  • [12] Συνομιλίες Σολάνα με Σαρόν και Αραφάτ
  • [13] Βία δίχως τέλος στη Μ. Ανατολή
  • [14] [15] Mείωση των επιτοκίων από τη FED
  • [16] Αυριο η αναμέτρηση Ολυμπιακού-Εφές Πίλσεν
  • [17] Χωρίς τον Σιούτη το ματς με τη Σκίπερ
  • [18] Aγωνιστικά προβλήματα για την ΑΕΚ
  • [19] Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας

    [01] Ασύλληπτοι Μπιν Λάντεν και Μουλάς Ομάρ

    11/12/2001 12:36:00 μμ

    Τις σπηλιές του Μπιν Λάντεν στα βουνά Τόρα Μπόρα σφυροκοπούν οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας και Αμερικανοί κομάντος, καθώς η στρατιωτική επιχείρηση εισέρχεται στην τελική φάση. Στην περιοχή Μελάουα περιορίζεται η αντίσταση των μαχητών της Αλ Κάιντα, ενώ ασύλληπτος παραμένει ο Μουλάς Ομάρ. Την ίδια ώρα, έκκληση απηύθυνε προς τις ΗΠΑ, ο Χαμίν Καρζάι, μεταβατικός πρωθυπουργός του Αφγανιστάν, να μην αποσυρθούν ποτέ από τη χώρα του.

    Οι ξένοι μαχητές της Αλ Κάιντα έχουν οχυρωθεί και απαντούν με πυκνά πυρά στις επιθέσεις των μαχητών της Βόρειας Συμμαχίας, τις οποίες διευθύνει ο στρατιωτικός διοικητής Χάτζι Ζάχερ.

    Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί τέσσερα ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης Τ-55 και ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο που σφυροκοπούν τις θέσεις της Αλ Κάιντα.

    Αν και κανείς δε γνωρίζει την τύχη του Μπιν Λάντεν, εκπρόσωπος των δυνάμεων της Βορείας Συμμαχίας δήλωσε ότι ο διαβόητος Σαουδάραβας τρομοκράτης εθεάθη πριν από λίγες ημέρες να ανεβαίνει με το άλογό του στα βουνά, κοντά στα πακιστανικά σύνορα.

    Την ίδια ώρα στην Καμπούλ έφτασε και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Λαχντάρ Μπραχίμι για να συζητήσει την εγκατάσταση της προσωρινής κυβέρνησης του Αφγανιστάν που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα στις 22 Δεκεμβρίου.

    Στο μεταξύ χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανού υφυπουργού Αμυνας, συνελήφθησαν υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των Ταλιμπάν, και ανώτατο στέλεχος των υπηρεσιών πληροφόρησης τους.

    Καταδικάζει τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον του Αφγανιστάν ο Γκορμπατσόφ

    Ο πρώην σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ καταδίκασε σήμερα τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον του Αφγανιστάν και προειδοποίησε τις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο διάσπασης του αντιτρομοκρατικού συνασπισμού.

    " Πρέπει να πούμε, χωρίς καμία επιφύλαξη, ότι οι επιθέσεις εναντίον ενός ολόκληρου λαού και ενός κράτους στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού αγώνα είναι εντελώς απαράδεκτες", τόνισε ο Γκορπατσόφ, σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ιζβέστια.

    Ο πατέρας της "περεστρόικα" θεωρεί ότι είναι "ιδιαίτερα σημαντικό" ότι "ακόμα και οι χώρες που δεν έχουν καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ" καταδίκασαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Παρόλα αυτά, εκτιμά ότι αν οι ΗΠΑ δε δείξουν σεβασμό απέναντι στις χώρες αυτές, ενδέχεται να διασπαστεί ο αντιτρομοκρατικός συνασπισμός.

    [02] Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

    11/12/2001 10:45:00 πμ

    " Μια κοινωνία μπορεί να έχει προοπτική μόνο αν επενδύσει στο παρόν της στοχεύοντας στο μέλλον. Και το παρόν είναι τα παιδιά. Τα παιδιά είναι αυτά που ενώνουν το σήμερα με το αύριο και το λογισμό με το όνειρο ". Αυτό τονίζει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε μήνυμά του, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και τον ετήσιο Μαραθώνιο Αγάπης που διοργανώθηκε από τη Unicef και τη ΝΕΤ.

    Στόχος μια πιο ανθρωποκεντρική κοινωνία

    Ο δείκτης ευημερίας και προόδου μιας ανεπτυγμένης κοινωνίας, τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός δεν χαρακτηρίζεται μόνο από το κατά κεφαλήν εισόδημα, τους μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας και την παροχή απασχόλησης στους πολίτες της, αλλά από το ενδιαφέρον, τη μέριμνα και την αγάπη της κοινωνίας για το παιδί.

    " Όσο υπάρχει έστω κι ένα παιδί που υποφέρει, θα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας που στοχεύουν σε μια πιο δίκαιη, σε μια πιο ανθρωποκεντρική κοινωνία" καταλήγει στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός.

    170.000.000 δραχμές συγκεντρώθηκαν στον τηλεμαραθώνιο

    Ενα εκατομμύριο παιδιά, σε παγκόσμια κλίμακα, παρασύρονται ή εξαναγκάζονται στην πορνεία κάθε χρόνο από τα τεράστια δίκτυα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ 60 εκατομμύρια απασχολούνται σε ιδιαίτερα δύσκολες και απάνθρωπες συνθήκες σε ορυχεία, φυτείες και βιομηχανίες.

    Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία περιέχονται σε έρευνα της Unicef, η οποία με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σε συνεργασία με τη ΝΕΤ διοργάνωσε τηλεμαραθώνιο αγάπης.

    Το ποσό που σγκεντρώθηκε ξεπερνά τα 170 εκατομμύρια δραχμές

    [03] Παγωνιά και σήμερα

    11/12/2001 9:18:00 πμ

    Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και βόρειους ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σημαντικά προβλήματα προκάλεσαν οι πρόσφατες χιονοπτώσεις και είναι αποκλεισμένα αρκετά ορεινά χωριά, ενώ σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Αποκλεισμένη η Σαμοθράκη

    Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν πέντε χωριά της Σαμοθράκης. Σήμερα μεταφέρεται με το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού "ΡΟΔΟΣ" τεχνικός εξοπλισμός, συνεργεία και μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

    [04] Έκθεση προόδου ''Αθήνα 2004''

    11/12/2001 10:04:00 πμ

    Με ικανοποιητικούς ρυθμούς αλλά εντός «σφιχτών» χρονοδιαγραμμάτων κινείται η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας σύμφωνα με την έκθεση προόδου της «Αθήνα 2004» για το 6μηνο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2001. Η έκθεση θα παρουσιαστεί σήμερα από την Γιάννα Αγγελοπούλου στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, η οποία συνεδριάζει στη Λωζάννη.

    [05] Αποκλεισμένη η Εθνική Τρίπολης - Καλαμάτας

    11/12/2001 9:46:00 πμ

    Με περίπου 25 τρακτέρ οι αγρότες έχουν αποκλείσει από χθες το βράδυ την εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας στο ύψος της Τσακώνας. Αποτέλεσμα είναι τα μικρά ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα για τη διαδρομή από και προς την Καλαμάτα να ακολουθούν μικρό παρακαμπτήριο δρόμο από τον οποίο όμως δεν μπορούν να περάσουν φορτηγά και λεωφορεία. Η ενέργεια αυτή των αγροτών, κυρίως ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας, εντάσσεται στις πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις.

    [06] Διακοπή νερού στα βόρεια προάστια

    11/12/2001 8:45:00 πμ

    Διακοπή νερού θα σημειωθεί σήμερα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το πρωϊ της Τετάρτης, σε Αγιο Στέφανο, Ανοιξη, Κρυονέρι, Βαρυμπόμπη, Διόνυσο, Ροδόπολη, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Ερυθραία και Σταμάτα, λόγω εργασιών της ΕΥΔΑΠ.

    [07] Στη Γερμανία ο Σημίτης

    11/12/2001 8:34:00 πμ

    Ιδιωτικού χαρακτήρα επίσκεψη στην Γερμανία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη Γερμανία, πρίν από την Χάγη και το Λάακεν, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των 15. Τα Σκόπια, το Βελιγράδι και τις Βρυξέλλες επισκέπτεται από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον εκδημοκρατισμό των Δυτικών Βαλκανίων της οποίας είναι επικεφαλής.

    [08] Ερωτική τραγωδία

    Πηγή: ΑΠΕ 11/12/2001 11:42:00 πμ

    Στο Κερατσίνι, ο Κώστας Λαμπρινός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, κυριευμένος από ερωτικό πάθος, περιέλουσε με βενζίνη και έκαψε την 28χρονη φίλη του, Μαρία Τζανέτου και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε. Το δράμα εξελίχθηκε στην είσοδο του διαμερίσματος όπου έμενε η Τζανέτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα είχε ζητήσει από το δράστη και αυτόχειρα να διακόψουν τις σχέσεις τους. Οι γονείς του θύματος, καθώς και οι ένοικοι της πολυκατοικίας, δεν πρόλαβαν να παράσχουν καμία βοήθεια, ενώ, όταν έφτασαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρήκαν απανθρακωμένα τα σώματά τους.

    [09] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    11/12/2001 10:50:00 πμ

    Δίωρη αποχή από τα καθήκοντα τους θα πραγματοποιήσουν από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Στάση εργασίας εως τις 3 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ. Για αύριο και την Πέμπτη έχουν προγραμματίσει 48ωρη απεργία. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην πλατεία Κάνιγγος οι οργανώσεις συνταξιούχων του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου και Τραπεζών.

    [10] Υπόθεση κατασκοπείας: Σήμερα η απόφαση

    11/12/2001 10:10:00 πμ

    Στην Καλαμάτα σήμερα αποφασίζει το δικαστήριο για το εάν θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι 12 Βρετανοί και οι δύο Ολλανδοί ή να προσαχθούν σε δίκη με τις κατηγορίες της κατασκοπείας κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση. Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στις 8 Νοεμβρίου να φωτογραφίζουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλάματας

    [11] Τρεις μήνες μετά

    11/12/2001 9:20:00 πμ

    Περισσότερες από 70 χώρες, ανάμεσά τους και πολλές μουσουλμανικές, θα συμμετάσχουν στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται στις ΗΠΑ για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σημάνει ο ίδιος ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους από τον Λευκό Οίκο, δίνοντας το σύνθημα για το παιάνισμα του αμερικανικού εθνικού ύμνου, ακριβώς την ίδια ώρα που το πρώτο αεροσκάφος έπεφτε πάνω στον έναν από τους δυο πύργους του WTC.

    Εκδηλώσεις μνήμης στις ΗΠΑ

    Στην Πλατεία Times Square στη Νέα Υόρκη, οι φωτεινοί πίνακες θα παρουσιάσουν πατριωτικά μηνύματα, ενώ ειδική εκδήλωση θα διεξαχθεί στο σημείο 0, όπου κάποτε ορθώνονταν περήφανοι οι Δίδυμοι Πύργοι.

    Στο υπουργείο Αμύνης στην Ουάσιγκτον, θα γίνουν ειδικές επιμνημόσυνες τελετές, ακριβώς την ίδια ώρα, που συνετρίβη το τρίτο αεροσκάφος στο αμερικανικό πεντάγωνο.

    Στο Καπιτώλιο, το αμερικανικό Κογκρέσο έχει οργανώσει τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα σκαλιά του κτιρίου. Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί και Ρώσοι κοσμοναύτες που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα παιανίσουν τους εθνικούς τους ύμνους.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να δημοσιοποιήσει εντός της εβδομάδας τη βιντεοκασέτα που αποτελεί ομολογία του Οσάμα Μπιν Λάντεν για το τρομοκρατικό χτύπημα.

    [12] Συνομιλίες Σολάνα με Σαρόν και Αραφάτ

    11/12/2001 12:10:00 μμ

    Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Χαβιέ Σολάνα, ενώ το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με το Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και με τον Αμερικανό μεσολητή Αντονι Ζίνι. Στόχος της επίσκεψης Σολάνα είναι να "μεταφέρει στην περιοχή το νόημα της διακήρυξης που υιοθέτησε χθες η ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Ικανοποιημένο το Ισραήλ από τη διακήρυξη

    Στη διακήρυξή της η ΕΕ ζητά κυρίως από το Ισραήλ την αποχώρηση των στρατιωτικών του δυνάμεων από τα παλαιστινιακά εδάφη, τη διακοπή των "χειρουργικών επιθέσεων" εναντίον Παλαιστινίων , καθώς και το πάγωμα των εποικισμών.

    Από την Παλαιστινιακή Αρχή, ζητά την εξάρθρωση των δικτύων τρομοκρατών της Χαμάς και της ισλαμικής Τζιχάντ οι οποίες ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτοκτονίας Παλαιστινίων καμικάζι.

    Η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από το Ισραήλ, το οποίο θεωρεί ότι για πρώτη φορά τέθηκε με τρόπο εμφανή και σαφή προς τον Αραφάτ, το αίτημα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    [13] Βία δίχως τέλος στη Μ. Ανατολή

    11/12/2001 9:14:00 πμ

    Το Ισραήλ δεν προτίθεται να "ανατρέψει" τον Αραφάτ και δεν πιστεύει οτι η λύση στη Μέση Ανατολή είναι "στρατιωτική", δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σίμον Πέρες. Παρόλα αυτά, κτίριο της φρουράς του Αραφάτ, ήταν ο στόχος της σημερινής πρωϊνής επιδρομής ισραηλινών ελικοπτέρων στην περιοχή Μπέιτ Τζάλα της Γάζας. Βίαιο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα και στην πόλη Τουλκαρέμ, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, όταν δυο Παλαιστίνιοι που κυκλοφορούσαν με το αυτοκίνητό τους σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών.

    [14] [15] Mείωση των επιτοκίων από τη FED

    Πηγή: ΕΡΑ 11/12/2001 11:26:00 πμ

    Η πρώτη ύφεση της τελευταίας δεκαετίας στις ΗΠΑ θα ωθήσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τη Fed να προβεί σήμερα στην ενδέκατη περικοπή των επιτοκίων μέσα στο χρόνο και να τα διαμορφώσει στο 1,75%. Στόχος θα είναι, για μία ακόμα φορά, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και αναζωογόνηση της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με έρευνα του δικτύου Bloomberg, οι 43 από τους 57 αναλυτές που ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι η άνοδος της ανεργίας σε επίπεδα-ρεκόρ εξαετίας, καθώς και η συνεχιζόμενη αδυναμία που εμφανίζει ο μεταποιητικός τομέας θα οδηγήσουν τον Αλαν Γκρίνσπαν και το επιτελείο του σε μία περικοπή του προεξοφλητικού επιτοκίου κατά 0,25%.

    [16] Αυριο η αναμέτρηση Ολυμπιακού-Εφές Πίλσεν

    11/12/2001 11:36:00 πμ

    Το έδαφος που έχασε το Περιστέρι στις μπασκετικές ελληνοτουρκικές αναμετρήσεις, την προηγούμενη εβδομάδα από την Ουλκέρ, θα προσπαθήσει να ανακτήσει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα μπάσκετ των "ερυθρολεύκων" θα "φιλοξενηθεί" από την Εφές Πίλσεν αύριο, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρώτου ομίλου της Ευρωλίγκα, με το "όνειρο" της νίκης, που θα σημάνει και την εδραίωση της ελληνικής ομάδας στην κορυφή του ομίλου. Πάντως, η ομάδα του Ηλία Ζούρου, που αναχωρεί σήμερα το πρωϊ για Κωνσταντινούπολη, "βλέπει" μόνο νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα. Οσο για τον Αλφόνσο Φορντ, που είναι τραυματισμένος, δεν υπάρχει θέμα... αποχής του από τον αγώνα.

    [17] Χωρίς τον Σιούτη το ματς με τη Σκίπερ

    11/12/2001 11:34:00 πμ

    Χωρίς κλασσικό πλέι μέικερ θα αναχωρήσει αύριο για την Ιταλία ο Παναθηναϊκός. Ο Γιάννης Σιούτης, δεν προπονήθηκε σήμερα αφού ταλαιπωρείται από πρόβλημα στους προσαγωγούς (τράβηγμα) και έτσι μόνο με θαύμα θα προλάβει να είναι έτοιμος για το ματς με την Σκίπερ που θα γίνει την Πέμπτη στη Μπολόνια για τον Γ' Ομιλο της Ευρωλίγκα. Οσον αφορά τον Ιμπραίμ Κουτλουάι, σήμερα ή αύριο θα ξεκινήσει τρέξιμο, ενώ υπολογίζεται ότι σε 20-25 ημέρες θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "πρασίνων".

    [18] Aγωνιστικά προβλήματα για την ΑΕΚ

    11/12/2001 11:32:00 πμ

    Δεν έφτανε η ήττα από τον Ηρακλή, η ΑΕΚ έχει και αγωνιστικά προβλήματα να την ταλαιπωρούν. Ο Χρήστος Ταπούτος δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει ακόμη στις προπονήσεις, μετά την εγχείριση αμυγδαλών στην οποία υποβλήθηκε, αλλά το "φλέγον" πρόβλημα που απασχολεί την "Ενωση" είναι ο Σπύρος Παντελιάδης. Ο 24χρονος πλέι μέικερ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από πρόβλημα στη μέση, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του πρώην παίκτη του Αμαρουσίου στον αυριανό αγώνα με τη Βιλερμπάν, για την Ευρωλίγκα. Ο τραυματισμός του Παντελιάδη είναι -προφανώς- και η αιτία που "υποχρέωσε" την ΑΕΚ να δοκιμάζει τον Γιουγκοσλάβο με ελληνικό διαβατήριο Αλεξάντερ Λάζιτς, ο οποίος, εφόσον αποκτηθεί, θα αποτελέσει μια ακόμη λύση για τους "κιτρινόμαυρους" στη θέση "1".

    [19] Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας

    11/12/2001 11:42:00 πμ

    Την υπογραφή τους υπέρ της ίδρυσης ενός πνευματικού ιδρύματος υπό τον τίτλο "Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας" έθεσε η πλειοψηφία των βουλευτών όλων των κομμάτων. Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση νόμου των 242 αντιπροσώπων του έθνους, το ίδρυμα αυτό θα έχει ως σκοπό τη μελέτη και έρευνα των προβλημάτων της Ελευθερίας με τη Φιλοσοφία, την Ιστορία, τις Τέχνες, τις Θετικές και Κοινωνικές Επιστήμες. Επιδιώκουν δε, το έργο της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας να γίνει κτήμα της ανθρωπότητας για την εμπέδωση της Δημοκρατίας, την απελευθέρωση των Λαών και τη δημιουργία υψηλότερων μορφών Πολιτισμού.

    Οι βουλευτές προτείνουν ως έδρα της Διεθνούς Ακαδημία Ελευθερίας, την "ιερή πόλη του Μεσολογγίου" απ' όπου ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε το 1823 τον Εθνικό μας Υμνο.

    Τονίζουν επίσης ότι "η ίδρυση στην Ελλάδα του μεγαλύτερου πνευματικού ιδρύματος της Ελευθερίας στον κόσμο, αποτελεί την ασφαλέστερη προβολή της και τη δικαίωση πολλών αγώνων υπέρ της Ελευθερίας, που έλαβαν χώρα σε αυτόν εδώ τον τόπο ενός ανεπανάληπτου Πολιτισμού".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 December 2001 - 11:04:04 UTC