Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωθυπουργικό δείπνο τη Δευτέρα
  • [02] Ναυμαχία μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας
  • [03] Σφοδρές επιθέσεις Ισραηλινών στη Χεβρώνα
  • [04] Εκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
  • [05] Οπλα ''αγνώστου ταυτότητας'' στα Τίρανα

    [01] Πρωθυπουργικό δείπνο τη Δευτέρα

    29/6/2002 10:45:00 πμ

    Το σύνολο του κυβερνητικού έργου και οι στόχοι για την επόμενη περίοδο θα εξεταστούν στο δείπνο εργασίας που θα παραθέσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Στο δείπνο, το οποίο ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου χαρακτήρισε ως μία άτυπη συνεδρίαση, θα λάβουν μέρος τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Τύπου και ο υπουργός Πολιτισμού. Το δείπνο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη πολιτικά χρονική συγκυρία και για το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν από την οργανωτική του συνδιάσκεψη.

    [02] Ναυμαχία μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας

    29/6/2002 11:25:00 πμ

    Aνταλλαγή πυρών σημειώθηκαν μεταξύ σκαφών της Νότιας και Βόρειας Κορέας στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου και κοντά στο νησί Γεονπουεόνγκ. Η ναυμαχία, που διήρκησε 25 λεπτά, ξεκίνησε όταν δύο περιπολικά σκάφη της Β.Κορέας εισήλθαν στα χωρικά ύδατα της Ν. Κορέας και ξαφνικά άνοιξαν πυρ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Αμυνας της Β. Κορέας δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ κατά τον εκπρόσωπο της νοτιοκορεάτικης πλευράς τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν, ένα αγνοείται, 18 τραυματίστηκαν και μία φρεγάτα βυθίστηκε.

    Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Κιμ Ντάε Γιουνγκ συγκάλεσε σε έκτακτη σύνοδο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

    Η τελευταία ναυμαχία μεταξύ των δύο κρατών είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 1999, στις δυτικές ακτές και είχε τότε χάσει τη ζωή του άγνωστος αριθμός ανδρών από τη Βόρεια Κορέα.

    [03] Σφοδρές επιθέσεις Ισραηλινών στη Χεβρώνα

    29/6/2002 10:59:00 πμ

    Ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε το αρχηγείο της παλαιστινιακής αστυνομίας στη Χεβρώνα, όπου είχαν καταφύγει 15 εξτρεμιστές αρνούμενοι να παραδοθούν, ανέφεραν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού από την επίθεση σκοτώθηκαν και οι 15 εξτρεμιστές. Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροδότησαν χθες αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα, συνολικά δύο τόνους εκρηκτικών, προκειμένου να ισοπεδώσουν το κτίριο της παλαιστινιακής αστυνομίας.

    Οι Ισραηλινοί έχουν αναπτυχθεί και σε άλλες πόλεις

    Μετά από τη πρώτη έκρηξη, ο στρατός ανακοίνωσε ότι προκάλεσε ''ελεγχόμενη έκρηξη'' σε τμήμα του κτιρίου στο οποίο είχαν καταφύγει εξτρεμιστές αρνούμενοι να παραδοθούν. Λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε δεύτερη ανακοίνωση που ανέφερε ότι ''σημειώθηκε νέα ελεγχόμενη έκρηξη''. Εικονολήπτης του πρακτορείου Ρόιτερ ανέφερε ότι πως από τη δεύτερη έκρηξη καταστράφηκε το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου, που βρίσκεται σε ύψωμα και απέμειναν μόνο ερείπια. Από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια παρακείμενων σπιτιών.

    Ο πρώην Παλαιστίνιος υπουργός, ο Ταλάλ Σεντέρ που μετέβη στη περιοχή για να ζητήσει από ενόπλους για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι ήταν μέσα να παραδοθούν, ανέφερε προς τη τηλεόραση του Αμπού Ντάμπι ότι δεν βρήκε κανένα μέσα.

    Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί επίσης στις πόλεις Ραμάλα, Βηθλεέμ, Νάμπλους, Τζενίν, Καλκίλια και Τουλκάρεμ, αναζητώντας Παλαιστίνιους εξτρεμιστές και θέλοντας να καταστρέψουν την ''υποδομή των τρομοκρατών'', όπως υποστηρίζουν.

    Εν τω μεταξύ, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ δέχεται ισχυρές πιέσεις να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στους κόλπους της Παλαιστινιακής Αρχής.

    [04] Εκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

    29/6/2002 11:35:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε νωρίς το πρωί την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ και όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής και Ασφάλειας (ISAF) προερχόταν από περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο. ''Στείλαμε μία ομάδα για να κάνει έρευνα και να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής. Δεν εχουμε άλλη πληροφόρηση'', ανέφερε προς το Ρόιτερ ο ταγματάρχης Στηβ Οντίλ, εκπρόσωπος της ISAF, που εχει την ευθύνη για την ασφάλεια στη Καμπούλ μετά την αποχώρηση των Ταλιμπάν στο τέλος του περασμένου χρόνου. Σύμφωνα με τον Οντίλ, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 4:30 (τοπική ωρα), ήταν ισχυρή και ''απρόσμενη'', όπως χαρακτηριστικά είπε.

    [05] Οπλα ''αγνώστου ταυτότητας'' στα Τίρανα

    28/6/2002 11:55:00 μμ

    Δώδεκα κιβώτια με όπλα κατέσχεσαν οι αρχές του αεροδρομίου των Τιράνων, κατά την άφιξη σήμερα του τέως βασιλιά της Αλβανίας, Λέκα από το Γιοχάνεσμπουργκ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν τα όπλα ανήκουν σε συλλογή της βασιλικής οικογένειας. Στο αεροδρόμιο πάντως υποδέχθηκαν τον βασιλιά δεκάδες οπαδοί μεταξύ των οποίων και ο υπουργός για τα θέματα διαφθοράς Ντρε Λεγκίφι και η σύζυγος του πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα. Παρά το γεγονός ωστόσο ότι κανένα κόμμα της Αλβανίας --εκτός από το φιλοβασιλικό--δεν επιθυμεί την ιδέα μίας βασιλευομένης δημοκρατίας, όλα χαιρέτισαν την επιστροφή της βασιλικής οικογένειας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 June 2002 - 8:54:42 UTC