Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βομβιστική επίθεση σε συνοικία της Ιερουσαλήμ

    [01] Βομβιστική επίθεση σε συνοικία της Ιερουσαλήμ

    2/3/2002 9:50:00 μμ

    Αιματηρή βομβιστική επίθεση συγκλόνισε για άλλη μια φορά την πρωτεύουσα του Ισραήλ. Παλαιστίνιος καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από συναγωγή σε συνοικία της δυτικής Ιερουσαλήμ παρασύροντας μαζί του στο θάνατο τουλάχιστον έξι και τραυματίζοντας άλλους 36 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται και ένα βρέφος 18 μηνών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης από καμιά οργάνωση.

    Ο ισραηλινός στρατιωτικός ραδιοσταθμός επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, ότι η αστυνομία έχει εκκενώσει την περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, στην συνοικία Μέα Σεαρίμ, όπου κατοικούν υπερορθόδοξοι Εβραίοι.

    Οπως προσθέτει ο ραδιοσταθμός, η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που οι πιστοί εξέρχονταν από τις συναγωγές έπειτα από την προσευχή του Σαββάτου.

    "Υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί και τραυματίες που μεταφέρθηκαν από εμάς στο νοσοκομείο", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Μίκεϊ Λεβί στον ισραηλινό στρατιωτικό ραδιοσταθμό, προσθέτοντας ότι "έχουν προκληθεί επίσης πολλές ζημιές". "Οπως φαίνεται, μιλάμε για έναν καμικάζι, ο οποίος βρισκόταν δίπλα σε ομάδα πολιτών" και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, δήλωσε στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι 1 ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Μίκι Λεβί.

    Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε στενό δρόμο κοντά σε εβραϊκό ιεροδιδασκαλείο.

    "Το αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες βρισκόταν...κοντά στο μέρος όπου ήταν ο καμικάζι", πρόσθεσε ο Λεβί, προειδοποιώντας ότι "υπάρχει ο φόβος κι άλλων εκρήξεων στην περιοχή, όπως άλλωστε έχουμε δει να γίνεται και στο παρελθόν".

    Μερική αποχώρηση των Ισραηλινών από καταυλισμό στη Τζενίν

    Εν τω μεταξύ νωρίτερα οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι αποσύρθηκαν στις παρυφές του παλαιστινιακού καταυλισμού στην πόλη της βόρειας Δυτικής Όχθης, Τζενίν στον οποίο είχαν εισέλθει καταζητώντας μαχητές, εντούτοις εξακολουθούν να διατηρούν τον έλεγχο στην είσοδο και την έξοδο.

    Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε πως οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν στο δεύτερο, μεγαλύτερο, καταυλισμό προσφύγων στην Μπαλάτα, εκτός της υπό παλαιστινιακό έλεγχο πόλης Ναμπλούς.

    Από την περασμένη Πέμπτη οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού σε παλαιστινιακές περιοχές, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι μεταξύ των οποίων και πολίτες και δύο ισραηλινοί στρατιώτες σε σφοδρές μάχες, έχουν προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή και εκκλήσεις για άμεση αποχώρηση.

    Η ανακοίνωση του στρατού ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων. Σύμφωνα με αυτή, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 30 ένοπλους Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν 200 στους καταυλισμούς που το Ισραήλ αποκαλεί "βάσεις του τρόμου" για ένοπλους και βομβιστές, που έχουν σκοτώσει δεκάδες Ισραηλινούς σε 17 μήνες βίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 March 2002 - 21:54:48 UTC