Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συντριβή αεροσκάφους στην Αγκόλα
  • [02] Ηττα Ολυμπιακού... εντός έδρας
  • [03] Νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
  • [04] Νικητής επί του Εθνικού Αστέρα ο ΠΑΟ
  • [05] Νέα ''όπλα'' κατά του καρκίνου των ωοθηκών

    [01] Συντριβή αεροσκάφους στην Αγκόλα

    27/1/2002 9:20:00 μμ

    Ενα αεροσκάφος Αντόνοφ, ρωσικής κατασκευής, συνετρίβη στην επαρχία Μοξίκο της Αγκόλας και εκφράζονται φόβοι ότι έχουν σκοτωθεί και οι 30 επιβάτες του. Το αεροσκάφος, που είχε ναυλώσει η κυβέρνηση της Αγκόλας, συνετρίβη χθες τα ξημερώματα κοντά στην πόλη Λουένα, 1000 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Λουάντα. Μέχρι στογμής δεν υπάρχουν στοιχεία για τα πιθανά αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Μόνο ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον κρατικό ραδιοσταθμό ότι στην περιοχή επικρατούσαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες και έβρεχε καταρακτωδώς.

    [02] Ηττα Ολυμπιακού... εντός έδρας

    Πηγή: ΑΠΕ 27/1/2002 9:38:00 μμ

    "Κίτρινη" θύελλα σάρωσε απόψε το ΟΑΚΑ. Ο Αρης, έχοντας τον τερματοφύλακά του, Φάνη Κατεργιαννάκη σε σπουδαία μέρα, έφυγε νικητής από το άνδρο του Ολυμπιακού, το οποίο είχε μείνει αλώβητο από το Σεπτέμβριο του 1997, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" είχαν γνωρίσει την ήττα από την ΑΕΚ με 1-0. Με το ίδιο σκορ, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να νικήσουν απόψε τον Ολυμπιακό, ο οποίος ωστόσο αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα, χάρη και στην ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ (3-2) στη Τούμπα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Ζμπαρί στο 79'.

    Μόλις στο 10ο δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως από το σουτ του Τζιοβάνι, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από τη δεξιά κάθετο δοκό της εστίας του Κατεργιαννάκη.

    Στο 13ο λεπτό, ο γκολίπερ του Αρη απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη τη μπάλα σε κόρνερ από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αρη να βρεθεί με καλές προϋποθέσεις στην εστία του Ολυμπιακού, όμως το σουτ του Χαριστέα δεν ανησύχησε τον Ελευθερόπουλο.

    Στο 40ο λεπτό, ο Αρης στη δεύτερη επίσκεψή του στην "ερυθρόλευκη" περιοχή, έχασε μοναδική ευκαιρία για να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όμως το σουτ του Χαριστέα από την πάσα του Ζμπαρί έδιωξε σε κόρνερ ο Ελευθερόπουλος.

    Ενα λεπτό αργότερα και στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό, το σουτ του Τζιοβάνι πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κατεργιαννάκη.

    Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για το γκολ στην επανάληψη, όμως εκτός από την αμυντική διάταξη του Αρη είχε να αντιμετωπίσει και τον Κατεργιαννάκη, ο οποίος όποτε κι αν χρειάστηκε έδειξε το ταλέντο που διαθέτει κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

    Στο 51ο λεπτό, ο Αλεξανδρής γύρισε την μπάλα για τον Τζιοβάνι μπροστά από την εστία του Κατεργιαννάκη αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου κατέληξε άουτ, ενώ τρια λεπτά αργότερα το συρτό σουτ του Αλεξανδρή απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κατεργιαννάκης.

    Ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, στο 64ο λεπτό είπε εκ νέου "όχι" στο σουτ του Τζόρτζεβιτς αφού έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, όπως και στο 69' όταν αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Αλβες από πολύ καλή θέση. Η υπεροχή των "ερυθρολεύκων" ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, όμως το γκολ δεν ερχόταν, παρά το γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου κυριολεκτικά έπαιζε... μονότερμα τους Θεσσαλονικείς.

    Στο 70ο λεπτό, η μπάλα από το σουτ του Τζιοβάνι μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας του Αρη, για να έρθει εννέα λεπτά αργότερα η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους. Στη μοναδική αξιόλογη αντεπίθεση του Αρη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσίμπα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ζμπαρί με κεφαλιά έκανε το 0-1 "παγώνοντας" το ΟΑΚΑ.

    Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν πραγματικός εφιάλτης για την εστία του Αρη, όχι όμως και για τον Κατεργιαννάκη, ο οποίος έχοντας πιάσει ήδη τα... άπιαστα, συνέχισε απλώς να κάνει τη δουλειά του, κατακτώντας δίκαια και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

    Στο 85ο λεπτό το σουτ του Γιαννακόπουλου πέρασε ψηλά άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Αλεξανδρή από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κατεργιαννάκης.

    Ο τελευταίος απέκρουσε στις καθυστερήσεις του αγώνα το εξ επαφής σουτ του Τζιοβάνι, όμως και το σουτ του Ζέτεμπεργκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διατηρώντας το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

    [03] Νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

    Πηγή: ΑΠΕ 27/1/2002 9:38:00 μμ

    Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας, καθώς επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ και παρέμεινε στην τρίτη θέση, πλησιάζοντας στους δύο βαθμούς την αποψινή του αντίπαλο. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Γεωργιάδης στο 18', Κατσιαμπής στο 40' και Οκκάς στο 75', ενώ για την Ενωση που γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα (με το ίδιο μάλιστα σκορ) σκόραραν οι Νικολαϊδης στο 33' και Λάκης στο 38'.

    Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και αυτό φάνηκε από την αρχή, αφού κυνήγησεαν από το πρώτο λεπτό το γκολ.

    Μόλις στο πέμπτο λεπτό η ΑΕΚ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της, με το σουτ του ΝικοΛαϊδη να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή ο Κατσιαμπής. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 18' και ήταν πιο... εύστοχη. Ο Μπορμπόκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Γεωργιάδης αφύλακτος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Το γκολ των γηπεδούχων έδωσε ακόμα πιο έντονο ρυθμό στο παιχνίδι, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω.

    Στο 33' ο Τσάρτας εκτέλεσε φάουλ, ο Πουρλιοτόπουλος έκανε άστοχη έξοδο και ο Νικολαϊδης με ανάποδη κεφαλιά πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η Τούμπα "πάγωσε" από την ισοφάριση και ακόμα περισσότερο πέντε λεπτά αργότερα.

    Στο 38΄ ο Καραδήμος "πούλησε" τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, οι παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν τρεις με δύο στην αντεπίθεση, ο Τσάρτας έδωσε στο Νικολαϊδη, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Πουρλιοτόπουλος, στην επιστροφή όμως ο Λάκης πρόλαβε και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 2-1. Τα πανηγύρια για την ΑΕΚ όμως κράτησαν μόλις δύο λεπτά.

    Στο 40' ο Γεωργιάδης εξέθεσε την αριστερή πλευρά της άμυνας της ΑΕΚ, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε και ο Κατσιαμπής με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχή ισοφάρισε σε 2-2.

    Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε κάτι αξιόλογο, όμως μετά το 60' οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους. Δύο σουτ του Γεωργιάδη, στο 62' και στο 65', εξουδετέρωσε ο Ατματσίδης, ενώ στο 66' μετά από κεφαλιά πάσα του Οκκά, ο Γιασεμή με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ της ΑΕΚ.

    Το γκολ που ήθελε ο ΠΑΟΚ ήρθε στο 75', όταν ο Κωνσταντινίδης σέντραρε από αριστερά και ο Οκκάς αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 3-2.

    Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Τσάρτας στο 77', πέρασε μόλις άουτ. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς "ταμπουρώθηκαν" στην άμυνά τους και κράτησαν την πολύτιμη νίκη, που τους φέρνει μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη Ενωση.

    [04] Νικητής επί του Εθνικού Αστέρα ο ΠΑΟ

    27/1/2002 9:38:00 μμ

    Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναικός πίεσε ασφικτικά τον Εθνικό Αστέρα αλλά πήρε τη νικη μόνο με 1-0 με γκόλ που πέτυχε ένας αμυντικός παίκτης ο Σωτήρης Κυριάκος.

    Ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις.

    [05] Νέα ''όπλα'' κατά του καρκίνου των ωοθηκών

    Πηγή: ΝΕΤ 27/1/2002 9:01:00 μμ

    Μια νέα εντατική μορφή χημειοθεραπείας δίνει ελπίδες στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών. Πρόκειται για μια κλινική έρευνα Ολλανδών γιατρών στην Βρετανία οι οποίοι με φάρμακα που ήδη χρησιμοποιούνται για την αναχαίτιση του καρκίνου του στήθους και του προστάτη, κατάφεραν να πετύχουν μέχρι και 80% μείωση των καρκινικών όγκων.

    Οι γιατροί πιστεύουν ότι με την νέα μέθοδο χημειοθεραπείας στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο στις ωοθήκες θα αυξηθεί ο μέσος όρος επιβίωσης και ενδεχομένως να υπάρχει και μια οριστική καταπολέμηση της επάρατης νόσου.

    Χορήγησαν σε 98 γυναίκες που ξαναπαρουσίασαν όγκο στις ωοθήκες ύστερα από μια πρώτη χημειοθεραπεία τα ήδη γνωστά φάρμακα "Τσισπλατιν" και "Ετοποσίντ" που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του καρκίνου του στήθους και του προστάτη.

    Η έρευνα μα δείχνει ότι ακόμη και αν έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια φάρμακα στο παρελθόν για πολύ καιρό, υπάρχουν πάντα νέες προοπτικές για κάθε περίπτωση.

    Η νέα μορφή χημειοθεραπείας πέτυχε να συρρικνώσει τον καρκινικό όγκο σε τέσσερις από τις πέντε περιπτώσεις, ενώ σε 43 ασθενείς το καρκίνωμα εξαφανίστηκε τελείως.

    Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι από τους πιο επικίνδυνους επειδή δεν παρουσιάζει συμπτώματα στα πρώτα στάδια και δεν είναι δυνατή η διάγνωσή του παρά μόνο όταν έχει κάνει πια μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 January 2002 - 21:55:16 UTC