Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις δικαστικών και εισαγγελέων
  • [02] Εργασίες στην Αττική οδό
  • [03] Αποφυλάκιση Γιαννακή με περιοριστικούς όρους
  • [04] ΕΡΓΟΣΕ:Εξηγήσεις για καθυστερήσεις έργων
  • [05] Ισημερινός:Βρέθηκαν συντρίμια του Μπόινγκ
  • [06] Σκαραμαγκά:Παρουσίαση επενδυτικού προγράμματος
  • [07] Επέκταση του δικτύου ΟΤΕ σε άλλες χώρες
  • [08] Βράβευση αθλητών μας από τον Γ. Παπαντωνίου
  • [09] Ο Ηρακλής συνέτριψε τη Ζελέζνικ
  • [10] Νίκη του Πανιωνίου επί της Σιένα

    [01] Κινητοποιήσεις δικαστικών και εισαγγελέων

    30/1/2002 10:18:00 πμ

    Πανελλήνια διακοπή των συνεδριάσεων και των εν γένει εργασιών των δικαστηρίων της χώρας, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιούν οι δικαστές και εισαγγελείς αύριο Πέμπτη, από τις 12.30 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Την διακοπή αποφάσισε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Eνωσης στις 15 Δεκεμβρίου, γιατί "από την Πολιτεία δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση για να λυθούν τα προβλήματα της Δικαιοσύνης, με κορυφαίο την καθυστέρηση στην απονομή της, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας".

    Αιτήματα δικαστικών

    Οι δικαστικοί αντιδρούν στον επιχειρούμενο -με νομοσχέδιο του υπουργείου της Δικαιοσύνης- περιορισμό των εγγυήσεων της δικαστικής ανεξαρτησίας και ειδικότερα τον περιορισμό του συνταγματικού τους δικαιώματος για προσφυγή στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, σε περίπτωση δυσμενούς γι' αυτούς υπηρεσιακής κρίσης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

    Ακόμα, διεκδικούν:

    α) Αύξηση θέσεων δικαστών και εισαγγελέων

    β) Αναστολή εφαρμογής νόμου για κατάργηση προδικαστικής

    γ) Κάλυψη κενών θέσεων της γραμματείας των δικαστηρίων

    δ) Εξασφάλιση αναγκαίων αιθουσών συνεδριάσεων

    ε) Μηχανοργάνωση δικαστικών υπηρεσιών

    στ) Απλούστευση διαδικασιών

    ζ) Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

    Τέλος, ζητούν να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό και για την αναγνώριση του χρόνου δικηγορίας των δικαστικών λειτουργών, ως χρόνου ασφάλισης.

    [02] Εργασίες στην Αττική οδό

    29/1/2002 9:31:00 μμ

    Κυκλοφοριακές αλλαγές θα εφαρμοστούν στην Αττική οδό από αύριο το βράδυ τα μεσάνυχτα ως την Πέμπτη στις 10 το βράδυ, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες στον κόμβο του αεροδρομίου και στο σταθμό διοδίων του Γέρακα. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα πρέπει να συμβουλεύονται τις πινακίδες που θα εγκατασταθούν καθώς και τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

    [03] Αποφυλάκιση Γιαννακή με περιοριστικούς όρους

    29/1/2002 9:56:00 μμ

    Ο Β.Γιαννακής

    Με ειδική διάταξη του εφέτη ανακριτή Νίκου Καραδημητρίου, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 6 εκατομμυρίων δραχμών ο πλοίαρχος του Σάμινα Εξπρές. Ο Βασίλης Γιαννακής κρατείτο στις φυλακές Χίου μαζί με τον υποπλοίαρχο Τάσο Ψυχογιό, κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου τον Σεπτέμβριο του 2000, που στοίχισε τη ζωή σε 82 άτομα. Αίτημα αποφυλάκισης έχει υποβάλλει και ο Ψυχογιός.

    [04] ΕΡΓΟΣΕ:Εξηγήσεις για καθυστερήσεις έργων

    29/1/2002 9:01:00 μμ

    Διευκρινίσεις έδωσε η "ΕΡΓΟΣΕ", η θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ που έχει αναλάβει την κατασκευή των σιδηροδρομικών έργων, σχετικά με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Φόλιας και στο οποίο κάνει λόγο για αναστολή έργων, εξαιτίας κυβερνητικής αδράνειας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι υπερβάσεις των υπολογισμών και οι καθυστερήσεις, αφορούν συγκεκριμένες συμβάσεις των έργων στη γραμμή Ευαγγελισμού -Λεπτοκαρυάς και της ηλεκτροκίνησης Αθήνας -Θεσ/νίκης.

    Η μελέτη αυτών των έργων έγινε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και η ανάθεσή τους το 1996 και οι υπερβάσεις των προϋπολογισμών προέκυψαν από τις αλλαγές των τεχνικών χαρακτηριστικών των έργων.

    Όσον αφορά στο έργο Θριάσιο Πεδίο -Κόρινθος, η αύξηση του προϋπολογισμού προέκυψε από την αλλαγή του συντελεστή σεισμικότητας, μετά το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999. Και για το λόγο αυτό έχει υποβληθεί νέα αίτηση χρηματοδότησης του έργου.

    [05] Ισημερινός:Βρέθηκαν συντρίμια του Μπόινγκ

    29/1/2002 10:43:00 μμ

    Συντρίμια του Μπόινγκ 727 των αερογραμμών του Ισημερινού εντοπίστηκαν απόψε από σωστικά συνεργεία σε δύσβατη περιοχή του ηφαιστείου Τσίλες, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Κολομβία. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες μεταξύ των 92 επιβαινόντων του αεροσκάφους που συνετρίβη χθες.

    Συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου

    Εν τω μεταξύ, σήμερα δύο στρατιωτικοί της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισημερινού, σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε μια βάση κοντά στο Σαλίνας, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων δυτικά του Γκουαγιακίλ. Ο επρόσωπος της Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το αεροπλάνο, τύπου Τσέσνα, βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης.

    [06] Σκαραμαγκά:Παρουσίαση επενδυτικού προγράμματος

    29/1/2002 10:12:00 μμ

    Στις 22 Φεβρουαρίου αναμένεται να υπογραφεί η τελική συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα της επιχείρησης και τα θέματα επάρκειας στην ηλεκτροδότηση ενόψει του 2004.

    Οπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, το κράτος είναι σύμμαχος των επιχειρήσεων, με ευθύνη να διευκολύνει σε όλα τα επίπεδα την οικονομική δραστηριότητα, βοηθώντας τη δημιουργία του περιβάλλοντος που θα προσαρμόσει εύκολα, ευνοϊκά, με λιγότερο δυνατό κόστος τις επιχειρήσεις σε αυτές τις αλλαγές που γίνονται στην Ευρώπη.

    Στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων

    Η Κομισιόν, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, πήρε μια απόφαση στις 15 Ιανουαρίου και ζητάει από τα κράτη-μέλη της να καταθέσουν προτάσεις για "κοινωνικά έξυπνες αναδιαρθρώσεις". Αυτές θα ενταχθούν στα εργαλεία πολιτικής της ΕΕ, προβλέποντας και κάποια σειρά συγκεκριμένων διαδικασιών επιλεξιμότητας διαλόγου, ικανοτήτων κ.λπ., τα οποία πρέπει να γίνουν για να υπάρξει αποτελεσματική σύγκλιση των επιχειρήσεων επιτυχείς συνενώσεις.

    Για να αποφύγει κανείς ατυχείς προσπάθειες συγκλίσεων, αναδιαρθρώσεων και συνενώσεων, όπως ήταν αυτή της DRESONER και της DEUTSCHE BANK, είτε της ΑLPHA BANK με την Εθνική, απαιτείται σωστή επιλογή διαδικασιών σύγκλισης. Αρα "ναι" στις συγκλίσεις, αλλά με τρόπο που θα εξασφαλίζει την επιτυχία.

    Ο υπουργός ζήτησε επίσης αλλαγή στο φορολογικό σύστημα, στην κατεύθυνση των προβληματισμών που υπάρχουν ήδη, επισημαίνοντας ότι από το 1995 μέχρι σήμερα υπάρχει αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 70%.

    [07] Επέκταση του δικτύου ΟΤΕ σε άλλες χώρες

    29/1/2002 8:17:00 μμ

    Το σχέδιο δημιουργίας βαλκανικού δικτυακού άξονα, με κύριο κόμβο τη Θεσσαλονίκη για τη διεθνή κίνηση (τηλεφωνία, δεδομένα, Internet) παρουσιάστηκε σήμερα στο ΔΣ του ΟΤΕ.

    Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την ΟΤΕ Globe εξετάστηκε η κάλυψη των αναγκών σε διεθνείς χωρητικότητες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού θα ακολουθήσει διερεύνηση της αγοράς, ώστε να επιλεχθεί ο προσφορότερος τρόπος για την εξασφάλιση των αναγκαίων χωρητικοτήτων προς δυτική Ευρώπη, με σκοπό τόσο τη σημαντική μείωση του κόστους των επιχειρήσεων για διεθνή κίνηση όσο και την εξασφάλιση της κυρίαρχης θέσης του ΟΤΕ, από πλευράς χωρητικοτήτων, προς όλες τις μεγάλες τηλεπικοινωνιακές αγορές παγκοσμίως.

    Επενδυτικά έργα

    Παράλληλα το ΔΣ ενημερώθηκε για την πορεία της επένδυσης στην ΠΓΔΜ, όπου μετά την κατοχύρωση της άδειας στον ΟΤΕ, προβλέπεται ότι το δίκτυο θα είναι έτοιμο στα μέσα του καλοκαιριού 2002. Στόχος είναι να έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου 95% πληθυσμιακή κάλυψη και 80% γεωγραφική κάλυψη. Σ

    Επίσης, αποφασίστηκε η επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών και δημοπρασιών της cosmoOne για την προμήθεια υλικών, λογισμικού και υπηρεσιών και στα τεχνικά έργα του ΟΤΕ. Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για ένα σημαντικό βήμα, καθώς θα εξασφαλιστούν οικονομίες για τον ΟΤΕ σε έναν ευρύτατο τομέα πανελλαδικά.

    Η διενέργεια ηλεκτρονικών δημοπρασιών των έργων θα ξεκινήσει σταδιακά μετά από συνεννόηση με το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τις εργοληπτικές επαγγελματικές ενώσεις.

    Τέλος, με στόχο την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση, στο πλαίσιο του Ομίλου, των δύο αδειών του ΟΤΕ για τη λειτουργία Δικτύου Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης στις ζώνες ραδιοσυχνοτήτων 3,5 GHz και 25GHz, το ΔΣ του ΟΤΕ αποφάσισε τη μεταβίβαση στην Cosmote της άδειας λειτουργίας στη ζώνη των 25GHz και παράλληλα τη διατήρηση από τον ΟΤΕ της άδειας των 3,5 GHz. Το τίμημα για τη μεταβίβαση της άδειας θα προκύψει μετά τον υπολογισμό και κάποιων υπεραξιών προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των μετοχών της μητρικής ΟΤΕ.

    [08] Βράβευση αθλητών μας από τον Γ. Παπαντωνίου

    Πηγή: ΑΠΕ 29/1/2002 10:35:00 μμ

    Τους αθλητές και τις αθλήτριές μας που με τις επιδόσεις τους λειτούργησαν ως οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη χώρα μας, βράβευσε το απόγευμα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργάνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου εξήγγειλε μέτρα για την περαιτέρω στήριξη του αθλητισμού στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

    - Η αύξηση των ετήσιων δαπανών για τη διεξαγωγή περισσότερων αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

    - Η δυνατότητα άμεσης μετάθεσης μετά την ορκωμοσία τους στο αθλητικό κέντρο ενόπλων δυνάμεων και των αθλητών που κατατάσσονται στο στρατό ξηράς.

    - Η αύξηση των αδειών για τους αθλητές που ανήκουν στην προολυμπιακή ομάδα για την καλύτερη προετοιμασία τους στο εξωτερικό.

    - Η δυνατότητα κατάταξης των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν στο SISM στα σώματα ασφαλείας.

    Τέλος, στο πλαίσιο των μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων ξεκινά το φθινόπωρο ένα πρόγραμμα, ύψους 587 εκατ. ευρώ (300 δισ. δρχ.) και θα διατεθούν κονδύλια για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στα στρατόπεδα.

    [09] Ο Ηρακλής συνέτριψε τη Ζελέζνικ

    29/1/2002 10:32:00 μμ

    Εύκολη νίκη πέτυχε τελικά ο Ηρακλής, ο οποίος συνέτριψε τη Ζελέζνικ με 92-63 στο Βελιγράδι και έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Δ' όμιλο του κυπέλλου Σαπόρτα. Ωστόσο, τα πάντα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα, στην τελευταία αγωνιστική, εναντίον της Σλοβακοφάρμα στο Πέζινοκ.

    [10] Νίκη του Πανιωνίου επί της Σιένα

    29/1/2002 8:59:00 μμ

    Παράταση στο επίμονο... φλερτ με τη δεύτερη θέση του B' ομίλου του κυπέλλου Σαπόρτα έδωσε ο Πανιώνιος, μετά την επικράτηση του με 91-86, επί της ιταλικής Σιένα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τη διαφορά των τριών πόντων, με τους οποίους είχε χάσει στον πρώτο αγώνα. Βέβαια, τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην ισπανική Εστουντιάντες, που θα φιλοξενήσει την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 29 January 2002 - 21:53:47 UTC