Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την δημοσκοπήσεις
  • [02] ΤΕΙ και στην Αμαλιάδα
  • [03] Ακυρο το έργο προαστιακού σιδηροδρόμου Αθήνας
  • [04] Ραντεβού Υπ. Εξωτερικών-ΝΔ για Σεβίλλη
  • [05] ΕΕ:Η Παλαιστίνη αποφασίζει για την ηγεσία της
  • [06] Ασυμφωνία Κληρίδη-Ντενκτάς για το εδαφικό
  • [07] Σχέδιο δράσης του υπ. Εργασίας στην Πληροφορική
  • [08] Σε πλήρη εξέλιξη τα Ολυμπιακά έργα

    [01] Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την δημοσκοπήσεις

    25/6/2002 11:11:00 μμ

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, με αφορμή την επικείμενη αντικατάσταση των υφυπουργών Μεταφορών και Αθλητισμού, Σπύρου Βούγια και Γιάννη Κουράκη. Επίσης, ο κύριος Πρωτόπαπας σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν προβάδισμα της Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι "όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την αίσθηση και τον προβληματισμό της κοινωνίας στη συγκεκριμένη περίοδο".

    Διαβουλεύσεις στο ΠΑΣΟΚ για την τακτική του μέχρι το τέλος της 4ετίας

    Απόψε, εν τω μεταξύ, συνεδρίασε το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε η τακτική του κυβερνώντος κόμματος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

    [02] ΤΕΙ και στην Αμαλιάδα

    Πηγή: ΑΠΕ 25/6/2002 11:10:00 μμ

    Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πόλη της Αμαλιάδας η μη δημιουργία σχολής ή τμήματος σχολής όπως συνέβη και στον Πύργο. Σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία φορέων της Ηλειακής πόλης ήρθε στην Πάτρα και διαδήλωσε με πανό έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης και το δημοτικό συμβούλιο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο γενικό γραμματέα Νίκο Μπελιβάνη και οι φορείς προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου. Βουλευτές της Ηλείας ζήτησαν από τον περιφερειάρχη την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εκ των τριών τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη της Αμαλιάδας.

    [03] Ακυρο το έργο προαστιακού σιδηροδρόμου Αθήνας

    Πηγή: ΑΠΕ 25/6/2002 10:25:00 μμ

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης του εκπροσώπου του Δήμου Αθηναίων κατά των αποφάσεων της Πολιτείας που προέβλεπαν την κατασκευή των γραμμών του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Αθήνα έως τους Αγίους Αναργύρους Αττικής (Ολυμπιακό έργο εν όψει του 2004). Η Ολομέλεια του ΣτΕ σχεδόν ομόφωνα (δύο μέλη μειοψήφησαν) έκρινε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του εν λόγω έργου είναι παράνομη, καθώς δεν εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την κατασκευή των γραμμών του προαστιακού σιδηρόδρομου. Η απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

    [04] Ραντεβού Υπ. Εξωτερικών-ΝΔ για Σεβίλλη

    Πηγή: NET 105,8 fm 25/6/2002 8:34:00 μμ

    Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των υπευθύνων των γραφείων του υπουργείου Εξωτερικών και της ΝΔ, για την επίτευξη μιας συνάντησης με στόχο την ενημέρωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Σεβίλλη. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρηγίλλης παρέπεμψε τους υπεύθυνους των γραφείων του υπουργείου Εξωτερικών, στη συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

    [05] ΕΕ:Η Παλαιστίνη αποφασίζει για την ηγεσία της

    25/6/2002 9:05:00 μμ

    Οι Παλαιστίνιοι είναι εκείνοι που θα καθορίσουν την εκπροσώπησή τους στο ανώτατο επίπεδο, επεσήμανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντιδρώντας στη χθεσινή έκκληση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για αλλαγή ηγεσίας της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι ηγέτες των ''15'' έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών το ταχύτερο δυνατό στα παλαιστινιακά εδάφη, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Κρις Πάτεν σε συνέντευξη Τύπου.

    Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι δεν θα επανεκλεγεί ο Αραφάτ

    Ο κ. Πάτεν πρόσθεσε ότι συμμερίζεται πλήρως τη θέση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα, ότι σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η διεξαγωγή μιας διεθνούς διάσκεψης το ταχύτερο δυνατό.

    Την πρόθεση Μπους να θέσει στο περιθώριο τον Γιάσερ Αραφάτ, σύμφωνα και με την επιθυμία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, επέκρινε σε δηλώσεις που έκανε από την Ιερουσαλήμ και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν, παρότι, όπως τόνισε σε γενικές γραμμές οι θέσεις της αμερικανικής πλευράς για το Μεσανατολικό, συμπίπτουν με τους στόχους της Γαλλίας και της ΕΕ.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν πως οι Παλαιστίνιοι δεν θα επανεκλέξουν τον Γιάσερ Αραφάτ επικεφαλής της Παλαιστινικής Αρχής, θα σεβαστούν όμως τα αποτελέσματα των εκλογών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες αν είναι ελέυθερες και δίκαιες.

    Η Μόσχα, από την πλευρά της, υποστηρίζει ορισμένες πλευρές της χθεσινής δήλωσης Μπους, ζητά ωστόσο ορισμένες διευκρινίσεις κυρίως σε ότι αφορά τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Ο Γιάσερ Αραφάτ αρνήθηκε ότι η δήλωση Μπους στρεφόταν εναντίον, διεμήνυσε ωστόσο προς καθε κατεύθυνση, ότι οι Παλαιστίνιοι είναι εκείνοι που θα επιλέξουν την ηγεσία τους μέσα από τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο, ενώ χαρακτήρισε σημαντική την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, κυρίως γιατί ο Τζορτζ Μπους αναφέρθηκε στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

    [06] Ασυμφωνία Κληρίδη-Ντενκτάς για το εδαφικό

    25/6/2002 11:42:00 μμ

    Ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αρνήθηκε να συζητήσει την εδαφική πτυχή του Κυπριακού επί χάρτου κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Αντίθετα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε έτοιμος για μια τέτοια συζήτηση και αφού ανέτρεψε κατά τρόπο τεκμηριωμένο με βάση στοιχεία από το Κτηματολόγιο από την εποχή της βρετανικής διακυβέρνησης ως σήμερα, πρότεινε όπως ποσοστό 24% του εδάφους παραμείνει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Ο Ραούφ Ντενκτάς επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε άλλη συνάντηση.

    [07] Σχέδιο δράσης του υπ. Εργασίας στην Πληροφορική

    25/6/2002 7:57:00 μμ

    Το πλήρες σχέδιο δράσης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τη βελτίωση της απασχόλησης στον τομέα της πληροφορικής, παρουσίασε ο Δημήτρης Ρέππας μιλώντας σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας με θέμα ''Κοινωνία της Πληροφορίας και απασχόληση''. Μέσα στην εβδομάδα θα προκηρυχθούν οι δράσεις για την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων για 20.000 άτομα και κατάρτισης για 3.000 άτομα από τον ΟΑΕΔ. Προτεραιότητα στο πρόγραμμα κατάρτισης θα έχουν οι άνεργοι πτυχιούχοι θετικών επιστημών οι οποίοι αναμένεται ότι μετά την κατάρτισή τους θα βρουν ευκολότερα δουλειά καθώς οι δεξιότητες αυτές έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

    Εντάσσεται στο πρόγραμμα ''Κοινωνία της Πληροφορίας''

    Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ''Κοινωνία της Πληροφορίας'' έχουν συνολικό προϋπολογισμό άνω των 100 δισ. δρχ. και αφορούν:

    - στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στη χρήση τεχνολογιών πληροφορίας για 200.000 ανέργους και εργαζόμενους.

    - στην κατάρτιση 20.000 ατόμων σε εξειδικευμένες δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορίας για τη βελτίωση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας

    - στη διευκόλυνση της ανάπτυξης ευέλικτων μορφών απασχόλησης όπως η τηλε-εργασία

    - στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στις τεχνολογίες πληροφορίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

    [08] Σε πλήρη εξέλιξη τα Ολυμπιακά έργα

    25/6/2002 7:42:00 μμ

    Τα εργοτάξια του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του Ολυμπιακού Σκοπευτικού Κέντρου, στο Μαρκόπουλο Αττικής επιθεώρησε σήμερα η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου, συνοδευόμενη από τους εντεταλμένους συμβούλους Μάρτων Σίμιτσεκ και Γιάννη Πυργιώτη, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Και τα δύο έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο εξελίσσεται ταχύτερα σε όλα τα επιμέρους έργα του σε σχέση με τις προβλέψεις του χρονοδιαγράμματος.

    Ως τις 30 Ιουνίου του 2003 η ολοκλήρωση τους

    Το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας κατασκευάζεται σε συνδυασμό με το νέο Ιππόδρομο Αθηνών σε έκταση 21.000 τμ, ενώ το Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής Μαρκόπουλου κατασκευάζεται σε έκταση 305 στρεμμάτων.

    Για τα δύο Ολυμπιακά Κέντρα προβλέπεται η κατασκευή οδικών έργων σύνδεσης των εγκαταστάσεων με την υφιστάμενη Λεωφόρο Λαυρίου.

    Και στις δυο περιπτώσεις προβλέπεται η κατασκευή δρόμου ταχείας κυκλοφορίας με δύο συν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα στο κέντρο. Και τα δύο έργα έχουν ανατεθεί με πρόβλεψη να ολοκληρωθούν ως τις 30 Ιουνίου 2003.

    Αγγελοπούλου-Λωτίδης

    Τα προγράμματα προετοιμασίας της διοργάνωσης στα οποία εμπλέκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις (ασφάλεια, Δημοσιογραφικά Χωριά, Εθελοντισμός) εξετάστηκαν σήμερα σε συνάντηση εργασίας της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννας Αγγελοπούλου με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Λάζαρο Λωτίδη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 June 2002 - 20:54:19 UTC