Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή απάντηση Σημίτη στη ΝΔ από τη Συνδιάσκεψη
  • [02] Νέα επίθεση Καραμανλή από τη Λαμία

    [01] Σκληρή απάντηση Σημίτη στη ΝΔ από τη Συνδιάσκεψη

    6/7/2002 7:08:00 μμ

    Αφετηρία για μεγάλη συσπείρωση που θα σημάνει το τέλος της εσωστρέφειας χαρακτήρισε τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη δευτερολογία του ο Κώστας Σημίτης, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών στο ΟΑΚΑ. Τόνισε ακόμη, πως η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, εξαπολύοντας και πάλι σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, που προσπαθεί να υποβαθμίσει το έργο της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να δώσει "συντριπτικό χτύπημα" στην τρομοκρατία.

    "Ακόμα και αυτές τις μέρες, που βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη, σοβαρή και κρίσιμη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δεν έχουν λείψει φωνές αντίδρασης, φωνές, που έρχονται από το χτες, φωνές υποκρισίας, φωνές, που τολμούν να αμφισβητούν όχι μόνο την ικανότητα, αλλά ακόμα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δώσει συντριπτική απάντηση στην τρομοκρατία", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    ''Είναι ντροπή''

    "Είναι ντροπή, που ακόμα και σ΄ αυτό το κορυφαίο ζήτημα, ένα ζήτημα, που ενώνει όλους τους Έλληνες, διάφορα πρόσωπα της συντήρησης προσπαθούν με δηλώσεις και υπονοούμενα στα ΜΜΕ να κατασκευάσουν σκιές για το παρόν ή το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να παρεμποδίσουν το έργο με ανυπόστατες φήμες και με ευτελισμό της προσπάθειας", είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στη σφοδρή κριτική του κ. Καραμανλή από την Αταλάντη.

    "Δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές σαφείς, που καθορίζουν ποια θα είναι η πολιτική κάθε πολιτικής παράταξης στο μέλλον", τόνισε ο κ. Σημίτης και σημείωσε: "Τι θα προσφέρει μια Δεξιά δύσπιστη απέναντι στους πολίτες, δέσμιας των πιο συντηρητικών στρωμάτων της κοινωνίας που επιδιώκουν ένα "ελληνικό-ανατολικό ιδεώδες", βλέπουν με δυσπιστία υπερεθνικές πολιτικές και προτιμούν την απομόνωση. Μια Δεξιά που θεωρεί την κοινωνική πολιτική βλαπτική για την οικονομία και δέχεται μόνο εκείνες τις κοινωνικές παροχές που επιχειρούν να κατευνάσουν όσους την αντιστρατεύονται. Μια Δεξιά που συνδέει την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού πρωταρχικά με τη λειτουργία της αγοράς. Αυτή η Δεξιά θα συνδεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τις δυνάμεις εκείνες που αντιστρατεύονται την επιδίωξή μας για μια κοινωνική-δημοκρατική Ευρώπη".

    Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "η Ελλάδα είναι Δημοκρατία του ελληνικού Λαού" και συμπλήρωσε: «Δεν είναι δημοκρατία του συντηρητικού λαϊκισμού και της προχειρότητας. Δεν είναι δημοκρατία της αντίδρασης, της μιζέριας, της οπισθοδρόμησης, της εμπάθειας και του ρεβανσισμού που χρωματίζει κάθε κίνηση, κάθε έκφραση και κάθε φράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών

    Της δευτερολογίας του πρωθυπουργού προηγήθηκαν οι ομιλίες των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης και μελών του ΕΕ.

    Την πολιτική των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση υπερασπίστηκε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, υποστηρίζοντας ότι αυτές πρέπει να γίνονται στην προοδευτική κατεύθυνση που κινούνται ήδη και όχι σε συντηρητική όπως εντάσσονται στην πολιτική της ΝΔ και προωθούνται από τα αντίστοιχα συντηρητικά κόμματα στις ευρωπαϊκές χώρες που κέρδισαν τις εκλογές.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βάλλεται σήμερα από τη δεξιά που θέλει να οδηγήσει τις μεταρρυθμίσεις σε αντικοινωνική και αντεργατική κατεύθυνση και ακολουθεί την πολιτική της εχεμύθειας, την οποία χαρακτήρισε εχθρική για τον πολίτη.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε καπετάνιο όταν το σκάφος είναι εν πλω και στη σωστή κατεύθυνση ενώ ο Δημήτρης Ρέππας επισήμανε ότι με παλιούς εαυτούς δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόμμα και μια καινούρια κοινωνία.

    Η Συνδιάσκεψη, ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, συνέρχεται σε μια κρίσιμη φάση στην οποία δίνουν τον τόνο οι δημοτικές εκλογές, η Ολυμπιάδα, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η εξέλιξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και οι επόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Εξέφρασε, πάντως, την ικανοποίησή του που ο κ. Σημίτης, με τη χθεσινή του ομιλία, ξαναβρήκε το νήμα και, έτσι, επιβεβαιώθηκε η πολιτική συμφωνία του Συνεδρίου.

    Ο Πέτρος Ευθυμίου υπογράμμισε ότι το κλειδί της δίκης είναι το όλο ΠΑΣΟΚ και η Βασω Παπανδρέου σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εφτάψυχο, ωστόσο πρόσθεσε ότι πρέπει να αποτινάξει την μοιρολατρία της ηττοπάθειας.

    Πρόοδος με σιγουριά για όλους πρέπει να είναι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ προς την ελληνική κοινωνία τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κόψει το δρόμο σε όσους απεργάζονται σχέδια παράκαμψης της λαϊκής εντολής.

    [02] Νέα επίθεση Καραμανλή από τη Λαμία

    6/7/2002 8:44:00 μμ

    Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης ιδιαίτερα στα αγροτικά θέματα και στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης εξαπέλυσε από τη Λαμία ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το μεσημέρι στις παραγωγικές τάξεις. "Δεν θα δεχθούμε μεθοδεύσεις που εκθέτουν και υπονομεύουν το μέλλον των αγροτών στην Ε.Ε. Είναι εθνική υπόθεση η διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος", είπε ο κ. Καραμανλής ενώ προηγουμένως εκπρόσωποι φορέων της Φθιώτιδας ζήτησαν από τον κ. Καραμανλή να συμβάλλει για να λυθούν σοβαρά θέματα υποδομών στον αγροτικό τομέα και να βελτιωθεί το αγροτικό εισόδημα.

    Σοβαρά προβλήματα διαπίστωσε ο Καραμανλής

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε σε σειρά από θέματα που όπως είπε έχουν πνιγεί στην εγκατάλειψη και την αδιαφάνεια που έχει προκρίνει η κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για αλλαγή πολιτικής στον αγροτικό τομέα ενώ έκανε λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ στις επιλογές των διαφόρων υπουργείων για τα αγροτικά θέματα. Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ κ.Καραμανλής στην αυτοδιοίκηση σημείωσε την ανάγκη να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης και τόνισε ότι είναι αναγκαία μια επανάσταση στην νοοτροπία.

    "Για την κυβέρνηση πάντα φταίνε οι άλλοι. Ένα καθεστώς 20 ετών σε τίποτα δεν φταίει ποτέ", είπε ο κ. Καραμανλής σχολιάζοντας τις απόψεις του πρωθυπουργού που από τη Λαμία είχε καταλογίσει ευθύνες σε αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

    Σοβαρά προβλήματα διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Λαμίας και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

    "Η κατάσταση του νέου Νοσοκομείου Λαμίας αποτελεί καθρέφτη της κυβέρνησης Σημίτη. Και αυτό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του διοικητικού προσωπικού", δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την επίσκεψη και προσέθεσε: "Το έργο, που αφορά ένα ζήτημα κορυφαίας σημασίας, δηλαδή την υγεία του ανθρώπου, καρκινοβατεί από την αδιαφάνεια, την αδιαφορία, την ευνοιοκρατία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Σημίτη".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 July 2002 - 20:54:33 UTC