Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες αποκαλύψεις από τον Σάββα Ξηρό
  • [02] Οι Δημοτικές στο επίκεντρο του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή με το προεδρείο ΕΒΕΑ
  • [04] Καταστροφικές πλημμύρες σε Ευρώπη και Ασία
  • [05] Γερμανία: Όχι σε στρατιωτική επίθεση στο Ιράκ
  • [06] Στην εξάδα του FINA CUP η εθνική πόλο
  • [07] Χρυσό στα 470 για τις Μπεκατώρου-Τσουλφά
  • [08] Επίσημο το ''παζάρι'' Ιντερ-Ρεάλ για Ρονάλντο

    [01] Νέες αποκαλύψεις από τον Σάββα Ξηρό

    22/8/2002 8:30:00 μμ

    Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση της 17Ν έρχονται στο φως της δημοσιότητας με την απολογία του Σάββα Ξηρού ενώπιον του ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ξηρός επιβεβαιώνει ότι υπήρχε γυναίκα στην οργάνωση, ενώ αναφέρει ότι ο Γιωτόπουλος ήταν ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της. Επιπρόσθετα, φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε ακούσει για ονόματα ιδρυτικών στελεχών της 17Ν, τα οποία όμως -όπως ανέφερε στον ανακριτή- δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί, ενώ φέρεται να είπε ότι είχε επαφές με τον Χρήστο Τσουτσουβή.

    Μεταφορές στον Κορυδαλλό

    Νωρίς σήμερα το πρωί οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού, βοηθούμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς, μετέφεραν με κλούβα τον Παύλο Σερίφη από τις γυναικείες φυλακές στις ανδρικές ενώ λίγα δευτερόλεπτα με την ίδια αστυνομική κλούβα μεταφέρθηκαν στις γυναικείες από τις ανδρικές ο Θεολόγος Ψαραδέλης και ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

    Εν τω μεταξύ, την κατ' αντιπαράθεση εξέταση του Βασίλη Τζωρτζάτου και του Χριστόδουλου Ξηρού ζήτησε σήμερα με αίτησή του προς τον εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που εκπροσωπεί την οικογένεια του Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη, που δολοφονήθηκε από την "17Ν" τον Μάρτιο του 1988.

    Ο κ. Λυκουρέζος ζήτησε επίσης την απαγγελία συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού για την υπόθεση, την αναπαράσταση του εγκλήματος σε βάρος του επιχειρηματία, προκειμένου να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες από τον τόπο που έγινε το περιστατικό.

    Ο συνήγορος της οικόγένειας ζήτησε τέλος την διενέργεια γραφολογικής εξέτασης και αντιπαραβολής στοιχείων μεταξύ χειρογράφων που βρέθηκαν στην γιάφκα της Πάτμου και σημειώσεων και καταχωρήσεων από την ατζέντα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

    Αρχίζει ο κύκλος των καταθέσεων

    Τη μαρτυρία του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Λευτέρη Παπαδημητρίου-- ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες της 17Ν το Δεκέμβριο του 1992 οπότε δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του-- αξιολόγησε ως την πλέον σημαντική για να ανοίξει τον κύκλο των καταθέσεων ο εφέτης ανακριτής κ. Λεωνίδας Ζερβομπεάκος.

    Ο κ. Ζερβομπεάκος κάλεσε τον πρώην βουλευτή, καθώς είναι ένας από τους ελάχιστους επιζώντες που είδε τα πρόσωπα των μελών της οργάνωσης όταν τον πυροβόλησαν στα πόδια. Μάλιστα ο κ. Παπαδημητρίου φέρεται να είδε πίσω από τους δυο εκτελεστές και μια ξανθιά γυναίκα της οποίας την περιγραφή μπορεί να δώσει και είναι σε θέση να την αναγνωρίσει αν του επιδειχθεί φωτογραφία της.

    Ο πρώην βουλευτής δήλωσε ξανά ενώπιον του κ. Ζερβομπεάκου παράσταση πολιτικής αγωγής για τον εαυτό του και ζήτησε αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να ενημερωθεί πριν δώσει κατάθεση.

    Στον ανακριτή κατέθεσε επίσης και ο αστυνομικός κ. Ιωάννης Παπαφώτης που είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή στα Σεπόλια το Νοέμβριο του 1991, κατάθεση που αναμένεται να ολοκληρωθεί με την δηλώση παράστασης πολιτικής αγωγής, με δικηγόρο τον κ. Λευτέρη Παπαδημητρίου.

    Τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής θα καλέσει σε κατάθεση και τον αστυνομικό Σωκράτη Κότσια που επίσης είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή στα Σεπόλια. Και ο κ. Κότσιας θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής μέσω του κ. Παπαδημητρίου ο οποίος αναμένεται να εκπροσωπήσει και την οικογένεια του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη.

    [02] Οι Δημοτικές στο επίκεντρο του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ

    22/8/2002 10:56:00 μμ

    Ο πολιτικός σχεδιασμός με πρώτο σταθμό τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, αλλά και ολόκληρη η περίοδος των 18 μηνών έως τις επόμενες εκλογές βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συζήτησης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, όπου τα μέλη του εκφράστηκαν με θετικά σχόλια για την επιλογή των τριών προσώπων που θα είναι υποψήφιοι στην Υπερνομαρχία. Όσον αφορά στην υπόθεση της τρομοκρατίας τα μέλη του Ε.Γ συμφώνησαν ότι έχει καταφερθεί ένα καίριο χτύπημα αλλά και ότι τα βήματα που έχουν γίνει να συνεχιστούν έως το τέλος.

    Σε ότι αφορά τα μέτωπα που διαφαίνεται ότι θα ανοίξουν και κυρίως οι κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών και παιδείας, συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου συνεργασία των ηγεσιών των υπουργείων Γεωργίας και Παιδείας με τον Κώστα Λαλιώτη και τους υπευθύνους του τομέα του κόμματος, ώστε να υπάρξει κοινή γραμμή αντιμετώπισης των θεμάτων.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για επικείμενη παρουσία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε ότι αφορά τις δημοτικές εκλογές επισημάνθηκε η σημαντικότητα της χρονικής σύμπτωσης της απόφασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση της ένταξης της Κύπρου στην Κοινότητα, ανάμεσα στις δύο Κυριακές.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή με το προεδρείο ΕΒΕΑ

    22/8/2002 7:54:00 μμ

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις συζήτησε το πρωί στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με το προεδρείο του Εμποροβιοτεχικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος Γιώργος Αλογοσκούφης, η κυβερνητική πολιτική έχει καταντήσει την ελληνική οικονομία την λιγότερο ανταγωνιστική και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι διπλάσιος του μέσου όρου της ΕΕ, γεγονός που οφείλεται στις αδυναμίες και στις καθυστερήσεις της κυβερνητικής πολιτικής.

    Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε επίσης ότι ο κόσμος δικαιούται να διαμαρτύρεται για τις ανατιμήσεις των τελευταίων ημερών που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα κατά 10%, λέγοντας ότι το ποσοστό αύξησης είναι τριπλάσιο από τον πληθωρισμό.

    [04] Καταστροφικές πλημμύρες σε Ευρώπη και Ασία

    22/8/2002 6:07:00 μμ

    Τους 14 έφθασαν οι νεκροί στη Τσεχία από τις καταστροφικές πλημμύρες ενώ σε περίπου 260 εκ. ευρώ, υπολογίζονται οι υλικές ζημιές. Χάος επικρατεί στην επαρχία Χουνάν της Κίνας καθώς άρχισε η απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τις κατοικίες τους γύρω από την τεράστια λίμνη Ντονγκτίνγκ, η στάθμη της οποία ανεβαίνει απειλώντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Στην Ινδία, από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν οι νεκροί έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους 592. Πλημμύρες από τις καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν και την Ισπανία.

    Κίνα: Εκκενώνεται η επαρχία Χουνάν

    Στην Κίνα περίπου 850.000 κάτοικοι, που ζουν στο νοτιοανατολικό μέρος της επαρχίας Χουνάν έχουν αποδυθεί σε έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να αποσοβήσουν την υπερχείλιση της λίμνης και των γειτονικών ποταμών, καθώς οι περιοχές αυτές έχουν κηρυχθεί τις τελευταίες ημέρες σε κατάσταση συναγερμού, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

    Εκφράζονται φόβοι ότι η στάθμη του νερού ενδέχεται να φθάσει στα επίπεδα του 1998, τότε που η υπερχείλιση του ποταμού Γιανγκτσέ και της Ντονγκτίνγκ κόστισαν τη ζωή σε 4.000 ανθρώπους.

    Από τις συνεχιζόμενες βροχές δεν έχει πλημμυρίσει μόνο η λίμνη Ντόνγκτινγκ σε 46 σημεία της, αλλά και η στάθμη ποταμών στην επαρχία Χουνάν βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχές θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες.

    Οι νεκροί από τις πλημμύρες στην επαρχία Χουνάν, αυτό το καλοκαίρι, έφθασαν τους 153 ενώ σε 696.000 υπολογίζονται αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Ο αριθμός των πληγέντων ανέρχεται σε περίπου 38 εκ., ενώ οι καταστροφές στην υποδομή είναι τεράστιες. Από τις αρχές του καλοκαιριού, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές της Κίνας έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου χίλιοι άνθρωποι.

    Τσεχία: Στα 260 εκ ευρώ οι ζημιές μέχρι στιγμής

    Στην Τσεχία, σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Γίρι Ρούσνοκ ζημιές περίπου 180 εκ. ευρώ οφείλονται στις καταστροφές από τις πλημμύρες και ζημιές περίπου 80 εκ. ευρώ από τη μείωση της παραγωγής. Πρόσθεσε ότι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι μικρότερες επιχειρήσεις δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να εκτιμηθούν.

    Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Σπίντλα είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι "σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις", οι συνολικές ζημιές από τις πλημμύρες υπολογίζονται σε 2-3 δις ευρώ.

    Οι νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και αιώνες στη Τσεχία έφθασαν τους 14 ενώ έντονοι φόβοι υπάρχουν για εκδήλωση επιδημιών.

    Στη βόρεια Ισπανία, από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν χθες σημειώθηκαν μεγάλες πλημμύρες με αποτέλεσμα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Περισσότερο επλήγησαν οι περιοχές Θαραγκόθα και Τερουέλ, στις οποίες έπεσαν 30 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ραδιοσταθμοί.

    Δεν αναφέρθηκαν θύματα ,αλλά αρκετοί δρόμοι αποκλείστηκαν από τα νερά και τις κατολισθήσεις, ενώ σημειώθηκε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα χωριά. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει κακοκαιρία στη Βαλένθια και τη Μούρθια στις ακτές της Μεσογείου καθώς και στις Βαλεαρίδες Νήσους.

    Τους 592 μέχρι στιγμής οι νεκροί στην Ινδία

    Τέλος όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Νέο Δελχί, δέκα ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν από τα νερά στα κρατίδια Μπάντια Πραντές και Μπιχάρ ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ινδία στους 592. Από την υποχώρηση ενός φράγματος στη περιοχή Μπάλαγκατ, τη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι. Μόνο στο κρατίδιο Μπιχάρ,απο τις πλημμύρες εχουν πληγεί 15,2 εκ. άνθρωποι σε 24 περιοχές, ενώ οι ζημιές υπολογίζονται σε περίπου 146 εκ. δολάρια.

    [05] Γερμανία: Όχι σε στρατιωτική επίθεση στο Ιράκ

    22/8/2002 9:48:00 μμ

    Η Γερμανία είναι αντίθετη σε μία αμερικανική στρατιωτική επίθεση στο Ιράκ, όπως επαναβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός άμυνας της Γερμανίας, Πέτερ Στρουκ, που σημείωσε ότι το Βερολίνο δεν προτίθεται να στείλει ούτε έναν γερμανό στρατιώτη σε παρόμοια "περιπέτεια". Στο πλαίσιο συνέντευξής του, που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας ''Westphaelischer Anzeiger'' ο κ. Στρουκ τόνισε ότι η Γερμανία δεν είναι μία περιφέρεια των ΗΠΑ. Χθες ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ υποστήριξε ότι στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ θα ήταν λάθος, επισημαίνοντας ότι σ' αυτήν εναντιώνεται υπολογίσιμη μερίδα της αμερικανικής κοινής γνώμης.

    Η συνάντηση, προ ημερών, του αμερικανού πρεσβευτή στο Βερολίνο Ντάνιελ Κόατς με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του καγκελάριου Σρέντερ, Φρανκ-Βάλτερ Στέινμέγιερ, πυροδότησε σειρά σχολίων και σεναρίων για εμπλοκές και προστριβές στις διπλωματικές σχέσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου.

    Ο καγκελάριος Σρέντερ προηγείται σε πολλές δημοσκοπήσεις ενόψει των γενικών εκλογών της 22ης Σεπτεμβρίου, αλλά και η γερμανική κοινή γνώμη δείχνει από την πλευρά της μεγάλη ανησυχία μπροστά στο ενδεχόμενο μίας αμερικανικής στρατιωτικής παρέμβασης στο Ιράκ, με τελικό στόχο την απομάκρυνση από την εξουσία του Χουσέιν.

    [06] Στην εξάδα του FINA CUP η εθνική πόλο

    22/8/2002 11:05:00 μμ

    Την πρόκριση στις έξι καλύτερες ομάδες του FINA CUP αλλά και μία θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης κατάφερε να πάρει απόψε η εθνική ομάδα πόλο, φέρνοντας ισοπαλία 7-7 με την Κροατία. Με την τρίτη αυτή ισοπαλία σε ισάριθμούς αγώνες η εθνική μας πήρε την τρίτη θέση στον όμιλο της και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον δεύτερο του άλλου ομίλου. Οι παίχτες του Τάκη Μίχαλου, που βρέθηκαν να χάνουν στα πρώτα δύο επτάλεπτα με 4-2, έκαναν την ολική επαναφορά στο τρίτο επτάλεπτο ισοφαρίζοντας σε 5-5. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2.

    Τα γκολ της εθνικής πέτυχαν οι Καλακώνας, Αφρουδάκης (2), Σάντα, Θωμάκος (3).

    Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της εθνικής Τάκης Μίχαλος τόνισε ότι είχαν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο αλλά μπορέσαν να γυρίσουν το ματς και εξέφρασε την πίστη του ότι αύριο μπορούν να κάνουν ακόμη μία νίκη.

    Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι η ομάδα πέτυχε τον πρώτο στόχο της που ήταν η πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τώρα προχωράει αφού έχει άλλα δύο παιχνίδια μπροστά της.

    Από την πλευρά του, ο Κώστας Λούδης υποστήριξε ότι γνώριζαν ότι η Κροατία θα κάνει το καλύτερό της παιχνίδι, δικαιολογώντας την μεγάλη ιστορία της στο πόλο, ενώ παραδέχτηκε ότι έκαναν λάθη στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχτούν δύο γκολ από τον φουνταριστό.

    [07] Χρυσό στα 470 για τις Μπεκατώρου-Τσουλφά

    22/8/2002 9:13:00 μμ

    Συνεχίζει και σήμερα να εντυπωσιάζει, μία μέρα πριν ολοκληρωθεί η Προ-ολυμπιακή Διοργάνωση Ιστιοπλοΐας, το χρυσό ελληνικό δίδυμο στην κατηγορία 470, Σοφία Μπεκατώρου-Αιμιλία Τσουλφά, που εξασφάλισε την 1η θέση στην γενική κατάταξη. Στις τρεις κούρσες που έγιναν σήμερα, οι δύο πρωταθλήτριες ήταν σταθερά στην δεκάδα, με αποτέλεσμα να διατηρήσουν μία μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Όπως επεσήμαναν τα δύο κορίτσια, αυτή η σταθερότητα αποτέλεσε το μεγάλο τους όπλο στην σπουδαία αυτή διοργάνωση και επόμενος στόχος τους είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει σε λίγες ημέρες στην Σαρδηνία.

    Αποτελέσματα προτελευταίας ημέρας

    Η Μπεκατώρου με την Τσουλφά είναι αήττητες τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2001 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ το 2002 πήραν την 1η θέση στα Eurolymp, στις πόλεις, Ιερ, Σπα, Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Αθήνα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 1η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.

    Σήμερα έγιναν συνολικά 27 κούρσες, στις 10 κατηγορίες σκαφών. Στην κατηγορία 49er, που σήμερα έγιναν με 4 κούρσες, στην βαθμολογία προηγούνται οι Νορβηγοί, Christoffer Sundby-Frode Bovim. Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε και το ελληνικό πλήρωμα με τους Θανάση Παχούμα-Βασίλη Πορτοσάλτε που κατέκτησε την πρώτη θέση σε δύο από τις 4 κούρσες που έγιναν, ενώ στην γενική κατάταξη βρίσκονται στην 12η θέση.

    Ο Νίκος Κακλαμανάκης έχει εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο στα Mistral, καθώς σήμερα ήταν 5ος στις δύο ιστιοδρομίες της ημέρας, με αποτέλεσμα να διατηρεί διαφορά ασφαλείας από τον Νεοζηλανδό James Wells.

    Στα 470 των ανδρών προηγούνται οι Σουηδοί, Johan Molund-Martin Andersson, που τόνισαν ότι μαθαίνουν το θαλάσσιο στίβο και προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θέλουν να βρεθούν στην καλύτερή τους κατάσταση. Οι Ανδρέας Κοσματόπουλος-Κώστας Τριγκώνης βρίσκονται στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

    Ο αθλητής φαινόμενο, Ben Ainslie, συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα Finn. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2000 στην κατηγορία Laser, προβάλλει τώρα ως το μεγάλο φαβορί για ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Θα είναι η τρίτη μεγάλη φετινή του επιτυχία μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο 23χρονος Αλέξανδρος Δραγούτης που ήταν 7ος και 3ος στις δύο κούρσες της ημέρας.

    Τη τελευταία ημέρα θα κριθεί το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Europe. Τρεις βαθμοί χωρίζουν τις τρεις πρώτες αθλήτριες. Η Γαλλίδα, Brain Solenne, έχει 18 βαθμούς, η Βιργινία Κραβαριώτη έχει 19 βαθμούς και η Νόνικα Οικονομοπούλου έχει 21. "Κάναμε μία καλή αρχή για το 2004, αυτός ο αγώνες αποτελεί ένα καλό τεστ σε όλους τους τομείς", τόνισε η Οικονομοπούλου.

    Στα Tornado προηγούνται οι Αυστραλοί, Roman Hagara-Hans Peter Steinacher. Στην 8η κούρσα την 8η θέση πήραν οι Πασχαλίδης-Γαρέφης που ακυρώθηκαν όμως στην επόμενη και βρίσκονται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης.

    Στα Yngling, την 1η θέση έχει το πλήρωμα από τις ΗΠΑ με τις Hannah Swett-Joan Touchette-Melissa Rurdy.

    Στα Laser, ο Σουηδός Daniel Birgmark έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

    [08] Επίσημο το ''παζάρι'' Ιντερ-Ρεάλ για Ρονάλντο

    22/8/2002 10:03:00 μμ

    Ίντερ και Ρεάλ άφησαν πίσω τους τα "ήξεις-αφήξεις", επιβεβαιώνοντας και επίσημα ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Ρονάλντο. Πλέον, "γκρεμίζεται" ολόκληρο το "σκηνικό" που είχε στηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, όταν ο Μάσιμο Μοράτι διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ δεν πρόκειται να φύγει από το Μιλάνο, ενώ οι Μαδριλένοι δεσμεύονταν ότι δεν πρόκειται να "χτυπήσουν τον παίκτη της Ιντερ. Όπως αναφέρεται στο site της Ρεάλ Μαδρίτης ο πρόεδρος του συλλόγου Φλορεντίνο Πέρεθ και ο ομόλογός του της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι, συναντήθηκαν σήμερα. Δεν πάρθηκε καμία απόφαση σχετικά με το μέλλον του Ρονάλντο, όμως το θέμα παραμένει ανοιχτό.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η συνάντηση Μοράτι-Πέρεθ, πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές κότερο του τελευταίου, που έχει προσαράξει στην ακτή της Φορμεντέρα, ενός από τα νησιά των Βαλεαρίδων.

    Εικάζεται ότι η πρόταση της Ρεάλ κυμαίνεται ανάμεσα στα 12 και τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τους παίκτες που θα δοθούν ως αντάλλαγμα, προκειμένου ο 25χρονος βραζιλιάνος να μετακομίσει στη Μαδρίτη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 22 August 2002 - 20:55:48 UTC