Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνοτουρκική πρωτοβουλία για Μεσανατολικό
  • [02] Κυβερνητική κρίση στην Αργεντινή
  • [03] Παρέμβαση Σολάνα στη Μ. Ανατολή
  • [04] Βήματα πρόοδου για την μεταφορά αερίου
  • [05] Ετοιμη η ΑΕΚ για τον τελικό
  • [06] ΟΣΦΠ: Δώρο στον πρόεδρο το Νταμπλ
  • [07] Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Κόλκα
  • [08] Ο Μπριάκος διατητής στον τελικό κυπέλλου
  • [09] UEFA: Αλλάζει ο κανονισμός του ''χρυσού γκολ''
  • [10] Ανετη νίκη του Αρη επί του Ιωνικού ΝΦ
  • [11] Παρατυπίες στα βιβλία της ΠΑΕ Αρης
  • [12] Επαφές Καλαφάτη για ανακατασκευή της Τούμπας
  • [13] Προβάδισμα Νήαρ Ηστ για τις θέσεις 7-12
  • [14] Μπάσκετ: Βήμα πρόκρισης του Ηρακλή
  • [15] Εξαντλήθηκαν τα εισητήρια του τελικού UEFA

    [01] Ελληνοτουρκική πρωτοβουλία για Μεσανατολικό

    23/4/2002 8:15:00 μμ

    Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνουν αύριο το απόγευμα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζέμ, ώστε να δοθεί ένα συμβολικό μήνυμα συνεργασίας στις δύο πλευρές,ενώ την Πέμπτη το πρωϊ, θα έχουν συνομιλίες με τον Γιάσερ Αραφάτ και εν συνεχεία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν. Σε δηλώσεις του για το ταξίδι Παπανδρέου-Τζεμ ο Σιμόν Πέρες χαρακτήρισε πολύ σημαντική την κοινή τους προσπάθεια.

    Νωρίτερα σήμερα στο περιθώριο της 5ης Ευρωμεσογιακής Διάσκεψης πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση των υπουργών Ελλάδας -Τουρκίας -Ισραήλ. Kύριο θέμα της συνάντησης ήταν το αυριανό ταξίδι των κυρίων Παπανδρέου και Τζεμ στο Τελ Αβίβ και τη Ραμάλα.

    Ο κ. Παπανδρέου που θα επιστρέψει απόψε από την Βαλένθια στην Αθήνα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις εξελίξεις και με τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο Ναμπίλ Σάαθ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον Υπατο Αρμοστή της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα, τον προεδρεύοντα Τζοσέπ Πικέ, τον Βρετανό Τζακ Στρο και τον Γιόσκα Φίσερ.

    Ελληνική βοήθεια στην Παλαιστίνη

    Αύριο το πρωί αναχωρεί τελικά το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 που θα μεταφέρει στην Παλαιστίνη το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για να συμμετάσχει στις έρευνες για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων και την ανάσυρση πτωμάτων στις πόλεις Τζενιν και Ναμπλους. Μαζί με τους πυροσβέστες θα μεταβεί στην Παλαιστίνη και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ με δύο ασθενοφόρα.

    [02] Κυβερνητική κρίση στην Αργεντινή

    23/4/2002 10:14:00 μμ

    Την παραίτησή του στον Αργεντινό Πρόεδρο, Εντουάρντο Ντουάλντε, υπέβαλε σήμερα σύσσωμη η κυβέρνηση της χώρας , όπως ανέφερε υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή που διευκρίνισε, προς το παρόν, ότι ο πρωθυπουργός έκρινε αναγκαία αυτή τη συλλογική παραίτηση μετά την υποβολή παραίτησης εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Χόρχε Ρέμες Λενίκοβ.

    Διάσταση απόψεων μεταξύ προέδρου και κυβέρνησης

    Αναλυτές στο Μπουένος Αϊρες επισημαίνουν ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ προέδρου και κυβέρνησης απέναντι στην οξεία οικονομική κρίση που πλήττει φέτος την μεγάλη λατινοαμερικανική χώρα, ιδίως όμως απέναντι στην απαραίτητη για την αντιμετώπισή της λήψη δέσμης ''αντιλαϊκών'' οικονομικών μέτρων.

    Αποκλίσεις απόψεων όμως, πρόσθεταν οι αναλυτές, παρατηρούνταν τελευταία ακόμα κι ανάμεσα στους κόλπους της περονιστικής κυβέρνησης.

    Νωρίτερα και ενώ στο Κοινοβούλιο ήταν υπό συζήτηση νομοσχέδιο με το οποίο οι κάτοχοι διάφορων κατηγοριών χρεωγράφων θα τα αντικαταστήσουν υποχρεωτικώς με δεκαετή κρατικά ομόλογα, κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι επίκειται η συλλογική παραίτηση της κυβέρνησης που πάντως δεν έχει ανακοινωθεί απο τα κρατικά μμε προς το παρόν.

    [03] Παρέμβαση Σολάνα στη Μ. Ανατολή

    23/4/2002 10:09:00 μμ

    Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνει απόψε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χαβιέ Σολάνα, όπου θα επιχειρήσει να συναντήσει τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος παραμένει πολιορκούμενος του Ισραηλινού στρατού στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, ενώ θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν. Το ταξίδι του κ. Σολάνα στη Μέση Ανατολή προγραμματίστηκε μετά από πρόσκληση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, για μετάβαση ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ.

    Εκρηξη κοντά στα γραφεία του Αραφάτ

    Ο κ. Πέρες δήλωσε πως η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα κατορθώσει να συναντηθεί με τον Γιασέρ Αραφάτ και χαρακτήρισε "παρεξήγηση" προηγούμενη απαγόρευση της κυβέρνησης Σαρόν να συναντηθεί ο Γιάσερ Αραφάτ με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

    Λίγο αργότερα όμως, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο κτίριο όπου βρίσκεται η έδρα του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο παλαιστίνιοι αξιωματούχοι από το εσωτερικό του κτιρίου.

    Η Παλαιστινιακή Αρχή, κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι προκάλεσε την ανατίναξη του κτιρίου όπου στεγάζεται η φυλακή που βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίριο όπου είναι το γενικό επιτελείο του Γιάσερ Αραφάτ.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έξι χειροβομβίδες που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο της φυλακής και πυροτεχνουργοί του στρατού του Ισραήλ τις πυροδότησαν.

    Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής ασφάλειας Μοχάμαντ Νταχλάν που επισήμανε ότι ''ο Γιάσερ Αραφάτ είναι σώος και αβλαβής''.

    Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι με την καταστροφή του κτιρίου της φυλακής από την ισχυρή έκρηξη, πολλοί εσωτερικοί τοίχοι έπεσαν, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόσβαση των Ισραηλινών στον ίδιο τον παλαιστίνιο ηγέτη μπορεί τώρα να γίνει ακόμα πιο εύκολη.

    Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις στη Βηθλεέμ

    Εν τω μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα έληξαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστίνιων για να τερματιστεί η πολιορκία του Ναού της Γέννησης στη Βηθλεέμ.

    ''Εποικοδομητικές'' χαρακτήρισε τις συνομιλίες ο δήμαρχος της Βηθλεέμ και ελπίζει ότι θα υλοποιηθούν οι προτάσεις στη συνάντηση που θα επαναληφθεί σε λίγη ώρα.

    Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν δήλωνε αισιόδοξος για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ κατήγγειλε τη "λάσπη" όπως είπε κατά του Ισραήλ σχετικά με τη σφαγή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

    [04] Βήματα πρόοδου για την μεταφορά αερίου

    23/4/2002 8:51:00 μμ

    Ενα ακόμα βήμα για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω Τουρκίας και Ελλάδας έγινε σήμερα με την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου στο Μπακού και τις πολλαπλές επαφές του με την κυβέρνηση της χώρας. Η επίσκεψη επισφραγίστηκε με κοινό ανακοινωθέν του κ. Τσοχατζόπουλου και του ομολόγου του υπουργού Πετρελαίου και Ενέργειας Mejid Kerimov όπου επιβεβαιώνονται ''οι υπάρχουσες δυνατότητες για τη δημιουργία μιας σταθερής βάσης ευρείας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών'' στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα του φυσικού αερίου.

    Η βελτίωση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων διευκολύνει την μεταφορά αερίου

    Οπως δήλωσε ο κ.Τσοχατζόπουλος, η Ελλάδα μετέφερε την πολιτική βούληση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποκτήσει η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού πρόσβαση στην περιοχή της Κασπίας εξασφαλίζοντας οδούς και δίκτυα τράνζιτ μέσω Ελλάδας-Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

    ''Σήμερα οι αντικειμενικές συνθήκες για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι πλέον ρεαλιστικές και είναι εφικτό να πετύχουμε αυτό το στόχο'', πρόσθεσε ο κ Τσοχατζόπουλος, σε μια έμμεση αναφορά στη βελτίωση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων που καθιστούν πια δυνατή την κατασκευή αγωγού που θα συνδέει μέσω Δαρδανελλίων τα συστήματα διακίνησης φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    Στόχος, τόνισε ο κ.Τσοχατζόπουλος, είναι να τροφοδοτηθούν οι βαλκανικές αγορές, Σκόπια, Κόσοβο, Γιουγκοσλαβία, Σλοβενία και Κροατία αλλά και της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    "Σήμερα", υπογράμμισε o υπ. Ανάπτυξης, η ΕΕ καλύπτει μόνο το 30-35% των ενεργειακών αναγκών της από το ρωσικό φυσικό αέριο, άρα ''υπάρχει μια τεράστια ποσότητα ανοιχτή για εμάς που μπορεί να καλυφθεί με νέα ποσότητα αερίου από την αγορά της Κασπίας''.

    [05] Ετοιμη η ΑΕΚ για τον τελικό

    23/4/2002 9:54:00 μμ

    Σε ελαφρούς ρυθμούς γυμνάσθηκαν σήμερα ο Ντέμης Νικολαϊδης και ο Βασίλης Τσάρτας. Οι δύο ''αστέρες'' της ΑΕΚ εξακολουθούν να αισθάνονται ενοχλήσεις, ο πρώτος στον προσαγωγό και ο δέυτερος στον δικέφαλο και έτσι προτιμήθηκε να γυμνασθούν ελαφρά, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση τους, ενόψει του τελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

    Χωρίς προβλήματα τραυματισμών στον τελικό η ΑΕΚ

    Αντίθετα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Βασίλης Λάκης, προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στην διάθεση του Φερνάντο Σάντος, για τον αγώνα του Σαββάτου.

    Η σημερινή προπόνηση έγινε χωρίς τον Διονύση Χιώτη, που ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο Πάσιος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

    Τέλος, ο Χρήστος Μαλαδένης έκανε θεραπεία, όπως και ο Νίκος Γεωργέας που έκανε επιπλέον ορισμένες ασκήσεις με βάρη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού.

    Συνέντευξη Σάντος στην πορτογαλική ''Record''

    ''Είμαι καλός πρεσβευτής της πατρίδας μου'', είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Φερνάντο Σάντος στην εφημερίδα της Πορτογαλίας ''Record''. Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στους συμπατριώτες του για αρκετά πράγματα, αλλά τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων του είναι η πεποίθηση του πως η Ενωση μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, έστω και την ύστατη ώρα, αλλά και η ικανοποίηση του για όσα έχει καταφέρει φέτος.

    ''Οταν έφτασα στην Ελλάδα, κανείς δεν πίστευε ότι η ΑΕΚ θα είναι στις δύο πρώτες θέσεις. Για την ακρίβεια λείπει το κερασάκι στην κορυφή της τούρτας'', επεσήμανε ο Σάντος και πρόσθεσε: ''Ακόμα πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να βάλει το μεγάλο κεράσι. Αν όμως δεν τα καταφέρει, θα έχει βάλει δύο μικρότερα. Την έξοδο στο τσάμπιονς λιγκ και το κύπελλο. Θα έλεγα ότι το πρωτάθλημα θα ήταν ένα θαύμα, αλλά ό,τι έχει γίνει είναι πολύ καλό. Το περισσότερο θα ήταν θαυμάσιο''.

    Οσον αφορά στο επαγγελματικό του μέλλον, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να αποκαλύψει τις προθέσεις του, όμως πληροφορίες από την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, αναφέρουν πως ο Σάντος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα: ''Υπάρχουν δύο παιχνίδια, που μπορεί να είναι αποφασιστικά. Για το μέλλον θα μπορώ να μιλήσω μόνο μετά τις 8 Μαϊου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 11 Μαϊου, φεύγω για την Πορτογαλία, έχω βγάλει και εισιτήρια. Δεν είναι δεδομένο ότι θα μείνω. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για να το πεις. Δεν έχω συμβόλαιο ή δέσμευση με κάποιον σύλλογο. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμπέρασμα του μένω ή φεύγω.''.

    Σχετικά με το αποτέλεσμα του ντέρμπι που κατά πάσα πιθανότητα στέρησε από την ΑΕΚ την κατάκτηση του τίτλου, ο Σάντος, τόνισε: ''Είναι αλήθεια ότι ρισκάραμε. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, αλλά να πιστέψουμε ότι έχουμε να κερδίσουμε. Αλλά δεχτήκαμε γκολ από ασυγχώρητη αφηρημάδα. Είμαι λυπημένος για τους παίκτες και τους οπαδούς, που δεν κουράστηκαν να μας υποστηρίζουν και όταν χάναμε''.

    Για τον τελικό του κυπέλλου, ο Σάντος φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος: ''Είναι φυσιολογικό η εκδίκηση να αποτελεί φιλοδοξία των ποδοσφαιριστών. Αν αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με πνεύμα εκδικητικό, δεν ξέρω τι θα συμβεί. Αν το αντιμετωπίσουμε με πνεύμα νικητή, θεωρώ ότι θα το κερδίσουμε. Η ισοβαθμία στην πρώτη θέση αποδεικνύει ότι αντικειμενικός στόχος μας φέτος ήταν να παλέψουμε και με την ίδια φιλοσοφία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα δύο παιχνίδια που απομένουν. Η ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι φτάνει στα όριά της''.

    [06] ΟΣΦΠ: Δώρο στον πρόεδρο το Νταμπλ

    23/4/2002 9:37:00 μμ

    Το νταμπλ θέλουν να κάνουν δώρο στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη, οι παίκτες του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" φέτος νιώθουν πιο κοντά τους τον ιδιοκτήτη της ομάδας ενώ και ο Τάκης Λεμονής έχει επισημάνει τη μεγάλη συμπαράσταση του προέδρου στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια και ζήτησε από τους παίκτες να μη χαλαρώσουν ενόψει του τελικού με την ΑΕΚ.

    Χωρίς προβλήματα η προπόνηση

    Στον αγωνιστικό τομέα ο Λεμονής δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Ο Γιώργος Αμανατίδης ταλαιπωρείται από σφίξιμο στον δικέφαλο. Θεραπεία έκανε ο Χρήστος Πατσατζόγλου, που έχει ένα κτύπημα στο πόδι, από το σαββατιάτικο ματς. Η κατάσταση και των δύο παικτών δεν εμπνέει ανησυχία εν όψει του τελικού.

    Ο Τάκης Λεμονής θέλησε να δώσει κάποιες «ανάσες σε ορισμένους παίκτες που έχουν φορτσάρει πολύ τον τελευταίο καιρό και έτσι οι Αλεξανδρής, Ζιοβάνι, Ζέτερμπεργκ, Καρεμπέ, Βενετίδης και Τζόρτζεβιτς έκαναν πιο χαλαρό πρόγραμμα από την υπόλοιπη ομάδα, με σκοπό να "φρεσκαριστούν" εν όψει του τελικού.

    [07] Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Κόλκα

    23/4/2002 9:31:00 μμ

    Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει το μέλλον του Γιόνας Κόλκα στον Παναθηναϊκό. Ο μάνατζερ του Φιλανδού άσου, Κις Πλάγκσμα, πραγματοποίησε ταξίδι αστραπή στην Αθήνα όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αγγελο Φιλιππίδη και αφορούσε το μέλλον του "πελάτη" του στον Παναθηναϊκό.

    Ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Πλάγκσμα περιορίστηκε να πει ότι συζήτησε με τον κ. Φιλιππίδη θέματα οικονομικής φύσεως, δίνοντας έτσι "τροφή" για νέα για νέα σενάρια αφού δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει ούτε στο ελάχιστο αν ο παίκτης θα μείνει ή θα φύγει από τους "πράσινους".

    Οι εμφανίσεις του Φιλανδού άσου στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον έχουν φέρει στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως η Ντόρτμουντ, η Ρέιντζερς και η Πάρμα, με την τελευταία να επιθυμεί διακαώς την απόκτησή του.

    [08] Ο Μπριάκος διατητής στον τελικό κυπέλλου

    Πηγή: ΑΠΕ 23/4/2002 8:24:00 μμ

    Ο Θανάσης Μπριάκος του συνδέσμου Ηπείρου θα είναι ο διαιτητής του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ ΑΕΚ-Ολυμπιακού, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση. Βοηθοί του θα είναι οι Τομαράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Τσούκας (Αρκαδίας), ενώ τέταρτος διαιτητής ο Μάκης Ευθυμιάδης (Δράμας). Ο κ. Μπριάκος έχει σφυρίξει φέτος τα εξής παιχνίδια στο πρωτάθλημα: Ξάνθη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, Αρης-ΑΕΚ, ΟΦΗ-Πανιώνιος και Πανιώνιος-Εθνικός Αστέρας. Στην αρχή της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Μπίκας, πρότεινε διαιτητή κοινής αποδοχής, αλλά καμία από τις δύο ΠΑΕ δεν το δέχθηκε.

    Μπορεί ο Θανάσης Μπριάκος να μην έχει διευθύνει ποτέ αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ωστόσο η τύχη το έφερε να "σφυρίξει" στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες, διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

    Ο Μπριάκος από την περίοδο 1998-99 οπότε και πήρε το χρίσμα του διαιτητή της Α` Εθνικής, συνολικά έχει διευθύνει 11 συναντήσεις τόσο της ΑΕΚ, όσο και του Ολυμπιακού, με συνολικό απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία για την Ενωση και 6 νίκες και 1 ισοπαλία για τους "ερυθρόλευκους". Στα αξιοσημείωτα των παιχνιδιών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού που έχει διευθύνει ο Ηπειρώτης ρέφερι, είναι τα επεισόδια που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν στα δύο από αυτά.

    Πρόκειται για δύο συναντήσεις του εφετινού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα του Αρη με την ΑΕΚ στο Χαριλάου αλλά και της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, όπου ο Μπριάκος δεν δίστασε να βγάλει κόκκινη κάρτα στους Καρεμπέ και Τζιοβάνι. Επίσης ο Μπριάκος ήταν ο διαιτητής και στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου Ηρακλής-Ολυμπιακός, όπου οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν 3-0 και πήραν την πρόκριση για τον τελικό.

    [09] UEFA: Αλλάζει ο κανονισμός του ''χρυσού γκολ''

    23/4/2002 11:13:00 μμ

    Μια λύση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεσοβέζικη, επινόησε η UEFA για να απαλλαχθεί από έναν κανονισμό, με τον οποίο ήταν αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων. Από τη νέα αγωνιστική περίοδο, καταργείται το "χρυσό γκολ" από τους τελικούς όλων των μεγάλων διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και στη θέση του θα υπάρχει ένα... επίχρυσο!

    Ρώσικη ... ρουλέτα πάλι οι παρατάσεις

    Κάπως έτσι φαίνεται ο νέος κανονισμός, που προβλέπει δύο παρατάσεις των 15 λεπτών. Αν ένας τελικός (Τσάμπιονς Λιγκ, κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) ολοκληρωθεί ισόπαλος, τότε ξεκινά το έξτρα δεκαπεντάλεπτο. Αν στο τέλος του (δηλαδή στο 105΄) υπάρχει νικητής, τότε το ματς ολοκληρώνεται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ακολουθεί το δεύτερο 15λεπτο και στη συνέχεια (πάντα με το σκορ ισόπαλο) τα πέναλτι.

    Οπως ανακοίνωσε η UEFA μέσω του επίσημου δικτυακού της τόπου, η απόφαση αυτή πάρθηκε με τη συναίνεση αναγνωρισμένων προπονητών, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο κανονισμός του χρυσού γκολ, δεν είναι δίκαιος.

    Τα τελευταία έξι χρόνια η ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είχε τρία "τρανταχτά" παραδείγματα, με τη Γερμανία (1996) και τη Γαλλία (2000) να αναδεικνύονται πρωταθλήτριες Ευρώπης χάρη σε χρυσό γκολ, ενώ με τον ίδιο τρόπο πανηγύρισε πέρσι η Λίβερπουλ το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στον συγκλονιστικό τελικό εναντίον της Αλάβές.

    [10] Ανετη νίκη του Αρη επί του Ιωνικού ΝΦ

    23/4/2002 9:56:00 μμ

    Ο Αρης μετέτρεψε σε... προπόνηση τη σημερινή αναμέτρηση με τον Ιωνικό ΝΦ, τον οποίο και κέρδισε μέσα στο "Αλεξάνδρειο", με 98-62. Ετσι, δεν πήρε μόνο το αίμα του πίσω για την εντός έδρας ήττα, στην κανονική περίοδο, που «χάρισε και την παραμονή στον Ιωνικό, αλλά απέκτησε και προβάδισμα στους μεταξύ τους αγώνες, στο πλαίσιο της α' φάσης των πλέι οφ (θέσεις 7-12). Οι «κίτρινοι θα φιλοξενηθούν την Πέμπτη, στην έδρα της ομάδας του Γιώργου Καλαφατάκη, ενώ αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας, οι δύο ομάδες θα ανέβουν και πάλι Θεσσαλονίκη (27/04). Τα δεκέλεπτα: 21-8, 52-30, 71-49, 98-62.

    [11] Παρατυπίες στα βιβλία της ΠΑΕ Αρης

    23/4/2002 9:27:00 μμ

    Σειρά παρατυπιών αποκάλυψε ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Γ.Γ.Α που έγινε προ ημερών στα βιβλία της ΠΑΕ Αρης και που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το πόρισμα του ελέγχου που έγινε στα βιβλία της εταιρείας, αποκαλύπτει αδιαφανείς διαδικασίες για τις οποίες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιάννης Ζαχουδάνης ο οποίος διαπιστώνεται πως πράγματι είναι κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (κατέχει 1.361.000 μετοχές, ποσοστό 85,06%,), το οποίο όμως είναι ενεχυριασμένο σε δύο εταιρείες συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά.

    Ακολούθως, το πόρισμα επιβεβαιώνει την πώληση 680.500 μετοχών του κ. Ζαχουδάνη στην αγγλική εταιρεία ARROWFAST L.T/D στις 5/2/2002, και την καταβολή φόρου ποσού 44.020.50 ευρώ από τον νυν ιδιοκτήτη.

    Στις 25/2/2002 υπογράφηκε δήλωση υπαναχώρησης από τον κ. Ζαχουδάνη από τη σύμβαση πώλησης αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το φόρο που απαιτεί η αρμόδια εφορία (το πόρισμα αναφέρει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η μεταβίβαση θεωρείται έγκυρη παρότι εκκρεμεί η καταβολή του φόρου).

    [12] Επαφές Καλαφάτη για ανακατασκευή της Τούμπας

    23/4/2002 9:26:00 μμ

    Με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Πέτρος Καλαφάτης με αντικείμενο, την σύντομη επιχορήγηση δαπάνης που θα απαιτηθεί σαν πρώτη φάση για κατασκευή έργων στο γήπεδο της Τούμπας. Το ποσό που θα επιχορηγηθεί σε πρώτη φάση είναι της τάξεως των 234.776 ευρώ, ή 80 εκατομμυρίων δρχ. και θα αφορά την ανακατασκευή του ηλεκτροδοτικού συστήματος του γηπέδου, αφού η ομάδα θα χρειαστεί απαραιτήτως νέο ηλεκτροφωτισμό για την επόμενη διοργάνωση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τον προσεχή Σεπτέμβριο.

    Σε δεύτερη φάση θα επιδιορθωθούν τα δημοσιογραφικά θεωρεία, που στη σημερινή τους μορφή είναι αντιλειτουργικά για τους επισκέπτες τους. Το γήπεδο της Τούμπας έχει κλείσει για αθλητικές εκδηλώσεις και έχει ανοίξει για επισκευές και άλλες παρεμβάσεις.

    [13] Προβάδισμα Νήαρ Ηστ για τις θέσεις 7-12

    23/4/2002 8:35:00 μμ

    Πολύ σημαντικό προβάδισμα, ενόψει της συνέχειας των πλέι όφ, πήρε σήμερα η Νήαρ Ηστ, καθώς έριξε τις δικιές της "μπαλωθιές" μέσα στο Λίντο, όπου επικράτησε του Ηρακλείου με 83-73. Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό της Καισαριανής, την Πέμπτη και με τους σημερινούς φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι, καθώς με ενδεχόμενη νίκη περνάνε στη β' φάση. Τα δεκάλεπτα: 12-18, 34-39, 46-60, 73-83.

    [14] Μπάσκετ: Βήμα πρόκρισης του Ηρακλή

    23/4/2002 8:30:00 μμ

    Μόλις στην τελευταία περίοδο, ο Ηρακλής κατάφερε να "γυρίσει" το ματς και να νικήσει 94-89 (ημ. 42-47) τον Πανιώνιο στο Ιβανώφειο, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την Α΄φάση των πλέι οφ. Η επόμενη αναμέτρηση θα γίνει την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Ηρακλής με νίκη "σφραγίζει" την πρόκρισή του στην τετράδα. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί και τρίτος αγώνας, που θα γίνει το Σάββατο (27/4) στη Θεσσαλονίκη. Τα δεκάλεπτα: 20-23, 42-47, 65-71, 94-89

    [15] Εξαντλήθηκαν τα εισητήρια του τελικού UEFA

    23/4/2002 10:19:00 μμ

    Παρουσία 50.000 θεατών θα γίνει στην 8 Μαίου στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ ο τελικός του Κυπέλλου UEFA ανάμεσα στη Φέγενορντ και την Ντόρτμουντ, αφού και τα 7.000 εναπομείναντα εισιτήρια, όπως αναμένονταν, εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των διοργανωτών, οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της Φέγενορντ εξαφάνισαν μέσα σε... τέσσερα λεπτά, τα "μαγικά" χαρτάκια που είχαν απομείνει. Μάλιστα εκατοντάδες εξ αυτών είχαν δημιουργήσει ουρά αρκετών χιλιομέτρων από τις πρώτες πρωϊνές ώρες έξω από τα εκδοτήρια, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στον τελικό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 April 2002 - 20:55:34 UTC