Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έληξαν
  • [02] Ολη η αλήθεια για τη σοκολάτα
  • [03] Αποστολή στο διάστημα εξετελέσθη!

    [01] Τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έληξαν

    Πηγή: ΝΕΤ 5/5/2002 10:32:00 μμ

    Μετά τον τίτλο του πρωταθλητή στη Γερμανία που κατέκτησε την τελευταία αγωνιστική η Ντόρμουντ, άλλα τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κρίθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι. Στην Ιταλία στέφθηκε πρωταθλήτρια η Γιουβέντους καθώς η Ιντερ έχασε με 4-2 από τη Λάτσιο. Στη Γαλλία η Λυών νίκησε τη Λανς με 3-1 κατακτώντας το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στην Ολλανδία ο Αγιαξ επέτρεψε μετά από 4 χρόνια στο θρόνο του καθώς νίκησε με 2-0 εκτός έδρας τη Ναϊμέγκεν.

    [02] Ολη η αλήθεια για τη σοκολάτα

    5/5/2002 8:03:00 μμ

    Η σοκολάτα δεν έχει τις δυνατότητες βελτίωσης της διάθεσης δηλώνουν οι διατροφολόγοι του Γερμανικού Ινστιτούτου Διατροφικής Υγιεινής και Διατροφολογίας (DIET) του Ααχεν. Η ποσότητα της φαινιλεθυαμίνης, του χημικού εκείνου στοιχείου που πιστεύεται ότι δημιουργεί το αίσθημα της ευφορίας όταν καταναλώνουμε σοκολάτα, είναι πολύ μικρό για να μπορέσει να αλλάξει τη διάθεση ενός ανθρώπου.

    Η σοκολάτα μόνο παχαίνει-δεν φτιάχνει κέφι

    Πιο "πικρές" στατιστικές αποδεικνύουν ότι αντί να σας κάνουν πιο ευτυχείς απλά σας παχαίνουν. Για παράδειγμα 100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος περιέχουν 556 θερμίδες, 9,2 γραμ. πρωτεΐνης, 30 γραμ. λίπους και 57 γραμ. ζάχαρης.

    Η όρεξη για σοκολάτα δεν προκαλείται από έλλειψη για το συγκεκριμένο χημικό στοιχείο αλλά για την ωραία και πλούσια γεύση της. Η δημοφιλής δοξασία ότι "η σοκολάτα φτιάχνει τη διάθεση" είναι πολύ χρήσιμη για αυτούς που δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν να την καταναλώνουν αλλά και για αυτούς που την πωλούν, σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων του ινστιτούτου.

    [03] Αποστολή στο διάστημα εξετελέσθη!

    5/5/2002 7:46:00 μμ

    Ο δεύτερος στην ιστορία τουρίστας του διαστήματος, ο νοτιο-αφρικανός πολυεκατομμυριούχος Μαρκ Σάτλγουορθ, επέστρεψε στη γη μετά από οχτώ μέρες ταξιδιού κοντά στα αστέρια. Η διαδικασία της προσγείωσης στο Καζακστάν ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο Σάτλγουορθ εξέφρασε τη χαρά του που εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής: μία επίσκεψη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. H κάψουλα Σογιούζ που μετέφερε τον Σάτλγουερθ και άλλους άλλους δύο κοσμοναύτες, προσγειώθηκε επιτυχώς στη στέπα του Καζακστάν, σημαίνοντας το τέλος του γαλαξιακού ταξιδιού.

    Μία μοναδική εμπειρία

    Το νοτιοαφρικανό πολυεκατομμυριούχο, που πλέον ονομάζουν Αφροναύτη, τον περίμενε ο πατέρας του στον τόπο της προσγείωσης. Η υπόλοιπη οικογένειά του παρακολουθούσε ανήσυχη τη διαδικασία από το κέντρο ελέγχου στη Μόσχα και δεν έκρυψε την ικανοποίησή της όταν όλα πήγαν καλά.

    Αλλά και ο Σάτλγουερθ ήταν κατενθουσιασμένος που έζησε αυτή τη μοναδική εμπειρία αν και κράτησε λίγο. Κάθε δευτερόλεπτο θα αποτυπωθεί στο μυαλό μου για όλη μου τη ζωή. Εκτός από τις αναμνήσεις θα κρατήσει όχι μόνο τη στολή του αλλά και τη διαστημική κάψουλα. Δικαιολογημένα, αν σκεφτεί κανείς ότι το ταξίδι του κόστισε 20 εκατομμύρια δολάρια. Κατά την παραμονή του στο διάστημα είχε επικοινωνήσει δορυφορικά με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Τάμπο Μπέκι και δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Νέλσον Μαντέλα.

    Ο Σάτλγουερθ είναι ο δεύτερος τουρίστας που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη γη, ένα χρόνο μετά τον αμερικανό Ντένις Τίτο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 May 2002 - 20:54:18 UTC