Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον αέρα η εκδρομή μαθητών Ειδικού Λυκείου
  • [02] Ο Κ. Καραμανλής εγκαινίασε Κέντρο Νεότητας
  • [03] Χάρτης εθελοντισμού για τη Βόρεια Ελλάδα
  • [04] Συνεργασία Βενιζέλου-Αγγελοπούλου
  • [05] Επεισόδια στον αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού
  • [06] Νέος πρόεδρος στο ''Ερρίκος Ντυνάν''

    [01] Στον αέρα η εκδρομή μαθητών Ειδικού Λυκείου

    Πηγή: ΑΠΕ 10/4/2002 9:08:00 μμ

    Σαν κεραυνός έπεσε πάνω στους μαθητές της Γ τάξης Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Λυκείου Αθηνών η αρνητική απάντηση της νομαρχίας να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή των τελειοφοίτων. Η απόφαση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στηρίχθηκε σε προεδρικό διάταγμα του 1982 το οποίο απαγορεύει τις πολυήμερες εκδρομές στους μαθητές των ειδικών σχολείων. Μια διάταξη η οποία όμως είχε πέσει σε αχρηστία, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας με ειδικές ανάγκες, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

    Παρέμβαση Ευθυμίου μετά από διαμαρτυρία

    Η Συνομοσπονδία έστειλε διαμαρτυρία στους συναρμόδιους φορείς και στο υπουργείο Παιδείας, γνωστοποιώντας την πράξη της νομαρχίας η οποία, σύμφωνα με τη διαμαρτυρία ''αναδεικνύει τον εαυτό της σε θεματοφύλακα των διακρίσεων και του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και την ανάγκη άμεσης κάθαρσης της νομοθεσίας του υπουργείου Παιδείας, από όλες τις διατάξεις που συνιστούν διακρίσεις και προκαλούν αποκλεισμό στα άτομα με αναπηρίες''.

    Ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου πληροφορηθείς την άρνηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης έδωσε εντολή να αρχίσουν αμέσως οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδρομή των μαθητών. Οι μαθητές, που έχουν προγραμματίσει να αναχωρήσουν στις 15 Απριλίου, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές, είναι δέκα και έχουν τη σύμφωνο γνώμη των γονέων τους

    [02] Ο Κ. Καραμανλής εγκαινίασε Κέντρο Νεότητας

    Πηγή: ΑΠΕ 10/4/2002 8:50:00 μμ

    Το Κέντρο Νεότητας-Δημοτικό Γυμναστήριο του δήμου Παπάγου εγκαινίασε απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, το οποίο θα φέρει και το όνομα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό συμβάλλει στη δημιουργία καλύτερων προτύπων και πως αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για να καταστήσει τους νέους από παρατηρητές σε συμμέτοχους. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σοβαρή πρόκληση ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, σημειώνοντας ότι η χώρα μας προβάλλει ως η μεγάλη του ολυμπιακού κινήματος αφού το 2004 καλούμαστε να παρουσιάσουμε στον κόσμο τι σημαίνει και τι θα σημαίνει το αθλητικό ιδεώδες, αλλά και να ορίσουμε τη θέση της Ελλάδας και του ελληνισμού στον κόσμο.

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ολυμπιακή υπόθεση

    "Στους αγώνες που έρχονται", είπε ο κ. Καραμανλής, "ο φίλαθλος κόσμος δεν περιμένει μόνο ρεκόρ στα στάδια, αλλά περιμένει να δει άλλους αγώνες και να γίνονται πράξη κοινά πανανθρώπινα οράματα, όπως η άμιλλα το αθλητικό πνεύμα, η χαρά της νίκης, η αξιοπρέπεια της ήττας και η δόξα της συμμετοχής".

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ολυμπιακή υπόθεση και η επιτυχία είναι μονόδρομος, σημειώνοντας ότι στην προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να σκεπτόμαστε μίζερα, ούτε να εμφανιζόμαστε ως εργολάβοι και τονίζοντας ότι δεν χωρά τίποτα κομματικό ή προσωπικό στην εικόνα και την τύχη ενός ολόκληρου λαού.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού χρειάζεται έργο, υπευθυνότητα και συνέπεια και επισήμανε ότι τα ολυμπιακά στάδια του 2004 θα γεμίσουν από Έλληνες θεατές αν οι αθλητές μας είναι σε θέση να διεκδικήσουν και τη διάκριση, αναφέροντας ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται χώροι για την προετοιμασία των αθλητών, των μελλοντικών πρωταθλητών και ολυμπιονικών.

    [03] Χάρτης εθελοντισμού για τη Βόρεια Ελλάδα

    Πηγή: ΑΠΕ 10/4/2002 9:40:00 μμ

    Πρωτοβουλία να αποτυπώσει έναν χάρτη εθελοντισμού στη Βόρεια Ελλάδα αναλαμβάνει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης προκειμένου "να γνωρίσουμε", όπως τόνισε ο υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης, "και να αναγνωρίσουμε τους χιλιάδες πολίτες που προσφέρουν ένα κομμάτι από την ψυχή τους για μια πιο δίκαιη κοινωνία". "Θέλουμε να συνδέσουμε την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων με τις θετικές πρωτοβουλίες των μη κυβερνητικών οργανώσεων", σημείωσε ο κ.Πασχαλίδης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το οποίο χαρακτήρισε "θετικό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης".

    [04] Συνεργασία Βενιζέλου-Αγγελοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ 10/4/2002 10:04:00 μμ

    Συνάντηση μιας ώρας με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο είχε απόψε στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου. Εξέτασαν όλο το φάσμα της ολυμπιακής προετοιμασίας και συγκεκριμένα την πολιτιστική Ολυμπιάδα και τη συνδρομή της Οργανωτικής Επιτροπής στην καλύτερη προώθησή της, μίλησαν για το Ολυμπιακό νομοσχέδιο που θα φέρει στο άμεσο μέλλον ο υπουργός Πολιτισμού στη Βουλή, τον προϋπολογισμό, τις Ολυμπιακές εφαρμογές και το λειτουργικό σχέδιο της διοργάνωσης.

    Βενιζέλος: συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς

    Ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος της έδρας του Αθήνα 2004 δήλωσε ότι μετά και από τα κολακευτικά λόγια του κ. Οσβαλντ πριν λίγες μέρες για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας εμείς συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς να εργαζόμαστε για την πρόοδο της προετοιμασίας. Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Οσβαλντ (''η Αθήνα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού'') λέγοντας μόνο ότι ο κ. Οσβαλντ είναι φίλος, ένας καλός συνεργάτης και ασχολούμαι μόνο με τις επίσημες δηλώσεις που κάνει σε μένα, στον πρωθυπουργό και στην Οργανωτική Επιτροπή.

    Εξάλλου, νωρίτερα την έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής επισκέφθηκε ο υπερνομάρχης Αττικής Θόδωρος Κατριβάνος και είχε συνάντηση με την κ. Αγγελοπούλου.

    [05] Επεισόδια στον αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/4/2002 9:19:00 μμ

    Σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν περίπου ένα τέταρτο μετά την έναρξη του β ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού, όταν οι οπαδοί του Ηρακλή άρχισαν να πετούν βεγγαλικά και σπασμένα καθίσματα στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου. Στη συνέχεια έσπασαν μία πόρτα επικοινωνίας με τον αγωνιστικό χώρο και μπήκαν μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου. Επί 20 λεπτά έγινε μία "μάχη" μεταξύ των ΜΑΤ και των οπαδών του Ηρακλή, οι οποίοι πότε έμπαιναν μέσα στον αγωνιστικό και πότε έβγαιναν όταν έκαναν έφοδο τα ΜΑΤ. Με τη λήξη του αγώνα, που ολοκληρώθηκε κανονικά, και στον οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός με 3-0, οι οπαδοί του Ηρακλή αποχώρησαν και από τον αγωνιστικό χώρο και από τις κερκίδες ανάβοντας φωτιές στα καθίσματα, ενώ η εικόνα θύμιζε βιβλική καταστροφή με χιλιάδες σπασμένα καθίσματα και δύο-τρίες εστίες φωτιάς στις κερκίδες.

    [06] Νέος πρόεδρος στο ''Ερρίκος Ντυνάν''

    10/4/2002 9:52:00 μμ

    Την απομάκρυνση από τη θέση του προέδρου του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" Ανδρέα Μαρτίνη αποφάσισε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, διορίζοντας προσωρινή διοίκηση με πρόεδρο τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό, Αναστάσιο Μαρίνη. Η προσωρινή διοίκηση θα ασκεί τα καθήκοντά της έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση της ποινικής δίωξης για απιστία και απάτη που εκκρεμεί εις βάρος του Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος φέρεται ότι καταχράστηκε 25 εκατ. ευρώ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 April 2002 - 20:56:13 UTC