Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη ΝΕΤ 105,8
  • [02] Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή
  • [03] Βαρκελώνη: κατάρρευση κτιρίου-ένας νεκρός
  • [04] Εκτη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [05] Ιχνη εκρηκτικών στα παπούτσια επιβάτη αεροπλάνου
  • [06] Σε προσλήψεις προχωράει η Αγροτική Τράπεζα
  • [07] Η ΕΡΤ στο Σολτ Λέικ
  • [08] Οστάνδη-ΑΕΚ: 102-73
  • [09] ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-1
  • [10] Ξάνθη-Αρης 0-1
  • [11] Χέμοφαρμ-Μαρούσι 69-71
  • [12] Παναθηναϊκός-Κρκα 98-92
  • [13] Σαρλερουά-Ολυμπιακός 56-76
  • [14] Γεννητούρια. . . εν πλω!

    [01] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη ΝΕΤ 105,8

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:02:00 μμ

    Το μόνο ανοιχτό εδαφικό ζήτημα που υφίσταται μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας είναι το θέμα της υφαλοκρηπίδας, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κύριος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε διαπραγματεύσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα με την Τουρκία, αλλά όχι εδαφικής φύσης. Οπως υπενθύμισε ο υπουργός Εξωτερικών πρόσφατα υπήρξε συμφωνία για το θέμα των παραβιάσεων με την Τουρκία, η οποία υποβάλλει πλέον σχέδια πτήσης.

    Ελληνοτουρκικά και κυπριακό

    Οσον αφορά την συνάντησή του με τον κ. Τζεμ την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κοινή δήλωση.

    Ερωτηθείς εάν συνδέουμε τα ελληνοτουρκικά με το Κυπριακό είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις μας με την Τουρκία είναι το Κυπριακό. Τόνισε ότι η επίλυση του Κυπριακού υποβοηθάται από την προσπάθεια για επίλυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε καμία περίπτωση όμως αυτά τα δυο θέματα δεν πρέπει να θεωρούνται πακέτο.

    Στην Αγκυρα εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου εξωτερικών σε δηλώσεις του τόνισε ότι "ο διάλογος μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και η αναζήτηση λύσεων πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα προβλήματα", ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη.

    Για εσωκομματικά

    Τέλος ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα εσωκομματικά απηύθυνε έκκληση να μην ασχολούμαστε με την διαδοχολογία και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, διότι το πρόσφατο συνέδριο εξέλεξε Πρόεδρο τον Κώστα Σημίτη.

    Συνεχίζεται η Τουρκική προκλητικότητα

    Την ίδια ώρα, η Τουρκία εμμένει στις προκλητικές δηλώσεις.

    Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί στην Κύπρο καμία λύση εάν δεν στηρίζεται στην ίση κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού ούτε και μονομερή ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν υπάρξει λύση, δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού Επιτελείου, στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ, ο οποίος πρόσθεσε: "οι Τουρκικές Ενοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν τις άμεσες συνομιλίες που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Ραούφ Ντενκτάς με σκοπό μία νέα σύμπραξη των δύο κυρίαρχων κρατών. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική απάντηση στην πρωτοβουλία αυτή οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ισχύ και την αποφασιστικότητα να φέρουν σε πέρας κάθε είδους καθήκον τους ανατεθεί".

    Η Ελληνική απάντηση

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Οζκιόκ, δήλωσε: "Το πλαίσιο για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος στην Κύπρο είναι δεδομένο. Είναι το πλαίσιο των αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που έχουν χαρακτηρίσει, κατ επανάληψιν, το στάτους κβό στην Κύπρο απαράδεκτο και έχουν ζητήσει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής. Την ίδια πολιτική έχει αποδεχθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ήδη διαπραγματεύεται με την νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, που πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Εχει αποδειχθεί, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι κάθε επίδειξη αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς μόνο σε διεθνή απομόνωση την οδηγεί".

    [02] Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή

    Πηγή: NET 105,8 fm 30/1/2002 9:38:00 μμ

    Ανέβηκε το θερμόμετρο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής, η οποία συνεδρίασε με αντικείμενο την εξέταση της συγκριτικής μελέτης μεταξύ των συμβάσεων για την κατασκευή του Αεροδρομίου των Σπάτων, που υπογράφτηκαν, η πρώτη το 1993 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η δεύτερη το 1995. Η Νέα Δημοκρατία αμφισβήτησε την αξιοπιστία της συγκριτικής μελέτης αλλά κυρίως την ύπαρξη της σύμβασης.

    Τοποθέτηση του Κώστα Λαλιώτη

    Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, και πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης επέμεινε ότι όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία είχε καταλήξει σε σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία Χοχτιφ, αλλά και ότι από την επαναδιαπραγμάτευση, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το Ελληνικό δημόσιο εξοικονόμησε 100 δισεκατομμύρια δρχ. Συνέδεσε, μάλιστα, το θέμα με τη Λιβεριανή εταιρεία Μάγιο, από την οποία υποστήριξε ότι υπήρξε ροή μαύρου χρήματος στη Νέα Δημοκρατία.

    [03] Βαρκελώνη: κατάρρευση κτιρίου-ένας νεκρός

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:53:00 μμ

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας παγιδεύτηκε κάτω από τα ερείπια ενός τετραώροφου κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε στη Βαρκελώνη μετά από έκρηξη, που εκφράζονται υποψίες ότι προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου. Αγνοείται εξάλλου η τύχη άλλων δύο ατόμων, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βαρκελώνης. Εκπρόσωπος της δημαρχίας της Βαρκελώνης δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά και άλλοι έξι ελαφρά εξαιτίας της κατάρρευσης του κτιρίου. "Οι εργασίες (των σωστικών συνεργείων) προχωρούν πολύ αργά. . και μπορεί να βρούμε και κάποιον άλλο στα ερείπια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής της Βαρκελώνης.

    [04] Εκτη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 9:32:00 μμ

    Ολοκληρώθηκε στις 6.30 το απόγευμα η έκτη κατά σειρά συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Τουρκοκύπριοι ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρά το αεροδρόμιο Λευκωσίας στην υπό τον έλεγχο των ΗΕ ουδέτερη ζώνη. Ο πρόεδρος Κληρίδης, συνοδευόμενος από τους συμβούλους του και υπό την προστασία των αστυνομικών της προεδρικής φρουράς, εξήλθε στις 6.30 του χώρου του αεροδρομίου Λευκωσίας. Η συνάντηση διήρκησε περίπου μια ώρα και τριάντα λεπτά.

    Νέα συνάντηση αύριο

    Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριοι ηγέτης θα συναντηθούν και αύριο το απόγευμα, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλών στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο.

    Η αυριανή συνάντηση πραγματοποιείται μετά από απόφαση που λήφθηκε στη συνάντηση της Δευτέρας και θα είναι επιπρόσθετη των τακτικών εβδομαδιαίων συναντήσεων που είχαν συμφωνηθεί. Ο πρόεδρος Κληρίδης και ο κ. Ντενκτάς συμφώνησαν στις 18 Ιανουαρίου να συναντώνται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή).

    [05] Ιχνη εκρηκτικών στα παπούτσια επιβάτη αεροπλάνου

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 8:33:00 μμ

    Ενας τερματικός σταθμός της αεροπορικής εταιρείας "United Airlines" στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο εκκενώθηκε επειγόντως σήμερα Τετάρτη, μετά από τον εντοπισμό ιχνών από εκρηκτικά στα παπούτσια ενός επιβάτη, ο οποίος εξαφανίστηκε, σύμφωνα με τον Μάικ Μακάρον, εκπρόσωπο του αεροδρομίου. Χιλιάδες επιβάτες μεταφέρθηκαν έξω από το κτίριο όπου υπήρχε αυτός ο τερματικός σταθμός, ενώ όλες οι πτήσεις αναβλήθηκαν ώστε οι Αρχές να μπορέσουν να εντοπίσουν τον ύποπτο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Οι μυστικοί πράκτορες που περιπολούσαν στο αεροδρόμιο, εντόπισαν ίχνη εκρηκτικών σε παπούτσια ενός επιβάτη, σε τυχαίο έλεγχο που έκαναν σε επιβάτες, "αλλά την ώρα που άρχισαν να βαδίζουν προς τον άνδρα που άφηνε πίσω του τα ίχνη αυτά, αυτός επιτάχυνε το βήμα του και εξαφανίστηκε μέσα στο πλήθος", επισήμανε ο κ. Μακάρον. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση της Αμερικανικής Πολιτικής Αεροπορίας διέταξε αμέσως την αναστολή όλων των πτήσεων και το σφράγισμα όλων των εξόδων, ώστε να καταστεί εύκολος ο εντοπισμός του άνδρα.

    [06] Σε προσλήψεις προχωράει η Αγροτική Τράπεζα

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:53:00 μμ

    Στην πρόσληψη 900 μονίμων υπαλλήλων προχωρά η Αγροτική Τράπεζα, με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Απριλίου. Η προκήρυξη θα διατίθεται στους ενδιαφερόμενους από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ταχυδρομικά μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα στο ΑΣΕΠ.

    [07] Η ΕΡΤ στο Σολτ Λέικ

    30/1/2002 10:48:00 μμ

    Κορυφαίο αθλητικό και ραδιοτηλεοπτικό γεγονός, με βαρύνουσα σημασία για την Ελλάδα χαρακτήρισε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Π. Παναγιώτου, κατά την παρουσίαση του προγράμματος των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων. Η ΕΡΤ (ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΤ-3) θα εκπέμψει πρόγραμμα 150 ωρών συνολικά. Tο πρόγραμμα των μεταδόσεων από την ΕΡΤ υπάρχει και στο INTERNET, στη διεύθυνση: www.ert.gr/slc2002.

    Ωρες μετάδοσης

    Η επιλογή του προγράμματος μεταδόσεων (συνυπολογιζόμενης και της διαφοράς της ώρας αλλά και των ιδιαιτεροτήτων διεξαγωγής των χειμερινών σπορ) ήταν να καλυφθούν αθλήματα γνωστά στο ελληνικό κοινό όπως καλλιτεχνικό πατινάζ, αλπικό σκι, αλλά και άλλα σπορ, στα οποία γίνεται ευκολότερα αντιληπτός ο συναγωνισμός των αθλητών ή υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

    Η ΕΤ-1 θα έχει συνολικά πρόγραμμα 80 ωρών, από τις οποίες περίπου 55 ώρες είναι απ' ευθείας και 25 μαγνητοσκοπημένες.

    Θα μεταδίδει καθημερινά μετά τα μεσάνυχτα (περίπου από τις 2-6 το πρωί) απ' ευθείας την Περίληψη Α' με διάφορα σπορ και το καλλιτεχνικό πατινάζ.

    Στη ζώνη 21.00 -23.00 θα υπάρχουν καθημερινά απευθείας μεταδόσεις στα σπορ, όπως ελεύθερο σκι, δίαθλο, πατινάζ ταχύτητας που συμπίπτουν χρονικά και μαγνητοσκοπημένες, αθλημάτων (χόκεϊ σε πάγο ή δίαθλο), καθώς και η Περίληψη Β' με τη δράση της προηγούμενης, για την Ελλάδα, αγωνιστικής ημέρας.

    Η ΝΕΤ θα έχει συνολικά πρόγραμμα 37 ωρών, το οποίο περιλαμβάνει, καθημερινά δίωρες μεταδόσεις (19.00 -21.00) και εννέα ωριαίες εκπομπές, (Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00 -15.00).

    Οι εκπομπές θα περιλαμβάνουν τις δραστηριότητες των διοργανωτών, της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στιγμιότυπα από διάφορα σπορ και κυρίως ρεπορτάζ από την ελληνική αποστολή.

    Η ΕΤ-3 θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση περίπου 20 ώρες με κύριο βάρος στα ομαδικά αθλήματα, όπως είναι το χόκεϊ επί πάγου, το κέρλινγκ, το μπόμπσλεϊμ και άλλα.

    Η Ε.ΡΑ Σπορ -Ολυμπιακό Ραδιόφωνο θα ενημερώνει τους Ελληνες ακροατές όλο το 24ωρο, με απευθείας συνδέσεις, που θα περιλαμβάνουν μεταδόσεις των αγωνισμάτων, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ειδήσεις από το Σολτ Λέικ. Οι μεταδόσεις της Ε.ΡΑ ΣΠΟΡ από τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων συνολικά θα υπερβούν τις 30 ώρες.

    Η ελληνική αποστολή δημοσιογράφων και τεχνικών

    Επικεφαλής της δημοσιογραφικής αποστολής θα είναι:

    ο προϊστάμενος του Αθλητικού Τμήματος Νίκος Τσώνης,

    Γιάννης Μαμουζέλος (συντονιστής-σχολιαστής, κυρίως αλπικού σκι, πατινάζ ταχύτητας και ανωμάλου δρόμου),

    Αλέξης Κωστάλας (σχολιαστής, κυρίως καλλιτεχνικού πατινάζ και καλλιτεχνικού σκι),

    Μαρία Γκίκα (σχολιάστρια, κυρίως καλλιτεχνικού σκι, σνόουμπορντ και περιλήψεων),

    Γιάννης Αναγνωστόπουλος (σχολιαστής, κυρίως χόκεϊ, διάθλου και περιλήψεων),

    Γιάννης Τρουπής (ρεπόρτερ) και

    Γιάννης Κουκουλάς (ρεπόρτερ-σχολιαστής) της ΕΡΑ Σπορ.

    Στην αποστολή της ΕΡΤ συμμετέχουν επίσης ο προϊστάμενος του Κεντρικού Ελέγχου Χρήστος Δούκας και η ηλεκτρονικός Δέσποινα Νικολοπούλου, ο καμέραμαν Κώστας Πιερόπουλος, ο ηχολήπτης Παναγιώτης Ρέτσας και ο μοντέρ Σπύρος Καφάσης.

    [08] Οστάνδη-ΑΕΚ: 102-73

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:57:00 μμ

    Διασυρμός της ΑΕΚ στην Οστάνδη. Στη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκα (Δ Ομιλος), οι "κιτρινόμαυροι" γνώρισαν τη συντριβή με 102-73 από την τοπική ομάδα, η οποία στα προηγούμενα 11 παιχνίδια είχε. . όλη κι όλη μία νίκη (επί της Παρτιζάν), κι αυτή στην παράταση. Μετά από το σημερινό αποτέλεσμα, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την ΑΕΚ, που θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τους δύο αγώνες που υπολείπονται, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό από την επόμενη φάση.

    Τα δεκάλεπτα: 24-19, 49-39, 81-56, 102-73.

    [09] ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-1

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:57:00 μμ

    Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν οι δύο «Δικέφαλοι» όσον αφορά την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, κι έτσι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της 6ης Φεβρουαρίου, που θα γίνει στο γήπεδο της Τούμπας.

    Ο Βασίλης Τσάρτας (36) και ο Χρήστος Μαλαδένης (61) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τον ΠΑΟΚ σκόραρε ο Νίκος Φρούσσος στο 49.

    [10] Ξάνθη-Αρης 0-1

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:35:00 μμ

    Παρά το γεγονός ότι αγωνίσθηκε σχεδόν για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κολτσίδα, ο Αρης απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση του στα ημιτελικά του κυπέλλου. Οι "κίτρινοι" επικράτησαν στην Ξάνθη της τοπικής ομάδας με 1-0, στο πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και έχουν το "πάνω χέρι" για την πρόκριση στους "4". Το "χρυσό" γκολ για τον Αρη, σημείωσε στο 60ο λεπτό ο Λιολίδης με ατομική προσπάθεια.

    [11] Χέμοφαρμ-Μαρούσι 69-71

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:33:00 μμ

    Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στην τελευταία περίοδο, το Μαρούσι νίκησε στο Βρσατς της Γιουγκοσλαβίας 71-69 τη Χέμοφαρμ στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του κυπέλλου Σαπόρτα. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Κώστα Πετρόπουλου βρίσκεται "με το ένα πόδι" στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-25, 36-38, 47-56, 71-69

    [12] Παναθηναϊκός-Κρκα 98-92

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:28:00 μμ

    Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 98-92 της Κρκα Νόβο Μέστο σε αγώνα για τη 12η ημέρα της Ευρωλίγκα και βρίσκεται "αγκαλιά" με την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου. Ο αγώνας έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, αφού στο κλειστό του ΟΑΚΑ γίνεται η συναυλία για τον εθελοντισμό. Πρώτος σκόρερ των "πρασίνων", που πήραν μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στη Σλοβενία, τη μοναδική φέτος στη διοργάνωση, ήταν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με 25 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-21, 50-43, 73-63, 98-92

    [13] Σαρλερουά-Ολυμπιακός 56-76

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 10:26:00 μμ

    Δια περιπάτου πέρασε από την έδρα της Σαρλερουά ο Ολυμπιακός κι έτσι συνοδεύθηκε με νίκη το ντεμπούτο του νέου τεχνικού των "ερυθρολεύκων", Σλόμπονταν Σούμποτιτς. Οι "ερυθρόλευκοι" επικρατήσανε με 76-56 και έκαναν το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση της επιθυμίας του "Πίξι", που ήθελε νίκη και στους τρεις εναπομείναντες αγώνες του Α΄ ομίλου της διοργάνωσης.

    Τα δεκάλεπτα: 12-8, 25-28, 33-56, 56-76.

    [14] Γεννητούρια. . . εν πλω!

    Πηγή: ΑΠΕ 30/1/2002 9:43:00 μμ

    Γέννησε το παιδί της στο επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «Φαιστός Παλάς» χθες το βράδυ. Μεταξύ των επιβατών ήταν και η Ιρακινή μετανάστρια Αλπερ Εμινέ, 25 χρονων, μια από τους 246 λαθρομετανάστες που στις αρχές του Ιανουαρίου βγήκαν στην Ιεράπετρα. Οι περισσότεροι τότε είχαν κάνει αίτηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Η Εμινέ, μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών, ήταν από τους μετανάστες που εξασφάλισαν εξάμηνη προσωρινή παραμονή στη χώρα, λαμβάνοντας ροζ κάρτα.

    Χθες μαζί με 42 ακόμα μετανάστες η 25χρονη επιβιβάστηκε στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα όμως άρχισε να αισθάνεται πόνους. Αμέσως μεταφέρθηκε στο ιατρείο του πλοίου, όπου χρέη. . . μαιευτήρα εκτέλεσαν ο ύπαρχος του πλοίου Μιχάλης Κουγιουμτζάκης, ο ασυρματιστής Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο επιβάτης αναισθησιολόγος, κ. Ιωάννης Στάμου. Στις 3.30 η 25χρονη έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, ένα υγιέστατο αγοράκι.

    Το πλοίο κατέπλευσε στον Πειραιά, στις 4.40 τα ξημερώματα, απ όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τη μητέρα και το νεογέννητο. Το πλήρωμα του πλοίου προσφέρθηκε να βαπτίσει το νεογέννητο, προτείνοντας μάλιστα και το όνομα Μίνως.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 January 2002 - 21:54:41 UTC