Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 13χρονης
  • [02] Κανονικά ο αγώνας Ρεάλ - Μπαρτσελόνα
  • [03] Ανοίγει ο δρόμος για απελευθέρωση Αραφάτ;

    [01] Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 13χρονης

    1/5/2002 8:52:00 μμ

    Στο Καρτέρι Θεσπρωτίας εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι, το αυτοκίνητο του Χρήστου Βουλγαράκη, πατέρα της 13χρονης Βασιλικής η οποία βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της στο σπίτι της στο χωριό Πελασγία. Η άγρια δολοφονία της 13χρονης συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αλλά πολλά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν και για τον πατέρα της καθώς εξαφανίστηκε χωρίς να δώσει κανένα ίχνος.

    Τελικός προορισμός η Ιταλία;

    Το χωριό Καρτέρι, βρίσκεται κοντά στον εθνικό δρόμο που οδηγεί από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα και πιθανολογείται ότι τελικός προορισμός του Βουλγαράκη ή αυτών που οδήγησαν το αυτοκίνητο στο σημείο εκείνο, ήταν το λιμάνι απ όπου φεύγουν συνεχώς πλοία προς την Ιταλία.

    Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου - το οποίο δεν ήταν κλειδωμένο -βρέθηκαν μια κουβέρτα και μια αξίνα.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους.

    [02] Κανονικά ο αγώνας Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

    1/5/2002 9:52:00 μμ

    Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Μαδρίτης. Λίγο αργότερα, εξερράγη το αυτοκίνητο που κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσο διαφυγής. Την ευθύνη και των δυο επίθεσεων ανέλαβε η ΕΤΑ. Αμέσως σήμανε συναγερμός, αφού η έκρηξη σχετίστηκε με τον αποψινό αγώνα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, για τους ημιτελικούς του Champions League. Κανονικά διεξάγεται το παιχνίδι, μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Ουέφα.

    Και δεύτερη έκρηξη

    Δεκαπέντε λεπτά πριν την πρώτη έκρηξη, με τηλεφώνημα της η ΕΤΑ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Το γεγονός αυτό, επέτρεψε την εκκένωση του σταδίου από φιλάθλους, οι οποίοι σιγά σιγά προσέρχονταν στο γήπεδο.

    Λίγο αργότερα, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά Φορντ Εσκορτ, εξερράγη σε απόσταση 2 χιλιόμετρων από το Στάδιο Μπερναμπέου.

    Ενδέχεται αυτό το όχημα να χρησιμοποίησαν οι δράστες της πρώτης επίθεσης ως μέσο διαφυγής.

    Πάντως αυτή η έκρηξη ήταν πολύ μικρότερης ισχύως.

    Από την πρώτη έκρηξη που σημειώθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, τυλίχθηκαν στις φλόγες άλλα 10 αυτοκίνητα πλην του παγιδευμένου με εκρηκτικά.

    Στις 20.00 το βράδυ, η Ουέφα πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μέτρα ασφαλείας ήταν επαρκή για τη διεξαγωγή του αγώνα.

    [03] Ανοίγει ο δρόμος για απελευθέρωση Αραφάτ;

    1/5/2002 7:29:00 μμ

    Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξαν ο Γιάσερ Αραφάτ και οι απεσταλμένοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας για την μεταφορά έξι κρατουμένων Παλαιστίνιων, συμφωνία, η οποία ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για την άρση του αποκλεισμού του από τη Ραμάλα. Πάντως, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο Μοχάμεντ Ρασίντ, στενός συνεργάτης του Αραφάτ δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία αν οι ισραηλινές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από το αρχηγείο του και τη Ραμάλα.

    Ο Μοχάμεντ Ρασίντ, στενός συνεργάτης του Παλαιστίνιου προέδρου, ανέφερε ότι η συμφωνία δεν θα οριστικοποιηθεί παρά μόνο όταν το Ισραήλ αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από το γενικό επιτελείο του Αραφάτ και αποσυρθεί από την υπό παλαιστινιακή διοίκηση πόλη της Ραμάλας στη Δυτική Οχθη.

    Ο Ρασίντ, που παρακολούθησε τις συνομιλίες, πρόσθεσε ότι οι Παλαιστίνιοι συμφώνησαν να μεταφερθούν οι έξι καταζητούμενοι από το Ισραήλ σε φυλακή της Ιεριχούς όπου θα κρατηθούν υπό την εποπτεία Αμερικανών και Βρετανών φρουρών.

    " Επιτύχαμε μια συμφωνία. Είπαμε στους Αμερικανούς και τους Βρετανούς ότι οι τέσσερις φυλακισμένοι και οι δύο κρατούμενοι άνδρες θα πρέπει να μεταφερθούν στην ίδια φυλακή στην Ιεριχώ" κατέληξε ο Μοχάμαντ Ρασίντ.

    Στη Βηθλεέμ, δύο παιδάκια σκοτώθηκαν από έκρηξη σε παλαιστινιακό αστυνομικό φυλάκιο που είχε εκκενωθεί και καταληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ άλλος ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στο Ναό της Γέννησης.

    Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα του ταξιδιού Παπανδρέου - Τζεμ σε Τελ Αβίβ και Ραμάλα, οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο αποκλεισμός του αρχηγείου του Γιάσερ Αραφάτ και του Ναού της Γέννησης ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τους Αραβες πρέσβεις και επιτετραμμένους στην Αθήνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 1 May 2002 - 21:01:26 UTC