Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [02] Περιοδεία Σημίτη σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
  • [03] Στο Μόναχο ο Κώστας Καραμανλής
  • [04] Επίσκεψη Παπανδρέου στην Κίνα
  • [05] Πόρισμα για το ''τρελό'' λεωφορείο
  • [06] Συνεχίζεται η βία στη Μέση Ανατολή
  • [07] Σφοδρές βροχοπτώσεις στον Ισημερινό

    [01] Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

    6/4/2002 11:50:00 πμ

    Στα δύο έχει κοπεί η Ελλάδα από τα αγροτικά μπλόκα στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης, ενώ οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ' αόριστον τις κινητοποιήσεις τους. Οι αγρότες έχουν αποκλείσει τέσσερα σημεία στη νέα εθνική, στην Κεφάλωση, το Αερινό Βόλου, το Μεγάλο Μοναστήρι και τον Πλατύκαμπο, καθώς και παρακαμπτήριες οδούς, με αποτέλεσμα η κίνηση προς και από τη βόρεια Ελλάδα να είναι αδύνατη.

    Στους δρόμους και οι αγρότες στα Τρίκαλα

    Επίσης, προχώρησαν σε μπλόκα στην περιφερειακή οδό Τρικάλων- Λάρισας και οι παραγωγοί του νομού Τρικάλων. Οι βαμβακοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Βέροιας, στη γέφυρα του ποταμού Λουδία και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Εδεσσας, στο ύψος της Γουμένισας.

    Οι βαμβακοπαραγωγοί διαμαρτύρονται για την μη ένταξη όλων των ποσοτήτων βαμβακιού στις κοινοτικές επιδοτήσεις.

    [02] Περιοδεία Σημίτη σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

    6/4/2002 12:24:00 μμ

    "Δεν θα κάνουμε μια σύγκλιση για τους έχοντες, διότι για την κεντροαριστερά σύγκλιση σημαίνει μετασχηματισμός της κοινωνίας", τόνισε χθες από τη Ζάκυνθο, ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης έκανε διάκριση ανάμεσα στην κεντροαριστερά και το νεοφιλελευθερισμό, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών που συμμετέχουν στην κοινωνική πλειοψηφία της προόδου. Επίσης άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι τα στελέχη της καιροσκοπούν αμετροεπώς. Σήμερα ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Κεφαλονιά.

    Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι ο κ. Σημίτης και η Κυβέρνησή του δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο, σχολίασε η ΝΔ.

    [03] Στο Μόναχο ο Κώστας Καραμανλής

    6/4/2002 12:13:00 μμ

    Διήμερη επίσκεψη στους ομογενείς στο Μόναχο πραγματοποιεί απο σήμερα μέχρι τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Τον κ. Καραμανλή συνοδεύουν η συντονίστρια της ΟΔΕ Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ντ. Μπακογιάννη, ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Π. Σκανδαλάκης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητής Γ. Βαληνάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θ. Ρουσόπουλος.

    [04] Επίσκεψη Παπανδρέου στην Κίνα

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/4/2002 12:09:00 μμ

    Στην Κίνα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών για τετραήμερη επίσκεψη εργασίας. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, προκειμένου να προετοιμάσει το ταξίδι του πρωθυπουργού στη χώρα αυτή, στις αρχές του καλοκαιριού.

    [05] Πόρισμα για το ''τρελό'' λεωφορείο

    6/4/2002 11:50:00 πμ

    Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδει και το τελικό πόρισμα το τροχαίο που προκλήθηκε χθες το πρωί όταν αστικό λεωφορείο παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε σοβαρά ένα τρίτο. Ο οδηγός του λεωφορείου Ελευθέριος Ρουσιώτης που κρατείται, τέθηκε από την πρώτη στιγμή σε διαθεσιμότητα και θα απολυθεί όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της ΕΘΕΛ, σε περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων.

    [06] Συνεχίζεται η βία στη Μέση Ανατολή

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/4/2002 11:02:00 πμ

    Οι επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σήμερα. Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίσθηκαν από πυρά Ισραηλινών τα ξημερώματα στην κοινότητα Γιάτα μονάδες του ισραηλινού στρατού, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης διείσδυσαν στην αυτόνομη κοινότητα της Γιάτα, 10 χλμ νότια της Χεβρώνας. Ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους 27 το τελευταίο 24ωρο. Εν τω μεταξύ, αύριο μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, με σκοπό να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    Διπλωματικές πρωτοβουλίες

    Ο Λευκός Οίκος, ανακοίνωσε ότι ''δεν έχει κανονίσει προς το παρόν'' να συναντήσει τον Γιάσερ Αραφάτ, ωστόσο ο ίδιος ο Πάουελ δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. O Αμερικανός υπουργός κάλεσε το Ισραήλ να αποσύρει ''χωρίς καθυστέρηση'' τις στρατιωτικές του δυνάμεις από τις παλαιστινιακές περιοχές και προειδοποίησε την κυβέρνηση Σαρόν να μην εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα πριν από το ταξίδι του στην περιοχή, για να συνεχίσει τις εισβολές που έχουν τροφοδοτήσει την έκρηξη της βίας.

    Στο Κάιρο σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου, χωρίς την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας, Φαρούκ αλ-Σάρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διατήρηση των σχέσεων ορισμένων αραβικών χωρών με το Ισραήλ, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

    Κατά τη σύνοδο, οι Αραβες υπουργοί αναμένεται να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστινίους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση.

    Την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το ζήτημα του Ιράκ θα συζητήσουν το Σαββατοκύριακο στο Τέξας, και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

    Αποκλεισμένος και πάλι ο Αραφάτ

    Στο μεταξύ, ο κύριος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερακάτ δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ότι έχει χαθεί κάθε επικοινωνία με τον Γιάσερ Αραφάτ, που βρίσκεται πολιορκημένος από τις ισραηλινές δυνάμεις μέσα στο ίδιο το αρχηγείο στη Ραμάλα. Σύμφωνα με τον Ερακάτ, που μιλούσε από την Ιεριχώ, στην οποία δεν έχει εισβάλλει ο ισραηλινός στρατός, οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να έλθουν σε επαφή με τον Αραφάτ, που βρίσκεται απομονωμένος στο γραφείο του.

    Υπεύθυνοι των υπηρεσιών ασφαλείας των Παλαιστινίων είχαν δηλώσει προηγουμένως πως το ηλεκτρικό ρεύμα στο γραφείο του Αραφάτ είχε κοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο πρόεδρος Αραφάτ ενημέρωσε για τις ''ανησυχητικές'', κατ' αυτόν, εξελίξεις μέσω του ασυρμάτου τον επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών στη Γάζα, στρατηγό Αμίν αλ Χίντι, τόνισαν οι ίδιες πηγές. Ο Αραφάτ ανέφερε επίσης πως ο ισραηλινός στρατός χθες δεν επέτρεψε τον ανεφοδιασμό των γραφείων του, στα οποία βρίσκεται πολιορκημένος μαζί με πολλούς άνδρες της προσωπικής του φρουράς από τις 29 Μαρτίου.

    Την ίδια ώρα, συγκεχυμένη παραμένει η κατάσταση στη Βηθλεέμ, όπου περίπου 200 Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι στο Ναό της Θείας Γέννησης. Το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο κάλεσε τους Ισραηλινούς να μην εισβάλλουν στην εκκλησία.

    To Ισραήλ είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι αν οι ευρισκόμενοι μέσα στο Ναό βγουν έξω, δεν επρόκειτο να πυροβοληθούν, θα γίνονταν όμως συλλήψεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες.

    Φραγκισκανοί ιερείς που βρίσκονται μαζί με τους εγκλωβισμένους στον ιερό Ναό της Γέννησης εξέφρασαν φόβους για επικείμενη ισραηλινή επίθεση, με το πρόσχημα της απελευθέρωσης.

    Ελληνική αντιπροσωπεία στη Ραμάλα

    Η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα καταδίκασε την προσπάθεια τρομοκράτησης της ελληνικής αποστολής και έκανε παράλληλα έκκληση για αποστολή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με πενταμελή αντιπροσωπεία συναδέλφων του ευρωβουλευτών κατόρθωσε χθες να παρακάμψει τα σημεία ελέγχου των ισραηλινών δυνάμεων και επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ραμάλα.

    [07] Σφοδρές βροχοπτώσεις στον Ισημερινό

    6/4/2002 12:11:00 μμ

    Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 2.000 έχουν μείνει άστεγοι στις παράκτιες περιοχές του Ισημερινού εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν τη χώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές. Από τις καταιγίδες καταστράφηκαν γέφυρες και δρόμοι, ενώ τα ποτάμια υπερχείλισαν προκαλώντας ζημιές σε περισσότερα από 5.000 σπίτια, καθώς και στις καλλιέργειες ρυζιού, καφέ και κακάο, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Πριν από δύο εβδομάδες η κυβέρνηση είχε θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις παράκτιες επαρχίες της χώρας, ενώ θα διαθέσει το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όσων επλήγησαν από τις καταιγίδες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 April 2002 - 9:54:26 UTC