Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη-βόμβα του Αλέκου Παπαδόπουλου
  • [02] Συνάντηση φορέων για Θράκη-Αιγαίο-Κύπρο
  • [03] Συνάντηση Ε. Βενιζέλου με Οικουμενικό Πατριάρχη
  • [04] Συνομιλίες Μουμπάρακ-Φίσερ για Μεσανατολικό

    [01] Συνέντευξη-βόμβα του Αλέκου Παπαδόπουλου

    1/6/2002 8:49:00 μμ

    Κεραυνός εν αιθρία στην πολιτική ζωή της χώρας είναι η συνέντευξη του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου στην "Καθημερινή της Κυριακής", στην οποία προαναγγέλλει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική. Ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ωστόσο σημειώνει ότι επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις εκλογές, προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταρρύθμιση στην Υγεία. Επίσης, δηλώνει ότι θα παραμείνει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

    Αντιδράσεις κομμάτων και βουλευτών

    Οπως αναφέρει ο κ.Παπαδόπουλος, η απόφασή του αυτή δεν έχει να κάνει με πολιτικούς, αλλά με προσωπικούς λόγους, καθώς επιθυμεί μία διαφορετική ποιότητα ζωής.

    Κυβερνητικοί κύκλοι αιφνιδιασμένοι από την απόφαση αυτή του υπουργού, εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι ο υπουργός Υγείας θα αλλάξει γνώμη.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις Παπαδόπουλου τόνισε ότι πρόκειται περί αστεϊσμού, χωρίς αυτή να ειναι η πραγματική του βούληση.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Παπαδόπουλου επισημαίνοντας ότι δεν υπεισέρχεται στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων.

    Ο συντονιστής του τομέα των Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης σχολιάζοντας τη συνέντευξη είπε ότι οι δηλώσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου "έχουν πολλαπλές αναγνώσεις και πολλούς παραλήπτες. Οσο σίγουρο είναι ότι θεωρώ λανθασμένη την πολιτική του στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι ο δημόσιος βίος μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει πολιτικούς σαν τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Θα του ζήταγα να το ξανασκεφθεί".

    Ο πρόεδρος του ΚΕΠ Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι μια τέτοια απόφαση τον βρίσκει αντίθετο, γιατί ο Αλέκος Παπαδόπουλος είναι εκλεκτό μέλος του Κοινοβουλίου με προσφορά στην πολιτική ζωή της χώρας.

    [02] Συνάντηση φορέων για Θράκη-Αιγαίο-Κύπρο

    1/6/2002 8:54:00 μμ

    Στη Σαμοθράκη βρίσκονται οι υπουργοί Μακεδονίας -Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Τάκης Κληρίδης, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας των φορέων που διαχειρίζονται το πρόγραμμα Θράκη- Αιγαίο-Κύπρος. Οι τομείς που επικεντρώνεται το πρόγραμμα αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό και εντάσσεται στα πλαίσια του πολιτιστικού και οικονομικού δόγματος που εξαγγέλθηκε μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας το 1995.

    [03] Συνάντηση Ε. Βενιζέλου με Οικουμενικό Πατριάρχη

    1/6/2002 8:25:00 μμ

    Οι πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που συζήτησαν ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι. Ο Ελληνας υπουργός τόνισε ότι το πρόγραμμα του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού συμπίπτει σε πολλά επίπεδα με τους στόχους και τις δραστηριότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επίσης, αναφέρθηκε στα οικολογικά συνέδρια που οργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τόνισε ότι ενισχύει και το τέταρτο εν πλω συνέδριο που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και θα διαπλεύσει την Αδριατική, καταλήγοντας στη Ραβέννα και τη Βενετία.

    Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την ενίσχυση που παρέχει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την υποστήριξη του στα οικολογικά συνέδρια και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

    [04] Συνομιλίες Μουμπάρακ-Φίσερ για Μεσανατολικό

    1/6/2002 8:56:00 μμ

    Συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ είχε το πρωί στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκαρ Φίσερ, με στόχο την εξεύρεση τρόπων για την εκτόνωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής κρίσης.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών Μουμπάρακ-Φίσερ είναι η προτεινόμενη γι' αυτό το καλοκαίρι διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 1 June 2002 - 20:55:32 UTC