Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνες και ανακρίσεις για τη 17Ν
  • [02] Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα
  • [03] Τροχαίο με δύο νεκρούς στο Ελληνικό
  • [04] Κατέρρευσε ορυχείο στην Κίνα

    [01] Ερευνες και ανακρίσεις για τη 17Ν

    11/8/2002 10:53:00 πμ

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι διωκτικές αρχές την προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ απολογείται σήμερα στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε και τη συνδρομή των κυπριακών αρχών για τον εντοπισμό του Κουφοντίνα στη Μεγαλονησο. Παράλληλα, γίνονται διεξοδικές έρευνες σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν και σύμφωνα με το σχετικό αντιτρομοκρατικό νόμο, οι έρευνες μπορούν να επεκταθούν σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.

    Συγχαρητήρια από τον Τζορτζ Μπους για τις εξελίξεις στην τρομοκρατία

    Ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Ζερβομπεάκος κάλεσε το συνήγορο του Ξηρού δικηγόρο κ. Αγιοστρατίτη και του παρέδωσε αντίγραφο της δικογραφίας για να ετοιμάσει την υπεράσπιση του πελάτη του. Σήμερα, ο κ. Ζερβομπεάκος μετέβη στον "Ευαγγελισμό", όπου νοσηλεύεται κρατούμενος ο Σάββας Ξηρός, προκειμένου να λάβει την απολογία του για τα 8 κακουργήματα που αντιμετωπίζει και αφορούν σε 85 ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Χθες, οι 14 κρατούμενοι στον Κορυδαλλό κατηγορούμενοι για συμμετοχή τους στη 17Ν δέχθηκαν τους συγγενείς τους. Σημειώνεται ότι και οι 14 κρατούμενοι έχουν υποβάλλει αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών για να ''προαυλίζονται'' όλοι μαζί και όχι ανά δύο, όπως ισχύει μέχρι τώρα.

    Η Αντιτρομοκρατική, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, περί τα τέλη Αυγούστου, αναμένεται να αρχίσει έρευνες για τον ΕΛΑ, την "1η Μάη", καθώς και για μικρότερες ομάδες, που δρούσαν περιφερειακά στην τρομοκρατία.

    Ταυτόχρονα, ερευνά την ταυτοποίηση στοιχείων από άτομα που είχαν μεν σχέση με τη 17Ν, αλλά η συμμετοχή τους ήταν σε οριακά επίπεδα, δηλαδή συμμετείχαν μεν στην οργάνωση, εν γνώσει ή εν αγνοία τους, κυρίως σε δευτερευούσης σημασίας ενέργειες.

    Συγχαρητήρια επιστολή με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας απέστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    "Αυτό που κάνετε τώρα είναι μια ένδειξη της ευρύτερης συνεργασίας μας, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας", υπογραμμίζει στην επιστολή ο Αμερικανός πρόεδρος και τονίζει τη θετική επίδραση της υπόθεσης αυτής στην ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.

    Βρέθηκε όπλο έξω από το σπίτι του κ. Στεφανόπουλου

    Εν τω μεταξύ, ένα οπλοπολυβόλο FN και ένας γεμιστήρας με 8 φυσίγγια βρέθηκαν χθες το μεσημέρι, από ιδιώτη, στο Ψυχικό, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το όπλο και τα άλλα αντικείμενα ήταν τυλιγμένα με εφημερίδα μέσα σε μια νάυλον σακούλα, τα οποία βρήκε ιδιοκτήτης μοτοσικλέτας δίπλα στην οποία τα είχαν αφήσει άγνωστοι και ειδοποίησε την αστυνομία. Το πολεμικό όπλο παρελήφθη από αστυνομικούς και εξετάστηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών Από την εξέταση του όπλου διαπιστώθηκε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια στο παρελθόν, ενώ από τις αστυνομικές υπηρεσίες ερευνάται η προέλευσή του.

    Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος τύπος όπλων δεν ανήκει στο είδος του οπλισμού που διαθέτουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.

    Την ίδια ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την κλοπή οπλισμού από το στρατόπεδο της Κω.

    [02] Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα

    11/8/2002 10:39:00 πμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 6 το πρωί στην περιοχή Αχαράδη στη βόρεια Κέρκυρα. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Για την αντιμετώπισή της έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και άγημα 30 ανδρών πεζοπόρων και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς τα αεροσκάφη τύπου ''Καναντέρ'' δεν μπορούσαν να κάνουν πτήσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

    Νέα φωτιά στη Μεσσηνία, σε ύφεση η πυρκαγιά στο Οίτυλο

    Επίσης, μια άλλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 2.50 τα ξημερώματα στη θέση Ράχες του Δήμου Κυπαρισσίας Μεσσηνίας. Εκεί έσπευσαν αμέσως 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 22 πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο και μέχρι στιγμής έχουν καεί τρία στρέμματα δασικής έκτασης και δύο στρέμματα γεωργικής έκτασης.

    Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει από τα ξημερώματα της Παρασκευής αγροτοδασική περιοχή στο Κρυονέρι του Δήμου Οιτύλου. Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λακωνίας παραμένουν στην περιοχή και δίνουν αγώνα για την πλήρη κατάσβεσή της.

    [03] Τροχαίο με δύο νεκρούς στο Ελληνικό

    11/8/2002 11:35:00 πμ

    Θανατηφόρο τροχαίο λίγο συνέβη μετά τις πέντε το πρωί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό. Δυο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν κάτω από άγνωστες συνθήκες στην είσοδο των εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο κοπέλες. Νεκρή είναι η Σταματία Θανάση του Ηλία 21 χρόνων και μια άλλη κοπέλα περίπου 25 χρονων που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο. Τα δύο ΙΧ οδηγούσαν ο Αγγελος Γούτης του Κωνσταντίνου 33 χρόνων και ο Χρήστος Χουλιάρας του Βασιλείου 21 χρόνων, οι οποίοι τραυματίσθηκαν σοβαρά. Προανάκριση διενεργεί η τροχαία Γλυφάδας.

    [04] Κατέρρευσε ορυχείο στην Κίνα

    11/8/2002 11:18:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Οχτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ανθρακωρυχείο στην κεντρική κινεζική επαρχία Χενάν πλημμύρισε το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τα πτώματα των οκτώ εργατών, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Επτά πτώματα είχαν ανασυρθεί το Σάββατο και το τελευταίο σήμερα, σύμφωνα με το Νέα Κίνα. Είκοσι ένας ανθρακωρύχοι είχαν σωθεί το βράδυ της Παρασκευής, αφού τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανοίξουν μια σήραγγα ως αυτούς, μετέδωσε το πρακτορείο. Η Κίνα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και πιο θανατηφόρες βιομηχανίες ορυχείων. Την περασμένη χρονιά έχασαν τη ζωή τους 7.000 ανθρακωρύχοι από καταστροφές που σημειώθηκαν σε ορυχεία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 August 2002 - 8:52:57 UTC