Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενδελεχής έρευνα για την υπόθεση ''17Ν''
  • [02] Στην Κυψέλη ο Παπουτσής
  • [03] Ολοκληρώθηκε η περιοδεία Καραμανλή
  • [04] Ισπανία: Εντοπίστηκαν 40 κιλα εκρηκτικών
  • [05] Θύματα από εκρήξεις ναρκών στο Αφγανιστάν
  • [06] Πλημμύρες πλήττουν και την Ελβετία
  • [07] Μέτωπο κατά της αισχροκέρδειας
  • [08] Ανάσα σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους
  • [09] Στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρονάλντο
  • [10] Δύο στα δύο για τον Αρη στο πρωτάθλημα
  • [11] Εντυπωσιάζει η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών
  • [12] Λάιονελ Χάμπτον: Εφυγε ο θρυλικός τζαζίστας

    [01] Ενδελεχής έρευνα για την υπόθεση ''17Ν''

    1/9/2002 6:16:00 μμ

    Τάξη στον κυκεώνα των αντιφάσεων και των αλληλοσυγκρουόμενων ομολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της τρομοκρατίας καλείται να βάλει με τη διεξοδική έρευνά της η Δικαιοσύνη. Την Τρίτη θα ζητηθεί νέα απολογία από τον Αλ. Γιωτόπουλο, ενώ ταυτόχρονα αίρεται το απόρρητο της αλληλογραφίας και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των 15 κρατουμένων για την υπόθεση της 17Ν, αλλά και των κοντινών τους προσώπων. Παράλληλα νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το βράδυ της έκρηξης στον Πειραιά.

    Σε νέες απολογίες οι κρατούμενοι

    Η κλήση για συμπληρωματική απολογία τόσο του φερομένου ως αρχηγού της "17Ν" όσο και των άλλων κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης είναι όχι μόνο από τις σημαντικότερες ενέργειες της ανάκρισης για την τρομοκρατία αλλά και από τις πλέον προβλέψιμες, μετά από τις τόσες αντιφάσεις που υπάρχουν στις καταθέσεις των κατηγορουμένων.

    Ήδη, ο εφέτης ανακριτής κ. Λεωνίδας Ζερβομπεάκος κάλεσε σε συμπληρωματική απολογία τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, που αναμένεται να απολογηθεί το απόγευμα της Τρίτης.

    Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους το επόμενο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να υπάρξουν κατ' αντιπαράσταση εξετάσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση της τρομοκρατίας.

    Μόνο έκπληξη δεν πρέπει να προκαλούν οι συμπληρωματικές καταθέσεις, αφού από την μέχρι τώρα προανάκριση έχουν προκύψει παράνομες πράξεις για τις οποίες δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος των συγκεκριμένων προσώπων που εμπλέκονται σε αυτές.

    Αναμένονται και νέες συλλήψεις

    Aτομα που είχαν συνεργασία τόσο με την "17Ν" όσο και τον ΕΛΑ πρόκειται να εξετάσει την επόμενη εβδομάδα η αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να προχωρήσει και σε συλλήψεις, πιθανόν τεσσάρων ατόμων.

    Από τους οποίους τα δύο είναι αδέλφια, ενώ από τα δυο άλλα άτομα το ένα φέρεται ως ηγετικό στέλεχος του ΕΛΑ, κυρίως μετά το 1997, και το άλλο θεωρείται ότι προέρχεται από τον αναρχικό χώρο.

    Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν και πιθανές επαφές του φερόμενου ως αρχηγού της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου με αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν δραστηριότητα και στην Ελλάδα, τόσο με ξέπλυμα χρήματος όσο και με ενέργειες που εντάσσονται στην τρομοκρατία και στο κοινό έγκλημα.

    Εν τω μεταξύ, ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την τρομοκρατική δραστηριότητα των μελών της "17Ν" έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από καταθέσεις και μαρτυρίες.

    Ένα ακόμη πρόσωπο, εκτός από τον Σάββα Ξηρό και το Δημήτρη Κουφοντίνα, φαίνεται ότι ήταν παρόν το βράδυ της μοιραίας έκρηξης στον Πειραιά, στις 29 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη, την ώρα που ο Σάββας Ξηρός είχε πέσει στο έδαφος, δύο άνδρες από την πλευρά του εκδοτηρίου παρακολουθούσαν.

    Η Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ, στην κατάθεσή της για εκείνη την ημέρα, δηλώνει ότι ο Σάββας Ξηρός έφυγε το απόγευμα από το σπίτι τους, με άγνωστο προορισμό.

    Χθες, η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε κατάθεση στον ανακριτή για όσα γνωρίζει για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Κατά την αποχώρήσή της, η κ. Μπακογιάννη δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

    Στο μεταξύ, το πράσινο φως για την άρση του απορρήτου της αλληλογραφίας και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων άναψε χθες μετά από αίτημα του εφέτη-ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου και αφορά τον Δημήτρη Κουφοντίνα, την Αγγελική Σωτηροπούλου, την Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ και τη σύντροφο του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Μαρί Τερέζ Πεϊνό.

    Την ίδια ώρα, έντονη ήταν η αντίδραση της συζύγου του πρώην υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου για τα χθεσινά δημοσιεύματα που την έφεραν να είχε σχέσεις με την Μαρί Πεϊνό. Η κ. Λίλιαν Παπαδοπούλου τόνισε ότι τα δημοσιεύματα αυτά αποτελούν δείγμα της πιο θλιβερής δημοσιογραφίας, καθώς η κ. Πεϊνό της είναι παντελώς άγνωστη και ότι οι συκοφάντες θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη.

    ''Καταπέλτης'' η κοινή γνώμη για τη 17Ν

    Στο μεταξύ συντριπτική είναι η καταδίκη από τους πολίτες των μελών της 17Ν και γενικότερα της τρομοκρατίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Κάπα Ρισέρτς" και δημοσιεύεται στο ''Βήμα''.

    Το 32,7% δηλώνει χαρά και ικανοποίηση για τη σύλληψή τους, το 34,6% ανακούφιση, το 14,8% αδιαφορία, το 4,3% απογοήτευση, το 2,6% λύπη και δυσαρέσκεια, το 10% τίποτε από όλα αυτά, ενώ το 1% δεν απάντησε.

    Επίσης, το 62,2% θεωρεί ότι η οργάνωση ''17 Νοέμβρη'' έκανε πολύ κακό στην ελληνική κοινωνία, το 20,1% μάλλον κακό, το 9,3% ούτε καλό ούτε κακό, το 2% μάλλον καλό και το 2,5% πολύ καλό.

    Ακόμη το 28,7% πιστεύει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας, το 28,6% ότι μάλλον την επιδιώκει το 23,9% απαντά ότι μάλλον δεν την επιδιώκει, το 10,6% ότι δεν την επιδιώκει καθόλου ενώ το 8,2% δεν απάντησε.

    Τέλος, το 65% δηλώνει από αρκετά ως πολύ ικανοποιημένο για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα της τρομοκρατίας, το 20,3% είναι μάλλον δυσαρεστημένο και το 9,4% πολύ δυσαρεστημένο.

    [02] Στην Κυψέλη ο Παπουτσής

    1/9/2002 3:45:00 μμ

    Στην Κυψέλη περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Παπουτσής, που περπάτησε στους δρόμους και μίλησε με τους κατοίκους της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της Αθήνας. Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπουτσής υποστήριξε την δημιουργία μίας πίστας Φόρμουλα 1 στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, λέγοντας ότι θα μπορούσε να συνδυαστεί με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αλλά και με χώρους πρασίνου και αναψυχής, ενώ θα έφερνε έσοδα, μεγάλη προβολή και έντονη τουριστική ανάπτυξη για την Αθήνα και για τους γύρω δήμους. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι πολίτες θα δώσουν τις απαντήσεις για μεν τις Δημοτικές Εκλογές στις 13 και 20 Οκτωβρίου, για δε τις εθνικές εκλογές, τον Απρίλιο του 2004.

    [03] Ολοκληρώθηκε η περιοδεία Καραμανλή

    1/9/2002 3:34:00 μμ

    Βέβαιος για την νίκη του κόμματός του στις εθνικές εκλογές, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, σε ομιλία του στο Λυγουριό, όπου και ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κορινθία και την Αργολίδα. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την κυβερνητική πολιτική. Ο κ. Καραμανλής προειδοποίησε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει τα κρατικά κονδύλια για την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων της. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Λυγουρίου, ενώ νωρίτερα επισκέφτηκε το Λουτράκι και τη Νέα Επίδαυρο.

    [04] Ισπανία: Εντοπίστηκαν 40 κιλα εκρηκτικών

    1/9/2002 2:03:00 μμ

    Εκρηκτικό μηχανισμό βάρους 40 κιλών εξουδετέρωσε η βασκική αστυνομία στην πόλη Μπιλμπάο, τον οποίο πιθανολογείται ότι τοποθέτησαν μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ. Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε μικρό φορτηγό και σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας είχε προγραμματιστεί να εκραγούν όταν θα περνούσε από δίπλα περιπολικό της αστυνομίας. Το φορτηγάκι είχαν κλέψει το απόγευμα του Σαββάτου από την πόλη Ντίμα τρεις κουκουλοφόροι άντρες που δήλωσαν στον ιδιοκτήτη του, αφού τον έδεσαν σε ένα δέντρο, ότι ανήκουν στην ΕΤΑ. Ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε μετά από μια ώρα να ελευθερωθεί και ειδοποίησε την αστυνομία. Οκτώ ώρες μετά την κλοπή, το φορτηγάκι εντοπίστηκε σε ερημικό δρόμο του Μπιλμπάο. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές το σημείο αυτό μπορεί να μην ήταν ο τελικός προορισμός του.

    [05] Θύματα από εκρήξεις ναρκών στο Αφγανιστάν

    1/9/2002 4:29:00 μμ

    Τέσσερις Αφγανοί σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σήμερα όταν δύο νάρκες εξερράγησαν κοντά στο αρχηγείο της πολυεθνούς αντιτρομοκρατικής δύναμης στην αεροπορική βάση Μπάγκραμ, βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ. Οπως δήλωσε Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, οι Αφγανοί ετοιμάζονταν βοηθήσουν ένα δανικό συνεργείο εξουδετέρωσης ναρκών, όταν ένας από αυτούς προκάλεσε την έκρηξη μιας νάρκης. Μία δεύτερη νάρκη εξερράγη όταν το ασθενοφόρο που έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος προσέκρουσε σε αυτήν. Δώδεκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο ισπανικό νοσοκομείο του Μπάγκραμ και οι υπόλοιποι στο αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο της βάσης.

    [06] Πλημμύρες πλήττουν και την Ελβετία

    1/9/2002 1:53:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην ανατολική Ελβετία στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, όταν τεράστιοι όγκοι λάσπης κατέκλυσαν το σπίτι τους λόγω κατολισθήσεων, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές. Εν τω μεταξύ 50 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στη διάρκεια της νύχτας, καθώς σε δεκαπέντε περίπου κοινότητες στο καντόνι του Απεντσελ σημειώθηκαν καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις. Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση και στη βόρεια Ελβετία, στην ελβετική όχθη της λίμνης Κονστάνς.

    [07] Μέτωπο κατά της αισχροκέρδειας

    1/9/2002 7:39:00 μμ

    Με κεντρικό σύνθημα ''ούτε ένα Ευρώ στην αγορά, πείτε όχι στην παράνομη κερδοσκοπία και στην ακρίβεια", οι Ενώσεις Καταναλωτών καλούν όλους τους καταναλωτές σε πανελλήνιο γενικό μπουκοτάζ την ερχόμενη Τρίτη στις 3 Σεπτεμβρίου. Η ανταπόκριση των πολιτών αλλά και επαγγελματικών φορέων αναμένεται μεγάλη, ενώ συλλαλητήρια κατά των ανατιμήσεων ετοιμάζει και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από το ΣΔΟΕ.

    ''Επειδή Νοιαζόμαστε: Ούτε ένα Ευρώ στην Αγορά''

    Μετά την πρωτοφανή αντίδραση των καταναλωτών και την ένθερμη υποστήριξη κοινωνικών, συνδικαλιστικών, ακόμη και επαγγελματικών οργανώσεων και φορέων των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Ελληνες πολίτες-καταναλωτές, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΙΝΚΑ, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της ενεργοποίησης τους για την προστασία του εισοδήματος τους και της ποιότητας ζωής τους.

    Με κεντρικό σύνθημα ''Νεκρώστε την αγορά'', την Τρίτη προγραμματίζεται εκτός από το προειδοποιητικό μποϋκοτάζ αγοράς (αποχή από την αγορά οιουδήποτε προϊόντος η υπηρεσίας), συμβολικό κλείσιμο των γενικών διακοπτών ΔΕΗ σε σπίτια, γραφεία και καταστήματα και αποφυγή τηλεφωνημάτων για δυο λεπτά στις 10 το βράδυ της ίδιας μέρας, πραγματοποίηση εκδηλώσεων και συνέχιση της διανομής εντύπων από τις κινητές μονάδες του ΙΝΚΑ και τις περιφερειακές ενώσεις καταναλωτών σε όλη τη χώρα και παραστάσεις στις αρμόδιες νομαρχιακές και τοπικές αρχές και φορείς.

    Συνεχής επαγρύπνηση και παρακολούθηση της αγοράς

    Επίσης το Ινστιτούτο Καταναλωτών προσανατολίζεται στην διοργάνωση συγκριτικών ερευνών τιμών ανά προϊόν / υπηρεσία και γεωγραφικό διαμέρισμα από το Κέντρο Εποπτείας Τιμών ΙΝΚΑ και τις Μικτές Επιτροπές Ερευνας της Αγοράς και δημοσίευση των ερευνών αυτών στο Διαδίκτυο, έκδοση τακτικού Δελτίου Μποϋκοτάζ, με αναφορά προϊόντων και υπηρεσιών στα οποία παρατηρούνται υπερβολικές ανατιμήσεις,

    Επίσης θα υπάρξει σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών, ταυτόχρονα με παραστάσεις στις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές και προτάσεις για πανευρωπαϊκή δράση στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα και συνελεύσεις, και θα επιδιωχθούν συμφωνίες μεταξύ του ΙΝΚΑ και διαφόρων επαγγελματικών ενώσεων, σε συγκεκριμένους Κώδικες Δεοντολογίας, για την περιφρούρηση των συμφερόντων των καταναλωτών.

    Ζωτικής σημασίας θεωρείται επίσης η σύσταση και λειτουργία του Συνηγόρου του Καταναλωτή, με την αναδιοργάνωση και ενίσχυση σε προσωπικό, υποδομές και υπηρεσίες του νομικού τμήματος ΙΝΚΑ, καθώς και έκδοση Μαύρης Βίβλου Καταγγελιών με αναφορά χαρακτηριστικών και ενδεικτικών καταγγελιών καταναλωτών.

    [08] Ανάσα σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

    1/9/2002 12:36:00 μμ

    Το πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα περιέχει φορελαφρύνσεις για χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, πολύτεκνους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 800 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, την Τρίτη, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Μέρος του κόστους θα καλυφθεί από την κατάργηση εκπτώσεων δαπανών, που θα οριστικοποιηθούν αύριο κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο. Αντίθετα, δεν πρόκειται να αυξηθεί ο Φ.Π.Α. όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας. Συγκυριακό και ελέγξιμο χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης το φαινόμενο των πληθωριστικών πιέσεων.

    [09] Στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρονάλντο

    1/9/2002 12:23:00 μμ

    Το μεγαλύτερο σίριαλ της φετινής μεταγραφικής περιόδου έλαβε τέλος με νικήτρια της πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, αφού κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της τον βραζιλιάνο σούπερ σταρ Ρονάλντο. Έτσι, μετά τους των Λουίς Φίγκο και Ζινεντίν Ζιντάν, τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια οι μαδριλένοι απέκτησαν χθες και τον Ρονάλντο για τα επόμενα τρία χρόνια. Η εμμονή του Ρονάλντο να φύγει από την Ίντερ ήταν αυτή που έδωσε "σάρκα και οστά" στην μεταγραφή, όπως παραδέχτηκε και ο γενικός διευθυντής της "Βασίλισσας", Χόρχε Βαλντάνο. Για την απόκτηση του Ρονάλντο η Ρεάλ έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς πλήρωσε στην Ίντερ το ποσό των 47 εκ. ευρώ και θα δώσει έναν εκ των Φλάβιο Κονσεϊσάο, Μινάμπρες, Μουνίτις, Ραούλ Μπράβο ή ακόμη 10 εκ. ευρώ, τον Δεκέμβριο.

    Αρχικά η Ρεάλ είχε προσφέρει 20 εκ. ευρώ συν τον Μοριέντες, αλλά η άρνηση του τελευταίου να μετακομίσει στην Ιταλία και από εκεί στην Μπαρτσελόνα, ανάγκασε την Ρεάλ να ανεβάσει την προσφορά της.

    Ο Βραζιλιάνος σταρ αναμένεται αύριο να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια να παρουσιαστεί και επίσημα από την διοίκηση των "μερένγκες".

    Στο πλαίσιο της μεταγραφής του Ρονάλντο στην Ρεάλ Μαδρίτης, η Ιντερ προχώρησε στην απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού της Λάτσιο, Ερνάν Κρέσπο.

    Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση των "νερατζούρι" ανακοίνωσε πως ο παίκτης θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας, θα φοράει το "9" που φορούσε ο Ρονάλντο και έδωσε σαν αντάλλαγμα στους "λατσιάλι" τον Μπερνάντο Κοράντι.

    [10] Δύο στα δύο για τον Αρη στο πρωτάθλημα

    1/9/2002 11:59:00 πμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του σε δύο αγωνιστικές πέτυχε ο Αρης, κερδίζοντας χθες με 1-0 τον Πανιώνιο στην αυλαία της 2ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Το γκολ που έκρινε και τον αγώνα πέτυχε στο 8ο μόλις λεπτό ο μαροκινός Σαλαχεντίν Μπασίρ. Το θέαμα του αγώνα στο Χαριλάου ήταν μέτριο, ενώ ο Αρης από το 64' αγωνίστηκε με δέκα παίβκτες λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Κολτσίδα. Ο Αρης μπήκε δυνατά στον αγώνα και πολύ γρήγορα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Πανιώνιος με την είσοδο στον αγώνα των Μπελά και Σίλιακ ανέβασε την απόδοση του και πίεσε για την ισοφάριση.

    [11] Εντυπωσιάζει η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών

    1/9/2002 3:01:00 μμ

    Απόλυτα επιτυχημένη είναι η παρθενική εμφάνιση της εθνικής ομάδας βόλεϊ των γυναικών στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γερμανία. Η εθνική μας, μετά την επικράτηση επί της Ταϋλάνδης με 3-0 σετ, κέρδισε χθες και την Αυστραλία με 3-1 σετ. Τώρα οι παίχτριες του Τάκη Φλώρου θέλουν μία ακόμα νίκη στον αποψινό αγώνα με την Πολωνία προκειμένου να προκριθεί στις δώδεκα καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

    [12] Λάιονελ Χάμπτον: Εφυγε ο θρυλικός τζαζίστας

    1/9/2002 4:40:00 μμ

    Ο θρύλος της τζαζ Λάιονελ Χάμπτον άφησε χθες την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 94 ετών στη Νέα Υόρκη. Ο Χάμπτον, ένας από τους μεγαλύτερους τζαζίστες όλων των εποχών, ήταν ο τελευταίος μεγάλος μιας γενιάς την οποία εκπροσώπησαν ο Λούις Αρμστρονγκ, ο Ντιούκ Ελινγκτον και ο Μπένι Γκούντμαν, δημιουργοί που οδήγησαν την τζαζ στο απώγειό της στις δεκαετίες του '30 και του '40 στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Γεννημένος στο Λουίσβιλ του Κεντάκι στις 12 Απριλίου 1909, ο Χάμπτον άρχισε να ζει από την τέχνη του ήδη από τη δεκαετία του '20.

    Το 1936 τον ανακάλυψε ο Μπένι Γκούντμαν και το 1940 συγκρότησε το πρώτο του μεγάλο συγκρότημα στο Λος Αντζελες, όπου γνώρισε αμέσως την επιτυχία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 September 2002 - 17:07:26 UTC