Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώσεις Νασιάκου για την τρομοκρατία
  • [02] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σημίτη-Κούτσμαν
  • [03] Προβάδισμα της Ν.Δ δίνει δημοσκόπηση της ΜRB
  • [04] Επίσκεψη Παπαρήγα στην Πάτρα
  • [05] Πυρκαγιά σε παροπλισμένο πλοίο στα Χανιά
  • [06] Χωρίς φορτηγά η εθνική τις ώρες αιχμής
  • [07] Στη διεύθυνση Τροχαίας ο Παπουτσής
  • [08] Πέθαναν στην καρότσα φορτηγού δύο Κούρδοι
  • [09] Παράνομες εισόδους εξτρεμιστών στο ινδικό Κασμίρ
  • [10] Παραιτήθηκε ο Ιταλός υπ. Εσωτερικών
  • [11] ''Δεν παραιτούμαι'' λέει ο Ετζεβίτ
  • [12] Επί τάπητος το νέο μισθολόγιο του δημοσίου
  • [13] Έχετε μήνυμα στην...τηλεόραση σας!

    [01] Ανακοινώσεις Νασιάκου για την τρομοκρατία

    Πηγή: ΑΠΕ 3/7/2002 7:47:00 μμ

    Στις οκτώμισι το βράδυ ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Φώτης Νασιάκος θα δώσει νέα στοιχεία γύρω από την πορεία των ερευνών για την τρομοκρατία, καθώς και νέες φωτογραφίες του τραυματία Σάββα Ξηρού, μαζί με άλλα άτομα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Πάτμου στα Κάτω Πατήσια. Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με την μέθοδο του DNA πήρε δείγματα τριχών και αίματος από τον Ξηρό για να τα συγκρίνουν με παλαιότερα ευρήματα που έχουν από τρομοκρατικές ενέργειες.

    Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το εργαστήριο αγιογραφίας του Ξηρού στην οδό Αιγιαλείας ήταν στην ουσία το γκαράζ της 17 Νοέμβρη, όπου εκεί μέσα κάποιοι άλλαζαν πινακίδες και τροποποιούσαν την μορφή των αυτοκινήτων μια που βρέθηκε τόρνος και μηχανήματα ηλεκτροσυγκόλλησης.

    Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε φυλάκιση πέντε μήνες και 15 μέρες στον Γιάννη Παπαδάκη, 50 ετών, σκηνοθέτη-κινηματογραφιστή, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στην αποθήκη που διατηρούσε στον Κολωνό ο Σάββας Ξηρός. Ο Παπαδάκης κατηγορούνταν για κατοχή ινδικής κάνναβης, κροτίδων, αεροβόλου όπλου και στιλέτου. Για τις δύο πρώτες κατηγορίες καταδικάστηκε σε 5 μήνες, ενώ για τις υπόλοιπες αθωώθηκε. Ο δικηγόρος του Παπαδάκη δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία, ενώ στο χώρο αυτό βρέθηκε επειδή νοίκιαζε από κοινού την αποθήκη όπου στεγαζόταν και το εργαστήριο αγιογραφίας του Ξηρού.

    Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες σε σπίτια υπόπτων όπου εντόπισαν ατζέντες, κλειδιά, σχεδιαγράμματα και χάρτες, υλικό που θεωρήθηκε ότι μπορεί να έχει σχέση με την τρομοκρατία κατασχέθηκε και ερευνάται.

    Οι αστυνομικοί από το πρωί έχουν πάρει δεκάδες αποτυπώματα από το εργαστήριο και το σπίτι του Ξηρού για να συγκρίνουν σε ποιους ανήκουν. Στο στόχαστρο βρίσκονται πέντε ύποπτοι, οι τρεις από τους οποίους στο παρελθόν έχον κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Εξετάζεται με ιδιαίτερη βαρύτητα η υπόθεση της Λουίζης Ριανκούρ, ενώ αναζητείται από τους αστυνομικούς η πρώην σύζυγος του Ξηρού, δικηγόρος στο επάγγελμα, για να ανακριθεί.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σάββας Ξηρός το '93 βρέθηκε στο Σουδάν όπου είχε επιχείρηση παγοποιείου και είχε συνεργαστεί με άλλα άτομα που φέρονται ως διεθνείς τρομοκράτες.

    Αστυνομική πηγή ανέφερε σήμερα ότι κατά τη μάχη των Σεπολίων μεταξύ αστυνομικών και τεσσάρων αγνώστων ένας αστυνομικός αναγνώρισε στο πρόσωπο του Ξηρού έναν από τους τρομοκράτες.

    Αλλη πληροφορία αναφέρει ότι ένας μάρτυρας στην υπόθεση της εκτέλεσης του εφοπλιστή Κωστή Περατικού τον Μάιο του '97 στον Πειραιά αναγνώρισε ως έναν εκ των δραστών της εκτέλεσης τον τραυματία Σάββα Ξηρό.

    ''Δεν αισθάνομαι στόχος'' δηλώνει ο Τόμας Μίλερ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τα σημερινά δημοσιεύματα που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές και αναφέρουν ότι ο Ξηρός είναι μέλος της 17Ν, τόνισε ότι "οι αρμόδιες κυβερνητικές πηγές λένε αυτά που σας είπα εγώ" και επισήμανε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι το περίστροφο που βρέθηκε πλάι στον Ξηρό είναι το περίστροφο που ανήκε στον δολοφονηθέντα αστυνομικό Μάτη. "Υπάρχει ευθύνη και σοβαρότητα στην προσέγγιση του όλου θέματος", δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας.

    Την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σημαντικές, εξέφρασε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα. Ο κ. Τόμας Μίλερ εναρμονίστηκε πλήρως με τους χειρισμούς των ελληνικών αρχών στο θέμα της τρομοκρατίας και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημοσίας Τάξης έχουν πει όσα έπρεπε και "σε αυτά πρέπει να σταθούμε".

    Ο κ. Μίλερ υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει συνεργασία των αμερικανικών και βρετανικών αρχών με τις ελληνικές αρχές, αλλά είπε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να εξάγουμε συμπεράσματα για την υπόθεση. ''Ας αφήσουμε να εξελιχθεί η ιστορία'', είπε ο Αμερικανός πρέσβης και καλό θα είναι να μην υιοθετούμε πληροφορίες από ανθρώπους που δεν ξέρουν και απλώς υποθέτουν. Επίσης δήλωσε ότι στην Ελλάδα δεν φοβάται και δεν αισθάνεται στόχος.

    [02] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σημίτη-Κούτσμαν

    3/7/2002 4:10:00 μμ

    Την καλή πορεία των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας διαπίστωσαν από κοινού στην ωριαία συνάντηση που είχαν, στο Κίεβο, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμαν. Ο Ελληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ουκρανίας σε σχέση με την Ε.Ε και ο Ουκρανός Πρόεδρος χαρακτήρισε τις συνομιλίες χρήσιμες και εποικοδομητικές και έκανε ειδική αναφορά στην πόλη της Οδησσού, έδρας της Φιλικής Εταιρείας. Επίσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν και το δίλλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης: αν πρέπει δηλαδή να επιλέξουν την προσέγγιση με τη Ρωσία ή με την ΕΕ.

    Ουκρανία: Ενδιάμεσος σταθμός ανάμεσα σε Ρωσία και ΕΕ

    Ο κ. Σημίτης σε δηλώσεις του στους Ελληνες δημοσιογράφους, τόνισε ότι η ΕΕ θέλει κατ' αρχάς καλές σχέσεις με τη Ρωσία, άρα δεν επιθυμεί να αναλάβει πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε αντίθεση με τη ρωσική στρατηγική. Επίσης, η ΕΕ θέλει να ολοκληρώσει τη διεύρυνση και να αποτιμήσει τις δυσκολίες αυτής της διαδικασίας.

    Μετά από την οικονομική ύφεση του 2001, είπε ο κ. Σημίτης, η ΕΕ είναι επιφυλακτική για τη συνέχιση διαδικασιών που μπορεί να έχουν οικονομικές επιπτώσεις, ενώ αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολη η λειτουργία των κοινοτικών οργάνων και θεσμών όταν επισωρεύονται συνεχείς διευρύνσεις. Ομως, πρόσφατα, σημείωσε, οι χώρες του Καυκάσου και η Ουκρανία προβληματίζονται για τη στρατηγική τους επιλογή -αν θα στραφούν δηλαδή προς την ΕΕ ή τη Ρωσία, με την οποία συνδέεται μέγα μέρος του παραγωγικού τους δυναμικού.

    Ο κ. Σημίτης ανέφερε πως η Ουκρανία είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ, καθώς από τη χώρα περνούν τα σημαντικότερα ενεργειακά δίκτυα.

    Ως προς τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ουκρανίας, ο κ. Σημίτης παρατήρησε πως αυτές είναι ακόμη ελλιπείς, διότι βασική προϋπόθεση της ανάπτυξής τους είναι και η εφαρμογή των επιβεβλημένων μεταρρυθμίσεων από την ουκρανική κυβέρνηση.

    [03] Προβάδισμα της Ν.Δ δίνει δημοσκόπηση της ΜRB

    3/7/2002 6:46:00 μμ

    Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ΜRB δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στην οποία καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έφθασε τις 9,4 μονάδες, δηλαδή η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,7% έναντι 28,3% του ΠΑΣΟΚ. Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 61,3% έναντι 28,3%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 40,7%, ο Κώστας Καραμανλής, έναντι 37,2% του Κώστα Σημίτη. Πρώτοι σε δημοτικότητα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Και αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας παγιώνεται και διευρύνεται τόνισε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σουφλιάς, προσθέτοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θριαμβολογεί ούτε εφησυχάζει.

    Τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Σουφλιάς είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ που διευρύνεται σταθερά, η παράσταση νίκης, αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής υπερέχει του κ. Σημίτη με τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγράψει ποτέ η MRB.

    [04] Επίσκεψη Παπαρήγα στην Πάτρα

    3/7/2002 7:32:00 μμ

    Στην Πάτρα βρίσκεται η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε εργοτάξιο για τη δημιουργία πολυκαταστήματος, συναντήθηκε με τους ναυτεργάτες του πορθμείου Ρίου-Αντιρρίου, ενώ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου. Νωρίτερα, η κ. Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών και αναφερόμενη στο θέμα της τρομοκρατίας και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις επισήμανε: "Ποιός μας λέει ότι δεν ωρίμασαν οι συνθήκες για το τέλος της 17Ν και για τη δημιουργία μιας νέας οργάνωσης. Τί σημαίνει ανακαλύπτω και τιμωρώ τη 17Ν, η οποία εξυπηρετεί εκείνους που χρησιμοποιούν την τρομοκρατία σαν φόβητρο του λαϊκού κινήματος. Πρόκειται για μηχανισμό που έχει σχέση με μυστικές υπηρεσίες, είτε δημιουργήθηκε από αυτές, είτε αξιοποιήθηκε". Η κ. Παπαρήγα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κάποιους "εγκεφάλους", οι οποίοι επιδιώκουν να συνδέσουν την τρομοκρατία με αριστερούς χώρους.

    Το ΚΚΕ αντίθετη στο μοντέλο δημάρχου- μάνατζερ

    Αναφερόμενη στις προσεχείς εκλογές τόνισε ότι το ΚΚΕ πολεμάει το μοντέλο του δημάρχου -μάνατζερ. Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το κόμμα για τους δήμους και τις νομαρχίες πρέπει να μην έχουν δεσμεύσεις οικονομικές ή ρουσφετολογικές από την κεντρική εξουσία.

    Στο σημείο αυτό εξήγησε ότι έχει παραχωρηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση η αρμοδιότητα να στηρίξει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ιδιωτών, ώστε αυτοί να κερδοσκοπούν σε βάρος των δημοτών. Κριτήριο ψήφου του ΚΚΕ θα είναι το κόμμα και όχι το πρόσωπο του υποψηφίου η προσωπική, οικογενειακή ή παραδοσιακή σχέση. Το κόμμα, που σε περίπτωση ο υποψήφιός του δεν περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, δεν θα στηρίξει συνδυασμούς άλλων κομμάτων. Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία της για νίκη του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Κοσιώνη στις προσεχείς εκλογές.

    [05] Πυρκαγιά σε παροπλισμένο πλοίο στα Χανιά

    3/7/2002 5:49:00 μμ

    Σε συναγερμό τέθηκε το μεσημέρι ο Ναύσταθμος Κρήτης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην παροπλισμένη φρεγάτα ''Θράκη'' που βρισκόταν αγκυροβολημένη στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην πρύμνη του σκάφους και πιθανότατα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Από τη φωτιά δεν υπήρξε κίνδυνος για το προσωπικό του Ναυστάθμου, ενώ η αντίδραση τόσο των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άνδρες και πυροσβεστικά στρατιωτικά οχήματα και προσωπικό περιόρισαν την πυρκαγιά, αποτρέποντας το ενδεχόμενο επέκτασής της στη χερσαία ζώνη. Αργά το μεσημέρι, το παροπλισμένο πλοίο, με τη βοήθεια ρυμουλκού σκάφους, οδηγήθηκε στα ανοικτά, ενώ ήταν κενό καυσίμων και πυρομαχικών.

    [06] Χωρίς φορτηγά η εθνική τις ώρες αιχμής

    3/7/2002 1:22:00 μμ

    Από την επόμενη εβδομάδα και έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα ισχύσει η απαγόρευση από Παρασκευή έως Κυριακή της κυκλοφορίας των φορτηγών κατά τις ώρες αιχμής από τις εισόδους και εξόδους των δύο εθνικών οδών, με στόχο την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    [07] Στη διεύθυνση Τροχαίας ο Παπουτσής

    3/7/2002 1:18:00 μμ

    Τα μέτρα ανακούφισης του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και στενότερη συνεργασία της Τροχαίας με την τοπική κοινωνία ήταν το θέμα της συζήτησης που είχε το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Παπουτσής κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα γραφεία της διεύθυνσης Τροχαίας. Ο κύριος Παπουτσής συναντήθηκε με τον διευθυντή της υπηρεσίας ταξίαρχο Κωνσταντίνο Τζέκη και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η στενή συνεργασία του Δήμου με την Τροχαία.

    Κρίσεις και επικρίσεις

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παπουτσής επέκρινε το δήμαρχο Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλο λέγοντας ότι χρησιμοποίησε το Δήμο για κομματικές αντιπαραθέσεις και επεσήμανε ότι η δημοτική αστυνομία δεν συνεργάστηκε με την Τροχαία.

    Επίσης αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη για ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας με 700 άτομα, δήλωσε ότι τον χαροποιεί η υιοθέτηση προτάσεων του Συνδυασμού του από την υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας για τον πρώτο δήμο της χώρας.

    [08] Πέθαναν στην καρότσα φορτηγού δύο Κούρδοι

    3/7/2002 12:22:00 μμ

    Τραγικό θάνατο στην καρότσα φορτηγού που μετέφερε καρπούζια και είχε φορτωθεί στο πλοίο "El greco" με προορισμό την Ιταλία βρήκαν δύο Κούρδοι λαθρομετανάστες. Το γεγονός αποκαλύφθηκε κατά την εκφόρτωση των καρπουζιών στο λιμάνι του Μπρίντεζι από τον έλεγχο που έγινε από Ιταλούς αστυνομικούς. Το πλοίο είχε αποπλεύσει για την Ιταλία το απόγευμα της Δευτέρας από το λιμάνι της Πάτρας. Οι Κούρδοι εκτιμάται ότι δεν άντεξαν τόσες ώρες στοιβαγμένοι και πέθαναν προφανώς από ασφυξία. Από τις Ιταλικές αρχές συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας Παναγιώτης Δορούκας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

    [09] Παράνομες εισόδους εξτρεμιστών στο ινδικό Κασμίρ

    3/7/2002 4:13:00 μμ

    Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι παράνομες είσοδοι εξτρεμιστών στο ινδικό Κασμίρ, που είχαν περιοριστεί τελευταία, αυξήθηκαν εκ νέου παρά τις υποσχέσεις του Πακιστάν ότι θα λάβει μέτρα για να σταματήσουν. Στις 27 Μαΐου ο πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ είχε δηλώσει ότι καμία παράνομη είσοδος δεν πραγματοποιούνταν απο τη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει τις ινδικές και τις πακιστανικές δυνάμεις στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ. Επίσης υποσχέθηκε ότι το Πακιστάν δεν θα επιτρέψει το έδαφός του χρησιμοποιηθεί ως βάση ''για τρομοκρατική δράση σε βάρος οιουδήποτε''. ''Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις συναλλαγές μας με τον πρόεδρο Μουσάραφ'', είπε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Γιασούαντ Σίνχα. Η Ινδία έχει ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με το Πακιστάν μέχρι να πειστεί ότι τερματίστηκαν οριστικά οι παράνομοι είσοδοι τρομοκρατών στο ινδικό Κασμίρ.

    [10] Παραιτήθηκε ο Ιταλός υπ. Εσωτερικών

    3/7/2002 7:23:00 μμ

    Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Κλάουντιο Σκαλιόλα παραιτήθηκε σήμερα το μεσημέρι έπειτα από μια εβδομάδα που έγινε αντικείμενο πολεμικής και έντονης κριτικής όχι μόνο απ' την αντιπολίτευση αλλά και από τα κόμματα της κυβέρνησης. Ο κ. Σκαλιόλα έστειλε μια επιστολή στον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην οποία αιτιολογεί την απόφασή του σαν μια ενέργεια που προέρχεται από την αφοσίωσή του στην υπηρεσία, αλλά και από την πρόθεσή του να μην θιγεί η ενότητα της κυβέρνησης.

    Κυβερνητική κρίση διαβλέπει η Αριστερά

    Η όλη υπόθεση που προκάλεσε την παραίτηση ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν δημοσιεύθηκαν στον τύπο τέσσερις επιστολές του δολοφονηθέντος στην Μπολόνια καθηγητή Μάρκο Μπιάτζι από τις ''Ερυθρές Ταξιαρχίες''. Στις επιστολές αυτές προς τον πρόεδρο της Βουλής, υπουργό Εργασίας, υφυπουργό και νομάρχη ανέφερε ότι είχε δεχθεί απειλές και ζητούσε φρουρά. Εκείνη την εποχή ο κ. Σκαλιόλα είχε διαψεύσει ότι ο Μπιάτζι ζήτησε προστασία.

    Προχθές σε συζήτηση που είχε με δύο δημοσιογράφους εκφράσθηκε και προσβλητικά εναντίον του μακαρίτη καθηγητή λέγοντας ότι ''ο Μπιάτζι έκανε όλο αυτό τον θόρυβο και έγραφε τις επιστολές γιατί ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιο που είχε με το υπουργείο Εργασίας''.

    Οι εκμυστηρεύσεις αυτές προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών όχι μόνο στους οικογενειακούς κύκλους του καθηγητή και στην αντιπολίτευση αλλά και μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

    Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι μαζί με την Λέγκα του Βορρά του Μπόσι ήταν αποφασισμένοι να καλύψουν τον Σκαλιόλα και να αντισταθούν στις πιέσεις για παραίτηση. Ομως η Εθνική Συμμαχία και ο πρόεδρος της Τζανφράνκο Φίνι απαίτησαν από τον Μπερλουσκόνι την απομάκρυνση του Σκαλιόλα.

    Βέβαια ο τελευταίος υπέβαλε την παραίτηση του την Κυριακή αλλά ο Μπερλουσκόνι δεν την έκανε δεκτή και ζήτησε συγνώμη απ' την οικογένεια του καθηγητή. Ενέργειες όμως που δεν ανέτρεψαν την εικόνα αφού τον Σκαλιόλα κάλυπτε προσωπικά μόνο ο πρωθυπουργός. Ετσι τώρα που έγινε δεκτή η παραίτησή του χειροκροτήθηκε απ' τα κυβερνητικά κόμματα.

    Οχι όμως και από την αντιπολίτευση που, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών της Αριστεράς είναι μια βαθύτατη κρίση στους κόλπους της κυβέρνησης.

    [11] ''Δεν παραιτούμαι'' λέει ο Ετζεβίτ

    3/7/2002 11:51:00 πμ

    Δεν σκοπεύει να παραιτηθεί δήλωσε σήμερα για άλλη μία φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, προκαλώντας μάλιστα εκείνους που ζητούν την παραίτησή του να επιχειρήσουν να τον ανατρέψουν. "Εκείνοι που εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για να παραιτηθώ, αν το θέλουν ,μπορούν να με ανατρέψουν από το αξίωμά μου" τόνισε ο 77χρονος Ετζεβίτ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Σαμπάχ.

    ''Χάνω τα λόγια μου γιατί είμαι κουρασμένος''

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύτηκε δύο φορές τον περασμένο μήνα, τόνισε ότι δεν παραιτείται γιατί δεν θέλει να προκαλέσει κυβερνητική κρίση, ή πρόωρες εκλογές πριν τον Απρίλιο του 2004. Ο Ετζεβίτ υποστήριξε μάλιστα ότι η παραίτησή του θα επιδείνωνε την κατάσταση της οικονομίας και για τον λόγο αυτό πρέπει να παραμείνει στην πρωθυπουργία.

    Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ ο τούρκος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η υγεία του είναι τώρα σε πολύ καλή κατάσταση, αν και εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία. Ερωτηθείς πάντως από τους δημοσιογράφους της Μιλιέτ για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα "χάνει τα λόγια του" ο Ετζεβίτ υποστήριξε ότι απλώς είναι κουρασμένος".Όσο πιο κουρασμένος είμαι τόσο περισσότερο συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ισως φταίνε και τα φάρμακα που παίρνω. Οι γιατροί δεν δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό" πρόσθεσε. "Η υγεία μου δεν είναι εμπόδιο σε τίποτα. Είμαι εντελώς σίγουρος για τη διανοητική μου κατάσταση και τη δύναμη της σκέψης μου" τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    [12] Επί τάπητος το νέο μισθολόγιο του δημοσίου

    3/7/2002 12:50:00 μμ

    Στις 22 Ιουλίου αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των συνολικών διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ το θέμα του νέου μισθολογίου στο δημόσιο, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών στο υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξαπέλυσε επίθεση κατά του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τους μισθούς στο δημόσιο, κάνοντας λόγο για ένα είδος νέας εθνικοφροσύνης για την περιφρούρηση της οικονομίας.

    [13] Έχετε μήνυμα στην...τηλεόραση σας!

    3/7/2002 1:44:00 μμ

    Η δημοτικότητα των γραπτών μηνυμάτων (SMS) και της τηλεόρασης συνδυάζεται με ένα σύστημα που ονομάζεται Text2TV (κείμενο προς τηλεόραση) το οποίο επιτρέπει την αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων από το κινητό μέσω της τηλεοπτικής συσκευής. Το σύστημα Text2TV χρησιμοποιεί ένα μικροσκοπικό αποκωδικοποιητή, ο οποίος συνδέεται στην είσοδο δεδομένων του κινητού και στο "σκαρτ" της τηλεόρασης.

    Πρόκειται για το πνευματικό παιδί της εταιρείας Wireless Ocean η οποία εδρεύει σε ένα μικρό χωριό, στο Ντέβον της Βρετανίας. Εάν κάποιος σας στείλει μήνυμα, αυτό θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Για να απαντήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο της τηλεόρασης και ένα εικονικό πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη.

    Το σύστημα Text2TV επικοινωνεί συνεχώς με το κινητό τηλέφωνο, και όταν φθάσει κάποιο μήνυμα ειδοποιεί το χρήση με ένα εικονίδιο που εμφανίζεται στην τηλεοπτική οθόνη. Εάν θέλετε να διαβάσετε το μήνυμα, τότε, ένα μικροκύκλωμα διαμορφώνει καταλλήλως τα γράμματα και τα περνά στην οθόνη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 July 2002 - 16:54:18 UTC