Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροχαία: Ηλεκτρονικές κάμερες εν δράσει
  • [02] Διαπλάτυνση στην Κακιά Σκάλα
  • [03] ΗΠΑ: Αγνωστος πυροβόλησε δύο μαθητές
  • [04] H κατηγορία για τον ''Αμερικανό Ταλιμπάν''
  • [05] ABC: Ο Μπιν Λάντεν δεν είναι στο Αφγανιστάν
  • [06] Μπους: Το κυνήγι της ''Αλ Κάιντα'' θα συνεχιστεί
  • [07] Σύνοδος κορυφής Ρωσίας-ΕΕ
  • [08] Ισραηλινή πυροβολήθηκε στη Δυτική Οχθη
  • [09] Συνελήφθη ο Αχμαντ Σααντάτ
  • [10] Στις 27 Ιανουαρίου τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ
  • [11] Συστράτευση για αντιμετώπιση της ανεργίας
  • [12] Μπάσκετ: Ανετη νίκη του Ηρακλή
  • [13] Μπάσκετ: Λε Μαν-Πανιώνιος 88-75
  • [14] Βόλεϊ: Ηρακλής-Παρί 3-1
  • [15] Σαπόρτα: Ηρακλής-Αλεξάντροβατς 86-50

    [01] Τροχαία: Ηλεκτρονικές κάμερες εν δράσει

    15/1/2002 10:05:00 μμ

    Με δύο ειδικές ηλεκτρονικές κάμερες καταγράφει η τροχαία τις παραβάσεις που τυχόν γίνονται από διάφορους οδηγούς. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία Αττικής οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί στη λεωφόρο Κηφισίας μεταξύ των οδών Ταϋγέτου και Λυμπεροπούλου στους Αμπελοκήπους και στην οδό Πατησίων μεταξύ Ιουλιανού και Ηπείρου και παρακολουθούν σε 24ωρη βάση την κίνηση προς Αθήνα.

    Σε απόσταση 60 μέτρων από τις κάμερες υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες, γι' αυτό όποιος παραβάτης εντοπίζεται θα τιμωρείται με βάση τα άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    [02] Διαπλάτυνση στην Κακιά Σκάλα

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 9:51:00 μμ

    Συχνές διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνονται από την Τροχαία αύριο από τις 12 το μεσημέρι στην Κακιά Σκάλα λόγω ανατινάξεων για την διαπλάτυνση της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τροχαία τα χρονικά διαστήματα που θα γίνονται οι ανατινάξεις θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς Κόρινθο μέσω της παλαιάς εθνικής οδού από το ύψος της γέφυρας Μεγάρων, ενώ προς Αθήνα θα διακόπτεται απλώς για λίγα λεπτά η κίνηση των οχημάτων χωρίς να γίνεται εκτροπή.

    [03] ΗΠΑ: Αγνωστος πυροβόλησε δύο μαθητές

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 10:30:00 μμ

    Δύο 16χρονοι μαθητές τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστου στο Λύκειο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στη Λεωφόρο Αμστερνταμ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Οι αστυνομικές αρχές της πόλης αναζητούν ακόμη τον δράστη του επεισοδίου που σημειώθηκε στις 2 το μεσημέρι, τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), την ημέρα των γενεθλίων του δολοφονημένου μαύρου ηγέτη από τον οποίο πήρε το όνομα του το σχολείο όπου φοιτούν περίπου 3.000 μαθητές.

    Η κατάσταση της υγείας των δύο μαθητών δεν έχει γίνει γνωστή.

    Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι NY1 μετέδωσε ότι ο ένας πυροβολήθηκε στο πόδι και ο δεύτερος στην κοιλιακή χώρα.

    Στον πέμπτο όροφο του σχολείου βρέθηκε ένα πιστόλι.

    [04] H κατηγορία για τον ''Αμερικανό Ταλιμπάν''

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 11:00:00 μμ

    Την κατηγορία της "συνωμοσίας με σκοπό να σκοτώσει Αμερικανούς" αντιμετωπίζει ο νεαρός Τζον Γουόκερ Λιντ, ο "Αμερικανός Ταλιμπάν" που συνελήφθη στο Αφγανιστάν από τις αμερικανικές δυνάμεις, όπως έγινε γνωστό από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάντρια, στην Πολιτεία Βιρτζίνια.

    "Κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μια συνωμοσία για τη δολοφονία Αμερικανών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών κατά παράβαση του νόμου", ανέφερε ο γραμματέας του δικαστηρίου.

    Οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν κατ' αυτόν τον τρόπο να μην οδηγήσουν τον Γουόκερ ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου αλλά να τον παραπέμψουν στα πολιτικά δικαστήρια.

    Αν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

    Ο 20χρονος Καλιφορνέζος συνελήφθη τον Δεκέμβριο μετά από μια εξέγερση μαχητών των Ταλιμπάν στις φυλακές του Αφγανιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκε ο πράκτορας της CIA Μάικ Σπαν.

    Προς το παρόν είναι ο μοναδικός κρατούμενος στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο "Μπατάν" στην Αραβική Θάλασσα.

    Από τους 453 Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα που κρατούν οι αμερικανικές δυνάμεις οι 50 έχουν ήδη μεταφερθεί στη βάση Γκουαντανάμο στην Κούβα.

    [05] ABC: Ο Μπιν Λάντεν δεν είναι στο Αφγανιστάν

    15/1/2002 10:37:00 μμ

    Ο ισλαμιστής τρομοκράτης Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τα φαινόμενα είχε διαφύγει από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο έκθεση της CIA. Σύμφωνα με την έκθεση, ο Μπιν Λάντεν ενδεχομένως έχει φύγει διά θαλάσσης από την περιοχή προς άγνωστη κατεύθυνση, κι αφού προηγουμένως είχε διαμείνει για σύντομο χρονικό διάστημα στο Πακιστάν, όπου οι πληροφορίες για το άτομό του και την παραμονή του φθίνουν.

    Εκπρόσωπος της CIA έσπευσε αμέσως να διαψεύσει την πληροφορία. "Είναι πέρα για πέρα ψευδής. Δεν είναι αυτό που πιστεύει η CIA", τόνισε η εκπρόσωπός της Ανια Γκίλσερ.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η έκθεση που απεστάλη στον διοικητή της CIA την περασμένη εβδομάδα, τονίζει πως τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών που χτενίζουν την περιοχή για να ανακαλύψουν τα ίχνη του Μπιν Λάντεν, συμπεραίνουν ότι αυτός είχε διαφύγει από την περιοχή της Τόρα Μπόρα, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

    Επίσης, τονίζουν μάλιστα πως ένας από τους αιχμαλώτους μαχητές της οργάνωσης του Μπιν Λάντεν, Αλ Κάιντα, δήλωσε πως ήταν μάρτυρας της παράδοσης του ελέγχου των επιχειρήσεων από τον Μπιν Λάντεν σε έναν από τους υπασπιστές του, προτού ο αρχιτρομοκράτης διαφύγει προς το Πακιστάν.

    Σύμφωνα με το δίκτυο η CIA εκτιμά πως για να ξεγελάσουν τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, ο Μπιν Λάντεν απεχώρησε αφήνοντας ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, που μεταδόθηκε μετά τη φυγή του. Ερωτηθείς από το δίκτυο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ τονιζει πως "δεν έχω δεί ποιός διατείνεται πως εμείς γνωρίζουμε πού είναι, εάν βρίσκεται στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, ή αλλού".

    [06] Μπους: Το κυνήγι της ''Αλ Κάιντα'' θα συνεχιστεί

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 9:40:00 μμ

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς υπογράμμισε σήμερα σε ομιλία του στη Νέα Ορλεάνη ότι οι ΗΠΑ θα καταδιώξουν τα μέλη της "Αλ Κάιντα" για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Επίσης, ο κ. Μπούς δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει διακοπή στον αγώνα για την εξάλειψη της διεθνούς τρομοκρατίας, ακόμη και αν μερικοί εταίροι της συμμαχίας παρουσιάζουν ίχνη κούρασης.

    Θα τους καταδιώξουμε και θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη

    Ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της επίσκεψης τόνισε ότι: "σημειώνουμε κάποια πρόοδο στον αγώνα κατά της αλ Κάιντα. θα τους κυνηγήσουμε το έναν μετά τον άλλο. Είμαι υπομονετικός, και οι στρατιωτικοί μας είναι υπομονετικοί. Αυτό θα πάρει το χρόνο που θα χρειαστεί. Δεν έχει σημασία που κρύβονται. Θα τους καταδιώξουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη".

    Στην ομιλία του που αφορούσε κυρίως οικονομικά θέματα, δεν αναφέρθηκε ευθέως στον ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα μπίν Λάντεν, ο οποίος σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, που επικαλείται εκθεση της CIA διέφυγε στις αρχές Δεκεμβρίου από το Αφγανιστάν στο Πακιστάν και στη συνέχεια σε άγνωστο προορισμό. Εκπρόσωπος όμως της CIA διέψευσε την πληροφορία αυτή.

    "Είναι τελείως ψευδής δεν είναι αυτό που πιστεύει η CIA", δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Ανια Γκίλσερ.

    "Ορισμένοι από τη συμμαχία μας μπορεί να κουράστηκαν. Ορισμένοι στη χώρα μας μπορεί επίσης να κουράστηκαν. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω οτι αυτό δεν μου συμβαίνει εμένα", δήλωσε ο Μπούς σε πολλές εκατοντάδες εργαζόμενους στο λιμάνι της Νέας Ορλεάνης και τόνισε ότι θα αγωνιστεί "για την επιβίωση, την ελευθερία, και τον πολιτισμό".

    [07] Σύνοδος κορυφής Ρωσίας-ΕΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 9:34:00 μμ

    Για τις 28 Μαΐου, στη Μόσχα, προσδιορίστηκε να γίνει η ερχόμενη σύνοδος κορυφής Ρωσίας-ΕΕ, ανακοινώθηκε σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα από τον ισπανό πρεσβευτή εκεί η χώρα του κατά το τρέχον εξάμηνο ασκεί την προεδρία της ΕΕ. Βασικό θέμα θα είναι η διμερής συνεργασία για τα θέματα ασφάλειας, θα ωφεληθούν οι διμερείς σχέσεις, όπως επισήμαναν βουλευτές της Δούμας (ρωσικής Κάτω Βουλής) που ανήκουν στην "Ευρωπαϊκή Λέσχη".

    Από την πλευρά του ο ισπανός διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στη συνεργασία των δύο πλευρών "να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ευρωπαϊκός οικονομικός χώρος".

    Τέλος, ο ειδικός αντιπρόσωπος στη Μόσχα της ΕΕ, Ρίτσαρντ Ράιτ, προσβλέπει μέσα στη φετινή χρονιά να βελτιωθούν σαφέστατα οι διμερείς σχέσεις, αλλά και να επιταχυνθεί η διαδικασία της μελλοντικής ένταξης της Μόσχας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου(ΠΟΕ).

    [08] Ισραηλινή πυροβολήθηκε στη Δυτική Οχθη

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 9:29:00 μμ

    Παλαιστίνιοι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μιαν Ισραηλινή και τραυμάτισαν σοβαρά μιαν άλλη σε επίθεση που έγινε σήμερα στον εβραικό οικισμό Γκίβατ Ζέεφ, έξω από την Ιερουσαλήμ, έγινε γνωστό από αξιωματούχους της ισραηλινής ασφάλειας. Η επίθεση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία ενός γηραιού Ισραηλινού από άγνωστους ένοπλους κοντά στην πόλη Βηθλεέμ. Το Ισραήλ θεωρεί ότι πίσω από τη δολοφονία αυτή κρύβεται η οργάνωση Φάταχ του προέδρου, Γιάσερ Αραφάτ

    Διαμαρτυρία ΜΜΕ στην ισραηλινή κυβέρνηση

    Τριάντα διεθνή ΜΜΕ έκαναν σήμερα Τρίτη διαμαρτυρία στην ισραηλινή κυβέρνηση για την άρνηση της να ανανεώσει τις διαπιστεύσεις πολλών δεκάδων παλαιστίνιων δημοσιογράφων που εργάζονται για τα μέσα αυτά, καθώς και πολλών τεχνικών ξένων τηλεοπτικών δικτύων.

    Οι υπογράφοντες τη διαμαρτυρία τονίζουν ότι είναι "εξαιρετικά ανήσυχοι" από την άρνηση αυτή υπογραμμίζοντας ότι "προκαλεί σοβαρές δυσκολίες" ως προς την εγγύηση μιας "τίμιας και ισότιμης" δημοσιογραφικής κάλυψης της ισραηλο-παλαιστινιακής διαμάχης.

    Μεταξύ των υπογραφόντων την διαμαρτυρία είναι τα τρία μεγάλα διεθνή πρακτορεία, Γαλλικό Πρακτορείο, Ασοσιέιτεντ Πρες και Reuters καθώς τρία μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ABC, CBS και NBC.

    Επίσης, υπογράφουν το CNN και το ΒΒC καθώς και πολλά ευρωπαικά τηλεοπτικά δίκτυα (France 2, TFI, ARD, ZDF, RAI) το καναδικό CBC το ιαπωνικό ΝΗΚ και πολλές ημερήσιες εφημερίδες του εξωτερικού.

    Σύμφωνα με την Ένωση Ξένου Τύπου περίπου 70 δημοσιογράφοι που εργάζονται για ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα δεν έχουν ανανέωση των διαπιστεύσεών τους και οι ταυτότητές τους έχουν λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου.

    Το πρόβλημα είναι διπλό: Από τη μία πλευρά η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε "για λόγους ασφαλείας" να μειώσει δραστικά τον αριθμό των Παλαιστίνιων που διαθέτουν δημοσιογραφική ισραηλινή ταυτότητα εργασίας.

    Ενώ, από την άλλη στο όνομα της προστασίας της εργασίας στο Ισραήλ, οι ισραηλινές αρχές αρνούνται να ανανεώσουν τις δημοσιογραφικές ταυτότητες τεχνικών της τηλεόρασης, με το αιτιολογικό ότι οι ξένες τηλεοράσεις μπορούν πολύ καλά να χρησιμοποιούν ισραηλινούς τεχνικούς.

    Η διαμαρτυρία επιδόθηκε στον εκπρόσωπο του ισραηλινού πρωθυπουργού καθώς και στον υπουργό άνευ Χαρτοφυλακίου, αρμόδιο για τις Επικοινωνίες και στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.

    [09] Συνελήφθη ο Αχμαντ Σααντάτ

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 11:17:00 μμ

    Η Παλαιστινιακή Αρχή προχώρησε, σήμερα στη Ραμάλα (Δυτική Οχθη) στη σύλληψη του επικεφαλής του "Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης", Αχμαντ Σααντάτ, 48 ετών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο παλαιστινιακή πηγή. Η σύλληψη αυτή επιβεβαιώθηκε και απΌ πηγές του "Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" οι οποίες ωστόσο ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

    Πρόκειται για την παλαιστινιακή οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας, στις 17 Οκτωβρίου πέρυσι σε κεντρικό ξενοδοχείο της ανατολικής Ιερουσαλήμ του τότε υπουργού Τουρισμού, Ρεχαβαμ Ζααβί.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν έθετε ως όρο (οχι αποκλειστικό) της δυνατότητας μετακίνησης του παλαιστίνιου πρόεδρου Γιάσερ Αραφάτ απο τη Ραμάλα τη σύλληψη του Αχμαντ Σααντάτ.

    Ο κ. Αραφάτ είναι αποκλεισμένος στη Ραμάλα από τις 3 Δεκεμβρίου πέρσι.

    [10] Στις 27 Ιανουαρίου τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 11:37:00 μμ

    Τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ, θα ισχύουν από τις 27 Ιανουαρίου όπως αποφάσισε η εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων. Η αστική κλίση μειώνεται στις 8,9 δρχ. από 10,5 δρχ. ανά λεπτό, τα τέλη της υπεραστικής κλίσης μειώνονται κατά 23% και διαμορφώνονται στις 21,4 δρχ. ανά λεπτό, το πάγιο τέλος αυξάνεται κατά 21% και διαμορφώνεται στις 3.400 δρχ. από τις 2.800 δρχ., ενώ καταργείται το μειωμένο τιμολόγιο που ίσχυε τις νυχτερινές ώρες και το σαββατοκύριακο.

    [11] Συστράτευση για αντιμετώπιση της ανεργίας

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 8:05:00 μμ

    Συστράτευση όλων των κοινωνικών εταίρων "για την αντιμετώπιση της κοινωνικής τρομοκρατίας της ανεργίας" ζήτησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας σε εκδήλωση για τα εγκαίνια του διαδικτυακού γραφείου ευρέσεως εργασίας του ΚΕΠΕΑ.

    Ρέππας:''Θετική η στάση της ΓΣΕΕ''

    Ο κ. Ρέππας εξήρε τη στάση της ΓΣΕΕ στα ζητήματα απασχόλησης, χαρακτήρισε το ΚΕΠΕΑ χρήσιμο εργαλείο για τους εργαζομένους και τους ανέργους και σημείωσε ότι ακόμα και αν φτάσουν χαμηλά τα ποσοστά της ανεργίας, θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια.

    Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε το ΚΕΠΕΑ για το β' εξάμηνο του 2001. Η ποιοτική σύνθεση των ανέργων έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Το 65% των ανέργων είναι γυναίκες, το 55% απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 40% τριτοβάθμιας.

    Στους τομείς αναζήτησης εργασίας προηγούνται οι διοικητικές υπηρεσίες με 27%, τα οικονομικά με 12%, οι εργατοτεχνίτες με 10%, η εκπαίδευση με 8%, η πληροφορική 5% και η υγεία 5% κλπ. Το 72% των ανέργων δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και μόνο το 28% έχει κάρτα ανεργίας. Το 74% των ανέργων βρίσκεται εκτός των συνδικάτων, ενώ σε ποσοστό 78% οι άνεργοι είναι Ελληνες.

    [12] Μπάσκετ: Ανετη νίκη του Ηρακλή

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 11:10:00 μμ

    Με χαρακτηριστική άνεση ο Ηρακλής συνέτριψε 86-50 (ημίχρονο 47-33) στο Ιβανόφειο την Αλεξάντροβατς, από τη Βοσνία σε αγώνα για την 8η ημέρα του Κυπέλλου Σαπόρτα. Ο "γηραιός" βρίσκεται πλέον, μαζί με Ζέλεζνικ και Σλοβακοφάρμα, στην κορυφή του τέταρτου ομίλου με 14 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Νίκος Χατζηβρέττας με 20 πόντους.

    [13] Μπάσκετ: Λε Μαν-Πανιώνιος 88-75

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 11:09:00 μμ

    Οι απουσίες των Διαμαντόπουλου, Μάγλου και Αγαδάκου "στοίχισαν" στον Πανιώνιο, καθώς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Σαπόρτα, γνώρισε την ήττα με 88-75 (46-37 ημ.) από τη Λε Μαν στη Γαλλία.

    [14] Βόλεϊ: Ηρακλής-Παρί 3-1

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 11:02:00 μμ

    Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ήταν ο Ηρακλής, που πέρασε σαν "σίφουνας" και από την έδρα της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης, Παρί, με σκορ 3-1. Ο "γηραιός" ήταν σαφώς καλύτερος και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιο αφού οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους σε κανένα σημείο του αγώνα.

    Με αυτήν την νίκη οι "κυανόλευκοι" εξασφάλισαν κατά μεγάλο ποσοστό την πρωτιά του δευτέρου ομίλου και βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία.

    Τα σετ: 25-23, 25-21, 25-27, 26-24

    [15] Σαπόρτα: Ηρακλής-Αλεξάντροβατς 86-50

    Πηγή: ΑΠΕ 15/1/2002 10:22:00 μμ

    Με χαρακτηριστική άνεση ο Ηρακλής συνέτριψε 86-50 (ημίχρονο 47-33) στο Ιβανόφειο την Αλεξάντροβατς από τη Βοσνία σε αγώνα για την όγδοη ημέρα του Κυπέλλου Σαπόρτα. Ο "γηραιός" βρίσκεται πλέον, μαζί με Ζέλεζνικ και Σλοβακοφάρμα, στην κορυφή του τέταρτου ομίλου με 14 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Νίκος Χατζηβρέττας με 20 πόντους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 January 2002 - 21:54:52 UTC