Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσταση ανώνυμης εταιρίας για τα Ολυμπιακά ακίνητα
  • [02] Δ. Ελληνικού: Μετατόπιση ολυμπιακών εγκαταστάσεων
  • [03] Νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μπιν Λάντεν
  • [04] ΠΓΔΜ: Oμαδικός τάφος Αλβανών
  • [05] Πέθανε ο εξερευνητής του ''Κον Τίκι''
  • [06] Ευρωλίγκα: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 65-75
  • [07] Ευρωλίγκα: Ο Παναθηναϊκός στο Final Four
  • [08] Πέθανε ο Δημήτρης Δημητρίου
  • [09] Χιλιάδες μούμιες... στο Περού

    [01] Σύσταση ανώνυμης εταιρίας για τα Ολυμπιακά ακίνητα

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/4/2002 11:39:00 μμ

    Εν μέσω εντονότατων αντιδράσεων ψηφίστηκε απόψε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η διάταξη για τη σύσταση εταιρείας που θα διαχειριστεί τα Ολυμπιακά ακίνητα μετά το 2004. Μνημείο αδιαφάνειας χαρακτήρισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη διάταξη ζητώντας την απόσυρσή της και η Νέα Δημοκρατία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό με την αιτιολογία ότι στο νέο κανονισμό της Βουλής δεν προβλέπεται ονομαστική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν Νέα Δημοκρατία, Συνασπισμός και ΚΚΕ.

    [02] Δ. Ελληνικού: Μετατόπιση ολυμπιακών εγκαταστάσεων

    18/4/2002 10:58:00 μμ

    Ο εκπρόσωπος του Δήμου Ελληνικού Αττικής κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις, με τις οποίες ζητάει να ακυρωθεί και να ανασταλεί, μερικώς, η υπ' αριθ. 28772/6978/16.11.2001 απόφαση των υπουργών ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Πολιτισμού και Μεταφορών. Με την προσβαλλόμενη απόφαση καθορίζονται τα όρια της περιοχής υποδοχής ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του αεροδρομίου Ελληνικού και η έγκριση έργων υποδομής αυτών και η γενική διάταξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού.

    Συγκεκριμένα, ο Δήμος ζητάει ουσιαστικά να κατασκευαστεί σε άλλο σημείο του χώρου υποδοχής των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων, εντός του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού, το αμαξοστάσιο του περιαστικού τραμ και όχι σε επαφή, σχεδόν, με τον οικισμό του Δήμου Ελληνικού.

    Επίσης, ο Δήμος στις αιτήσεις του υπογραμμίζει ότι, προβλέπεται οι εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του τραμ να γίνουν σε απόσταση 40 μόλις μέτρων από την κατοικημένη περιοχή, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον εκατό μέτρων.

    Τέλος, ζητάει ο Δήμος να μην διέρχεται από το προαύλιο του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής η συνδετήρια γραμμή μεταξύ του αμαξοστασίου του τραμ και της κύριας γραμμής του τραμ.

    [03] Νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μπιν Λάντεν

    Πηγή: ΑΠΕ 18/4/2002 11:43:00 μμ

    Ο διαβόητος Οσάμα μπιν Λάντεν σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία, το οποίο μεταδόθηκε απόψε από το τηλεοπτικό δίκτυο "Αλ Τζαζίρα" αναφέρει ότι οι Ηνωμές Πολιτείες δεν θα γνωρίσουν την ασφάλεια όσο οι Παλαιστίνιοι δεν ζήσουν εν ειρήνη. Ο μπιν Λάντεν ισχυρίζεται ότι οι Μουσουλμάνοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται παρά το γεγονός ότι οι εχθροί τους διαθέτουν μεγαλύτερους στρατούς.

    " Η Αμερική δεν θα μπορεί ούτε να ονείρευεται την ασφάλεια εαν εμείς δεν δούμε μια χειροπιαστή πραγματικότητα για την Παλαιστίνη, την γη των δύο ιερών τεμένων (Σαουδική Αραβία) και γιαόλες τις μουσουλμανικές χωρες", δηλώνει ο μπιν Λάντεν στο βινετεοσκοπημένο μηνυμά του.

    "Σας προαναγγείλαμε πριν απο λίγες εβδομάδες ότι τα αδέλφια μας θα βγούν καρτώντας τα κεφάλια τους στα χεριά τους αποφασιμένοι να πεθάνουν στο δρόμο του Θεού, έτσι προσεύχομαι στο Θεό να τους δώσει τη νίκη και να επτύχουν το στόχο τους", αναφέρει ο μπιν Λάντεν στο μηνυμά του.

    [04] ΠΓΔΜ: Oμαδικός τάφος Αλβανών

    18/4/2002 9:55:00 μμ

    Ο κρατικός ραδιοσταθμός των Σκοπίων μετέδωσε σήμερα ότι έγινε η εκταφή από ομαδικό τάφο του λειψάνου ενός εξάχρονου αγοριού της αλβανικής κοινότητας της ΠΓΔΜ, που έχασε την ζωή του στη διάρκεια του 2001, οπότε συγκρούονταν οι εθνότητες της ΠΓΔΜ, μαζί με περίπου 10 ομοεθνείς του. Το εξάχρονο αγόρι είναι ο Ερχάν Αλιού, ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας του ομαδικού τάφου είναι ο 67χρονος Μουαρέμ Ραμαντάνι.

    Οι αρχές εκτιμούν ότι οι Αλβανοί έχασαν την ζωή τους στη διάρκεια του Αυγούστου του 2001, στο χωριό Λιούμποτεν πολύ κοντά στα Σκόπια, που δέχθηκε τότε επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό (η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού είναι Αλβανοί).

    Μετά από μαρτυρίες συντοπιτών τους, εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου(ΔΠΔ) για εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία εντόπισαν τον ομαδικό τάφο και ακολούθησε το δυσάρεστο έργο της αναγνώρισης των λειψάνων από οικείους των φονευθέντων.

    [05] Πέθανε ο εξερευνητής του ''Κον Τίκι''

    Πηγή: ΑΠΕ 18/4/2002 10:15:00 μμ

    Ο Νορβηγός εξερευνητής θόρ Χέγιερνταλ, που είχε γίνει διάσημος διασχίζοντας τον Ειρηνικό με την σχεδία "Κον Τίκι" το 1947, πέθανε σήμερα από καρκίνο στην Ιταλία σε ηλικία 87 ετών, έγινε γνωστό απο την οικογένεια του. "Ο πατέρας μου πέθανε στον ύπνο του", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο θόρ Χέγιερνταλ ο νεότερος, ο πρωτότοκος γιός του νορβηγού εξερευνητή. Ο Χέγιερνταλ "έσβησε" στις 20.10 ώρα Ελλάδας στην κατοικία του στη μεσογειακή πόλη του Αλάσιο.

    Το βιβλίο του φημισμένου εξερευνητή για το ταξίδι του, μήκους 8000 χλμ απο το Περού στην Πολυνησία, μεταφράστηκε σε 67 γλώσσες και η ταινία που έγινε για την αποστολή του και ήθελε να δείξει οτι τα νησιά του ειρηνικού είχαν κατοικηθεί εν μέρει απο μετανάστες απο τη νότια Αφρική, τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ.

    [06] Ευρωλίγκα: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 65-75

    Πηγή: ΑΠΕ 18/4/2002 11:20:00 μμ

    Ο Ολυμπιακός, πέτυχε το σκοπό του, αφού επικράτησε με 75-65 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, η τύχη δεν του χαμογέλασε, καθώς λίγα λεπτά πριν τη λήξη της δικής τους αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός επικρατούσε της Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα και ετοίμαζε βαλίτσες για Μπολόνια όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Τα δεκάλεπτα: 23-20, 33-29, 49-58, 65-75.

    [07] Ευρωλίγκα: Ο Παναθηναϊκός στο Final Four

    Πηγή: ΑΠΕ 18/4/2002 11:17:00 μμ

    Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε τις κρατήσεις του Παναθηναϊκού για Μπολόνια. Με κορυφαίο τον Ελληνα σέντερ, οι "πράσινοι" νίκησαν στη Λουμπλιάνα 79-72 την Ολίμπια και πήραν την πρώτη θέση του έβδομου ομίλου και την πρόκριση για το Final Four της Ευρωλίγκα που θα γίνει στις 3 και 5 Μαϊου στο "Παλαμαλαγκούτι". Αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στον ημιτελικό, θα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τα δεκάλεπτα: 29-17, 37-42, 55-59, 72-79

    [08] Πέθανε ο Δημήτρης Δημητρίου

    18/4/2002 8:20:00 μμ

    Η παλιά δόξα του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Δημητρίου, άφησε το πρωί την τελευταία του πνοή στα 54 χρόνια του νικημένος από τον καρκίνο. Αγωνίστηκε με τους πράσινους για 11 χρόνια κι ήταν μέλος της "χρυσής" ομάδας που το 1971 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στο Γουέμπλεϊ κόντρα στο Αγιαξ. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 5 από το Νεκροταφείο Σπάτων.

    [09] Χιλιάδες μούμιες... στο Περού

    18/4/2002 9:55:00 μμ

    Περίπου δύο χιλιάδες διακόσιες μούμιες, που ανακαλύφθηκαν κάτω απο μια παραγκούπολη, στην τοποθεσία Τουπάκ Αμάρου, στο Περού, έχουν ενθουσιάσει τους αρχαιολόγους. Ο υπεύθυνος της ανασκαφής Γκιγιέρμο Κόκ, δήλωσε ότι οι μούμιες έχουν αρχίσει να "κουβεντιάζουν" και να αφηγούνται εκπληκτικές ιστορίες, εννοώντας ότι η ανακάλυψη αναμένεται να φωτίσει τα μυστικά του πολιτισμού των Ινκας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 April 2002 - 20:57:10 UTC