Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Σημίτη στο ΥΕΝ
  • [02] Δείπνο Κληρίδη προς Ντενκτάς
  • [03] Ρώμη: Βουτιά λεωφορείου στο κενό
  • [04] Πρόβλημα σε αεροσκάφος της Easyjet
  • [05] Πυρκαγιά σε εμπορικό πλοίο

    [01] Επίσκεψη Σημίτη στο ΥΕΝ

    29/12/2001 8:56:00 μμ

    Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα επισκεφθεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης θα απευθύνει εορταστικό μήνυμα προς τους Ελληνες ναυτικούς, ενώ θα συνομιλήσει και θα ανταλλάξει ευχές με ναυτικούς που ταξιδεύουν με ελληνικό πετρελαιοφόρο.

    [02] Δείπνο Κληρίδη προς Ντενκτάς

    29/12/2001 10:26:00 μμ

    Το δείπνο προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ανταπέδωσε στην κατοικία του στη Λευκωσία, ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ζμπίγκνιεφ Βλόσοβιτς. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ντενκτάς στις ελεύθερες περιοχές, από το 1974.

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έφθασε στην κατοικία του προέδρου Κληρίδη με καθυστέρηση δέκα λεπτών.

    Η λιμουζίνα του ακολουθείτο από δεκάδες οχήματα με άνδρες ασφαλείας τόσο της δικής του όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συνοδεία του Ντεκτάς ακολούθησε άλλο δρομολόγιο απο εκείνο που ανέμεναν οι δημοσιογράφοι.

    Στην είσοδο της προεδρικής κατοικίας υποδέχθηκαν Τουρκοκύπριο ηγέτη ο πρόεδρος Κληρίδης και ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Παντελής Κούρος. Τα μέτρα γύρω από την προεδρική οικία αλλά και στους κεντρικούς δρόμους υπήρξαν δρακόντεια.

    Δηλώσεις υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου

    Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης, δήλωσε ότι αν η τουρκική πλευρά προσέλθει στις συνομιλίες εμφανίζοντας την πάγια θέση της Αγκυρας για λύση συνομοσπονδίας, τότε, δεν πρόκειται να λυθεί το Κυπριακό.

    Όπως σημείωσε, οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να διασφαλίζει με πλήρη εχέγγυα που να ικανοποιούν την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν θα δημιουργηθούν ποτέ οι προϋποθέσεις για διχοτόμηση

    Εκδήλωση της ΕΔΟΝ

    Με αφορμή την επίσκεψη του Τουρκοκύπριου Ραούφ Ντενκτάς στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, λίγο πριν την έναρξη του δείπνου, η Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ) πραγματοποίησε φιλειρηνική εκδήλωση στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία.

    [03] Ρώμη: Βουτιά λεωφορείου στο κενό

    29/12/2001 8:48:00 μμ

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν λίγο έξω από τη Ρώμη, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν βούτηξε σε κενό 15 μέτρων από ανισόπεδο αυτοκινητόδρομο. Πιθανολογείται πως το δυστύχημα συνέβη, όταν έσκασε το ένα από τα λάστιχα του λεωφορείου σε στροφή με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχό του. Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο και κατευθυνόταν σε συνοικία της Ρώμης.

    [04] Πρόβλημα σε αεροσκάφος της Easyjet

    Πηγή: ΝΕΤ 29/12/2001 8:00:00 μμ

    Αεροπλάνο της Easyjet με 119 επιβάτες κινδύνεψε το μεσημέρι, όταν ένα πουλί μπήκε στον κινητήρα του. Το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737, είχε απογειωθεί στις 3 μετά το μεσημέρι από το Λίβερπουλ με προορισμό τη Νίκαια της Γαλλίας. Δέκα λεπτά μετά την απογείωση ο πιλότος διαπίστωσε το πρόβλημα και ειδοποίησε τους υπευθυνους εναέριας κυκλοφορίας ότι θα επιστρέψει στο Λίβερπουλ για αναγκαστική προσγείωση. Το Μπόινγκ προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα και οι μηχανικοί λίγο αργότερα επιβεβαίωσαν πως ένα πουλί ήταν ο λόγος που σταμάτησε η μηχανή του αεροσκάφους.

    [05] Πυρκαγιά σε εμπορικό πλοίο

    Πηγή: ΑΠΕ 29/12/2001 9:07:00 μμ

    Πυρκαγιά σε εμπορικό πλοίο υπό σημαία Παναμά, ξέσπασε στο λιμάνι της Κονστάτζα στη Μαύρη Θάλασσα. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ένας Αλβανός μέλος του πληρώματος υπέστη σοβαρά εγκαύματα. Η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το κατάστρωμα του πλοίου, ξεκίνησε κατά την ώρα φόρτωσης του με ηλιόσπορο και ζωοτροφές


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 December 2001 - 21:55:27 UTC