Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατασχέθηκε πλοίο με κοκαΐνη στη Γαλλία
  • [02] Διάθεση του 19% των μετοχών ΟΠΑΠ
  • [03] Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων

    [01] Κατασχέθηκε πλοίο με κοκαΐνη στη Γαλλία

    13/6/2002 7:51:00 μμ

    φωτο Αρχείου

    Μια μεγάλη διεθνής επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος μεταφοράς κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη, βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλοίο, που ανήκει πιθανότατα σε ελληνική εταιρία και έχει Ελληνα πλοίαρχο, εντοπίστηκε ανοιχτά των γαλλικών ακτών και κατασχέθηκε. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τις γαλλικές αρχές μετά από πληροφορίες της ελληνικής δίωξης ναρκωτικών και του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Γάλλοι έκαναν έφοδο στο πλοίο στη Βρέστη και συνέλαβαν αρκετά άτομα, μέλη του πληρώματος, κατέσχεσαν πέντε τόνους κοκαΐνης ενώ στη σύγκρουση με τους λαθρεμπόρους ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά. Στην Αθήνα έχουν γίνει μέχρι στιγμής πέντε συλλήψεις ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Ελληνική Αστυνομία.

    [02] Διάθεση του 19% των μετοχών ΟΠΑΠ

    13/6/2002 11:13:00 μμ

    Mετά την απόφαση για την πώληση του 8% των μετοχών του ΟΤΕ η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, ανακοινώνοντας την διάθεση του 19% των μετοχών του ΟΠΑΠ, με συνδυασμένη προσφορά με Δημόσια Εγγραφή στην Ελλάδα σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, καθώς και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού. Το μέγεθος της συνδυασμένης προσφοράς αναμένεται να κυμανθεί στο 19% περίπου του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ και να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Ιουλίου 2002.

    Η προσφορά αποτελείται από εισηγμένες στο ΧΑΑ μετοχές του ΟΠΑΠ, τις οποίες κατέχει σήμερα άμεσα ή έμμεσα το Ελληνικό Δημόσιο. Με τη σημερινή αποτίμηση με τη διάθεση του 19% του ΟΠΑΠ θα αντληθούν κεφάλαια περίπου 500 εκατ. ευρώ.

    Γενικοί Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της συνδυασμένης προσφοράς είναι η Schroder Salomon Smith Barney, η Alpha Finance και η EFG Eurobank Ergasias.

    Τέλος σκέψεις υπάρχουν και για διάθεση του 9% του μετοχών της ΕΥΔΑΠ εντός του καλοκαιριού.

    [03] Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων

    13/6/2002 10:45:00 μμ

    Παρασκευή και 13 ανοίγει, με την τελετή έναρξης, η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Και την επομένη αρχίζουν οι Αγώνες με πρώτη την ποδηλασία δρόμου Ανδρών, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η Οργανωτική Επιτροπή "Αθήνα 2004" παρουσίασε σήμερα το αναλυτικό πρόγραμμα των Αγώνων, που και πότε θα απολαύσουμε τα Ολυμπιακά Αθλήματα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας θα απονεμηθούν 301 χρυσά μετάλλια σε 401 αγωνίσματα. Για τα μετάλλια αυτά θα αγωνιστούν οι αθλητές, οι οποίοι βγαίνουν απ' τα όρια πρόκρισης που θέτουν οι Παγκόσμιες Ομοσπονδίες και έχει δεχθεί η ΔΟΕ και θα λειτουργήσουν 37 αθλητικές εγκαταστάσεις εκείνο το διάστημα.

    Ενα αθλητικό πανόραμα

    Οι Αγώνες κρατάνε 16 αγωνιστικές ημέρες, ξεκινούν στις 14 Αυγούστου, την επόμενη της Τελετής Έναρξης και λήγουν στις 29 Αυγούστου.

    Αλλά υπάρχουν και δύο ημέρες επιπλέον, πριν απ' την Τελετή Έναρξης, που θα γίνουν τα πρώτα παιχνίδια του ποδοσφαίρου στις πόλεις που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τους αγώνες του ποδοσφαίρου.

    Είκοσι απ τα 37 αθλήματα ξεκινούν την πρώτη ημέρα των Αγώνων, δηλαδή το Σάββατο 14 Αυγούστου. Μεγάλη κίνηση, η μεγαλύτερη, παρατηρείται το πρώτο Σαββατοκύριακο των Αγώνων, δηλαδή το Σάββατο 21 Αυγούστου, που θα διεξαχθούν 27 διαφορετικά αθλήματα, που θα γίνονται ταυτόχρονα.

    Μεγάλη κίνηση παρατηρείται και προς το τέλος των Αγώνων. Την τελευταία ημέρα θα έχουμε 9 αθλήματα, ως επί το πλείστον τελικούς.

    Έχει φτιαχτεί το πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα δύο Σαββατοκύριακα που είναι στη μέση και στο τέλος των Αγώνων, όπου δίνονται 32 και 36 χρυσά μετάλλια αντίστοιχα. Αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο και για τους θεατές, αλλά και για τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου, οι οποίες τα Σαββατοκύριακα έχουν περισσότερο χρόνο ελεύθερο για να καλύψουν τους Αγώνες.

    Υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με το Σίδνεϊ. Στο Σίδνεϊ το τελευταίο Σάββατο των Αγώνων, είχαν πάνω από 40 χρυσά μετάλλια και εκεί τέθηκε θέμα απ' την τηλεόραση ότι αν έχουμε τόσους πολλούς τελικούς, δεν μπορούμε να δείξουμε τόσα πολλά αθλήματα ταυτοχρόνως.

    Ετσι έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Στο στίβο τέθηκε ως όριο ένα μάξιμουμ 2 χιλιάδων αθλητών, ενώ στην κολύμβηση μάξιμουμ 800 αθλητών.

    Επίσης, κάτι άλλο που άλλαξε: η ΔΟΕ ήθελε να κρατήσει τον αριθμό των 10.500 αθλητών σταθερό. Γι' αυτό απ' τη στιγμή που ήθελε να αυξήσει τους αθλητές σε ορισμένα αθλήματα, μείωσε αντίστοιχα αθλητές σε άλλα αθλήματα.

    Για παράδειγμα στην Αρση Βαρών δόθηκαν 10 επιπλέον θέσεις για αθλητές, στο τάε-κβο-ντο 24, στο μοντέρνο πένταθλο και στο τραμπολίνο επίσης, ενώ σε άλλα αθλήματα, όπως η ιππασία και η σκοποβολή, μειώθηκε ο αριθμός των αθλητών.

    Επίσης, η ΔΟΕ στην προσπάθειά της να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών και να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη ισορροπία αντρών - γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αύξησε τον αριθμό των ομάδων του Ποδοσφαίρου γυναικών και της Υδατοσφαίρισης γυναικών κατά δύο, όπως επίσης έβαλε για πρώτη φορά την Πάλη γυναικών στο πρόγραμμα.

    Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο αριθμός των γυναικών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, να είναι περίπου το 40% του συνόλου των αθλητών.

    Επίσης εκτός απ' την επίδραση του αριθμού των αθλητών ανά άθλημα στο πρόγραμμα των Αγώνων, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι αποφάσεις των Διεθνών Ομοσπονδιών, οι οποίες την 4ετία μεταξύ Ολυμπιακών Αγώνων αλλάζουν τους κανονισμούς τους και κάνουν μια καινούργια δομή των Αγώνων τους.

    Για παράδειγμα άλλαξαν οι κανονισμοί στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση. Μειώθηκαν οι αγωνιστικές μέρες στην επαρχία, μειώθηκε και το πρόγραμμα των Αγώνων κατά τρεις μέρες. Στο Beach Volley αντίθετα αυξήθηκαν λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρχε. Το Μπάσκετ και το Τένις έχουν μια ημέρα λιγότερη. Ο Στίβος έχει μια ημέρα περισσότερη.

    Υπήρξαν ορισμένες διαφωνίες σχετικά με την Ξιφασκία και το τι θα γίνει εάν θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα και η Σπάθη γυναικών. Είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και θα ξεκαθαρίσει φέτος τον Αύγουστο από το Εκτελεστικό Γραφείο της ΔΟΕ.

    Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί η ώρα έναρξης του Μαραθωνίου. Εμείς έχουμε προτείνει ο Μαραθώνιος να ξεκινάει στις 5:00 το απόγευμα, για να μπορεί η τηλεοπτική κάλυψή του να γίνει σωστά και με τις καλύτερες συνθήκες.

    Η τελική απόφαση θα παρθεί μετά την εισήγηση της Ιατρικής Επιτροπής της ΙΑΑF, η οποία θα δει τις ώρες και τις θερμοκρασίες που υπήρχαν στατιστικά τα προηγούμενα χρόνια από 5:00 μέχρι τις 8:00 η ώρα το βράδυ, για να διαπιστώσουν αν οι συνθήκες είναι εντάξει για τους αθλητές.

    Το πρώτο αγώνισμα που δίνει μετάλλιο την ημέρα εκείνη και γενικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η Σκοποβολή. Παραδοσιακά από τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες πάντοτε το πρώτο μετάλλιο δίνεται στο άθλημα της Σκοποβολής γύρω στις 11:45 το μεσημέρι.

    Στο Σίνδεϋ ή σε άλλες χώρες προσπαθησαν μέσω διαφόρων αθλημάτων να αναδείξουν την πόλη τους με άλλους τρόπους. Στο Σίνδεϋ έγινε με το Τρίαθλο. Στους Ολυμπιακούς της Αθήνας την 1η ημέρα των αγώνων στις 13:00 το μεσημέρι θα έχουμε την Ποδηλασία Δρόμου στο κέντρο της πόλης.

    Η εκκίνηση θα δοθεί έξω από το Δημαρχείο, θα περάσει από Ομόνοια, Πολυτεχνείο, Εθνικό Μουσείο, Πεδίο του Άρεως, θα κατέβει την Ιπποκράτους θα περάσει μπροστά από όλα τα Πανεπιστημιακά κτίρια, θα ανέβει στο Λυκαβηττό θα κάνει το γύρο, στη συνέχεια θα κατέβει στο Χίλτον και θα περάσει μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο, το Εκκλησιαστικό Μουσείο, τη Βουλή, τον Εθνικό Κήπο, τους Στύλους Ολυμπίου Διός, θα περάσει δίπλα από την Ακρόπολη και το Θησείο και αυτό θα γίνεται περίπου για 3-4 ώρες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 June 2002 - 20:54:43 UTC