Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο
  • [02] Πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για εγκλημα μέσω Ιντερνετ
  • [03] Πρόταση του Βελγίου για τον ευρωστρατό
  • [04] Ψηφίστηκε ο νόμος για τις αποκρατικοποιήσεις
  • [05] Καλή απόδοση και νίκη για τον ΠΑΟΚ
  • [06] Τραβάνε το σκοινί οι Γάλλοι στο Παγκόσμιο Λιγκ Βόλεϊ

    [01] Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

    24/7/2002 9:59:00 μμ

    Υπό το πρίσμα των εξελίξεων στις έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας έγινε απόψε στους ανακαινισμένους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου η καθιερωμένη δεξίωση για την 28η επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος προσερχόμενος αφού χαιρέτησε τον πρωθυπουργό και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στην καθιερωμένη δήλωσή του τόνισε πως η χώρα εορτάζει όταν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πολιτικοί υπηρετούν τους πολίτες.

    Ο κ.Στεφανόπουλος πρόσθεσε ότι η δημοκρατία λειτουργεί όταν εξαρθρώνεται η τρομοκρατία και καταστέλλεται η διαφθορά, όταν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και κυρίως η τηλεόραση που είναι υπό τον έλεγχο του κράτους ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα και μέτρο στους νόμους. Ο κ. Στεφανόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η δημοκρατία δεν αντέχει την αυθαιρεσία ούτε την αναρχία και αντιδρά στην παραβίαση των κανόνων.

    Ακολούθως ο κ. Στεφανόπουλος μαζί με τον κύριο και την κυρία Σημίτη περπάτησαν στον κεντρικό διάδρομο, αντήλλαξαν χειραψίες με τους προσκεκλημένους και έφθασαν στο κιόσκι, όπου συνομίλησαν για αρκετή ώρα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που κάθησαν μαζί τους.

    Πάντως, το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτης Νασιάκος στον οποίο οι περισσότεροι προσκεκλημένοι έδωσαν συγχαρητήρια.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τόνισε προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ότι είναι μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία και για τον ίδιο προσωπικά. Για την Ελλάδα, απάντησε ο κ. Νασιάκος και πρόσθεσε "μην έχετε καμία αμφιβολία θα φθάσουμε μέχρι το τέλος".

    Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους είπε ότι ο πρώτος του στόχος ήταν να συλλάβει όσους μπορούσαν να κρατήσουν όπλο για να μην κάνουν το απονενοημένο, ενώ επεσήμανε πως ''τα μυαλά της οργάνωσης είναι γερασμένα και δεν έχουν που να πάνε'' δείχνοντας ότι η αστυνομία τους γνωρίζει και επίκεινται συλλήψεις.

    Το παρόν στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο έδωσαν πολλοί υπουργοί, ανάμεσά τους ο Γ. Παπανδρέου, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Δημήτρης Ρέππας, βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων, δικαστικοί, στρατιωτικοί και άνθρωποι της Τέχνης όπως ο κ. Βασιλικός και η κ. Δανδουλάκη. Ακόμη, η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος, αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Παπουτσής, τους οποίους ο κ. Στεφανόπουλος ρώτησε για τον προεκλογικό αγώνα. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κρουσταλάκης σε συνομιλία που είχε με τον κ. Στεφανόπουλο ανέφερε πως αυτές τις ημέρες λόγω των εξελίξεων στην τρομοκρατία βρίσκεται σε επιφυλακή.

    [02] Πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για εγκλημα μέσω Ιντερνετ

    24/7/2002 9:37:00 μμ

    Με την καταδίκη σε κάθειρξη 8 ετών και 6 μηνών του 37χρονου ελληνογερμανού Φράντς Κονσταντίν Μπέρινγκ ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκη η πρώτη για τα ελληνικά χρονικά δίκη με αδικήματα που τελέσθηκαν μέσω του διαδικτύου. Ο Μπέρινγκ παραπέμφθηκε στη δίκη κατηγορούμενος για αποπλάνηση και για παράβαση του νόμου περι ασέμνων σε βάρος της 15χρονης Αμερικανίδας Λίντσει Σάμροκ.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Μπέρινγκ είχε γνωρισθεί μέσω του διαδικτύου με την ανήλικη τον Αύγουστο του 2000, της εξασφάλισε πλαστό διαβατήριο και την έπεισε να ταξιδέψει από τη Φλόριντα όπου έμενε στη Θεσσαλονίκη για να τον συναντήσει.

    Η νεαρή Αμερικανίδα ταξίδεψε και παρέμεινε στο διαμέρισμα του Μπέρινγκ στην Θεσσαλονίκη, όπου και συνήψε μαζί του σεξουαλικές σχέσεις. Το ίδιο διάστημα κατά το οποίο η ανήλικη συζούσε με τον Μπέριγκ στη Θεσσαλονίκη, από το καλοκαίρι του 2000 έως το Φεβρουάριο του 2001, ο Ελληνογερμανός διοχέτευε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες του κοριτσιού.

    Απολογούμενος ο Μπέρινγκ δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος με την ανήλικη και την έπεισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να γλιτώσει έτσι από τους γονείς της που την κακομεταχειρίζονταν.

    [03] Πρόταση του Βελγίου για τον ευρωστρατό

    24/7/2002 8:21:00 μμ

    Τις θέσεις της κυβέρνησης του σχετικά με το θέμα του ευρωστρατού παρουσίασε με επιστολή του προς τον Γάλλο πρόεδρο, Ζάκ Σιράκ, και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκύ Φερχόφστατ. Στην επιστολή του ο Βέλγος πρωθυπουργός προτείνει την ταχεία προώθηση του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής άμυνας, την υπέρβαση του αδιεξόδου που υπάρχει λόγω των ελληνικών αντιρρήσεων στο λεγόμενο κείμενο της Άγκυρας, καθώς και την υιοθέτηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ρήτρας αμοιβαίας στρατιωτικής βοήθειας, η οποία θα ενεργοποιείται σε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος δεχθεί εξωτερική επίθεση.

    [04] Ψηφίστηκε ο νόμος για τις αποκρατικοποιήσεις

    24/7/2002 10:10:00 μμ

    Επί της αρχής του και κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις του Δημοσίου. Το υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καταψήφισαν η Ν.Δ., το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι στις μεγάλες ΔΕΚΟ, η μετοχοποίηση δεν θα προχωρήσει πάνω από το 35% ούτε θα παραχωρηθεί το μάνατζμεντ, ενώ τόνισε ότι με την "ειδική μετοχή" που προβλέπει το νομοσχέδιο, το Δημόσιο θα μπορεί να επεμβαίνει στη διαμόρφωση των αποφάσεων της διοίκησης στις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας.

    Για λαίλαπα υπερφιλελευθερισμού και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έκαναν λόγο ΚΚΕ και ΣΥΝ, ενώ από τη Ν.Δ. υποστηρίχθηκε ότι πρόκειται για αναποτελεσματικές και γραφειοκρατικές διατάξεις που δεν εξυπηρετούν τη διαφάνεια, την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα.

    [05] Καλή απόδοση και νίκη για τον ΠΑΟΚ

    24/7/2002 10:14:00 μμ

    Νικηφόρο ήταν και το τρίτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ιταλία απέναντι στην Νεφτοχίμικ. Ο δικέφαλος του Βορρά αποδίδοντας "για τα δεδομένα της παρούσας φάσης αρκετά καλά", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Αγγελος Αναστασιάδης, υπέταξε τη βουλγάρικη ομάδα με 2-0. "Δείξαμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, το οποίο ωστόσο χρειάζεται βελτίωση. Με πολύ δουλειά μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε", συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

    Επί του αγωνιστικού μέρους, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 20ό λεπτό με κεφαλιά του Οκκά, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, με απευθείας χτύπημα φάουλ, ο Φρούσος.

    Στο παιχνίδι ο Αγγελος Αναστασιάδης δοκίμασε ένα Ρουμάνο ποδοσφαιριστή (χωρίς να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία γι αυτόν), ενώ αντίθετα δεν χρησιμοποίησε καθόλου, για καθαρά προληπτικούς λόγους, όπως είπε, τους Γιασεμάκη, Βοσκαρίδη, Εγκωμίτη, Καφέ και Καραδήμο.

    Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με τις ακόλουθες συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Κουτσόπουλος, Ζαβαντίας, Χασιώτης, Σκαρτίνα, Κουκιέλκα, Κούτσης, Σπάσιτς, Φουτσίνι, Οκκάς, Φρούσος.

    ΝΕΦΤΟΧΙΜΙΚ: Γκουσμαντίνοφ, Χρίστοφ, Μπραντιμίροφ, Κρίστιεφ, Γιάκεφ, Μίσρεφ, Μπογκάντιοφ, Δημητρόφ, Βίτσεκ, Τίνεφ, Σάκελεφ.

    [06] Τραβάνε το σκοινί οι Γάλλοι στο Παγκόσμιο Λιγκ Βόλεϊ

    24/7/2002 9:50:00 μμ

    Το σκοινί στα άκρα τραβάνε οι Γάλλοι, αφού ανοίγουν βεντέτα με την ελληνική αποστολή άνευ λόγου και χωρίς καμιά αφορμή. Οι διοργανωτές του παγκόσμιου λιγκ βόλεϊ, θέλοντας να εκδηλώσουν τα... φιλικά τους αισθήματα απέναντι στην ελληνική ομάδα, επέτρεψαν να γίνει η προπόνηση της εθνικής μας αύριο, την ώρα που θα γίνονται οι αναμετρήσεις (20.30 ώρα Ελλάδας), αλλά χωρίς τον προπονητή.

    Συγκεκριμένα, δήλωσαν ότι παραχωρούν το γήπεδο τη συγκεκριμένη ώρα στην ελληνική ομάδα, αλλά ο προπονητής, Στέλιος Προσαλίκας, υποχρεούται στις 21.30 ώρα Ελλάδας να βρίσκεται στο ξενοδοχείο, απέχει από το χώρο της προπόνησης μισή ώρα με το αυτοκίνητο, για να παρεβρεθεί σε σύσκεψη σχετικά με το χρώμα της φανέλας που θα φοράνε οι ομάδες!!!

    Ο Προσαλίκας χαρακτήρισε ανήκουστα και πρωτοφανή όλα αυτά που συμβαίνουν και απαράδεκτη την αντιμετώπιση της ελληνικής αποστολής από τους Γάλλους, οι οποίοι παράλληλα στο επίσημο έντυπο για το Παγκόσμιο Λιγκ καταδικάζουν την Ελλάδα για τα όσα είχαν συμβεί πριν πέντε χρόνια στη Λαμία, κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 1998.

    Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι τότε (Δεκέμβριος 1997) η γαλλική αποστολή διέμενε σε ξενοδοχείο 40 χιλιόμετρα μακριά από τη Λαμία, ήταν υποχρεωμένοι να προπονούνται στις 8 το πρωί και ότι τελικά η Ελλάδα χάρη στην βοήθεια των Κύπριων διαιτητών πήρε την πρόκριση στους τελικούς.

    Βέβαια δεν αναφέρονται καθόλου στην "βασιλική" φιλοξενία την οποία πρόσφερε η Ελλάδα στην Λαμία στο πλαίσιο της φετινού παγκόσμιου λιγκ.

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Στέλιος Προσαλίκας, μετά από όσα έγιναν αποφάσισε να ακυρώσει την αυριανή πρωινή προπόνηση, "δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ξυπνήσω τα παιδιά στις 7 το πρωί", είπε χαρακτηριστικά, ενώ θα παραβρεθεί στη συνάντηση για το χρώμα της φανέλας αφήνοντας στη θέση του τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη να ολοκληρώσει την αυριανή βραδινή προπόνηση της εθνικής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 July 2002 - 20:53:54 UTC