Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η απόφαση των αγροτών για κινητοποιήσεις
  • [02] Στη βουλή η μάστιγα της διαφθοράς
  • [03] Κλειστά σήμερα Γυμνάσια-Λύκεια
  • [04] Συμπεράσματα Καραμανλή μετά το ταξίδι στην Αγγλία
  • [05] Απαγχονίστηκε Αλβανός κρατούμενος
  • [06] Χωρίς ταξί η Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα
  • [07] Ταλαιπωρία στα ιατρεία του ΙΚΑ
  • [08] Συνεχίζεται το 5ο συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • [09] Αναχωρεί η Ελληνική δύναμη για το Αφγανιστάν
  • [10] Σήμερα η 11η συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [11] Αποδοχή Σαρόν δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους
  • [12] Στους τέσσερις Ολυμπιαλός-Ηρακλής
  • [13] Αρχίζουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [14] Η Ελλάδα προωθεί την Ολυμπιακή Εκεχειρία
  • [15] Ευρωλίγκα: επεισοδιακή νίκη του ΠΑΟ στην Κροατία

    [01] Αύριο η απόφαση των αγροτών για κινητοποιήσεις

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 11:33:00 πμ

    Στα δύο έχει κοπεί η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης από αγρότες της Θεσσαλίας που διέκοψαν την κυκλοφορία στο ύψος των Τεμπών. Ο αποκλεισμός αναμένεται να διαρκέσει ως τις 8 μ.μ. Στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Καρδίτσας πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης. Στο μεταξύ, χθες οι αγρότες έκλειναν με τα μηχανήματά τους περιοδικά πολλά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Μαλγάρων, στο δρόμο προς τις Σέρρες, στο ύψος του Προμαχώνα, στη γέφυρα του Στρυμώνα και στα Τέμπη, χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια.

    Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις

    Αύριο, οι κατά τόπους συντονιστικές επιτροπές θα συνεδριάσουν στα Τέμπη για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. Στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η πραγματοποίηση παναγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, χωρίς να αποκλείεται η κάθοδος τους με τρακτέρ.

    Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 , θα κατατεθεί και πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων.

    Ψυχραιμία συνιστά η κυβέρνηση

    Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι είναι ανοιχτή στο διάλογο, τονίζει ωστόσο ότι οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να θίγουν το κοινωνικό σύνολο.

    Σεβαστές χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των αγροτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας όμως ότι εκείνο που ζητά η Eλληνική κοινωνία είναι να μην επιλέγονται κινητοποιήσεις που αποβαίνουν εις βάρος των πολιτών.

    Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς δήλωσε ότι η τιμή του βαμβακιού θα ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και οι πρώτες εκτιμήσεις από την καταμέτρηση της παραγωγής θα είναι διαθέσιμες στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    [02] Στη βουλή η μάστιγα της διαφθοράς

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 11:46:00 πμ

    Μήνυμα από το βήμα της Βουλής έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου για τον νόμιμο και παράνομο τζόγο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι σοβαρό να μιλάμε για κρίση και αστάθεια του πολιτικού συστήματος, επειδή ένας βουλευτής έπαιζε τυχερά παιχνίδια. Το πολιτικό σύστημα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, πρόσθεσε, και μπορεί να επιβάλει τον νόμο και το συμφέρον του λαού.

    Προτάσεις ΣΥΝ και απάντηση πρωθυπουργού

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού πρότεινε να απαγορευτούν όλα τα παράνομα τυχερά παιχνίδια, να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις και άσκησε κριτική για την λειτουργία των καζίνων και του νόμιμου τζόγου.

    Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ο παράνομος τζόγος ήδη απαγορεύεται και το νέο θεσμικό πλαίσιο θα εξασφαλίζει αυστηρούς ελέγχους, χωροταξική κατανομή και ενεργοποίηση των μηχανισμών για να παταχθεί ο παράνομος τζόγος.

    Ο κ. Σημίτης έχει τονίσει ότι η κυβέρνηση θα πατάξει άμεσα το φαινόμενο της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, ενώ ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε ότι είναι αναγκαίος ο αυστηρός περιορισμός των καταστημάτων που φιλοξενούν τυχερά παιχνίδια και το κλείσιμο των επιχειρήσεων που δεν πληρούν τους σχετικούς όρους λειτουργίας.

    Δημιουργία υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων

    Το ενδεχόμενο δημιουργίας υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σε κάθε υπουργείο, κατά το πρότυπο της ΕΛ.ΑΣ, για την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση. Παράλληλα, θα επιδιωχθεί αυστηρότερος έλεγχος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ενώ κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν και την πλήρη απαγόρευσή τους.

    Ο πρωθυπουργός αναμένει τις προτάσεις των αρμόδιων υπουργών.

    [03] Κλειστά σήμερα Γυμνάσια-Λύκεια

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 11:20:00 πμ

    Κλειστά θα είναι σήμερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ολόκληρης της χώρας, καθώς οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Οι καθηγητές έχουν δηλώσει ότι αν δεν υπάρξει άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα πραγματοποιήσουν νέες συνελεύσεις και θα έρθουν σε επαφή και με τους διδασκάλους προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω στάση τους. Στις 12 το μεσημέρι οι καθηγητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

    Ανοιξαν τα ΤΕΙ Αθήνας

    Παράλληλα, συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους και οι καθηγητές των ΤΕΙ Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Λάρισας, που αντιδρούν στον τρόπο αναβάθμισης των Ιδρυμάτων. Σήμερα, όμως, άνοιξαν τα ΤΕΙ Αθήνας, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ότι "είμαστε ένα βήμα πριν την εκτόνωση των κινητοποιήσεων".

    Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΤΕΙ Θεσ/νίκης επεσήμαινε τον κίνδυνο να χάσουν οι φοιτητές εξάμηνο λόγω της συνέχισης της απεργίας.

    [04] Συμπεράσματα Καραμανλή μετά το ταξίδι στην Αγγλία

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 10:36:00 πμ

    Την ανυποχώρητη στάση της Βρετανίας σε ό,τι αφορά στο θέμα του ευρωστρατού συνάντησε κατά τις συνομιλίες που είχε την Τετάρτη, με το Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να εξομοιώνεται μια χώρα-μέλος της Ε.Ε. με μια χώρα που δεν είναι μέλος και πως οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται και απαιτούν να αισθάνονται το ίδιο ασφαλείς με τους άλλους Ευρωπαίους.

    Σχετικά με το κυπριακό

    Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι όλοι επιθυμούν την πολιτική λύση του προβλήματος. Προειδοποίησε, όμως, ότι δεν νοείται διεύρυνση αν δεν είναι η Κύπρος στην ομάδα των νέων κρατών που θα ενταχθούν στην Ε.Ε. χωρίς να είναι προαπαιτούμενο η επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζακ Στρο εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού μετά την πρόσφατη επανέναρξη των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς.

    [05] Απαγχονίστηκε Αλβανός κρατούμενος

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 9:48:00 πμ

    Απαγχονισμένος μέσα στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκε χθες το απόγευμα ο 34χρονος Αλβανός υπήκοος Πάππα Κωνσταντίν, ο οποίος πριν τρεις ημέρες είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριων χρόνων για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές και μεταφέρθηκε στις φυλακές. Τον Πάππα Κωνσταντίν, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ήταν στενός συνεργάτης του περιβόητου κακοποιού Κώστα Πάσαρη, βρήκαν κρεμασμένο μέσα στο κελί του στην Α πτέρυγα σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ο Κωνσταντίν χρησιμοποίησε βρόγχο από σεντόνια για να θέσει τέρμα στη ζωή του.

    [06] Χωρίς ταξί η Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/2/2002 9:09:00 πμ

    Xωρίς ταξί θα μείνει η Aθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο Aυτοκινητιστών Tαξί Aττικής (ΣATA), διεκδικόντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

    Eιδικότερα, οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν διορθωτική αύξηση των κομίστρων και ελεύθερη πρόσβαση στους λεωφορειόδρομους, όταν μεταφέρουν επιβάτες. Επίσης ζητούν αναβολή της συζήτησης για αλλαγή του νομικού πλαισίου των ταξί για 2,5 μήνες, προκειμένου να καταθέσουν έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

    [07] Ταλαιπωρία στα ιατρεία του ΙΚΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 9:00:00 πμ

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα ιατρεία και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ στο πλαίσιο πενθήμερης απεργίας που πραγματοποιούν οι γιατροί του Ιδρύματος. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, ο προσδιορισμός μισθολογικών κλιμακίων, η χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης και το ιατρικό βαθμολόγιο.

    Απογευματινή λειτουργία ιατρείων ΙΚΑ-αντιδράσεις εργαζομένων

    Eν τω μεταξύ, αντίθετη με την απογευματινή λειτουργία των ιατρείων του ΙΚΑ είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Εργαζομένων στον ασφαλιστικό αυτό φορέα διότι, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, από την έλλειψη προσωπικού έχουν εξαντληθεί "τα όρια αντοχής" των εργαζομένων και ενδέχεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει "σπασμωδικές" τις κινήσεις της διοίκησης του ΙΚΑ και υπενθυμίζει ότι έγκαιρα είχε επισημάνει ότι θα επιδεινωθούν τα προβλήματα "εφόσον δεν γίνουν άμεσες προσλήψεις".

    [08] Συνεχίζεται το 5ο συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 8:56:00 πμ

    Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το 5ο συνέδριο Νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Περιστερίου. Οι εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο θα μιλήσουν κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, θα λήξει την Κυριακή με την εκλογή 51 τακτικών και 15 αναπληρωματικών μελών του Κεντρικού Συμβουλίου και από τα όργανα θα εκλεγεί ο Γραμματέας της Νεολαίας.

    [09] Αναχωρεί η Ελληνική δύναμη για το Αφγανιστάν

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/2/2002 11:04:00 πμ

    Τελετή εν όψει της αναχώρησης για το Αφγανιστάν πραγματοποιείται σήμερα στο στρατόπεδο Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η δύναμη, που είναι έτοιμη εδώ και δύο εβδομάδες, αποτελείται από 132 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και περίπου 80 ειδικά οχήματα. Η μεταφορά τους θα γίνει τις επόμενες ημέρες με Ελληνικά C 130 και ενοικιασμένα από το εξωτερικό αεροσκάφη Αντόνωφ.

    [10] Σήμερα η 11η συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 10:44:00 πμ

    Ανοικτή συζήτηση επί του εδαφικού χωρίς σε αυτό το στάδιο την υποβολή εγγράφων και χαρτών θα αρχίσουν Κληρίδης και Ντενκτάς κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους στα πλαίσια των απευθείας συνομιλιών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εγκύρων πολιτικών παρατηρητών, η Τουρκική πλευρά δεν αναμένεται να δώσει ενδείξεις επί του εδαφικού, αλλά θα προσπαθήσει να θέσει μια σειρά από κριτήρια που εν πολλοίς εξουδετερώνει την προοπτική επιστροφής εδαφών και παλιννόστησης προσφύγων. Οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει να συζητήσουν παράλληλα με το εδαφικό και το θέμα των περιουσιών. Στο συνταγματικό και ειδικά στο θέμα των εξουσιών, η Τουρκική πλευρά επιμένει σε θέσεις που περιέχουν σαφή διαχωριστικά και διαλυτικά στοιχεία.

    Αξιώσεις του κατοχικού ηγέτη

    Ειδικότερα, ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος στηρίζεται στο έγγραφο που υπέβαλε τον Ιούνιο του 2000 στη Γενεύη, θεωρεί πως θα πρέπει "τα δυο κράτη" που δήθεν "υπάρχουν και λειτουργούν στο νησί" να διαμορφώσουν μια κοινή ομπρέλα, η οποία θα τους εκπροσωπεί στο εξωτερικό. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι η ομπρέλα αυτή που θα είναι το κεντρικό κράτος δεν θα έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.

    Δεν θα έχει σύνταγμα, αλλά η λειτουργία του θα στηρίζεται στο πλαίσιο συμφωνίας. Θέση βέβαια, η οποία δεν βρίσκει σύμφωνη την Ελληνική πλευρά. Αλλά και το θέμα της κοινής εκπροσώπησης, στο οποίο ο Ντενκτάς να συμφωνεί περνά μέσα από τη λογική της εκ περιτροπής προεδρίας και πρωθυπουργίας (σε περίπτωση αλλαγής του πολιτειακού συστήματος).

    [11] Αποδοχή Σαρόν δημιουργίας Παλαιστινιακού κράτους

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 9:06:00 πμ

    Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, κατά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους, πρόβλεψε ότι η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους. Από την πλευρά του, ο Τζωρτζ Μπους διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να ασκούν πιέσεις στον Γιάσερ Αραφάτ για να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την πάταξη της τρομοκρατίας.

    Και οι επιθέσεις συνεχίζονται

    Πυραυλική επίθεση εξαπέλυσε χθες το βράδυ το Ισραήλ εναντίον κτιριακού συγκροτήματος που στεγάζει υπηρεσίες της Παλαιστινιακής Αρχής, στην πόλη Νάμπλους της Δυτικής Οχθης. Επρόκειτο για την δεύτερη επίθεση στην πόλη μέσα σε ένα 24ωρο και είχε ως συνέπεια να τραυματισθεί τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος. Η επίθεση, που έγινε από Ισραηλινό ελικόπτερο, θεωρείται ως ενέργεια αντιποίνων για τη δολοφονία τριών Ισραηλινών, την Τετάρτη, από Παλαιστίνιο ένοπλο που εισέβαλε σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Οχθη.

    Από τα Ισραηλινά πυρά καταστράφηκαν εγκαταστάσεις της υπηρεσίας αντικατασκοπίας, όπως έγινε γνωστό από Παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας. Το κτίριο είχε εκκενωθεί λίγη ώρα πριν εκδηλωθεί η επίθεση. Η επίθεση έγινε την ώρα που ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον Τζωρτζ Μπους.

    Το ίδιο κτιριακό συγκρότημα στη Νάμπλους είχε χτυπηθεί και από Ισραηλινά αεροσκάφη το απόγευμα της Πέμπτης, με συνέπεια να τραυματισθούν 11 άτομα.

    [12] Στους τέσσερις Ολυμπιαλός-Ηρακλής

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 11:32:00 πμ

    Ο Ολυμπιακός και ο Ηρακλής προκρίθηκαν με σχετική άνεση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μετά την ΑΕΚ και την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Καλλιθέα, όπου νίκησε 4-0 την τοπική ομάδα (σκορ πρώτου αγώνα 4-1) με τέρματα των Αλεξανδρή (27'), Μπερμούντεζ (35'), Αλβες (49') και Τζιοβάνι (80'), και ο Ηρακλής επικράτησε 3-0 στη Θεσσαλονίκη του Εθνικού Αστέρα (σκορ πρώτου αγώνα 1-1). Σκόρερ του "γηραιού" οι Κορμαρής (34'), Κεμπάτζε (70') και Φονφόκα (90').

    [13] Αρχίζουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/2/2002 10:54:00 πμ

    Με τη συμμετοχή 2.500 αθλητών από 80 χώρες και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας ξεκινούν, στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, στο Σωλτ Λέηκ Σίτυ, οι πρώτοι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες της νέας χιλιετίας.

    Η Ελλάδα συμμετέχει με αποστολή 10 αθλητών, τη μεγαλύτερη που είχε ποτέ.

    Την έναρξη των αγώνων θα κηρύξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους.

    [14] Η Ελλάδα προωθεί την Ολυμπιακή Εκεχειρία

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 8:58:00 πμ

    Επιστολές του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου για την προώθηση της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σώλτ Λέϊκ Σίτι θα μεταφέρουν στο Ισραήλ και στην Παλαιστιακή Αρχή ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Δόλλης και η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Καραμάνου.

    Η επίδοση των επιστολών θα γίνει κατά την επίσκεψή του στα Ιεροσόλυμα και στη συνάντηση που θα έχει η Ελληνική αποστολή σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και αύριο με τον Γιασέρ Αραφάτ. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ειδικών αποστολών του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα για την προώθηση της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

    [15] Ευρωλίγκα: επεισοδιακή νίκη του ΠΑΟ στην Κροατία

    Πηγή: ΑΠΕ 8/2/2002 9:11:00 πμ

    Ο Παναθηναϊκός κερδίζει και μέσα στην. . κόλαση. Στην Ευρωλίγκα και στον αγώνα του "τριφυλλιού" στην Κροατία κόντρα στην Ζαντάρ, το παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ. Δύο λεπτά και 24 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και ενώ το σκορ ήταν 85-81 υπέρ της Eλληνικής ομάδας, η έδρα της Ζαντάρ μετατράπηκε σε κόλαση όταν οι οπαδοί της άρχισαν να εκσφενδονίζουν στο παρκέ εναντίον των πρασίνων ότι έβρισκαν μπροστά τους. Το ματς διακόπηκε από τους διαιτητές και η νίκη κατοχυρώθηκε στους πρωταθλητές Ελλάδας.

    Σπουδαίους αγώνες έδωσαν και οι άλλες Ελληνικές ομάδες

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μακάμπι με 94-91 στο 5λεπτο της παράτασης (78-78 κανονικός αγώνας), αλλά δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά των 5 πόντων που είχε ηττηθεί στον α γύρο στο Ισραήλ.

    Το Περιστέρι γνώρισε για μια ακόμη φορά τη συντριβή στην έδρα του. Η Ζαλγκίρις επιβλήθηκε της Ελληνικής ομάδας με 70-62 και πέτυχε την 4η νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις τα δύο τελευταία χρόνια. Η ήττα αυτή κατατάσσει οριστικά την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στην 7η θέση του Β ομίλου της Ευρωλίγκα.

    Η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά άνετα της Ουράλ Γκρέιτ με 99-85 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην φάση των "16" της Ευρωλίγκα.

    Το Μαρούσι επιβλήθηκε δύσκολα της Χέμοφαρμ με 84-71 και πήρε την πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου Κόρατς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 February 2002 - 9:54:29 UTC