Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Τσοχατζόπουλου στην Αγκυρα
  • [02] Αύριο η υποψηφιότητα της ΝΔ για Δ.Αθηναίων
  • [03] Κινητοποιήσεις αγροτών της Ροδόπης
  • [04] Αιματηρό επεισόδιο στο Ζεφύρι
  • [05] Απέρριψε το Ισραήλ την ειρηνευτική πρόταση
  • [06] Εκδήλωση για τον εθελοντισμό του 2004
  • [07] Βρέθηκε το δαχτυλίδι του Μίνωα

    [01] Επαφές Τσοχατζόπουλου στην Αγκυρα

    28/3/2002 11:34:00 μμ

    Μνημόνιο συνεργασίας για τη διερεύνηση της δυνατότητας να επεκταθεί ο τουρκο-ιρανικός αγωγός φυσικού αερίου από την Αγκυρα προς τα ελληνικο-τουρκικά σύνορα υπεγράφη στην Αγκυρα, κατά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου.

    Αύριο, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    [02] Αύριο η υποψηφιότητα της ΝΔ για Δ.Αθηναίων

    28/3/2002 5:52:00 μμ

    Στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Καραμανλής.

    [03] Κινητοποιήσεις αγροτών της Ροδόπης

    28/3/2002 11:38:00 μμ

    Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών της Ροδόπης με τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Κομοτηνής -Ξάνθης, διεκδικώντας την αποπληρωμή του συνόλου του βαμβακιού που έχουν παραδώσει στα εκκοκιστήρια. Τα 500 τρακτέρ βρίσκονται παραπλεύρως της εθνικής οδού, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να επανέλθουν και αύριο.

    [04] Αιματηρό επεισόδιο στο Ζεφύρι

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/3/2002 9:54:00 μμ

    Τέσσερις αθίγγανοι, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά τραυματίστηκαν το απόγευμα σε γάμο από πυροβολισμούς με καραμπίνα. Τραυματίες είναι η 8χρονη Ραφαέλα Παϊτέρη, η οποία νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, ο Φώτης Σίσκος 41 χρόνων επίσης στο ΚΑΤ, ενώ στο Θριάσιο νοσοκομείο η Βασιλική και η Σταυρούλα Τόλλια 11 και 39 χρόνων αντίστοιχα. Το ατύχημα έγινε στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Παπανικολή στο Ζεφύρι.

    [05] Απέρριψε το Ισραήλ την ειρηνευτική πρόταση

    28/3/2002 10:10:00 μμ

    Το σαουδαραβικό ειρηνευτικό σχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα από την αραβική σύνοδο, ωστόσο το Ισραήλ το απέρριψε, καθώς σε αυτό προτείνεται η απόσυρση των δυνάμεων του απ' όλα τα εδάφη που είχε καταλάβει από το 1967 και μετά, με αντάλλαγμα την επαναπροσέγγιση του με τις αραβικές χώρες. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι φόβοι για κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονική επίθεση Παλαιστίνιου καμικάζι στην πόλη Νετάνια, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 20 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 120.

    Σύνοδος με σημαντικές απουσίες

    Κατά τη διάρκεια της συνόδου υπήρξε θερμός εναγκαλισμός των εκπροσώπων του Ιράκ και του Κουβέιτ, γεγονός που γεννά ελπίδες για εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

    Από τη διάσκεψη απουσίαζαν ο πρόεδρος Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας και ο ηγέτης των Παλαιστινίων, Γιάσερ Αραφάτ, ενώ αποχώρησε η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία επειδή δεν επετράπη στον Αραφάτ να παραστεί.

    Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Αλί Αμπντούλ-Ραγκχέμπ, ανοίγοντας τις εργασίες της συνόδου, άσκησε κριτική στο Ισραήλ και εξέφρασε την υποστήριξή του στο ειρηνευτικό σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας.

    Οι τελευταίες εξελίξεις δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες του Αμερικανού απεσταλμένου Ζίνι για αποκλιμάκωση της έντασης.

    [06] Εκδήλωση για τον εθελοντισμό του 2004

    28/3/2002 8:24:00 μμ

    Η ΓΣΕΕ θα στηρίξει μέσα από το πρόγραμμα της ανεργίας, το πρόγραμμα του εθελοντισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για τον εθελοντισμό. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εξέφρασε την ελπίδα αυτή η πρωτοβουλία να μην παρεξηγηθεί και να μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, ενώ σημείωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας αποτελούν ορόσημο για τη χώρα.

    Οι Ολυμπιακοί του 2004 αφετηρία αναβάθμισης

    Η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε ότι η επιτυχία των Αγώνων δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά καταλύτης που θα κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη και θα είναι η αφετηρία αναβάθμισης της συνείδησης εντός και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα, κάλεσε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να μεταφέρει το μήνυμα στους εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πραγματικός εκσυγχρονισμός της χώρας, το μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα.

    Τέλος η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες τεράστια πρόκληση για το δημόσιο και τον ιδιωτικό φορέα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος σε μύνημά του συγχαίρει τη ΓΣΕΕ και τον "Αθήνα 2004" και τονίζει ότι ο εθελοντισμός προβάλλει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

    [07] Βρέθηκε το δαχτυλίδι του Μίνωα

    28/3/2002 7:49:00 μμ

    Το περίφημο δαχτυλίδι του Μίνωα, αντικείμενο ανεκτίμητης επιστημονικής αξίας, που αναζητούσαν για χρόνια ερευνητές και αρχαιολόγοι βρέθηκε.

    Το θεωρούσαν χαμένο για περίπου 70 χρόνια έως ότου ένας συγγενής του αρχικού κατόχου, του ιερέα Πολάκη, το παρέδωσε πριν από λίγο καιρό στο Εθνικό Μουσείο Αθηνών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 March 2002 - 21:55:00 UTC