Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλάζει η αριθμοδότηση των κλήσεων
  • [02] Απεργία καθηγητών στα τέλη Ιανουαρίου
  • [03] Διχάζουν την Παλαιστίνη οι κινήσεις του Ισραήλ
  • [04] Συντριβή ελικοπτέρου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν
  • [05] Επίσκεψη Αναν στην Τεχεράνη στις 25 Ιανουαρίου
  • [06] Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων η Αυστραλία

    [01] Αλλάζει η αριθμοδότηση των κλήσεων

    Πηγή: ΕΡΑ 20/1/2002 11:28:00 πμ

    Δεκαψήφιοι γίνονται από σήμερα όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί τόσο στις αστικές όσο και στις υπεραστικές κλήσεις. Μεταξύ του κωδικού της περιοχής και του αριθμού του συνδρομητή, θα πρέπει να παρεμβάλλεται το μηδέν (0). Ωστόσο, δεν αλλάζει ο τρόπος χρέωσης, και σε αυτή τη φάση δεν αλλάζουν οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων. Οι συνδρομητές μπορούν να τηλεφωνούν στο 135 -χωρίς χρέωση- και να ενημερώνονται για τον τρόπο εφαρμογής της νέας αριθμοδότησης.

    [02] Απεργία καθηγητών στα τέλη Ιανουαρίου

    Πηγή: ΑΠΕ 20/1/2002 11:16:00 πμ

    Σε 24ωρη απεργία στα τέλη Ιανουαρίου προσανατολίζονται οι κατά τόπους Ενώσεις των καθηγητών χωρίς όμως να προσδιορίσουν ημερομηνία, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν χθες. Την οριστική ημερομηνία θα καθορίσουν αφού συναντηθούν με εκπροσώπους των δασκάλων, οι οποίοι προτίθενται και αυτοί να εξαγγείλουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Κοινό αίτημα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών το οποίο συζητείται στη Βουλή.

    [03] Διχάζουν την Παλαιστίνη οι κινήσεις του Ισραήλ

    Πηγή: ΑΠΕ 20/1/2002 11:20:00 πμ

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, εκμεταλλεύται τις παλαιστινιακές επιθέσεις για να διχάσει τον παλαιστινιακό λαό, υποστηρίζει ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό "Νιούσγουικ" που θα δημοσιευθεί αύριο. "Κάνουμε ότι μπορούμε για να εξαλείψουμε το φαινόμενο των επιχειρήσεων αυτοκτονίας, αλλά ο Σαρόν βρίσκει μια χρυσή ευκαιρία για να καταστρέψει την ειρηνευτική διαδικασία", τονίζει ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

    [04] Συντριβή ελικοπτέρου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

    Πηγή: ΑΠΕ 20/1/2002 10:50:00 πμ

    Ελικόπτερο που μετέφερε επτά Αμερικανούς πεζοναύτες συνετρίβη στο βόρειο Αφγανιστάν. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Ουάσινγκον, ενώ σύμφωνα με το δίκτυο CNN, το ελικόπτερο έπεσε κοντά στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, βόρεια της Καμπούλ και επικαλούμενο δηλώσεις στρατιωτικού εκπροσώπου ανέφερε ότι υπάρχουν επιζώντες.

    Αμεση κινητοποίηση

    Ο υπολοχαγός Τζέιμς Τζέιρβις δήλωσε στην Κανταχάρ ότι σωστικά συνεργεία έφθασαν ήδη στο σημείο της συντριβής. Το ελικόπτερο μετέβαινε για ανεφοδιασμό των αμερικανικών δυνάμεων και είχε απογειωθεί απο την βάση Μπαγκράμ.

    Στις αρχές του μήνα ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού συνετρίβη στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι επτά πεζοναύτες που επέβαιναν σ' αυτό.

    [05] Επίσκεψη Αναν στην Τεχεράνη στις 25 Ιανουαρίου

    Πηγή: ΑΠΕ 20/1/2002 11:41:00 πμ

    Διήμερη επίσκεψη στην Τεχεράνη θα πραγματοποιήσει στις 25 Ιανουαρίου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν, ανακοινώθηκε σήμερα από τα γραφεία του ΟΗΕ στην ιρανική πρωτεύουσα. "Ο κύριος Αναν θα φθάσει το βράδυ της Παρασκευής και την Κυριακή το πρωί θα έχει συνομιλίες με ιρανούς ηγέτες", δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

    Ο Αναν, που θα συμμετάσχει στην διεθνή διάσκεψη για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, στις 21 και 22 του μήνα στο Τόκιο, πριν μεταβεί στο Ιράν θα επισκεφθεί το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

    Στην Καμπούλ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης Χαμίντ Καρζάϊ.

    [06] Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων η Αυστραλία

    Πηγή: ΑΠΕ 20/1/2002 11:11:00 πμ

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, επανέλαβε την υποστήριξή του υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ο κύριος Χάουαρντ μάλιστα, θα θέσει το θέμα αυτό στο Βρετανό ομόλογό του, Τόνι Μπλερ, στα πλαίσια της Διάσκεψης Κορυφής των ηγετών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου στη Βρισβάνη.

    Αναντικατάστατο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς

    Σύμφωνα με το Ντέϊβιντ Χιλ, επικεφαλής της επιτροπής "Αυστραλοί για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα", στην οποία συμμετέχουν πρώην Αυστραλοί πρωθυπουργοί, πολιτειακοί πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές και άλλοι αξιόλογοι Αυστραλοί των γραμμάτων και των τεχνών, σε επιστολή του προς την επιτροπή αυτή, ο Αυστραλός πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι θεωρεί τα Μάρμαρα "αναντικατάστατο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς" και υποστηρίζει την επιστροφή τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη Κορυφής της CHOGM επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο στη Βρισβάνη της Αυστραλίας αλλά αναβλήθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Το ΣΑΕ Ωκεανίας με τη συνεργασία ομογενειακών μέσων ενημέρωσης είχε συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες υπογραφές, οι οποίες δόθηκαν στον Αυστραλό πρωθυπουργό και του ζητούσαν να υποστηρίξει το αίτημα για επιστροφή των Μαρμάρων. Η κινητοποίηση αυτή έπεισε τον κ. Χάουαρντ να αλλάξει θέση και να υιοθετήσει το αίτημα των ομογενών μαζί με τη δέσμευση ότι θα έθετε το θέμα αυτό στον κ. Μπλερ. Δεν το έκανε τότε, λόγω της αναβολής της Διάσκεψης, αλλά δεσμεύτηκε να το κάνει το Μάρτιο.

    "Ελπίζουμε να καταφέρει να πείσει το Βρετανό πρωθυπουργό", είπε ο κ. Χιλ, πρώην γενικός διευθυντής του αυστραλιανού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ABC και πρώην πρόεδρος της Αυστραλιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, βρετανικής καταγωγής ο ίδιος, παντρεμένος με Ελληνίδα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 January 2002 - 9:54:40 UTC