Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτα μέτρα για την επιστροφή εκδρομέων
  • [02] Ελ.Βενιζέλος: 2ο στην Ευρώπη, 3ο στον κόσμο
  • [03] Λαθρομετανάστες σε βραχονησίδα στην Κύθνο
  • [04] Δράμα: Τροχαίο με νεκρό
  • [05] Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν
  • [06] Εντείνονται οι επιθέσεις στη Μ.Ανατολή
  • [07] ΗΠΑ: Διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Αλ-Κάιντα
  • [08] Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες στο Ιράν
  • [09] ΗΠΑ: Υπέρ της δολοφονίας του Σ. Χουσέιν

    [01] Έκτακτα μέτρα για την επιστροφή εκδρομέων

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/6/2002 11:42:00 πμ

    Κορυφώνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων στο κλεινόν άστυ. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία η οποία από το μεσημέρι θα θέσει σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών. Ανάλογα με την κυκλοφοριακή φόρτιση ενδέχεται να μονοδρομηθεί ο ανισόπεδος κόμβος του Σταυρού Αγιας Παρασκευής και στα δυο ρεύματα, με πορεία προς την Αθήνα, ενώ θα γίνονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου.

    [02] Ελ.Βενιζέλος: 2ο στην Ευρώπη, 3ο στον κόσμο

    24/6/2002 11:21:00 πμ

    Δεύτερο καλύτερο στην Ευρώπη και τρίτο στον κόσμο αναδείχθηκε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2001, μετά από έρευνα που έκανε ο διεθνής Οργανισμός Αερομεταφορών "ΙΑΤΑ". Σημαντικό είναι ότι το ελληνικό αεροδρόμιο πρώτευσε σε επιμέρους κατηγορίες της έρευνας όπως άνετοι χώροι παραμονής, ευκολία στάθμευσης και καθαριότητα κτιρίου.

    [03] Λαθρομετανάστες σε βραχονησίδα στην Κύθνο

    24/6/2002 10:03:00 πμ

    Σκάφη του λιμενικού παρέλαβαν τους 52 λαθρομετανάστες που βρίσκονταν από χθες το πρωί στη βραχονησίδα Πιπέρι νοτιοδυτικά της Κύθνου, για να τους μεταφέρουν στη Σύρο. Οι λαθρομετανάστες βρέθηκαν στην βραχονησίδα, όταν το ιστιοφόρο που τους μετέφερε ''προσάραξε'' επάνω στα βράχια. Αρχικά οι λιμενικοί μετέφεραν με το ''Σούπερ Πούμα'', 2 άτομα που έχρηζαν ιατρικής βοήθειας στο Θριάσειο νοσοκομείο και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας εντόπισαν και τους υπόλοιπους.

    Επίσης, σε διαμαρτυρία προς τις ευρωπαϊκές και τουρκικές Αρχές, καθώς και προς τον ΟΗΕ, θα προχωρήσει ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, επειδή η τουρκική Ακτοφυλακή αρνήθηκε να περισυλλέξει 23 λαθρομετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος, το οποίο έπλεε στην ελληνοτουρκική οριογραμμή.

    Με εντολή του κ. Ανωμερίτη οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στη Χίο.

    [04] Δράμα: Τροχαίο με νεκρό

    24/6/2002 10:26:00 πμ

    Ένα άτομο σκοτώθηκε και τέσσερα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε κοντά στον Αγιο Αθανάσιο Δράμας. ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό τον Γιώργο Χαραλαμπίδη 50 χρόνων, παραβίασε STOP και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με ΙΧ το οποίο οδηγούσε η Μαρία Κλειτσιώτου 30 χρόνων. Σκοτώθηκε ο Γιώργος Δραγωνάκης 69 χρόνων, από τον Αγιο Αθανάσιο Δράμας, που επέβαινε στο δεύτερο ΙΧ. Από το ίδιο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν η οδηγός και οι συνεπιβάτες Νικος Δραγωνάκης 36 χρόνων και Παναγιώτης Δραγωνάκης 4 χρόνων. Εξάλλου τραυματίστηκε και ο οδηγός του άλλου ΙΧ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Δράμας.

    [05] Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

    24/6/2002 10:36:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στην Ταϊβάν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ανακοίνωσε το κεντρικό γραφείο μετεωρολογίας και καταστροφών. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09:12 τοπική ώρα (04:12 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρο του εντοπίστηκε σε απόσταση 8,3 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της ανατολικής ακτής του Χουαλιέν. Οι σεισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ταϊβάν.

    Μια από τις χειρότερες σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 7,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2.400 άνθρωποι και να καταστραφούν 50.000 κτίρια.

    [06] Εντείνονται οι επιθέσεις στη Μ.Ανατολή

    24/6/2002 10:27:00 πμ

    Εξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν χτυπήθηκαν από πυραύλους που εκτόξευσαν δύο ισραηλινά ελικόπτερα κοντά στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές. Επίσης, ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν τα ξημερώματα στη Ραμάλα, περικυκλώνοντας το γενικό επιτελείο του Γιάσερ Αραφάτ, ενώ συνέλαβαν 12 Παλαιστίνιους σε Χεβρώνα, Τζενίν και Βηθλεέμ. Νωρίτερα ο στρατός εισέβαλε στην Καλκίλια της Δυτικής Όχθης.

    Ο διπλωματικός δίαυλος Ισραηλινών-Παλαιστινίων πρέπει να παραμείνει ανοιχτός

    Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, οι νεκροί είναι τέσσερις και η επίθεση εντάσσεται στην τακτική του Ισραήλ να εντοπίζει και να σκοτώνει τους Παλαιστίνιους, που ευθύνονται για βομβιστικές επιθέσεις από την έναρξη της παλαιστινιακής ιντιφάντα πριν από 21 μήνες.

    ''Το κύμα βίας που έζησε προσφάτως το Ισραήλ, απαιτεί μία αποφασιστική επιχείρηση του στρατού εναντίον των δομών της τρομοκρατίας στις παλαιστινιακές πόλεις'', δηλωσε ο Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ.

    "Ανακαταλαμβάνουν πλήρως τα παλαιστινιακά εδάφη και επιδιώκουν να καταστρέψουν την Παλαιστινιακή Αρχή'', προειδοποιεί ο Σαέμπ Ερεκάτ, στέλεχος της παλαιστινιακής κυβέρνησης.

    Επίσης, στη Γάζα, με εντολή του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό ο Σεΐχης Αχμεντ Γιασιν, πνευματικός ηγέτης και ιδρυτής της Χαμάς, οργάνωσης που έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων.

    "Ο διπλωματικός δίαυλος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων πρέπει να παραμείνει ανοιχτός, παρά τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρησεων στη Δυτική Όχθη", δήλωσε στο CNN ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες.

    [07] ΗΠΑ: Διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Αλ-Κάιντα

    24/6/2002 11:37:00 πμ

    Ο αμερικανικός στρατός διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς της Αλ-Κάιντα, που διατύπωσε χθες στέλεχός της, στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα, σύμφωνα με τους οποίους η δομή της διοίκησης της οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν επλήγη από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς.

    "Αν κάποιος που ισχυρίζεται ότι ανήκει στην αλ-Κάιντα λέει πως οι επιχειρήσεις τους, ο έλεγχος και η διοίκησή τους δεν έχουν πληγεί σε ποσοστό 98%, αυτό δεν είναι παρά μια αισιόδοξη σκέψη απο την πλευρά του", επισήμανε ο αντισυνταγματάρχης Ρότζερ Κινγκ ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν.

    "Πιστεύουμε πως έχουν καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην ικανότητά τους να οργανώνουν και να εκτελούν επιχειρήσεις.Δεν πιστεύουμε πως τώρα μπορούν να δρούν μαζικά", δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, 50 χιλιόμετρα από την Καμπούλ.

    [08] Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες στο Ιράν

    24/6/2002 10:56:00 πμ

    Σβήνουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων μετά τον φονικό σεισμό 6,3 Ρίχτερ, το Σάββατο, στο Ιράν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 222 άνθρωποι, πολλές εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες άστεγους.

    Καθυστέρησε η αποστολή σωστικών συνεργείων

    Με πέτρες υποδέχθηκαν οι σεισμόπληκτοι του Ιράν έναν υπουργό που πήγε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, καταγγέλοντας ότι τα σωστικά συνεργεία καθυστέρησαν να φθάσουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα πολλοί παγιδευμένοι στα ερείπια έχασαν τη ζωή τους.

    "Το παιδί μου σκοτώθηκε και το ξέθαψα με τη βοήθεια των συγχωριανών μου. Μόνον οι ντόπιοι βοηθούν", δήλωσε ένας χωρικός.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί είναι 222, αλλά οι πολίτες στην πόλη Καζβίν, που είναι πρωτεύουσα της επαρχίας που επλήγη από τον σεισμό, πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος.

    Ο Χασάν Καντάμι, επικεφαλής των σωστικών συνεργείων της Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα ερείπια ολοκληρώνονται.

    Eπίσης, πρόσθεσε ότι τα συνεργεία του έχουν στήσει ήδη 4.000 σκηνές στην πληγείσα περιοχή, όπου οι άστεγοι είναι σχεδόν 25.000.

    Οι κάτοικοι του Αβάτζ καταγγέλλουν ότι ακόμη δεν έχουν φθάσει σκηνές στην περιοχή τους, παρόλο που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές. Οι υγειονομικές υπηρεσίες ψεκάζουν με απολυμαντικά τις πληγείσες περιοχές για να αποτρέψουν την εξάπλωση επιδημιών, καθώς στη διάρκεια της ημέρας επικρατούν υψηλές θερμοκρασίας.

    Επιπλέον σε πολλούς κατοίκους έχουν αρχίσει εμβολιασμοί εναντίον του τετάνου, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

    Το Ιράν δέχεται την αμερικανική βοήθεια

    Το Ιράν "δέχεται ευνοϊκά" την εξωτερική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Τεχεράνη δεν θα αρνηθεί την βοήθεια των ΗΠΑ.

    "Το Ιράν δεν έχει ποτέ ζητήσει βοήθεια από οποιαδήποτε χώρα. Ομως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, διάφορες χώρες στέλνουν βοήθεια και το Ιράν δέχεται ευνοϊκά μια τέτοια κίνηση", τόνισε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αμερικανική προσφορά για βοήθεια.

    Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Τεχεράνη επανέλαβε την πρόθεσή της να προσφέρει βοήθεια στα θύματα του σεισμού, από τον οποίο, όπως εκτιμά, "έχασαν τη ζωή τους πολλές εκατοντάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν 2.000-4.000 χιλιάδες".

    [09] ΗΠΑ: Υπέρ της δολοφονίας του Σ. Χουσέιν

    24/6/2002 10:53:00 πμ

    Ένας στους δύο Αμερικανούς με ποσοστό 51%, εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να προσπαθήσουν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο του Ιράκ Σαντάμ Χουσειν, έναντι 39% που δηλώνουν αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου CNN και του περιοδικού ''Time'' που δημοσιεύεται σήμερα. Tο 54% των ερωτηθέντων τάχθηκαν κατά ενός προληπτικού χτυπήματος εναντίον χωρών που δεν θα έχουν προηγουμένως επιτεθεί στις ΗΠΑ ενώ το 35% δεν θα είχαν αντίρρηση γι' αυτό. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 19-20 Ιουνίου σε δείγμα 1.003 ενηλίκων και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 3,1%.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 June 2002 - 8:54:31 UTC