Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομαλοποιείται η κατάσταση
  • [02] Αναχωρεί σήμερα για ΗΠΑ ο πρωθυπουργός
  • [03] Χρηστικές πληροφορίες μετά την κακοκαιρία
  • [04] Ενημέρωση Στεφανόπουλου από Σκανδαλίδη
  • [05] Έρευνα για το αεροδρόμιο ''Ελ. Βενιζέλος''
  • [06] Συνελήφθησαν οι απαγωγείς του Ι. Ζόνα
  • [07] Συνεδριάζουν οι συντονιστές της ΝΔ
  • [08] Οι νέοι στόχοι των ΗΠΑ
  • [09] Στο Αφγανιστάν ο Τόνι Μπλερ
  • [10] Εγκύκλιος υπ. Εργασίας για αποκλεισμένους
  • [11] Εξοικειωμένοι με το Ευρώ οι Έλληνες

    [01] Ομαλοποιείται η κατάσταση

    Πηγή: ΕΡΑ 8/1/2002 9:16:00 πμ

    Εξομαλύνονται τα προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία. Ο παγετός όμως καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία τόσο των αυτοκινήτων όσο και των πεζών. Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε ορισμένα σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, αλλά και σε αρκετές περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

    Κλειστοί, λόγω παγετού, παραμένουν οι δρόμοι από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς Αγιο Στέφανο, στη λεωφόρο Πάρνηθος από την ταβέρνα Ζυγός και πάνω και στην οδό Μαραθώνος από την αρχή του δρόμου έως τον Αγιο Στέφανο.

    Προβλήματα παρατηρούνται και σήμερα σε ορισμένα δρομολόγια των Μπλε Λεωφορείων και των τρόλει.

    Τα τρόλει δεν τερματίζουν στις γραμμές Πολυγώνου και Νέας Ελβετίας, ενώ τα Λεωφορεία δεν πραγματοποιούν τα τοπικά δρομολόγια Ανω Λιοσίων, Μενιδίου, Κηφισιάς και Χαλανδρίου.

    Επίσης δεν φθάνουν μέχρι το Τέρμα στις γραμμές Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Μελισσίων, Καρέα και Αγίας Βαρβάρας Κορυδαλλού.

    Η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει προγραμματίσει για σήμερα την δρομολόγηση μεγαλύτερων αεροσκαφών ,προκειμένου να προωθηθούν στον προορισμό τους οι επιβάτες των πτήσεων που ακυρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι νομοί Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, όπου ελικόπτερο του στρατού εφοδιάζει με είδη πρώτης ανάγκης χωριά που παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι. Ελικόπτερο του στρατού θα αρχίσει σήμερα τις ρίψεις εφοδίων σε αποκλεισμένα χωριά της νότιας Εύβοιας αλλά και της Κρήτης. Ανάλογη επιχείρηση, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη νότια και ανατολική Εύβοια. Κλειστά θα παραμείνουν, έως και την Τετάρτη, τα σχολεία στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Κρήτη. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα περισσότερα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

    [02] Αναχωρεί σήμερα για ΗΠΑ ο πρωθυπουργός

    Πηγή: ΕΡΑ 8/1/2002 9:39:00 πμ

    Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχωρεί σήμερα ο Κώστας Σημίτης. Στο επίκεντρο των επαφών του θα βρεθούν τα θέματα της τρομοκρατίας και του ευρωστρατού αλλά και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Αύριο θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Την Πέμπτη ο κ. Σημίτης θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους ενώ θα συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι και τους υπουργούς Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ.

    [03] Χρηστικές πληροφορίες μετά την κακοκαιρία

    8/1/2002 11:19:00 πμ

    Αποζημιώσεις για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τη θεομηνία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Παρατείνεται έως τις 14 Ιανουαρίου η πληρωμή των φόρων και του ΦΠΑ. Πλήρης επάρκεια καυσίμων υπάρχει στην αγορά, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως επισημαίνει τα όποια προβλήματα αφορούν στη διακίνηση των υγρών καυσίμων, λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων. Παρατείνεται έως τις 18 Ιανουαρίου η εξόφληση των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ που λήγουν μέχρι και την Πέμπτη 17 του μηνός.

    [04] Ενημέρωση Στεφανόπουλου από Σκανδαλίδη

    8/1/2002 11:05:00 πμ

    Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία θα ενημερώσει, στη μία μετά το μεσημέρι, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης. Στο μεταξύ, αποζημιώσεις για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την Θεομηνία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

    [05] Έρευνα για το αεροδρόμιο ''Ελ. Βενιζέλος''

    Πηγή: ΕΡΑ 8/1/2002 9:56:00 πμ

    Διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν παράγοντες, πέραν της κακοκαιρίας, που συνέβαλλαν στην ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών στο Ελευθέριος Βενιζέλος, διέταξε ο υπουργός Μεταφορών, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης του αεροδρομίου και των αεροπορικών εταιρειών. Οι υπηρεσίες του αεροδρομίου λειτούργησαν άψογα υποστηρίζει η διοίκηση η οποία επιρρίπτει στις εταιρείες την ευθύνη για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν

    Δρομολόγηση μεγαλύτερων αεροσκαφών έχει προγραμματίσει για σήμερα η Ολυμπιακή Αεροπορία, προκειμένου να προωθηθούν στον προορισμό τους οι επιβάτες των πτήσεων που ακυρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με μικροκαθηστερήσεις

    [06] Συνελήφθησαν οι απαγωγείς του Ι. Ζόνα

    Πηγή: ΕΡΑ 8/1/2002 9:36:00 πμ

    Συνελήφθησαν οι απαγωγείς του επιχειρηματία Ιωάννη Ζόνα, που είχε απαχθεί αρχές Οκτωβρίου στη συμβολή της Οδού Πέτρου Ράλλη με τη λεωφόρο Κηφισού. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες γνωστής ναυτιλιακής εταιρίας στον Πειραιά, οι οποίοι κρατούνται στην Ασφάλεια, ενώ έχουν ήδη παραδεχτεί την ενοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί και συνεργάτες τους

    [07] Συνεδριάζουν οι συντονιστές της ΝΔ

    8/1/2002 11:34:00 πμ

    Υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή συνεδριάζουν πριν το μεσημέρι οι συντονιστές της ΝΔ με θέμα τα προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός όφειλε να ζητήσει τουλάχιστον μία συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επλήγησαν από την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού.

    [08] Οι νέοι στόχοι των ΗΠΑ

    8/1/2002 10:07:00 πμ

    Σε χώρες όπως η Σομαλία, η Υεμένη, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες θα εστιάσουν την προσοχή τους για την εξάρθρωση των τρομοκρατών οι ΗΠΑ. Όπως δήλωσε στους New York Times, o υφυπουργός Αμυνας, Πολ Γούλφοβιτς το Πεντάγωνο συνεργάζεται τώρα με φιλικές χώρες, όπως οι Φιλιππίνες και δεν αποκλείει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και στο Ιράκ. Αναφερόμενος στη Σομαλία, δήλωσε ότι είναι μια χώρα που μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπους της Αλ Κάιντα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη και είναι ανύπαρκτη η νομοθεσία.

    [09] Στο Αφγανιστάν ο Τόνι Μπλερ

    Πηγή: ΕΡΑ 8/1/2002 10:02:00 πμ

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, έφθασε το βράδυ στο Αφγανιστάν, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης, Χαμίντ Καρζάι - ως ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέπτεται τη χώρα αφότου έπεσε το καθεστώς των Ταλιμπάν. Ο Μπλερ θα συναντήσει τον διοικητή των βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αντιστράτηγο Τζον Μακόλ και θα απευθυνθεί στους βρετανούς στρατιώτες.

    Ο Μπλερ, δήλωσε πως αισθάνεται υποχρεωμένος να εμπλακεί μακροπρόθεσμα στις εξελίξεις στη χώρα και πως επιθυμεί να αποδείξει τη συμπαράσταση του στην μεταβατική κυβέρνηση, η οποία έχει επιφορτισθεί να προλειάνει το έδαφος για ένα δημοκρατικά εκλεγμένο σχήμα, που θα βγάλει τη χώρα από τα δεινά του πολυετούς πολέμου.

    Με τον Καρζάι συζήτησε την ανάγκη σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αρχηγού της οργάνωσης Αλ Κάιντα και του μουλά Ομάρ, πνευματικού ηγέτη των Ταλιμπάν

    Τόνισε επίσης ότι η παγκόσμια πανστρατιά κατά της τρομοκρατίας έχει αποδώσει πολύ περισσότερα από το αναμενόμενο, αλλά υπογράμμισε πως η αποστολή της δεν έχει περατωθεί ακόμη.

    [10] Εγκύκλιος υπ. Εργασίας για αποκλεισμένους

    8/1/2002 10:57:00 πμ

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, θα πληρωθούν κανονικά όλοι όσοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους τις προηγούμενες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας, αρκεί η επιχείρηση να λειτούργησε. Σε διαφορετική περίπτωση δεν δικαιούνται αμοιβή.

    [11] Εξοικειωμένοι με το Ευρώ οι Έλληνες

    Πηγή: ΑΠΕ 8/1/2002 10:37:00 πμ

    Οκτώ στους δέκα Ελληνες έχουν ήδη προμηθευτεί ευρώ και επτά στους δέκα έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια συναλλαγή, σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται σχεδόν καθημερινώς για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, η μετάβαση στο ευρώ χαρακτηρίζεται ομαλή και, σύμφωνα με την πορεία έως σήμερα, αναμένεται ότι ως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν επιστρέψει στην Τράπεζα της Ελλάδος όλες οι δραχμές. Ηδη το 20% των κυκλοφορούντων δραχμών έχουν αποσυρθεί και βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σχολιάζοντας το θέμα των ανατιμήσεων, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι αδικαιολόγητες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 January 2002 - 9:55:10 UTC