Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακρίσεως...συνέχεια!
  • [02] Ομιλία Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κ.Ε.
  • [03] Στην Ελλάδα με C130 η σορός του ταξίαρχου Δεμέναγα
  • [04] Στόχος: Οι ''νονοί'' της νύχτας
  • [05] Εκκληση επιστροφής στους 35 απευθύνει ο Ετσεβίτ
  • [06] Πολιτική και όχι στρατιωτική η δίκη του Μπαργούτι
  • [07] Γερμανία: Τραγικός ο απολογισμός της καταιγίδας
  • [08] Τρεις νεκροί στο Λίβανο
  • [09] Στα θρανία και πάλι τα παιδιά στο Αφγανιστάν

    [01] Ανακρίσεως...συνέχεια!

    11/7/2002 10:54:00 μμ

    Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας Ιωάννη Διώτη κατέθεσε σήμερα ο Σάββας Ξηρός από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται, ενώ η ανάκριση θα συνεχιστεί και αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας δεν έχει ρωτήσει ακόμη τον Ξηρό ουσιώδη πράγματα περί τρομοκρατίας, ενώ το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Αθηνών.

    ''Μέχρι τέλους η πάταξη της τρομοκρατίας''

    Εν τω μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι θα συλληφθούν όλοι οι υπεύθυνοι της "17Ν" και θα δοθεί πλήρης δημοσιότητα στο θέμα, έδωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία κυριάρχησε το θέμα της τρομοκρατίας. Οι συλλήψεις θα γίνουν όταν είμαστε έτοιμοι και με πλήρη στοιχεία τόνισε ο κύριος Σημίτης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ''πορευόμαστε με σοβαρότητα και ευθύνη".

    Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημερώνοντας το Υπουργικό Συμβούλιο, τόνισε πως η πάταξη της τρομοκρατίας θα προχωρήσει μέχρι τέλους, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη της υπόθεσης θα οδηγήσει στην απομυθοποίηση της οργάνωσης και θα κλείσει ένα κεφάλαιο που άνοιξε στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά.

    Κοινούς εγκληματίες χαρακτήρισε τους τρομοκράτες ο Χρήστος Πρωτόπαππας τονίζοντας ότι η τρομοκρατία είναι απειλή για την κοινωνία και την δημοκρατία.

    Νωρίς το απόγευμα επισκέφθηκαν το Σάββα Ξηρό στο θάλαμο νοσηλείας του και συνομίλησαν μαζί του ο πατέρας του ιερέας Τριαντάφυλλος Ξηρός και η Ισπανίδα σύντροφός του Αλίσια Ρομέρο Κορτές. Ο συνταξιούχος ιερέας δήλωσε ότι ο γιος του είναι καλά στην υγεία του και είναι ευχαριστημένος από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Σημειώνεται τέλος ότι στον Ευαγγελισμό τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα. Ενδεικτικό του κλίματος είναι και η αναστολή της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.

    ''Ως Εδώ'' λένε οι συγγενείς των θυμάτων

    Ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαν ποτέ οι ελληνικές αρχές για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία χαρακτήρισε ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του δολοφονηθέντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μπακογιάννη, τις τελευταίες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθεια εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη.

    Εκπροσωπώντας τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων της τρομοκρατίας στη χώρα μας, ο Κώστας Μπακογιάννης, συμπλήρωσε ότι ο εντοπισμός των ενόχων και η προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη θα πρέπει να γίνει σε πνεύμα δικαίου, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

    Τέλος κατηγόρησε μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι, υπακούοντας στη λογική του ανταγωνισμού και της τηλεθέασης δημιουργούν φήμες οι οποίες υπονομεύουν την προσπάθεια των αρχών να εξαρθρώσουν την τρομοκρατία.

    Συνάντηση αρχιεπίσκοπου με πατέρα Σάββα Ξηρού

    Εικοσάλεπτη συνάντηση με τον πατέρα του κ.Ξηρού, παπα-Τριαντάφυλλο είχε το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ. Χριστόδουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την οποία ζήτησε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος, ο πατέρας του Ξηρού επανέλαβε ότι ο γιος του είναι αθώος και δεν πιστεύει τα όσα του αποδίδονται.

    Από την πλευρά του αρχιεπισκόπου εκφράστηκε η ψυχολογική υποστήριξη της εκκλησίας στη δοκιμασία που περνάει ο συνταξιούχος ιερέας και κατά μία πληροφορία του έγιναν συστάσεις για τον τρόπο της δημόσιας συμπεριφοράς του. Αποχωρώντας ο παπα-Τριαντάφυλλος ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο ο οποίος του είπε πώς αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη συνάντηση.

    [02] Ομιλία Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κ.Ε.

    11/7/2002 8:22:00 μμ

    Απάντηση στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ήταν ουσιαστικά η ομιλία του προέδρου της Νεας Δημοκρατίας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του. "Και το γελοίο έχει τα όρια του" είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εμφανίζεται ως παρατηρητής, ενώ παράλληλα συκοφαντεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για αδυναμία του πρωθυπουργού να συντονίσει την κυβέρνησή του, για αυτόνομα δουκάτα μέσα στην κυβέρνηση και προσωπικές στρατηγικές. Εκτίμησε δε ότι η κυβέρνηση θα εξαπολύσει νέα επίθεση λαϊκισμού. Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του αντιμετωπίζει με ευθύνη αλλά και με δικαίωση τις τρέχουσες εξελίξεις, προσθέτοντας ότι είναι δεδομένη η συμπαράστασή τους στο έργο της αστυνομίας σε μια εθνική υπόθεση. Και κατέληξε ζητώντας επαγρύπνηση από το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ και δηλώνοντας απόλυτα αισιόδοξος για τη δυναμική της ΝΔ.

    Στην επίσημη αντζέντα της συνεδρίασης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, βρίσκεται το θέμα της οικονομίας και ειδικότερα το Γ' ΚΠΣ. Θεωρείται,όμως, βέβαιο ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα της τρομοκρατίας ενώ θα δοθούν και οι γενικές κατευθύνσεις για τις δημοτικές εκλογές.

    [03] Στην Ελλάδα με C130 η σορός του ταξίαρχου Δεμέναγα

    11/7/2002 10:00:00 μμ

    Μέσα σε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, αναχώρησε -- λίγο πριν τις οκτώ απόψε -- το αεροσκάφος C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, μεταφέροντας στην Ελλάδα τη σορό του αδικοχαμένου διοικητή της αεροπορίας ταξιάρχου Στυλιανού Δεμέναγα. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εψάλη τρισάγιο και αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές προς το άξιο τέκνο της πατρίδας. Αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας και αντιπροσωπείες του ναυτικού και του πεζικού και η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τιμές καθώς το φέρετρο μεταφερόταν στο αεροσκάφος.

    Παρόντες, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος και της ελληνικής κυβέρνησης ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος.

    Να σημειωθεί ότι τη σορό του ταξίαρχου Δεμέναγα, στο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο, συνοδεύουν η σύζυγος και τα παιδιά του.

    [04] Στόχος: Οι ''νονοί'' της νύχτας

    11/7/2002 9:16:00 μμ

    Προθεσμίες για αύριο και μεθαύριο ζήτησαν και έλαβαν από τον 11ο τακτικό ανακριτή δέκα από τους συνολικά 44 κατηγορούμενους για υποθέσεις εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονιών, εκρήξεων και άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με κυκλώματα της νύχτας. Στην υπόθεση, που ανατέθηκε στο δικαστικό λειτουργό, ενέχονται έξι λιμενικοί που αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή σήμερα και να λάβουν προθεσμία, δυο αστυνομικοί, επιχειρηματίες γνωστών νυχτερινών κέντρων της παραλίας αλλά και της δυτικής και νότιας Αττικής.

    Η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες βάσει του νόμου για την πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών.

    Ειδικότερα, οι ποινικές διώξεις αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, την δολοφονία του φερόμενου ως "αρχινονού" Θεμιστοκλή Καλαποθαράκου, τον Ιούλιο του 2000 έξω από το σπίτι του στον Μαραθώνα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εκβίαση κ.α.

    [05] Εκκληση επιστροφής στους 35 απευθύνει ο Ετσεβίτ

    11/7/2002 11:20:00 μμ

    Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετσεβίτ, καθώς σήμερα υπέβαλε παραίτησή ένας ακόμη στενός του συνεργάτης, ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ. Παραίτηση υπέβαλε και ο υπουργός Οικονομίας Κεμάλ Ντερβίς, ο οποίος όμως ανακάλεσε την απόφασή του αργότερα, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 July 2002 - 20:55:03 UTC